Orijinalini görmek için tıklayınız : Organınız ahirette size geri dönecek !

Haydaryiğit
08.03.2007, 19:21
Organınız ahirette size geri dönecek
8 Mart 2007
Okan KONURALP / ANKARA

Organınız ahirette size geri dönecek Organ bağışına dini nedenlerden dolayı uzak duranlar için fetva yayınlayan Diyanet "Organlarınız ahirette size geri döner" dedi. Diyanet fetvasında şartların uygun olması halinde canlıdan canlıya organ nakline de izin verildi.

DİYANET İşleri Başkanlığı (DİB), organ bağışına yönelik dini direnci ortadan kaldırmak amacıyla yeni bir fetva yayınladı. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. İsmail Karagöz tarafından hazırlanan ve bağışla ilgili tüm dini şüpheleri ortadan kaldırmaya yönelik fetvada, ahirette insanların bedenen ve ruhen dirileceği inancı nedeniyle organlarından ayrılmak istemeyenlere "Endişeye gerek yok, organ sizin organınız. Ahirette size geri döner" denildi.

KULLANAN SORUMLU

Karagöz, organ bağışında dindar-günahkár ayrımı yapılmasının da mümkün olmayacağını belirterek, "Müslüman veya dindar olmayana organ vermenin, onun günah işlemesine yardımcı olmak veya ömrünü uzatmak olarak değerlendirmek İslam ile bağdaşmaz" dedi. Fetvada, "Kendisine başkasının organı nakledilen kimsenin günah işlemesi halinde sorumluluk kime ait olacak? Organın ilk sahibine mi yoksa organ nakledilene mi?" sorusuna ise "Sorumlulukta asıl olan iradedir. Dolayısıyla sorumlusu da o organları kullanan şahıstır" cevabı verildi.

CANLIDAN NAKİL

Bugüne kadar "canlıdan canlıya organ nakli" konusunda ise herhangi bir adım atmayan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu konuyu da "Fıkıh Prensipleri" açısından tartışmaya açtı. Yayınlanan fetvada, "Vericiyi riske sokmadığı ve sağlığını veya görünümünü bozmadığı taktirde; tıbbi verileri esas almak şartıyla organ nakline olumlu bakmanın, İslami prensipler ve dini hükümler amaçlarıyla daha uyumlu bir tavır olduğu söylenebilir" değerlendirmesi yapıldı.

Hürriyet Gazetesi Haberi.

Bu karar işte yobazların nasıl olduklarını gösteren bir kanıttır.Yıllardır " organlarınla birlikte tam çık allahın karşısına dediler,günah yazılır değilse dediler,organ bağışı için günah dediler." Sonunda bunun günah olmadığını kabul ettiler ya bakalım daha neler göreceğiz...

ibrahim-ch
08.03.2007, 19:34
evet sonsuz ölümsüzlüge ulasildiginda hic kimsenin vücudsal bir eksigi olmayacak.

özkanbeydilli
08.03.2007, 20:43
sağol can bilgilerinden dolayı öldükten sonra birilerinin hayatını kolaylaştıracaksam ne mutlu bana çünkü bende organlarımı bağışlayacam bütün canlarıda organ bağışına davet ediyorum en azından ailemize vasiyet bırakmalıyz.

Haydaryiğit
08.03.2007, 20:48
sağol can bilgilerinden dolayı öldükten sonra birilerinin hayatını kolaylaştıracaksam ne mutlu bana çünkü bende organlarımı bağışlayacam bütün canlarıda organ bağışına davet ediyorum en azından ailemize vasiyet bırakmalıyz.

Tek yapmamız gereken ilerleyen yaşlarda;bir belge almak organlarımızı bağışlayacağımıza dair,ailemize vasiyet etmek.İnsan hayatı kadar önemli birşey var mı ? Şu dünyada ve de günah sayılabilir mi ? Günah sayan zihniyetten şüphe ederim ben.

foca_genci
08.03.2007, 20:50
ben organlarımı bağışlama yönündeyim ama öbür dünyada ne olacak....

Haydaryiğit
08.03.2007, 20:56
Öncelikle...
Bu konuyu Talip can sabahleyin vermiş özür diliyorum.Ancak amacım biraz daha kapsamlı incelemekti modlar maruz görsünler...
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=27628 burada verilmişti.
Saygılarımla

Arkadaşlar Öbür Dünya'yı görmediğimize göre...
Bir de bu dünyada en önemli olan insan olduğuna göre ve biz alevilerde herşeyden önce insan olduğuna göre bunu yapmakla sizce hata mı yapacağız organ bağışıyla...?

özkanbeydilli
08.03.2007, 21:02
hata değil yerinde bi karar olacak
bizde öne insan gelir
rahatsız birini rahata kavuşturmaktan daha güzel ne olabilir ki insanlar arasında

Serkan_Devrim
08.03.2007, 21:03
yav bu zihniyetteki adamın organıda yobazdır kalsın istemem zaten. :D Allahtan ülkemizde beyin nakli henüz yok. böle yobazların beynini alsan ne olur almasan ne olur. :yamukgul:

Haydaryiğit
08.03.2007, 21:07
hata değil yerinde bi karar olacak
bizde öne insan gelir
rahatsız birini rahata kavuşturmaktan daha güzel ne olabilir ki insanlar arasında

Tabi ya organ bağışı yapmakla hem organ bağışı yaptığın kişinin hem de o kişinin sevdiklerinin hayır dualarını alırsın.Organ Bağışı yapmak kadar yapılacak başka büyük bir yardım göremiyorum.İnsanlar için yapılan en büyük yardım Organ Bağışı olsa gerek.Organlarınız başkalarına hayat vererek yaşayacak.İnsan faktörü insanlık için önemlidir.Bu nedenle en büyük önem de bu faktörde yoğunlaşmalı ve bu faktörü herşeyden önce almalıdır.

Haydaryiğit
08.03.2007, 21:08
yav bu zihniyetteki adamın organıda yobazdır kalsın istemem zaten. :D Allahtan ülkemizde beyin nakli henüz yok. böle yobazların beynini alsan ne olur almasan ne olur. :yamukgul:

Güzel bir bakış açısı ya nereden aklınıza geldi hehe... :D

maymay
08.03.2007, 21:12
Bana organlarimi geri versinler, vermesinler, o cana kurban olsun.

Haydaryiğit
10.03.2007, 00:42
Bana organlarimi geri versinler, vermesinler, o cana kurban olsun.

Aynen can ya
Keşke herkes böyle düşünse şu ülkede ya organ bağışı için bile aylarca yıllarca kimse organ aramasa.Yok cahil mi yok şu ülkede organlarının bağışlanışına kötü bakan yobaz mı yok şu ülkede... sanki mezarda böceklere saklıyorlar vücudlarını... saklasınlar bakalım

spawn062000
10.03.2007, 00:46
Tabi ya senden zaten geçmiş yaşayacağın kadar yaşamışsın vaden dolmuş kurtarılacak gibi değilsin o zaman ver organını başka bi can kurtulsun. sanki öbür tarafta organ mı lazım olacak... Bazen insanlara akıl sır erdiremiyorum...
Yok günahmış yok söyleymiş yok böyleymiş... Ya belki beni yanlış anlarsınız ama ben diyanetin her dediğini de inanmam... Kitap gelmiş arkadaşım açar bakarım merak ettiğim şeyi araştırırım... Bir tane adamın çıkıpta şöyle yapmayın günahtır yanarsınız diye lafına da hiç aldırış etmem...

doctorctf
10.03.2007, 00:50
sağlık ve bilim konularında diyanetmiş,hocaymış,ulemaymış hiçkimsenin yorum yapma hakkı olamaz.böyle bir saçmalık olabilir mi?bilmediğin,anlamadığın bir konu hakkında nasıl yorum yapabilirsin.açıklamayı bırakın bir de kendilerince bağlayıcı kuralları var.biz neden herşeyi dine göre yapıyoruz.burası laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti mi yoksa hacı hocaların,mollaların ülkesi mi?
böyle devam edersek işimiz gerçekten çok zor...

insanlar kardeş
10.03.2007, 01:01
sağlık ve bilim konularında diyanetmiş,hocaymış,ulemaymış hiçkimsenin yorum yapma hakkı olamaz.böyle bir saçmalık olabilir mi?bilmediğin,anlamadığın bir konu hakkında nasıl yorum yapabilirsin.açıklamayı bırakın bir de kendilerince bağlayıcı kuralları var.biz neden herşeyi dine göre yapıyoruz.burası laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti mi yoksa hacı hocaların,mollaların ülkesi mi?
böyle devam edersek işimiz gerçekten çok zor...
Sevgili Doktor,
Bazen işe yarıyor bu fetva işi...)))
Ulemalar kendince yanlış olduğunun derin acısı içinde oldukları aslında kesin,
Ancak Laik Demokratik sistemlerden tamamı ile kopmamak adına yapılan şeylerdir.Ama ginede samimiyetsizlikleri belli oluyor.Şimdilik mutlu oldukları tek şey,
Diğer tarafta alacaklı oluşları!! varsın öyle olsun:::))

sausen
10.03.2007, 01:37
Merhaba Canlar,

Ne olursa olsun ben bağışlayacağım zaten... ister dönsün ister dönmesin... Ben öldükten sonra birilerine hayat vereceksem onlarda kalsın...