Orijinalini görmek için tıklayınız : oks tarih karışıyor.

Talip
09.03.2007, 08:41
2009 'da başlayacak yeni sistemin detaylarını Milli Eğitim Bakanı Çelik Bugün Açıklayacak.Öğrenciler artık üç yıllık performanslarına göre değerlendirilecek.

Ortaöğrenim Kurumları sınavı'nın (OKS) yerine gelecek yeni sistem ögrencilere 6'ncı 7'ncı 8 ' ncı sınıflarda seviye Belirleme Sınavları yapılacak.

Ögrenciler OKS ' nin aksine yabancı dilden de sorumlu olacaklar.Değerlendirilmede İlk kez bu yıl uygulanacak olan "İlköğretim Başarı Puanı" da etkili olacak.

Öğrencilerin becerilerinin öne çıkması ve uygun liselere Yönlendirlimeleri için rehber öğretmenlerin etkinliği artacak.
Çocuklara rehberlik puanları da verilecek.

Seviye sınavı, İlköğretim Başarı Puanı ve Rehberlik Puanı, Öğrencinin gideceği liseyi belirleyecek. Fen lisesi gibi özel liseler için "ders barajı " Uygulaması sürecek.

seyyah1982
09.03.2007, 10:46
iyi okullar zenginlerle dolacak üzgünüm...

kırıkkalede bir özel lise öss için 5.00 not ortalamasını garanti ediyordu 2000 yılında...

adam benden 12 puan önde başladı yarışa...

aynı şeyler olacak...herkes statüsüne sosyo-ekonomik düzeyine göre okula gidecek modern kast sistemi...

Sevgi_2420
09.03.2007, 21:02
Bence bu sistemde Türkiye'de uygulanan diger sistemler gibi başarısız olacak.Temel oluşturulmadan iş yapmaya çalışıyorlar ve olan yıne ulkemizin geleceği olan gençlere oluyor.

fellow
11.03.2007, 01:21
Yeni OKS sisteminde her sene uygulanacak olan sınavlarda sınavlardan alınan notlarla öğretmen tarafından verilen notlar arasında çok belirgin bir fark varsa bu sorgulanacak.. Şişirme notlar önlenmiş oluyor diyeceğim ama kim, neye göre ve nasıl sorgulayacak bunlar da önemli...
Ayrıca bu yıl özellikle Avrupa okullarındaki sistemi taşımaya çalıştılar okullara... Proje ödevleri, performans notları vs. vs.. Avrupa okullarındaki eğitim modellerini bizim okullara uygulamaya çalışanlar bizim sınıflarımızdaki mevcudun fazlalığını gözönüne almayı unuttular.... Bizim okullarımızdaki donanım eksikliğini hiç hesaba katmadılar, bizim öğretmenlerimizim giderek kırpılan maaşlarının onların performansını düşürecekleri akıllarından geçmedi.... Geçmiştir elbet, bilmezler mi?????
Bence de istenilen sonucu tam olarak vermeyecek ama yine de az da olsa faydaları da olacaktır..

sausen
11.03.2007, 01:25
Merhaba Canlar,

Bir sistem oturtamadılar bu ülke de. Arkadaşlarımın dediği gibi bu sistemde oturmaz. Bir şeyler yapmak istiyorlar ama boşuna çünkü zemin sağlam değil. Parası olana iyi eğitim olmayana sürün eğitimi...
Bu nasıl ülke ya...