cagsaklı_reso
15.12.2005, 20:31
sacagılı,tavla,ördekli,tavla,çağşak,dallıkavak,kır kısrak,k.söbecimen,k.örtülü ve b.örtülü,darıdere,gümüşlü. olmaküzere 12 köydür ve sarızın en verimli yerlerindedirler ayrıca bütün köyleyler bir digeriyle komşudur.
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarızın alevi köylerini biliyomusunuz? cagsaklı_reso 15.12.2005, 20:31 sacagılı,tavla,ördekli,tavla,çağşak,dallıkavak,kır kısrak,k.söbecimen,k.örtülü ve b.örtülü,darıdere,gümüşlü. olmaküzere 12 köydür ve sarızın en verimli yerlerindedirler ayrıca bütün köyleyler bir digeriyle komşudur. memço 15.12.2005, 20:41 sacagılı,tavla,ördekli,tavla,çağşak,dallıkavak,kır kısrak,k.söbecimen,k.örtülü ve b.örtülü,darıdere,gümüşlü. olmaküzere 12 köydür ve sarızın en verimli yerlerindedirler ayrıca bütün köyleyler bir digeriyle komşudur. Merhaba Çağşaklı kardeş ben de Tavlalıyım.Bilgiler için teşekkürler. Yalnız Gümüşlü köyünü ilk defa duyuyorum.Biraz daha bilgi verirmisin? cagsaklı_reso 16.12.2005, 18:43 Gümüşlü köyü ve dardere köyü arasında altısögüt köyü vardır sarızın kuzey-batısna düşer saygılarımla. bu arda tanıştıma menun oldum Merhaba Çağşaklı kardeş ben de Tavlalıyım.Bilgiler için teşekkürler. Yalnız Gümüşlü köyünü ilk defa duyuyorum.Biraz daha bilgi verirmisin? ellez 16.12.2005, 21:57 slm çagsaklılar senlikler ne zaman su tv tavlada canlı yayın yaptı çok güzeldi. cagsaklı_reso 17.12.2005, 19:05 köyümüzün şenlikleri gercekten güzel olur. istersen çağşak köyünün şuaki sitesini ziyeret edip resimlere bakabilirsin.ama site pek düzenli degil yenisinide ben yapıyorum şuan. www.cagsakkoyu.8m.com (http://www.cagsakkoyu.8m.com) adresinden ulaşabilirsiniz saygılar. merhaba çağşaklı dost ben orda evliyim ama köyünüzü görmedim ama yazın güzel senlikler oluyormus . ellez 18.12.2005, 21:48 teşekürler resimler icin çok güzel bir köyünüz varmıs daridereli 22.12.2005, 17:06 slm reşo ben de darıdereli yim gümüşlü köyü diyerek gümüşali köyünden bahsediyorsun sanırım. Mehmet'inde bu yüzden kafası karışmış olmalı. cagsaklı_reso 23.12.2005, 16:27 aynen öyle hemşo slm reşo ben de darıdereli yim gümüşlü köyü diyerek gümüşali köyünden bahsediyorsun sanırım. Mehmet'inde bu yüzden kafası karışmış olmalı. sun 22.02.2006, 16:33 selam arkadas,... bir ricam olacak eger Kayseri'yi ve alevi köylerini resimlerle tanitirsan cok sevinirim..... derviscemal 22.02.2006, 16:49 http://www.kirkisraklilarvakfi.org kırkısrak köyünün vakfı dj_zeUs 13.03.2006, 13:46 merhaba bende çağşaklıyım dj_zeUs 27.03.2006, 13:59 benle konusmak isteyen yok galiba www.cagsakkoyu.com.tr.tc (http://www.cagsakkoyu.com.tr.tc) Özgür-Taylan 02.04.2006, 00:13 KIRKISRAK köyünü biliyorum, enistem orali byyyyy Niwan 25.04.2006, 16:59 selam darıdereli hemşerim talip bende darıdereliyim Niwan 25.04.2006, 17:46 sarızın alevi köyleri darıdere,ördekli,tavla,çağşak bunlar şuan aklıma gelenler sayamadığım daha çok köy var tahminen 10-12 arası alevi köyü var kısaca kayseride çokkkkkkk canlar var ekinersin 28.04.2006, 23:50 dostlar gümüşlü deyil gümüş ali köyü küçük şirin bir köy ekinersin 28.04.2006, 23:51 çok şey istiyonuz ekinersin 10.06.2006, 18:14 sacagılı,tavla,ördekli,tavla,çağşak,dallıkavak,kır kısrak,k.söbecimen,k.örtülü ve b.örtülü,darıdere,gümüşlü. olmaküzere 12 köydür ve sarızın en verimli yerlerindedirler ayrıca bütün köyleyler bir digeriyle komşudur. eren sarıtaş sen örtülülü deyilmiydin kendini çağşaklı hissetmen beni mutlu etti sarızlım 28.06.2006, 10:03 merhaba arkadaşlar gümüşlü değil ama büyük gümüşgün, küçük gümüşgün dür. gümüş ali farklı. Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) arkadaşlar gümüşlü değil ama büyük gümüşgün , küçük gümüşgün köyleri var. gümüş ali farklı. herdem 18.07.2006, 19:43 Ben Dallıkavaklıyım ve bir duyuru yapacağım!arkadaşlar yeni bir albüm çıkıyor ve bizim alevi gençlerimiz çıkarıyor tüm site sakinlerine duyurmak istedim. KAYSERİ-SARIZ- DALLIKAVAK KÖYÜNDEN İKİ SES Çok yakında çıkacak olan albümleriyle Hüseyin ve Hayal ikilisi 29 temmuz 2006 Tavla Köyü Festivalinde sizlerle olacaklar,albümle ilgili tanıtım ve gelişmeleri (www.huseyinvehayal.eu) web adresinden takip edebilirsiniz. HÜSEYİN VE HAYAL ALBÜM İSMİ:FAKİR ekinersin 21.07.2006, 10:22 evet dostlar haydi binboğ dağlarına 22 temhuz çağşak festivali 28 29 da tavla festivalide buluşalım sanki tavla biraz daha iyi olacak çünkü çağşak kabileciliğe boğuldu buda üzücü umarız ikiside güzel olur tavlanınki su tv de yayınlanacak. ekinersin 23.07.2006, 22:06 burdan hüseyin bektaşa selamlar bekliyoruz dostumun başarılrarını görmek mutlu eder hüseyin hayal ikilisine başarılar çağşaklı. Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) benle konusmak isteyen yok galiba www.cagsakkoyu.com.tr.tc (http://www.cagsakkoyu.com.tr.tc) ne demek köylüm nasıl tanışmak istiyen yok buyur economist_e 03.08.2006, 20:15 ben dardereliyim ama sarızn alevi köylerinin gencleri birbirleriyle cok samimi ve yakın ilişkiler içindedir herkes birbirini tanır ve sever buda kayseride sarız genlerinin hiç bir zaman ezilmemesine ve kaybolmamasını saglamıştı özelliklerde kayseride battal gazi mahalesi bir alevi mahalesidir burdaki sarızlı alevi gencleri içerlerinde zaman zaman anlaşamasada dışarıya karşı hep birliktir Şoreş 03.08.2006, 20:18 Sarızın köyleri genelde Koçgiri Aşiretindendir.Kurmeşan aşiretinden bildiğim 1 köy var.. mustojen 22.08.2006, 20:59 ya birazda kısasa gelin bakın neler var keklikoluk köyü 13.09.2006, 17:50 Sarız, Göksun ve Tufanbeyli ile de komşudur. http://iskenderyildiz46.sitemynet.com/Keklikoluk/ www.keklikoluk.com nanis_75 17.06.2007, 21:56 Simdi sarizda olmak vardi ....................... Kayserinin en hircin en delikanli en mücadeleci ve en devrimci ilcesidir...... sercavanım 05.10.2007, 13:45 KAYSERİ'NİN ALEVİ YERLEŞİMLERİ: MERKEZ KOCASİNAN İLÇESİ'ne bağlı Erkilet Beldesi'nde Alevi köyü:Hırka(karışık).Ancak örnek alınacak bir Alevi suni anlayışına sahiplerdir.Acı gününde de tatlı gününde de birliktelerdir. SARIZ'DAKİ ALEVİ KÖYLERİ:İncemağara, Sancakağıl, Ördekli, Çağşak, Darıdere, Küçük Söbeçimen, Tavla, Gümüşali, Büyük Söbeçimen, Kırkısrak, Örtülü,Dallıkavak.Sarız İlçesi merkezinde de Aleviler yoğundur.Ayrıca bu ilçede Avşarlar da çok yoğundur.Burada Alevi ve Avşarlar eskiden beri birbiri ile çok sıcak ilişkiler içindedir.Aynı soydan gibi çok iyi ilişkiler vardır. PINARBAŞI'NDAKİ ALEVİ KÖYLERİ:Avşarsöğütlü (karışık), Harsa (karışık), Eski Yassıpınar, Borandere (karışık), Kabaktepe Köyleri bulunmaktadır. FELAHİYE'DEKİ ALEVİ KÖYLERİ:Bir alevi köyü bulunmaktadır:Acırlı.Bazı yatırları vardır.Her yıl Kaymakamlık ile beraber, Muhtarlık ve Dernekleri ile "Evliya ve Ağaçlandırma Şenliği" düzenlenir burada.Mayıs-Haziran'da düzenlenir. SARIOĞLAN'DAKİ ALEVİ KÖYLERİ:Karaözü Beldesi (Belediyesi), İğdeli, Karpınar, Yerlikuyu, Kaleköy, Burunören Köyleri vardır.Kayseri'nin eski ve eğitim ve kültür seviyesi yüksekliği ile tanınan bir beldesidir.Bildiğim albaylar, savcılar, müsteşarları vardır.Avukatlık, öğretmenlik ve başka meslekler gibi tahsilliler sayılamayacak kadar yoğundur.Aynı soydan ayrılan bir gurup Çorum'a yerleşmiştir.Kendi yerleşimleri vardır.Yanılmıyorsam yerleşim yerinin adı, Kuşsaray idi.Orada da çok aktif bir yaşam sürmekteler.Köyleri adına yayınları vardır.Göç tarihini de araştırmış ve tarihleri hakkında da bilgililer. Derinkuyu, İğdeli gibi köyleri vardır.Haluk ÖZKAN adlı sanatçımız da buralıdır. DEVELİ'DEKİ ALEVİ KÖYLERİ:İnancına bağlı ve yaşayan bir yapısı vardır bu bölge insanımızın.Alaylı, Çadıryeri(Gezbelli), Derebaşı, Karapınar. TOMARZA'DAKİ ALEVİ KÖYLERİ:Büyükcanlı (karışık), Küçükcanlı (Alailer), Çayinli(tamamı-40 hane), Dağyurdu (tamamı-80 hane), Melikviran (çok az-60 hanenin 5-6 hanesi).Tomarza'daki Aleviler, Avşar Alevileridir.Kayseri'deki Avşarların kurduğu örgütleri de (Dernek ya da Vakıf idi), Avşarlar üzerine hazırladıkları yüzlerce sayfalık kitabında, çok ciddi bir araştırma ile bunu işleyerek, tarihi bir adım atmıştır. YAHYALI'DAKİ ALEVİ KÖYLERİ:Küçük Soğanlı (karışık). sercavanım 05.10.2007, 13:47 KAYSERİ'NİN ALEVİ YERLEŞİMLERİ: MERKEZ KOCASİNAN İLÇESİ'ne bağlı Erkilet Beldesi'nde Alevi köyü:Hırka(karışık).Ancak örnek alınacak bir Alevi suni anlayışına sahiplerdir.Acı gününde de tatlı gününde de birliktelerdir. SARIZ'DAKİ ALEVİ KÖYLERİ:İncemağara, Sancakağıl, Ördekli, Çağşak, Darıdere, Küçük Söbeçimen, Tavla, Gümüşali, Büyük Söbeçimen, Kırkısrak, Örtülü,Dallıkavak.Sarız İlçesi merkezinde de Aleviler yoğundur.Ayrıca bu ilçede Avşarlar da çok yoğundur.Burada Alevi ve Avşarlar eskiden beri birbiri ile çok sıcak ilişkiler içindedir.Aynı soydan gibi çok iyi ilişkiler vardır. PINARBAŞI'NDAKİ ALEVİ KÖYLERİ:Avşarsöğütlü (karışık), Harsa (karışık), Eski Yassıpınar, Borandere (karışık), Kabaktepe Köyleri bulunmaktadır. FELAHİYE'DEKİ ALEVİ KÖYLERİ:Bir alevi köyü bulunmaktadır:Acırlı.Bazı yatırları vardır.Her yıl Kaymakamlık ile beraber, Muhtarlık ve Dernekleri ile "Evliya ve Ağaçlandırma Şenliği" düzenlenir burada.Mayıs-Haziran'da düzenlenir. SARIOĞLAN'DAKİ ALEVİ KÖYLERİ:Karaözü Beldesi (Belediyesi), İğdeli, Karpınar, Yerlikuyu, Kaleköy, Burunören Köyleri vardır.Kayseri'nin eski ve eğitim ve kültür seviyesi yüksekliği ile tanınan bir beldesidir.Bildiğim albaylar, savcılar, müsteşarları vardır.Avukatlık, öğretmenlik ve başka meslekler gibi tahsilliler sayılamayacak kadar yoğundur.Aynı soydan ayrılan bir gurup Çorum'a yerleşmiştir.Kendi yerleşimleri vardır.Yanılmıyorsam yerleşim yerinin adı, Kuşsaray idi.Orada da çok aktif bir yaşam sürmekteler.Köyleri adına yayınları vardır.Göç tarihini de araştırmış ve tarihleri hakkında da bilgililer. Derinkuyu, İğdeli gibi köyleri vardır.Haluk ÖZKAN adlı sanatçımız da buralıdır. DEVELİ'DEKİ ALEVİ KÖYLERİ:İnancına bağlı ve yaşayan bir yapısı vardır bu bölge insanımızın.Alaylı, Çadıryeri(Gezbelli), Derebaşı, Karapınar. TOMARZA'DAKİ ALEVİ KÖYLERİ:Büyükcanlı (karışık), Küçükcanlı (Alailer), Çayinli(tamamı-40 hane), Dağyurdu (tamamı-80 hane), Melikviran (çok az-60 hanenin 5-6 hanesi).Tomarza'daki Aleviler, Avşar Alevileridir.Kayseri'deki Avşarların kurduğu örgütleri de (Dernek ya da Vakıf idi), Avşarlar üzerine hazırladıkları yüzlerce sayfalık kitabında, çok ciddi bir araştırma ile bunu işleyerek, tarihi bir adım atmıştır. YAHYALI'DAKİ ALEVİ KÖYLERİ:Küçük Soğanlı (karışık). |