Orijinalini görmek için tıklayınız : 1. AleviForum Fotoğraf Yarışması..
1. AleviForum Fotoğraf Yarışması
Merhaba arkadaşlar..
Yönetim olarak Forumda yeni bir etkinlik yapmaya karar verdik.. Geleneksel Şiir yarışmalarımızla birlikte, Fotoğraf Yarışması da düzenlemeye karar verdik.. Farklı, ilgi çekici bir yarışma olacaktır..Desteklerinden dolayı Yönetimdeki arkadaşlarıma teşekkür ederim.Fotoğraf Yarışmamızın konusu Irkçılığa, Gericiliğe, İnsan hakları ihlaline karşı '' Özgürlük ''
Özgürlük
Yaşaması çoğu zaman İnsanların elinde olan
Bir Kürt'ün, Çerkez'in yada Laz'ın özgürce, korkmadan Dilini konuşabilmesi
Karanlıklara haykıran bir umuttur Özgürlük..
Ufak bir çocuğun, tüm baskılara ve engellemelere rağmen,
Kaldırım kenarında, ekmek parası için Özgürce Mendil satmasıdır..
Özgürlük Turnaların Semah dönmesi,
Yolu, Mücadelesi için bir Faşist'in önüne korkmadan dikilen,
Tek Yumruk olan Halkların Mücadele kaynağıdır..
Özgürlük İnsanın doğru olan şeyleri,
İçindeki huzuru haykırmasıdır..
http://img444.imageshack.us/img444/3212/afrikatipiterlikxg6.jpg
Fotoğraf Yarışmamızın Kriterleri şunlardır ;
1 - Yarışmaya katılacak fotoğraflar kesinlikle sizin kendi çekimleriniz olmalıdır , fotoğrafların bir yerden alındığı tespiti durumunda yarışmadan elenirsiniz..
2 - Yarışmaya sadece tek bir fotoğraf ile katılma hakkınız bulunmaktadır.
3 - Yarışmaya katıldığınız fotoğraf konunuzun ahlak kurallarına kesinlikle uyması gerekmektedir, uymayanlar kabul edilmeyecektir.
4 - Yarışma boyunca Ö.M, Mail ve MSN gibi çeşitli yollarla oy istemek yasaktır.Tespit edilmesi durumunda kullanıcının konusu iptal edilecektir.
5 - Yarışmaya katılım fotoğrafınız üzerinde, photoshop gibi resim düzenleme programları kullanarak fotoğraf üzerinde oynama yapmak yasaktır.
6 - Oylama sürecinde kesinlikle kendi fotoğrafınıza oy kullanmamalısınız.
7 - Fotoğrafınız kesinlikle daha önce hiç bir yerde gerek forumumuz gerekse diğer yerlerde, Web Sitelerinde yayınlanmamış olmalıdır.
8 - Çektiğiniz Fotoğraflarınızla beraber, Fotoğraf hakkında birkaç Cümlelik bir açıklama, Fotoğrafı çektiğiniz Yer/Mekan ve Tarih bilgilerinide göndermeniz gerekmektedir.Ayrıca Fotoğrafınızın adı olmalıdır.
Yarışma süresi 2 Haftalık katılım ve 5 Günlük oylamadan ibarettir.Oylamanın son günü, sizlerin oylarıyla birincilik alan Üyemiz açıklanacaktır.Birinci olan Üyemizin Nicki bir sonraki Fotoğraf Yarışmasına kadar '' Turuncu '' olarak kalacaktır...
Tüm katılımcıların 31 Mart 2007 tarihi akşamına kadar Özel Mesaj yoluyla Fotoğraflarını, Yarışma Kriterlerinde açıkladığım gerekli bilgiler ile şahsıma yollamaları rica olunur. 31 Mart 2007 tarihinden sonra yapılacak oylamada, Fotoğraflar, yarışmacıların isimleri açıklanmadan oylamaya sunulacaktır ve 5 Günlük bir oylamadan sonra Birinci olan Üyemiz açıklanacaktır.. Kendi Fotoğraflarınıza oy vermeniz yasaktır.
Resimlerinizi '' www.imageshack.us 'a '' upload edebilirsiniz.
Konu : Irkçılığa, Gericiliğe, İnsan hakları ihlaline karşı '' Özgürlük ''
http://img409.imageshack.us/img409/4088/hh6613closeupta6.jpg
Son Katılım : 31 Mart
Başvuru : Özel Mesaj ile Şoreş'e
31 Mart gecesi itibariyle oylama başlayacaktır, Son katılım Tarihini kaçırmayınız.
Katılacak olan arkadaşlarımıza boş şanşlar dilerim.
Hızır Baba sizinle olsun..
KızılBant 10.03.2007, 17:05 Güzel bir organizasyon dijital fotoğraf makinesi var biraz dolaşıp güzel kareler yakalamaya çalışayım. :)
Teşekkür eden arkadaşlarına ve Yönetimdeki çok değerli Alevimen ve Nesimi arkadaşlarıma tekrar teşekkürlerimi sunarım..
Forum ve Üyelerimiz için muhteşem bir etkinlik..
Milliyetçiliğin ve Irkçılığın yükselişte olduğu bu dönemde, Yönetim olarak olumlu bir
Mesaj vermek istiyoruz.. Katılımcılara şimdiden başarılar diliyorum canlar..
Yorumlarınız için Konuyu açık tutuyoruz.
heviznur 10.03.2007, 22:15 Çok güzel bir başlangıç fotoğraf için,sağolasın Şoreş,
güzel fotoğraflar çıkar umarım:)
Katılan arkadaşlara başarılar ...
Teşekkür eden arkadaşlarına ve Yönetimdeki çok değerli Alevimen ve Nesimi arkadaşlarıma tekrar teşekkürlerimi sunarım..
Forum ve Üyelerimiz için muhteşem bir etkinlik..
Milliyetçiliğin ve Irkçılığın yükselişte olduğu bu dönemde, Yönetim olarak olumlu bir
Mesaj vermek istiyoruz.. Katılımcılara şimdiden başarılar diliyorum canlar..
Yorumlarınız için Konuyu açık tutuyoruz.
sevgili Şoreş konu çok güzel de
konu ile ilgili karenin yakalanması oldukça zor.
yine de yarışma çok güzel iyi olan kazansın.
saygılar.
aykudgöksun 10.03.2007, 22:54 valla çok zor ama bir o kadar da anlamlı bir konu..katılacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..(umarım ben de katılabilirim:):))
bende deniycem umarım güzel bir kare yakalarım :)
bende deniycem umarım güzel bir kare yakalarım :)
Bol şanslar dilerim abican,
Bol şanslar canlar..
Süremiz iki hafta.. Böyle ayarladık.. Umarım yeterlidir ?:)
Öncelikle çok teşekkürler böyle bir yarışma için. Çünkü bende fotoğraf hastası biriyim. Uzun zamandır fotoğraf çekmiyordum. Şimdi konu güzel amaç güzel sağolasın soreş....
Bende makineye baya poz aldım yarın sokaklar kalabalık olur bir dolaşıp bakacağım. Pazartesi gaziye giderim orda da baya kare çıkar. Newroz var orda da bir şeyler yakalarız umarım.
Öncelikle çok teşekkürler böyle bir yarışma için. Çünkü bende fotoğraf hastası biriyim. Uzun zamandır fotoğraf çekmiyordum. Şimdi konu güzel amaç güzel sağolasın soreş....
Bende makineye baya poz aldım yarın sokaklar kalabalık olur bir dolaşıp bakacağım. Pazartesi gaziye giderim orda da baya kare çıkar. Newroz var orda da bir şeyler yakalarız umarım.
Evet Gazi anması ve Newrozda konuya uygun güzel fotoğraflar yakalanabilir. Güzel fikir.
Newrozda Özgürlük Ateşleri yanacak :)
Newroz Fotoğraf çekmek için çok güzel bir gün bence..
Demirci Kawa'nın özgürlüğü getirmesi kadar güzel..
Evet Gazi anması ve Newrozda konuya uygun güzel fotoğraflar yakalanabilir. Güzel fikir.
Umarım orada karşılaşırız. Bakacağım zaten fotoğraf çekenlere. direkt olarak soracağım alevi forumdan mı?
dus_sokagi 11.03.2007, 02:05 Gericilik??
ne anlamda yazdin bide aciklasan cok guzel olucak zahmet olmazsa tabi..
Gericilik??
Gericilik, İnsanların özgürlüklerini kısıtlamaktadır..
Gericilik kapalı, ilerleyemeyen toplumlar yaratmaktadır..
seyhunbey 11.03.2007, 02:14 Şoreş Dostum Çok iyi Düşünmüşsunuz Telim elimde kamerasi açik halde gezicem bi kaç gün En güzel kareyi bulmaya çalişip Göndercem hemen Kolay gelsin emeğinize Sağlik ...
Şoreş Dostum Çok iyi Düşünmüşsunuz Telim elimde kamerasi açik halde gezicem bi kaç gün En güzel kareyi bulmaya çalişip Göndercem hemen Kolay gelsin emeğinize Sağlik ...
Ben Msn de Senin Ofline Olduğun Bir Gün Sayfanın Fotoğrafını Çekeceğim İşte Özgürlük...
Tabiki Şaka Canlar...
Neyse Gerçekten Soreş Can Çok Güzel Bir Konu Seçmişsin.. Bir O Kadarda Zor Ama İyi Bir KAre Yakalayabilirsem Bende KAtılabilirim...
Teşekkürler
kalender1985 11.03.2007, 15:27 GerÇekten Çok GÜzel Bİr Yapim Emegİ GeÇen Herkese TeŞekÜrler Umarim Guzel Fotograf Lar Olur
YaŞamak Dİrenmektİr
Yalin Ayakta Olsan
BeŞ Parasizda Olsan
ÖzgÜrce YaŞamak İÇİn Dİreneceksİn
Dostum
Gericilik, İnsanların özgürlüklerini kısıtlamaktadır..
Gericilik kapalı, ilerleyemeyen toplumlar yaratmaktadır..
Anladım, teşekkür ederim..
Alevimen 11.03.2007, 20:02 Bende bir kaç gün bakınıyorum ama henüz ideal kareyi bulamadım :wink: Herhalde amatör olunca insan birşey göremiyor ama en azından 2 hafta zamanımız var :) Emeği geçen ve geçecek tüm canlara şimdiden teşekkürler ve başarılar.
Merhaba Canlar,
Ben bugün bir kaç kare yakaladım. Ama bilgisayara attım şöyle bir baktımda beni tatmin etmedi. Yarın umduğum kareyi bulamazsam 21 Mart'ı bekleyeceğim.
dersimingülü 11.03.2007, 20:49 Benım bu ılk mesajım yenı uyeyım resım yarışını gorunce düşüncelerimi paylaşmak istedım.Guzel bır fikir bence ben ınanıyorum guzel resımler çıkıcak bu yarışdan hakeden kazansın bol şanslar canlar.
ismailseldag 11.03.2007, 23:08 süpper yaaa şiirde beki bişiler yapamam ama fotoğrafta inşallah idaalıyım :1eye: herkese bol şanslar... böyle bir imkan içinde ayrıca teşekkürler
saygılarımla:punk:
KızılBant 12.03.2007, 18:57 Bugün güzel bir kare yakalama fırsatı buldum. Yarışma süresi uzun biraz daha dolaşıp fotoğraf çekmeye çalışıcam en kısa zamanda size yollarım sn.Şoreş
Bugün güzel bir kare yakalama fırsatı buldum. Yarışma süresi uzun biraz daha dolaşıp fotoğraf çekmeye çalışıcam en kısa zamanda size yollarım sn.Şoreş
Teşekkür ederim abi.
İstanbulda güzel kareler yakalanabilir aslında.. Newrozda çok uygun bunun için:thumbup1:
Vapurmania 13.03.2007, 13:55 http://www.atilim.org/haberler/fotogaleri/galleries/gazison/images/13.jpg
Gazi mahallesi anmasında gözüme çarpan bir fotoğraf. Özgürlüğün smebolü çocuklarımız. Umarım buna benzer anlamlı bir fotoğraf çekebilirim.
erkan2434 14.03.2007, 01:57 tüm canlara selam olsun
bir güzel karelerin olcağı bell,
bu çalışmada güzel bir kare yakalayacağız
Bu konunun resmini çekmek çok zor olucak, resmi çizilseydi eminim daha kolay olurdu :) Etkinlik olarak çok güzel ama umarım devamıda olur bundan sonra. Kimbilir bana zor geliyor belki çoktan birçok arkadaşımızın hayal gücünde çok güzel şeyler canlanmıştır bile. :) Herkese başarılar..
dus_sokagi 14.03.2007, 23:53 bugun dikkatimi cektide sanirim artik alistigimdan dolayi daha once dikkatimi cekmemisti.benim bulundugum yerde cok guzel fotograflar yakalana bilirde ulu orta fotograf cekmek yasak sorun bu.
yakalanirsan foto cekerken :death: boyle yapiyolar:sweatdrop
yalcin1903 15.03.2007, 00:11 konuyu okur okumaz resim arşivlerimi dolaptan çıkardım.hemen üniversite yılarındaki resim cd lerimi çıkarttım ve tam 4 resmin birleşmesi ile oluşan çektiğim bi resmii gözüme kestirdim.sanırım onu sokacağım yarışmaya.birde güzel bi yazı bulmak lazım şimdi...
böyle bir yarışma düzenlediğin için sağol şoreş güzel ve ilginç bir yarışma olucak forum içinde değişiklik oldu resimleri şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz
yalcin1903 17.03.2007, 10:54 resmimi yolladım sanada sordum resim eline ulaştımı diye ama bi cevap alamadım soreş.san ulaşıp ulaşmadığını nasıl anlayacağız
desert rose 17.03.2007, 15:45 Şoreş can emeğine sağlık, çok güzel bir organizasyon olmuş, biz daha uygun bir kare bulamadık, inşallah biz de uygun bir kare bulup katılacağız... gelecek resimleri merakla bekliyorum :)
Yarışmaya Katılacak Tüm Canlara Başarılar..
Tahmin Ediyorum'ki Tüm Resimler Birbirinden Güzel Olucak
Ne Yazik'ki Ben Bu Yarışmada Olmicam :)
Bir Daha'ki Organizasyon'da Kesinlikle Olucam :)
Hepinize Başarılar
Kolay Gelsin
yalcin1903 18.03.2007, 10:54 ben heyecanla bekliyorum 31 martı. tarih 25 marttı 31 olmuş.görünce gözlerime inanamadım.nede olsa fotoğrafçı insanız.insan değişik fotoğraflar görmek için can atıyo.neyse geç olsun güç olmasın :D:D:D
arifgedek 18.03.2007, 15:26 tek kelimeyle bravo,bu sayede forumun içregi zenginlesecek.forumdakilere de biraz daha geniş dusunme olanagı ve daha baska seyler katacaktır.
tek kelime bravo...
Özgürlük
Yaşaması çoğu zaman İnsanların elinde olan
Bir Kürt'ün, Çerkez'in yada Laz'ın özgürce, korkmadan Dilini konuşabilmesi
Karanlıklara haykıran bir umuttur Özgürlük..
Ufak bir çocuğun, tüm baskılara ve engellemelere rağmen,
Kaldırım kenarında, ekmek parası için Özgürce Mendil satmasıdır..
Özgürlük Turnaların Semah dönmesi,
Yolu, Mücadelesi için bir Faşist'in önüne korkmadan dikilen,
Tek Yumruk olan Halkların Mücadele kaynağıdır..
Özgürlük İnsanın doğru olan şeyleri,
İçindeki huzuru haykırmasıdır..
Evet güzel bir tanım olmuş
Özgürlük çok geniş ve insanın kendini nasıl rahat hissettiğini anlatan bir konu. Her şey özgürlük kavramına girebilir insanın kendisine bağlı.
Merhaba Canlar,
Irak işgalinin dördüncü yılında bir çok kare vardı ama benim makinenin pili bitti. Bir iki kare çekebildim ancak... Sonra eyleme kaptırdım kendimi, artık newroza inşallah.
bolşevik 18.03.2007, 23:50 Konu güzel, fikir güzel yanee Şoreş kendine yakışanı eylemiş. Ben de çok güzel bir kare yakalamıştım;ama sonra vaz geçtim. Umarım özghürlüğü en iyi ifade eden kare kazanır.
Anathema 19.03.2007, 12:56 güzel organizasyon fotoğraf yollamaya çalışırım. İşlerim yoğun olduğundan nete pek giremiyorum
suyunsesi 20.03.2007, 18:49 Sevgili Şoreş,
Bende Irkçılığa, Gericiliğe, İnsan hakları ihlaline karşı '' Özgürlük''diyorum...
Böylesi bir etkinlik düşünüp insanları sanata pekiştirip şiir ve fotoraf yarişması düzenlediğiniz için hepinize teşkkür ederim
Ne güzel şeydir fotorafla sanatla uğraşmak bunu çok iyi bilirim
Basın kuruluşunda çaliştığım yıllarda çekilip gelen resimlere heycanla bakar o günkü yazılara uygun olanı önemle ve titizlikle şeçerdim halada resimlere büyük bir ilgim vardır şu an hasta olmasydım güzel kareler yakalayıp sizlere gönderirdim
Şiir yarışmamız başarıyla sonuçlanıp şiir tadında hakların kardeşliğini simgeleyen ey insan sevgili Leylanın şiiri birinci olmuştur şiimdi heycanla resim yarışmasının sonuçlarını bekliyorum umarım arkadaşlar güzel bir okadarda özgürlük abidesi kareler yakalamışlardır herkese başarılar diliyorum.
celal bayar 20.03.2007, 23:56 GerÇekten Çok GÜzel Bİr Etkİnlİk Sİzlerİ Tebrİk Ederİm Ezİlenlerİn Sesİnİ Duyurma Zamani YaŞasin Sosyalİzm
Resİm Nsl Eklİcez
Ayrıntılı bir şekilde anlattım, ilk Mesajı tamamen okursanız sormanıza gerek kalmaz..
Resmi Özel Mesaj ile bana göndermeniz gerekmektedir..
Resmin çekildiği Mekan, Yer bilgileri, resmin bir adı ve resmin konusu ile ilgili ufak bir açıklama ile resmi bana Özel Mesaj ile göndermeniz gerekmektedir..
Resimler sadece size ait olmalı ve herhangi bir İnternet sitesinden alınmamış olmalıdır.. Tespiti halinde konunuz iptal edilir ve yakışıksız bir harekettir, diğer yarışmacıların hakkına göz dikmektir...
Resmi www.imageshack.us İsimli siteye upload edebilirsiniz..
Herhangi bir resim düzenleme programı kullanmamanız gerekmektedir.
İlk Mesajdaki kuralları okumanızı öneriyorum.
Yarışmacı arkadaşlara başarılar şimdiden. :)
arifgedek 21.03.2007, 19:16 Formun zenginleşmesi açısından güzel bir etkinlik emeği geçenlere teşekürler.Formumuzun böyle yaratıcı fikirlere haddinden fazla ihtiyacı var.
ulkuerkenci 22.03.2007, 18:56 Böylesine anlamlı bir proje seçtikleri için yönetimi içten kutluyorum.Katılacak arkadaşlara da bol şans...
alevi şennur 24.03.2007, 11:25 ben bu projeyi çok beğendim !!!!!!!!!bu yarışma için foto bulmaya çalışacağım ama çok zor.........
Özgürlük genel bir kavramdır. Hayatın her alanında bizi mutlu eden ne varsa özgürlüğün sembolüdür. Baskı altında olmadan yaşayabilmek özgürlüktür.
Vapurdan Martıya simit atanlar
Sokakta oyun oynayan çocuklar
Bir eylemci vs
bunlar hepsi özgürlüğü gösterir. Bu konuda pek çok fotoğraf çekilebilir.
Özgürlük genel bir kavramdır. Hayatın her alanında bizi mutlu eden ne varsa özgürlüğün sembolüdür. Baskı altında olmadan yaşayabilmek özgürlüktür.
Vapurdan Martıya simit atanlar
Sokakta oyun oynayana çocuklar
Bir eylemci vs
bunlar hepsi özgürlüğüğ gösterir.
HAKLISIN NESİMİ ARKADAŞ ÖZGÜRLÜK KAVRAMI KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞİR... KEYFİNCE YAŞADIĞIN SÜRECE ÖZGÜRSÜN. YETER Kİ MUTLU OLMAYI BİL. YAŞAMAK ÖZGÜRCE, BİR ORMAN MİSALİ KARDEŞÇE
miraz.divriği 25.03.2007, 11:27 slm arkadaşlar yeni üyeyim...böyle bir sitede olduğum için mutluyum..fotograf yarışmasına katılmak istiyorum..ama nasıl başvuracağımı bilmiyorum..yardımcı olursanız sevinirim..
slm arkadaşlar yeni üyeyim...böyle bir sitede olduğum için mutluyum..fotograf yarışmasına katılmak istiyorum..ama nasıl başvuracağımı bilmiyorum..yardımcı olursanız sevinirim..
İstediğimiz bilgiler ve Fotoğrafı, bana Özel Mesaj ile göndermelisiniz.
resim
Kuralları iyice okumalısınız.. Eğer resim yükleme konusunda sorun yaşarsanız size yardım edebilirim..
İyi Forumlar.
meltemgezer@ttn 27.03.2007, 23:28 haydi alevi gençliği sitemize
haydi alevi gençliği sitemize
Hoşgeldiniz,
Fotoğraf yarışması için çektiğiniz fotoğraflar varsa Şoreş nickli yöneticimize özel mesajla başvurabilirsiniz.
deniz olmak 28.03.2007, 12:11 Yeter artık ben fotoğrafları görmek istiyorum yarışmayı biraz öne alsanız :)
sabırsızlanıyorum
neticede konu özgürlük (yani duygularımız ve ufkumuzda yaşattığımız) siz nasıl canlandırdınız bunları görmek istiyorum...
bol demokrasili ve özgür günler diliyorum canlar.
yaşam kriterlerime uymayan ırkçı şovenizme hayır diyen tüm canlar bu fotğraf karelerinde aynı duyguyu yaşar hep bir anda ırkçı şavenizme karşı çıkma hevesi yayılır beyinlerde.ama muhteşem kareler saygıyla eğiliyorum ve gerçek karelerle tekrar merhaba diğeceğin günü sabırsızlıkla bekliyorum umarım en güzel ödülü bu karelerin olmayacağı bir dünyada çiçeğin doğuşunu çekerken alırsın olmasın hayatımızda bu kareler ve eksik olsun beyinlerden ırkçılık ve sınıf ayrımı
yarışmayı son günde olsa yakaladım ama ,bir türlü resmimi ekleyemedim .
yarışmayı çok beğendim fotoğrafçılığa bayılıyorum kursumu yeni bitirdim,makinamı alalı 9 ay oldu canon 400d slr digital makinam gözüm gibi bakıyorum bugün fotoğlarımı çektim geldim foruma gözatarken yarışmayı gördüm çok sevindim herkese başarılar ,sevgiler.
Yeter artık ben fotoğrafları görmek istiyorum yarışmayı biraz öne alsanız :)
sabırsızlanıyorum
neticede konu özgürlük (yani duygularımız ve ufkumuzda yaşattığımız) siz nasıl canlandırdınız bunları görmek istiyorum...
bol demokrasili ve özgür günler diliyorum canlar.
Evet yahu bende :D Simdi fotoraflari 24 saat sonrami yoksa 4 saat sonrami görcez? :D 24 çok ama ya =D
Vallah çok merak ediyorum fotoraflari, sonra birde 2 ay anket için bekle iyimi? :D :D
Biz geç kaldık ama olsun...
Önemli bir adım....gerçekten güzel bir düşünce...
Fikri ortaya koyan arkadaşı,destek verenleri ve katılanları kutluyorum...
fotoğrafın adı ÖZGÜRLÜGÜN TUTSAKLIĞI. 25.03.2007'de diyarbakırda çektim. neden? bildiğimizi zannettiğimiz, fakat bilmediğimiz; bir yaşamın içinde, sistem rüzgarıyla savrulan diyarbakır ve diyarbakır çocuklarının muammalığı...
Fotoğrafı özel mesaj ile Şoreş e yollarsanız daha doğru olur.
Abi bu saatten sonra kimse katilmaz zaten :D Resimleri gösterseniz? :p :)
ismailseldag 31.03.2007, 22:53 Evet başlasa hoş olur :)
bencede hoş olur sabırsızlıkla bekliyorum valla :sas :)
10 daka sonra görürüz normalde :)
aykudgöksun 31.03.2007, 23:45 vallah uykum geliyor yav..bir an önce gösterseniz:D:D
bolşevik 31.03.2007, 23:53 Şoreş insanları bekletmekten zevk alıyorsun anlaşılan, Allah bilir ya sonuçları açıklarken de böyle yaparsın sen!!!:biggrin:
De hayde merak ediyorum fotoğrafları, pardon yanee, ediyoruz galibaa:001_rolle
|