Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Ananın Feryadıı

serçeşme
10.03.2007, 10:17
merhaba canlar yine yürek dağlayan bir haber.size 1977 yılında ODTÜ kampüs kapısında jandarmalarca arkadan vurulan ve ambülans gelemsine rağmen ambülansı geriçevirip süngüleriyle öldürülen bir genci anlatmak isterim.Adı:Ertuğrul Karakaya.ve haksız yere yitip giden bir devrimci. diğer devrimcilerimiz gibi....mezarı salihlide yoldaş Ertuğrulun.şimdi işin en ilginç bölümüne geldikk.Ertuğrul yoldaşın annesinin hapis cezasına çarptırılması.annemiz 73 yaşında.her coma oğlunun mezarının başına gidermiş yüreği yaralı anam..salihli sulh ceza mahkemesi bu yürekli anamızı yoldaşın öldüğü gün mezarı başında bulunan 19 kişi ile beraber 9 Martta mahkemeye çıkaracaklarr.ve oğlunun mezarını ziyaret eden 73 yaşındaki annenin cevabı ülkesindeki yöneticilere :şimdi beni cezalandırmak için bilmem ne mahkemesine çıkaracklarmış.Tamam çıkayım! kocam oğlumun sağında yatıyor benim yerim de hazır oğlumun sol tarafı .gelip görsünler Oğul, ben ne diyeyim Oğul? inşallah o mahkemede allah canımı alır da yanına gelirim bir an önce. Bu Türkiye'ye yakışır mı Oğul?demiş.yüreği yaralı anam.Bir insan mezara gidip yakınını anmayacak mı?Bugün Hrant Dinki öldürenler kahraman sayılırken,ben kardeşimin mezarına gidemiyecekmiyim? diyen yoldaşımızın ağabeysi Erol Karakaya.21.yy'da bile hala yüz kızartacak insanlık dılı olaylara devamm... ne yazıkkk....onlarki ülkelerinin daha parlak günlere gelebilmesi için mücadele vermiş şehitler...... varın gerisini siz düşünün....................düşüncelerinizi Dbekliyorummmmmm

D-e-v-r-i-m-c-i
10.03.2007, 10:41
GORKİ nin ANA sı geldi aklıma birden.ne yürekli,ne devrimci bir haykırış.
serçeşme dost...hiç merak etme bu tür olayların ve bunlara mahal veren sistemin miladı ve son kullanma tarihi tükenmiştir.son demlerini yaşadığı için ne yaparsam kardır mantığıyla ilerliyor...ama nereye kadar...devrimciler sadece 1920 lerde 30,40,50,60,70,80,lerde yetişmedi bunların uzantıları olan bizler,sizler,onlar,yüreği o ana için atan tüm yürekler...gıyabında bugünün ve yarının devrimcileri...umut sizsiniz ve biziz,geliyoruz...bu devrimcilerin bir ananın gözyaşında boğamayacağı faşist yoktur.herzaman dediğim gibi sadece sabır...bakınız ayak seslerimiz geldi bile...esenkalın....

çeşm-i naz
10.03.2007, 10:51
nerde yaşıyoruz nasıl bir yerdeyiz sinirlenmemek elde değil ana oğlunun mezarına gidiyor diye ceza alınır mı bu ne adalet adalet her zaman doğruymuş hadi gel bul burda ki doğruyu neresi doğru dışar da vatanı satanlar bölenler vatan hainleri cirit atsın düşünen doğruyu söyleyen oğlunun mezarına giden 73 yaşında ki anne ceza alsın ne adalettir yarabbim isyan etmemek elde değil!!!
bu ülke de doğruyu söyleyen solcuysan hele bir de üstüne aleviysen zaten kaybettin demek gibi birşey oluyor bu devran böyle gitmiyecek sizin de bir gün sesinizi kesecekler tıpkı osmanlıya benziyecek sonun yezit soyları devrimciler devrim hiçbir zaman ölmez sadece doğar..!!!!!!!!!!!!!!

serçeşme
10.03.2007, 11:00
GORKİ nin ANA sı geldi aklıma birden.ne yürekli,ne devrimci bir haykırış.
serçeşme dost...hiç merak etme bu tür olayların ve bunlara mahal veren sistemin miladı ve son kullanma tarihi tükenmiştir.son demlerini yaşadığı için ne yaparsam kardır mantığıyla ilerliyor...ama nereye kadar...devrimciler sadece 1920 lerde 30,40,50,60,70,80,lerde yetişmedi bunların uzantıları olan bizler,sizler,onlar,yüreği o ana için atan tüm yürekler...gıyabında bugünün ve yarının devrimcileri...umut sizsiniz ve biziz,geliyoruz...bu devrimcilerin bir ananın gözyaşında boğamayacağı faşist yoktur.herzaman dediğim gibi sadece sabır...bakınız ayak seslerimiz geldi bile...esenkalın....

umarım devrimci yoldaşş.umarım analarımız ağlamaz,umarım yitirdiklerini ziyaret hakları kısıtlanmaz .yazı için teşekkürler

guney_che
10.03.2007, 11:28
malesef oluyor işte böle iğrenç davranışlar ülkemizde nuray abla, ama arkadaşımızn da dediği gibi bunlar son dönemlerini yaşıyor ,bugüne kadar devrimiclere yapılan bütün haksız saldırılar yakında karşılığını bulacaktır,buda her zaman söylediğim şeyle ,yani örgütlenmeyle mümkündür...bunu yapabilmemiz için okumalı okutmalı ama bizim kartvizit çoraplı milli eğitim bakanının çıkardığı kitapları değil ,gerçekleri yazan ,geleceğe ışık tutan kitapları okumalı ve okutmalıyız.. aksi halde bunun gibi insalık dışı saçmalıklara ,böle bir düzende rastlamamız maaalesef mümkün...insan ister istemez böle bir olaya sinir oluyor,çünkü hakikaten sinir bozucu bir olay,ama küfretmek yeterli değil veya sinirlenip kızmak,bu davranışlara karşı olan tepkimizi daha somut bir şekilde ortaya koymak gerekir,bu sitede bu yazıyı okuyupta iyi yapmışlar diyen biri bulunmaz sanırım,yani demek istediğim yoldaşlar sesimizi yükseltememiz lazım bu ,gerici ve insan dışı düzenin kuaklarını sağırlaştıracak nitelikte olmalı haykırdığımız seslerimiz...

insanlar kardeş
10.03.2007, 17:30
Daha rumuzu ne kadar incitecekler,
Ne kadar cigerimize hançer sokacaklar,
Bütün bu insanlık dışı tutuma insanlık onuruyla yaşamaya devam edecektir.
Gidenlerin ardında aydınlık yolun meşalesi sönmeyecek.
Taki faşit zihniyetin yüzü yere değinceğe dek.
Aşk olsun sana yürek aşk olsun.
70 yaşına kadar taşıdığın sorumluluk ruhu elbet bir gün sindirecek eritecek ihanetin boşvermişliğin katı yüreklerini.

saygılarımla....

sausen
10.03.2007, 17:33
Bitmez tükenmez bir nefretle haykırıyorum KAHROLSUN FAŞİZM. Analarımız onlar ki her zaman yiğit, kahraman ve fedakar. Bütün analarımın ellerinden öpüyorum.

devrim69
10.03.2007, 19:22
Analardan korkan bir devlet.Ne diyebilirimki nuray demekki biz analar çok güçlüyüzki devlet bizden korkuyor.Bizler ezgiler özgeler evrimler ve hazallar yetiştirdiğimiz sürece hep korkacaktır bazı güçler.Bizler aydınlık pırıl pırıl gençler yetiştirmeye devam edelim İNADINA

munzur_62
10.03.2007, 19:42
Tüm Devrim Şehitleri ÖLÜMSÜZDÜR
Hepsini Bir Kez DAha Saygıyla Anıyorum

nesem24
10.03.2007, 22:55
abla oğlunamı üzülsem annesinemi yansam anlıyamadım.ne oluyor bu insanlara o kadar bu devleti dolandıran,bir insanı sokak ortasında herkesin gözü önünde vuran insanlar varken.73 yaşında yaşlı birine evlat acısı verip sonrada oğlunun mezarına gittiği için 2 yıl ceza verebiliyolarsa yazıklar olsun bu devlete.bir insanı vurup sonra onu ölüme terketmek vijdansızlığın en büyüğü.yazıklar olsun bu insanlara diycem,onlara insan demeye dilim varmıyor.

heykeltraş
12.03.2007, 16:39
merhaba canlar yine yürek dağlayan bir haber.size 1977 yılında ODTÜ kampüs kapısında jandarmalarca arkadan vurulan ve ambülans gelemsine rağmen ambülansı geriçevirip süngüleriyle öldürülen bir genci anlatmak isterim.Adı:Ertuğrul Karakaya.ve haksız yere yitip giden bir devrimci. diğer devrimcilerimiz gibi....mezarı salihlide yoldaş Ertuğrulun.şimdi işin en ilginç bölümüne geldikk.Ertuğrul yoldaşın annesinin hapis cezasına çarptırılması.annemiz 73 yaşında.her coma oğlunun mezarının başına gidermiş yüreği yaralı anam..salihli sulh ceza mahkemesi bu yürekli anamızı yoldaşın öldüğü gün mezarı başında bulunan 19 kişi ile beraber 9 Martta mahkemeye çıkaracaklarr.ve oğlunun mezarını ziyaret eden 73 yaşındaki annenin cevabı ülkesindeki yöneticilere :şimdi beni cezalandırmak için bilmem ne mahkemesine çıkaracklarmış.Tamam çıkayım! kocam oğlumun sağında yatıyor benim yerim de hazır oğlumun sol tarafı .gelip görsünler Oğul, ben ne diyeyim Oğul? inşallah o mahkemede allah canımı alır da yanına gelirim bir an önce. Bu Türkiye'ye yakışır mı Oğul?demiş.yüreği yaralı anam.Bir insan mezara gidip yakınını anmayacak mı?Bugün Hrant Dinki öldürenler kahraman sayılırken,ben kardeşimin mezarına gidemiyecekmiyim? diyen yoldaşımızın ağabeysi Erol Karakaya.21.yy'da bile hala yüz kızartacak insanlık dılı olaylara devamm... ne yazıkkk....onlarki ülkelerinin daha parlak günlere gelebilmesi için mücadele vermiş şehitler...... varın gerisini siz düşünün....................düşüncelerinizi Dbekliyorummmmmm

yoldaş bu ülkede nelere tanık olduk ve daha olacağız da.ne söylemek gerekiyor bilemiyorum ama böyle bir duruma gülelim mi ağlayalım mı
yüreğine sağlık

DOĞRUYA YİĞİT DOĞRUYA
CANAVAR GİRMİŞ SÜRÜYE
ODTÜ DE BİR YİĞİT ÖLMÜŞ
KUŞLAR DÖNÜYOR YASINA

nusayri
16.03.2007, 06:21

karanlik düşünceler davamlı aydın düşünceden korkar ,insanlık sevgisi adına halkların aydın bir geleceyi için mucadele edip devrim bayrağını omuzlarında taşıyarak şehit düşenler birer meşsledir aydınlıktır .

saygıyla anıyorum tüm halk kahramanları ,yaşamdayken düşmanın içine saldıkları korku, mezarlarından bile ayni korkuyu salmaktadır,düşmana karşı savaşları davam etmektedir bu mucadeleleri her geçen günle yeniden filizlenip düşmana kabus olmaktadır.

halk için savaşip hayatını kaybeden tüm yoldaşları saygıyla anıyorum.

pirayem
16.03.2007, 09:55
Nuray çok güzel bir paylaşım can yüreğine sağlık..Anaların göz yaşları hiç dinmedi,dinerse ne mutlu bizlere..Bu yolda analarımızı ağlatmamak için birlik,beraberlik ve kardeşlik için elele olmalıyız.Ne DENİZ,ne UĞUR,ne AHMET TANER,ne METİN ne HASRET ve de adını sayamadığım yüreği sevgi dolu,haksızlık için savaşan,kardeşliğin,sevginin ve dostluğun simgesi canlarımız gibi bizleri de asla sindirmeyi başaramayacaklar aslaa...