malatyali_bilge
10.03.2007, 20:00
Slm Ben CÖrmÜ Koyunden Bİlge :)
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Malatya / Çörmü (darili) köyü malatyali_bilge 10.03.2007, 20:00 Slm Ben CÖrmÜ Koyunden Bİlge :) maymay 10.03.2007, 20:02 Merhaba bilge, Ve aleviforum'a hos geldin. Köyün üzeri bilgi verebilirmisin lütfen? taylankoç 11.03.2007, 20:50 slm aydin aydin 11.03.2007, 21:03 bilge merhabalar ben aydin ve bende cormuluyum umuyorum bu guzel site dolayisi ile sizi daha fazla taniyacagim bana lutfen kimlerden oldugunu ve neler yaptigini bahsedermisin bu arada ben gokce ayidn in ogluyum adim aydin ve e-mail adresim adinaydin72@yahoo.com haberlesmek dilegi ile hosca kalin. heykeltraş 12.03.2007, 16:48 merhaba bilge ben mustafa abin malatyali_bilge 12.03.2007, 21:45 slm mustafa abi nasilsin aydin ben zırfarın mamonun torunuyum :) siz kendinizi tanitirmisiniz malatyali_bilge 12.03.2007, 21:46 bu arada babam sızı tanımıs babam salman abınızın arkadası hasan :) aydin aydin 12.03.2007, 22:36 aaaa tam anlami ile surpriz oldu benim icin.selam soyle hasan abi ye tabiki dogal olarak abim arkadasi ayni zamanda hepimiz ayni yerde yasadigigimiz icin birbirimizi taniyoruz , diger taraftan harika bir sey kendi koyunle ilgili bir calisma yapman bunun icin ayrica tesekur ederim bu arada beni taniyan herkese selam yani tum cormululere simdilik hosca kal, diger calismalarini okumak icin buralarda olacagim. malatyali_bilge 13.03.2007, 21:29 hımmm selamlarınızı ıletırım ayrıca babamında sızlere slmı var ınsallah yazarım koyum hakkında ve koyumu tanıtmaya yardımcı olurum ben daha yenı uye oldum bu sıteye ve yenı yenı cozmeye basladım sıteyı ve bu arada koyun resımlerını eklemeye calısıyorum basaramıyorum :(:( serçeşme 14.03.2007, 12:01 Slm Ben CÖrmÜ Koyunden Bİlge :) ben de mustafa'nın eşi nuray. malatyali_bilge 14.03.2007, 17:15 slm nuray yenge nasılsın :) heykeltraş 15.03.2007, 15:39 merhaba bilgeciğim nasılsın? ben şu anda işyerimden yazıyorum.ikimiz de aynı kentte olmamıza ramen görüşemiyoruz.ben isterdim ki şu mersinde bulunan köylülerimiz bir araya gelip pek çok şeyi paylaşalım.ama maalesef bir türlü bunu gerçekleştiremiyoruz.biz anadolu köylerinden gelirken bir çok değerlerimizi oralarda bırakmışız.bu değerleri tekrar kazanmak için sık sık biraarya gelmemiz ve herşeyi paylaşmamız gerekir.gözlerinden öpüyorum. malatyali_bilge 15.03.2007, 19:58 iyim mustafa abi tsk edrım ya sen nasılsın dedıgın cok dogru mustafa abı katılıyorum sana ama bunda bızlerınde sucu var senın dedıgın gıbı hıc olmassa haftada bı kerede olsa pazar gunlerı derneğimizde bulusyorduk ama su anda oda yok malesef onu kapatmayı basardık zaten bazı ınsanlarımızda bunu ıstıyordu ınsallah dernegımız tekrardan acılır neyse mustafa abı gorusmek dılegıyle :) serçeşme 28.03.2007, 09:53 Merhaba bilge, Ve aleviforum'a hos geldin. Köyün üzeri bilgi verebilirmisin lütfen? isterseniz köyümüzle ilgili bilgileri ben sunayım .......köyümüzde kışın ikamet edenlerin sayısı azdır.yaz aylarında köyümüz daha da kalabalıklaşır.Geçim kaynağı Kayısı ve tarlalara ekilen buğday ve nohuttur.son yıllarda artık Kayısı da insanların emeğinin karşılığını veremiyor.Köyümüzün kanalizasyonu mevcuttur.Sularımız evlerimizin içerisindedir.köyümüzde bir Cem Evimiz mevcuttur.Köylüleimizin şehirlere dağılımı:Mersin,İstanbul,Ankara'dır.diğer şehrlerde de var ama çoğunluğu bu bölgelerde.Ayrıca köyümüzün sınırlarında bir de Maden yatağı var.......Maalesef ki bu madenden köyde kalann gençlerimzin yararlanma (iş anlamında)şansı pek yok.İhale ile dışarıdan gelen firmalar geliyorr ve işçileri ile maden işletmeciliğini yapıyorlar.Mersin'de de köyümüze ait bir derneğimiz var..köyümüzün yemeklerinden de bahsedelim....Kömbe,ayranlı çorba,boranı,katmer,içli köfte,çir(gün kurusu)kavurması,mercimekli bulgur pilavı(tereyağlı).Bir de çaraz gibi yanilen KAVURGA mız var.Düğünlerimiz 3 gün sürüyor.İlk gün ekmeklik,2.gün kına gecesi(kız evinde) eğer kız evi başka köyde ise gelin almaya gidilir.3.gün de düğünümüz olur.ve çok güzel geçer düğünlerimiz.Aklıma gelen bu kadar...........:) serçeşme 28.03.2007, 09:55 slm nuray yenge nasılsın :) iyiyim Bilge.iş yerimizdeyiz.Mustafa abinle beraber çalışıyorum.Öğretmenliği bıraktım.sen nasılsın? semah ekibine yazılmışsın sanırım...... heykeltraş 29.03.2007, 12:32 http://32100 heykeltraş 29.03.2007, 12:33 http://1723 heykeltraş 29.03.2007, 12:37 selam yoldaşlar bugünlerde kimse yazmıyor en azından elinizde bulunan fotoğraflardan yollayınhttp://3210 |