Orijinalini görmek için tıklayınız : Msn hata veriyor yardım istiyorum

sidarta54
16.03.2007, 20:16
arkadaşlar msn 81000314 hata kodu veriyor önce sorun gider falan diyorum sonra yeniden denizyor bu defada 81000306 hata kodu çıkıyor bu konuda yardım edebilecek arkadaş varmı:uzgunsok:

maymay
16.03.2007, 20:18
Hata kodlari yokmu ah :D
Öyle birsey bulmak zor can, simdi yapabilicegin bir kaç sey var, çok var, ama önce senden hata aninda çikan mesajin bir "screenshotun" istiyecem, yane ekran resmi.

Bunu yapmak için, klaviyenin sag tarafindaki Print Screen tusuna bas, paint gibi, veya benzer bir program aç, ve yapistir :)

dus_sokagi
16.03.2007, 20:19
arkadaşlar msn 81000314 hata kodu veriyor önce sorun gider falan diyorum sonra yeniden denizyor bu defada 81000306 hata kodu çıkıyor bu konuda yardım edebilecek arkadaş varmı:uzgunsok:

bendede aynisini yapiyo sanirim butun msn de sorun var

sidarta54
16.03.2007, 20:20
bendede aynisini yapiyo sanirim butun msn de sorun var

umarımm öyledirde düzelir:uzgunsok:

Divani
16.03.2007, 20:20
Bugün msn'nin genelinde sorun var ama yinede aşağıdaki yönleri izleyin belki düzelir

MSN Messenger’da oturum açmaya çalıştığınızda, aşağıdaki hata iletisini alabilirsiniz:
Microsoft® Messenger Service’da oturum açmanızı sağlayamıyoruz.
Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdakileri deneyin:
Görev çubuğunda MSN Messenger simgesini (saatin yanında) tıklatın ve sonra Çıkış’ı tıklatın.
Internet seçeneklerinizde aşağıdaki değişiklikleri yapın:
Microsoft Windows Başlat düğmesini tıklatın, Ayarlar’ın üzerine gelin ve sonra Denetim Masası’nı tıklatın.
Ağ ve Internet Bağlantıları’nı tıklatın.
Internet bağlantınızı kurun ya da değiştirin’i tıklatın.
İçerik sekmesini tıklatın.
Sertifikalar’ın altında, SSL Durumunu Sil’i tıklatın.
Bir doğrulama aldığınızda, Tamam’ı tıklatın.
Gelişmiş sekmesini tıklatın ve sonra aşağıda Güvenlik’e gidin.
Sunucu sertifikalarının geçerliliğini denetle (yeniden başlatma gerektirir)’in seçili olmadığından ve SSL 2.0 kullan ve SSL 3.0 kullan’ın seçili olduğundan emin olun.
Bilgisayarınızda Microsoft® Microsoft® Windows® XP çalıştırılıyorsa, DNS çözümleyici önbelleğini temizleyin.
Görev çubuğunda, Başlat’ı tıklatın ve sonra Çalıştır’ı tıklatın.
Kutuya cmd yazın ve Tamam’ı tıklatın.
Komut istemine, ipconfig /flushdns yazın ve ENTER’a basın.
Yeniden MSN Messenger’da oturum açmayı deneyin.

lamekan_87
16.03.2007, 20:21
evet hakılsınız bendede var

maymay
16.03.2007, 20:21
http://status.messenger.msn.com/Status.aspx?mkt=fr-fr

Burdan bakabilirsiniz, gerçe bu fransica sitesi, ama türkçeside vardir.

Logout oldum bakiyim bendemi var, artik sizlen bekliyecem :D :D

Göksun
16.03.2007, 20:23
ayarlarla falan oynamaya gerek yok.bi kaç ay önce yine olmuştu.bazılarının msn'i sorunsuz şuan.benimkide açılmıyo,zaten internetin genelinde bi yavaşlama var.bekliycez

dus_sokagi
16.03.2007, 20:23
duzeldi arkadaslar biraz ugrasin bi kac defa yilmadan dene sonunda pes edip aciliyo :D:D:D

maymay
16.03.2007, 20:25
duzeldi arkadaslar biraz ugrasin bi kac defa yilmadan dene sonunda pes edip aciliyo :D:D:D

Evet bendede, 3-4 deneme sonra açildi.

sidarta54
16.03.2007, 20:27
Hata kodlari yokmu ah :D
Öyle birsey bulmak zor can, simdi yapabilicegin bir kaç sey var, çok var, ama önce senden hata aninda çikan mesajin bir "screenshotun" istiyecem, yane ekran resmi.

Bunu yapmak için, klaviyenin sag tarafindaki Print Screen tusuna bas, paint gibi, veya benzer bir program aç, ve yapistir :)

dediğini yapamadım ama bak aynısını yazıyorum buraya
ilki bu

"hizmet geçici olarak kullanılmadığından Windows Live Mesenger oturumu açılamadı. Lütfen daha sonra yeniden deneyin"

hata kodu:81000314

ikinci çıkan ise
"hizmetten veya internet bağlantınızdan kaynaklanan bir sorundan dolayı bağlanamıyorsunuz. İnternet bağlantınızdan emin olun ve sorun gideri tıklayın"

hata kodu:81000306 ne olurr yardımm

yalcin1903
16.03.2007, 20:27
arkadaşlar bazı kişilerin bilgisayar saati pil bitmesinden dolayı ayarsız olabiliyo.bilgisayarınızın saatini ve tarihini düzeltin bakın açıldığını göreceksiniz.eğer saat doğru ise başka bi geçici nedeni vardır kesin.eğer saat konsunda inanmayanlar varsa saati ve tarihi değiştirip deneyebilirler :')

maymay
16.03.2007, 20:28
dediğini yapamadım ama bak aynısını yazıyorum buraya
ilki bu

"hizmet geçici olarak kullanılmadığından Windows Live Mesenger oturumu açılamadı. Lütfen daha sonra yeniden deneyin"

hata kodu:81000314

ikinci çıkan ise
"hizmetten veya internet bağlantınızdan kaynaklanan bir sorundan dolayı bağlanamıyorsunuz. İnternet bağlantınızdan emin olun ve sorun gideri tıklayın"

hata kodu:81000306 ne olurr yardımm

Sorun msnden zaten ^^

Bu mesaj çikinca, yane sonra deneyin felan filan, sorun hep MSN'de oluyor zaten. Birde bagzen mesaj degisiyor, o zaman emin ol sorun msnden :D

yalcin1903
16.03.2007, 20:29
saat ve tarihi kontrol edin derim ben

Divani
16.03.2007, 20:30
Msn hayatımızın bir parçası olmuş artık:) Açılmadığı için bu kadar uğraşıyoruz yalnız şunu söylemeliyim ben yaklaşık 1,5 saatten beri açmaya çalışıyorum ama açılmadı...

maymay
16.03.2007, 20:30

Bazen o sorumda oluyor, dogru, ama o sorun olunca bu tip mesaj çikmiyor.

boze88
16.03.2007, 20:34
arkadaşlar bazı kişilerin bilgisayar saati pil bitmesinden dolayı ayarsız olabiliyo.bilgisayarınızın saatini ve tarihini düzeltin bakın açıldığını göreceksiniz.eğer saat doğru ise başka bi geçici nedeni vardır kesin.eğer saat konsunda inanmayanlar varsa saati ve tarihi değiştirip deneyebilirler :')

evet tarih ve saatten de hata veriyor ama bu hata kodları ona ait değil....
kodları arama motorundan ararsanız problemin sebebini öğrenebilirsiniz...

sidarta54
16.03.2007, 20:34
Bugün msn'nin genelinde sorun var ama yinede aşağıdaki yönleri izleyin belki düzelir

MSN Messenger’da oturum açmaya çalıştığınızda, aşağıdaki hata iletisini alabilirsiniz:
Microsoft® Messenger Service’da oturum açmanızı sağlayamıyoruz.
Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdakileri deneyin:
Görev çubuğunda MSN Messenger simgesini (saatin yanında) tıklatın ve sonra Çıkış’ı tıklatın.
Internet seçeneklerinizde aşağıdaki değişiklikleri yapın:
Microsoft Windows Başlat düğmesini tıklatın, Ayarlar’ın üzerine gelin ve sonra Denetim Masası’nı tıklatın.
Ağ ve Internet Bağlantıları’nı tıklatın.
Internet bağlantınızı kurun ya da değiştirin’i tıklatın.
İçerik sekmesini tıklatın.
Sertifikalar’ın altında, SSL Durumunu Sil’i tıklatın.
Bir doğrulama aldığınızda, Tamam’ı tıklatın.
Gelişmiş sekmesini tıklatın ve sonra aşağıda Güvenlik’e gidin.
Sunucu sertifikalarının geçerliliğini denetle (yeniden başlatma gerektirir)’in seçili olmadığından ve SSL 2.0 kullan ve SSL 3.0 kullan’ın seçili olduğundan emin olun.
Bilgisayarınızda Microsoft® Microsoft® Windows® XP çalıştırılıyorsa, DNS çözümleyici önbelleğini temizleyin.
Görev çubuğunda, Başlat’ı tıklatın ve sonra Çalıştır’ı tıklatın.
Kutuya cmd yazın ve Tamam’ı tıklatın.
Komut istemine, ipconfig /flushdns yazın ve ENTER’a basın.
Yeniden MSN Messenger’da oturum açmayı deneyin.

yine olmadı ya sorun gitmiyor benden

hüseyin26
16.03.2007, 20:35
yarım saatten beri benimkide açılmıyo

Divani
16.03.2007, 20:35
Arkadaşlar sanırım sorun çözüldü açılmaya başlıyor benimki açıldı deneyin...

sidarta54
16.03.2007, 20:37
bir defa daha yaşadım tam 2 ay açılmadı msn 5.1 kullandım aylarca yine aynısı olsun istemiyorum ama sorun genel gibi görünüyor denemeye devam ediyorumm

yalcin1903
16.03.2007, 20:40
benim msn açıktı sizin aklınıza uyup kapattım geri açamıyorum :D

Nesimi
16.03.2007, 20:42
Genel olarak tüm msnlerde sorun var yakında düzelir.

boze88
16.03.2007, 20:43
Proxy ayarlarınızdaki, DNS önbelleğindeki veya güvenlik duvarındaki (Bilgisayarı yetkisiz dış erişimden korumaya yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir güvenlik özelliği. Donanım, yazılım veya her ikisi de olabilir) sorunlar gibi birkaç sorun nedeniyle oturum açamayabilirsiniz. Sorunu gidermek için:

1. Başka bir web sitesini ziyaret ederek Internet'e bağlı olduğunuzu doğrulayın.
2. Windows Live Messenger proxy ayarlarını temizleyin
1. Messenger programını başlatın.
2. Araçlar menüsünde Seçenekler'i tıklatın.
3. Bağlantı'nın altında Gelişmiş Ayarlar'ı tıklatın.
4. SOCKS altındaki girdileri silin.
5. Tamam'ı ve tekrar Tamam'ı tıklatın.
3. Bilgisayarınızda Windows XP çalıştırılıyorsa, DNS çözümleyici önbelleğini temizleyin
* Görev çubuğunda Başlat'ı ve sonra da Çalıştır'ı tıklatın.
* cmd yazın ve sonra Tamam'ı tıklatın.
* Komut isteminde ipconfig/flushdns yazıp ENTER'a basın.
4. Yine de Messenger oturumu açamıyorsanız
* Çevirmeli bağlantı zaman aşımına uğruyor olabilir. Birkaç dakika bekleyin ve yeniden oturum açmayı deneyin.
* Bilgisayarınız şirket ağına bağlıysa, ağın Messenger hizmetine erişime izin verdiğinden emin olmak için ağ yöneticinize başvurun.
* Güvenlik duvarı ayarlarınızı denetleyin:
1. MSN Web Messenger web sitesine gidin.
2. MSN Web Messenger Başlat'ı tıklatın ve sonra oturum açmayı deneyin.

MSN Web Messenger oturumu açabiliyorsanız ancak Windows Live Messenger hala Internet'e erişemiyorsa, Windows Live Messenger bir güvenlik duvarı tarafından engelleniyor olabilir. MSNmsgr.exe dosyasını güvenlik duvarınızın izin verilenler listesine eklemeniz gerekebilir. MSNmsgr.exe dosyasını izin verilenler listenize nasıl ekleyebileceğiniz konusunda daha fazla bilgi için güvenlik duvarınızın belgelerine veya web sitesine bakın.
* Virüsten koruma veya casus yazılımlarından koruma programlarınızın Messenger ile çakışmadığından emin olun
hata kodunu arattığınızda karşınıza böyle bir sorun çıkıyor...çözüm sanırım önceden verilmişti ama bir daha deneyin

sidarta54
16.03.2007, 20:44
benim msn açıktı sizin aklınıza uyup kapattım geri açamıyorum :D

yaa güldüm valla zorun neki ban saatlerdir uğraşıyorumm meraktan oldu galiba senin sorunun:lol:

betüş
16.03.2007, 20:55
Benimki de açılmıyoo:no: Çaresiz bekliycez:uhhm:

vitamin
16.03.2007, 20:58
bu ara sorunlar var arkadaslar bırılerı bıseyler söyluyor tam dogrulugunu bılemeyecem ama telekomun yurtdısına acılan kablolarından bırı canakkalede kopmus baglantılarda o yuzden gıdıp gelmeler oluyormus asparagaz mı dogru mu bılemıyorum sadece soylenti paylaşmak istedim:)

boze88
16.03.2007, 21:02
Bugün msnde sürekli hata 81000314 diye bir sorun veriyor.Benim gibi aynı sorunu yaşayanları sorunu çözmek için aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc klasöründeki hosts dosyasını aç tıklayım not defterinde açınız.Aşağıdaki yazı örneği çıkacaktır karşınıza kırmızı renkte olan dns numaralarını ekledikten sonra msn messengerınız açılacaktir.
Alıntı: # Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

127.0.0.1 localhost
65.54.239.80 messenger.hotmail.com
65.54.239.80 dp.msnmessenger.akadns.net
alıntıdır.
bide bunu deneyin....bu hata kodlarını aratınca genelde aynı cevaba ulaşılıyor bu sorun sizden kaynaklı değil en geç bir kaç gün içinde düzelirmiş....daha erkende oabilir...

sidarta54
16.03.2007, 21:06
bu ara sorunlar var arkadaslar bırılerı bıseyler söyluyor tam dogrulugunu bılemeyecem ama telekomun yurtdısına acılan kablolarından bırı canakkalede kopmus baglantılarda o yuzden gıdıp gelmeler oluyormus asparagaz mı dogru mu bılemıyorum sadece soylenti paylaşmak istedim:)

ama yurtdışından bağlanan bir arkadaş yazmış 2 sayfada sanıyorum ondada sorun olmuş bende dünden beri sürekli var ama 2 saat oldu açılmıyor

sidarta54
16.03.2007, 21:12
benim msn abarttı her defasında farklı kodlar veriyor artık birde genişletilmiş hata kodu vermeye başladıı

BerfeM
16.03.2007, 21:33
benim msn abarttı her defasında farklı kodlar veriyor artık birde genişletilmiş hata kodu vermeye başladıı

her denememde farklı farkılı hata kodu weriyor benimde..neyse biraz sonra birdaha deneriz artık..

seyhunbey
16.03.2007, 21:34
Benim Msn Messenger Açiliyor :p hehe :lol: :lol: :lol: Kiskananlar Çatlasin :clap: :clap: :001_tt2:

tuncerbio
16.03.2007, 22:05
şuanda istenbulun birçok kısmında aynı hatayı veriyor sanırım ben farklı üç bilgisayarda denedim ki farklı yerlerde hep aynı hatayı verdi...

hem hayatınızı msn üzerinden şekillendirmeyin .....:yapmabe demeyin .........

Göksun
16.03.2007, 22:06
belki 100 defa peşpeşe denemem sonucunda açıldı sonunda

boze88
16.03.2007, 22:08
belki 100 defa peşpeşe denemem sonucunda açıldı sonunda

büyük bir azim ben 5 denemeden sonra bırakırdım..............:p :p :p

maymay
16.03.2007, 22:08
Panige kapilmayin canlar :D Ya bu aksam, yada en geç yarina açilir normalde :)

yalcin1903
16.03.2007, 22:15
hala mı açılmıyo arkadaşlar.benim ki açık valla.bi arkadaşımızında dediği gibi kıskanalar çatlasın :D:D:D:D

Agop
16.03.2007, 22:15
ayarlarla falan oynamaya gerek yok.bi kaç ay önce yine olmuştu.bazılarının msn'i sorunsuz şuan.benimkide açılmıyo,zaten internetin genelinde bi yavaşlama var.bekliycez

evet aynen. sadece msn de değil tüm internette bi sorun var.
30 kere denedim yok yinede açılmıyor.

tuncerbio
16.03.2007, 22:18
yoksa kızıl hackler msn e demi el attı :excl:

sidarta54
16.03.2007, 22:23
off ya çok uzun süredir denedim açılmıyor herkesin açıldı benim açılmıyor kıskançlıktan çatlıyorum valla :)

KızıLSakaL
16.03.2007, 22:24

teşekürlerr dediğini yaptm ve girdim msne girdimi görenler tebrik ediyo :D:D

sidarta54
16.03.2007, 22:29
peki arkadaşlar birşey sorucam webmail açılıyor msn açılmasada oradan çevirimiçi kişileri nasıl göreceğim bilen varmı ya da böyle bir özellik varmı

seyhunbey
16.03.2007, 22:34
Msn Girdim Girmesinede hiç kimse Online Değil hehehe :D:D açilmasida bi işe yaramadi yani :):):)

halitseyfi
arkadaşlar birşey yapmama gerek kalmadan açıldı.Sizinkilerde açılır

Beşiktaşli58
Kimseden kaynaklanmiyor canlar, Hollanda'da bu problem var.

Tamamen Hotmail ve Microsoft'un Server problemleri. En kisa zamanda çözülür, merak etmeyin.

sonerk
16.03.2007, 22:39
Vaaaay be neymiş bu msn hayatımıza nasıl girmiş benimkide açılmıyor.Ben siyasi partilerin yerinde olsam bu msn işine el atarım gençliğe hitab etmenin en iyi yolu bu olsa gerek gerçi gençliğe hitab etmenin daha başka yollarıda varda neyse...:)
Hepimize geçmiş olsun bugün msn yok bizde chatle konuşma arzumuzu tatmin ederiz

sidarta54
16.03.2007, 22:43
Msn Girdim Girmesinede hiç kimse Online Değil hehehe :D:D açilmasida bi işe yaramadi yani :):):)

he he iyi olmuş sana nispet yapıyodun biraz önce:001_tt2: kimse olmadan msn anlamı yokk ona anlam katan bizlerizz:lol: :) :)

Agop
16.03.2007, 23:09
yoksa kızıl hackler msn e demi el attı :excl:

yok yok değilmiş. onlar bi şey yapmamışlar. zaten neden yapsınlarki msn yi sadece faşistlermi kullanıyo.

maymay
16.03.2007, 23:13
MSN hackliyacak adam daha anasinin karnindan çikmamistir :D

sidarta54
16.03.2007, 23:41
benim msn açıldı ama geç oldu artıkk :(

maymay
16.03.2007, 23:46
benim msn açıldı ama geç oldu artıkk :(

Geç degilde kimse yok, artik 50 kisinden biri girebiliyor :)

maymay
17.03.2007, 00:05
Okuduklarima göre yarina kadar beklemeliyiz :(
Msn hayatmizin bir parçasi olmus :D :D

özkanbeydilli
17.03.2007, 00:27
benimde açıldı geç olsada ama hiç üzülmedim çünkü sorunun herkeste olduğunu biliyodum ben açamadıysam çoğu arkadaşımda açamamıştır

açsam bile kimse online olmayacaktı bu yüzde uğraşmak istemedim

maymay
17.03.2007, 00:27
Evet açildi =D =D

huzunbaz_24
05.06.2007, 02:45

MSN PROLLASI BASKA SI TARAFINDAN KIRILMISTIR GECMIS OLSUN BENCE ADIM DOGUSS

ÇaKıL
06.06.2007, 11:41
MSN PROLLASI BASKA SI TARAFINDAN KIRILMISTIR GECMIS OLSUN BENCE ADIM DOGUSS

Sizi uyardım ama msn şifresi hakkında saçmaladığınız için buraya yazıyorum.
Aşşağıda verdiğim linki tıklarsanız msn ile alakalı olmadığını anlayacaksınız

Forum Kuralları (http://www.aleviforum.com/announcement.php?f=5)

EREN izm
06.06.2007, 12:08

:lol: :lol: :lol: Kafayı YEdi desene :lol: