ernic 45
21.03.2007, 08:00
arkadaslar bu siteye yeni üye oldum ama sunu farkettim cok kisi var aramizda siyasal düsünceli bunlar aleviligi ile baglastiramassiniz kendi kafalarinda daha cok siyasi simge var daha dogrusu aleviligi ögrenmek isteyenleri yanlis bilgi sahip oluyorlar yanlis bilgilenme oluyor genc nesilde bilmeyen kisi cok var sitede birde sunu fark ettim dogu kökenli vatandaslarimiz halklarimiz yoktur diye yaziyorlar müzik serbest oldu dilde yasak degil her haklari var daha ezilme politikasi varmis gibi yargilama yapiyorlar alevilikte ayrim yapmak yok yapanlar alevi olamaz birde aleviligiyle yakismayan fotograflar koyuyorlar yanitta misal che aleviligiyle alakasi yok komunistlik ölmüs cok tan daha bunu begenniyorlar neyse insanlar kendileri bilir yalniz siyasal acidan bak mayalim alevilige ben görüse karsi degilim ama alevilikle alakasi yoktur diyom siyasal görüs kendine dinsel görüs halkina kalsin
arkadaslar bu siteye yeni üye oldum ama sunu farkettim cok kisi var aramizda siyasal düsünceli bunlar aleviligi ile baglastiramassiniz kendi kafalarinda daha cok siyasi simge var daha dogrusu aleviligi ögrenmek isteyenleri yanlis bilgi sahip oluyorlar yanlis bilgilenme oluyor genc nesilde bilmeyen kisi cok var sitede birde sunu fark ettim dogu kökenli vatandaslarimiz halklarimiz yoktur diye yaziyorlar müzik serbest oldu dilde yasak degil her haklari var daha ezilme politikasi varmis gibi yargilama yapiyorlar alevilikte ayrim yapmak yok yapanlar alevi olamaz birde aleviligiyle yakismayan fotograflar koyuyorlar yanitta misal che aleviligiyle alakasi yok komunistlik ölmüs cok tan daha bunu begenniyorlar neyse insanlar kendileri bilir yalniz siyasal acidan bak mayalim alevilige ben görüse karsi degilim ama alevilikle alakasi yoktur diyom siyasal görüs kendine dinsel görüs halkina kalsin
bu sitede ülkücülere de yer yok gözüm
onur melis
21.03.2007, 08:56
cok haklısın iyi düşünce ama su bir gerçektirki insanlarımız alevi lafı nı duyunca direk solcu damgasını vurmaktadır che olayına gelincede belki oda alevi olmustur
maktunpek
21.03.2007, 09:32
aleviler bugüne kadar hep ezilmiştir.
che de hep ezilenlerin yanında oldugu içindir ki che vb kişilerin resimlerini koyuyoruz (bana göre böyle )
serçeşme
21.03.2007, 09:32
önce yazında çok tezatlıklar var diyerek başlamak istiyorum yazıma.Alevilikteayrım yoktur demişsin ama hala yazının içerisinde bile bu ayrımı yaptığın bariz bir şekilde ortada.siyaset hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır.hayatla mücadelemizde,yaşamak için ben de varım diyebilmek için zaten bir siyasi süreç yaşamıyoruz mu?
doğu kökenli arkadaşlarımız konusuna gelince; sana sadece şu soruyu sorarım:sen kendini ne kadar özgür hissediyorsun?insanların yaşamında sadece dil;müzik vs.. unsurlar mı onların özgür olduğunu gösterir.ben bir alevi olarak ne kadar özgür değilsem düşüncelerimi söyleyebilmekte,onlar da bir o kadar özgür değiller kendi ülkelerinde.che guaverayı alevilkle bağdaştıramam diyorsun.Alevilik bir özgürlük mücadelesi değil mi?mücadelemizde onların da yeri var tabii bence.onlar da özgürlük adına mücadeleler vermiş insanlar.dili,dini,ırkı ne olursa olsun benim bu mücadeleme katkı sunan herkese saygım varr.bu kübalı da olsa,amerikalı bir soosyalist de olsa onunla yanyana mücadeleya varım.HER ZAMAN.T.C Devletinde de ,önceki osmanlı döneminde de bizlere 3.sınıf muamelesi yapılmıştır.bizim verdiğimiz vergiler bize yıllardır şiddet olarak geri dönmüştür.Denizler,Mahirler,İbrahimlerrrr daha bir çok devrim şehitleirmiz boşuna ölmedikerr.hepsi bu muamelelri görmüş insanlar adına siyasi oluşumarla büyüerek yapmışlarıdr.ve yineliyorummmm bizim gibi yıllarca ülkesinde ezilmiş,yakılmış,yüreği yanmış insanlar siyasi oluşumlar içerisinde kendilerini ispatlama çaresini aramışşlar.ve bu siyasi oluşumlarda;DENİZ,YUSUF,ULAŞ,MAHİR,CHE,MAO,Ve daha adını sayamadığım diğer devrimcileirn önünde saygı ile eğiliyorum ve iyikide varlardı iyikide onların eserlarini okuyorum ve iyikide (bazıları bana sen alevi olamazsın dese bile)ALEVİYİM.her zamanda bu YOLDAŞLARIN siyasal süreçlerde bizlerle ve bizim gibi toplumlarla düşncelerinin devamı gelecektir diyorum
insanlar kardeş
21.03.2007, 09:52
Tamamı ile sığ görüşünüz.
Gerçekleri yorumlamak başka şey yaşamak başka şey .
İnsanların kendi yaşam alanlarındaki sorunlarım var derken sadece dilini kullanmas ki oda tartışılır.müziğinin serbest olması ,özgürlük değil.
Alevi düşüncesi tüm devrimci kişi ve kişiliklere önem verir vede benimser.CHE'de bu değerler arasındadır.
serçeşme
21.03.2007, 10:01
Alevilikte ayrım yok demişsin ama sen yazının içerisinde bile bu ayrımları yapmışsın.siyaset hayatımzın içerisinde bir parçadır.hayatla mücadelen,yaşamak için bir şeylere tutunmam bir siyasi oluşumun parçalarıdır.Doğu kökenli insanlarımız için söylediklerine gelince;dil ve müzik vs.. gibi olgular o insanların özgür olduklarını kanıtlamaz.ben bir alevi olarak ne kadar özgürsem onalr da bir o kadar özgürlerdir.:sarkazm .TC DEVELETİN DE DE,daha önceki OSMANLI devletinde de hep yakılan ,yıkılan bizler olduk.ödediğimiz vergiler bizlere ŞİDDET olarak geri döndü.hangi özgürlükten bahsediyorsun anlayamadım.benim bu mücadelemde DENİZLER,MAHİRLER,ULAŞLAR,İBRAHİMLER,CHE,MAO VB yoldaşlar siyasi bir oluşumda destek vermişleridr.bunları inkar edemeyiz.onların yaptıkalrı ile verdikleri desteklerle,bilgilerle mücadelemize devam ettik.ve ben yineliyorum iyiki bu YOLDAŞLARIM vardı,iyiki onların eserlerini okuyabildim ,İNSAN olgusuna bakabildim,iyiki ALEVİYİM,iyiki felsefemi yaşatabilmek adına az da olsa katkılar sunabiliyorum.gençlerimizin daha çok bu konularda bilgilenmesini isterim.
Konuyu açan kişi, daha öncede Kürt Halkı için '' Ben Türküm, Şu Kürtler '' diye söz etmiştir..
Alevilerin Siyasi görüşleri ile bunu İnançları ile bağdaştırmaları gayet doğaldır..
Kazan.