Orijinalini görmek için tıklayınız : Kars / Iğdır / Ardahan'lılar
canazerbaycan 21.03.2007, 21:25 Kars-Iğdır ve Ardahanlı hemşerilerim. İlimizin bir çok sorunu var. İşsizlik ve göç gibi. Bunun yanında özellikle turizm alanında güzel şeyler de oluyor. Azeri, yerli, Terekeme, Kürt, Türkmen; Şii, Sünni, Alevi ayrımı gözetmeden ilimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışalım. Ayrıca tanışalım.
Güzel bir grup oluşturmuşsun Teşekkür ederim Sayın Canazarbaycan
Kars-Ardahan-Iğdır et ve tırnak gibi her platformda KAI olarak örgütlenmekteyiz
Derneklerimiz vakıflarımız KAI çatısı altında hizmet vermekteler zaten .Buda güzel bir katkı oldu.
canazerbaycan 21.03.2007, 23:28 Damal75 kardeş. KAI'nın faaliyetlerine katılıyor musun? Ben bazılarına katıldım. Ayrıca orada görev yapan akrabalarım da oldu.
Mustafa_36 22.03.2007, 15:59 selimli türkmen olarak sizinle tanışmak isterim canlar.
nihat 61 23.03.2007, 16:20 çok iyi düşünmüşsün böyle toplu ve bir arada olmak ve fikir ve düşüncelerimizi paylaşmak güzel tüm hemşerilerimiz katkılarını esirgemesinler
canazerbaycan 23.03.2007, 20:48 Forumun gruplar bölümünde Kars-Iğdır-Ardahan bölümü oluşturulmuştur. Dikkatinize. Hemşeriler üye olmayı ihmal etmesinler.
ben karslı değilim ama Digorlu arkadaşlarım var çok iyiler.
ayrıyetden azeri tanıdıklarımda var onlarda iyi insanlar.
canazerbaycan 23.03.2007, 20:54 Sayın ZazaUlaş sizde Kars-Ardahan-Iğdır grubuna üye olabilirsiniz. Karslı olmayanlara da kapımız açık. Kars kültürüne meraklı olan herkes aramıza katılabilir.
Damal75 kardeş. KAI'nın faaliyetlerine katılıyor musun? Ben bazılarına katıldım. Ayrıca orada görev yapan akrabalarım da oldu.
KAI nın herhangi bir etkinliğine katılmadım.Ancak KAI nın yayın organı olan Siyasal Birikim Gazetesi yazarlarndan Çetin YILMAZ'la devamlı iletişim içerisindeyim . Gazeteye zaman zaman heber gönderirim
azeriyim 23.03.2007, 23:00 çok güzel bir fikir gerçekten azeri hemşerim bu grubu oluşturmak, umarım amacına ulaşır teşekkürler canazerbaycan...
ernic 45 23.03.2007, 23:56 selam canazerbaycan dostum
SAYIN KADIOĞLU VE EKİBİ BUNALIMDA MI???
Evet,son günlerde Kars-Ardahan-Iğdırlıların gündemine düşen ve Kars-Ardahan-Iğdırlıların yüreklerini sızlatan olayda tüm gözlerin bu olayı meydana getiren yaşlı kurt siyasetçilerden Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlunun Gümüşhaneler derneğinin düzenlemiş olduğu gecede yaptığı konuşmasındaki çarpıcı iddia edilen söylemleridir:
”Biz Gümüşhaneliler bayrağını, milletini seven vatansever bir milletiz. Ama ben ülkenin en zor yerinde görev yapıyorum. Orada Kars hakimiyeti var. Şimdi size Esenyurt’ta caddelere konulan isimleri tek tek sayacağım: Doğan Araslı Caddesi, Sırrı Atalay Caddesi, adile naşit caddesi hele bir isim söyleyeceğim ki, saçlarınız diken diken olacak, Deniz Gezmiş Caddesi. Ama merak etmeyin ben gerekeni yapıyorum.”
Belediye Başkanı Sayın Kadıoğlu, bu konuşmayı aynı salonda davetli olarak bulunan 12 Mart’ta Deniz Gezmiş’in idam fermanını imzalayıp kalemini kıran Savcı Baki Tuğ’a bakarak yapıyormuş.
Tabi ki bu konuşmadan sonra orada bulunan Karslı hemşerimiz salonu terk etmesi belki de Karslıya yakışır bir durumdur diye düşünüyorum.
Evet doğrudur bu konun basında yer almasından sonrada sitelerde,gazetelerde tepkilerini dile getiren hemşerilerimizden ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun açıklamasına tepkilerini gösteren:
Kars-Ardahan-Iğdırlı hemşerilerimizin tepki gösterip, kalemiyle cevap veren,mail ile bütün hemşerilerimiz destek oldular. Özellikle İstanbul da Mustafa Küpeli,Ardahan’dan Fakir Yılmaz yazısıyla, Meclis üyesi İsmail Koç,Eski meclis Üyesi Kenan Yılmaz,Tuncer Dağ ise hemşehri Internet siteleri ile destek oldular. Tabi ki daha da yazamadığımız hemşerilerimiz ve sivil toplum örgüt ve derneklerimizin de destekleri gözlerden kaçmadı.
Bunca açıklamalarda ve toplantılar düzenlenmesine rağmen halen bazı sivil toplum örgütleri ve dernek yöneticilerin bazıları bu olaya tepkisini göstertmemesi bizlerin yüreğini sızlatmaktadır.
Birileri bir yerlerde kendi menfaat ve çıkarları doğrultusunda bir şeyler sarf edip Kars-Ardahan-Iğdırlıları da basamak edipte yol almalarını asla istemiyoruz. Bir kamuoyunun vicdanı olarak. Yüreğimiz sızlamaktadır.
Evet her telden çıkan bu sese dur diyelim artık. Neden mi ben bu konuda ki yapılan toplantılara katıldığımda belge ve donanım isteyenlerle karşılanmamız beni utandırdı. Neden mi çünkü Göle Derneğinde yapılan komisyon toplantısında olaya tanık olan Sayın Yalçın Avcı katılmıştır. Ve toplantıda da Sayın Necmi Kadıoğlunun konuşmasına nasıl tanıklık etmişse aynen yaşayarak tekrar o üzücü olayı orda ki Kars-Ardahan-Iğdırlı hemşerileriyle yüreği sızlayarak paylaşmıştır. Ve bu da en güzel belgenin olduğunu kanıtlamıştır diye düşünüyoruz. Neden mi çünkü Sayın Yalçın Avcı bu konuşmayı Göle Derneğinde yaparken Sayını Gürbüz Süleymanoğlu da bulunmaktaydı. Bur da deseydi ki Yalçın Avcı yalan konuşuyorsun diyebilirdi. Ama demedi. Bu da zaten olayın sızlatacak derecede vahim olduğunu kanıtlamaktadır.
Birde bu yetmemiş gibi Sayın Asım Karabacak hemşerimizin söz hakkı isteyerek Sayın Kadıoğlunun inkarının özür kabul edilmesini önermesi de tekrar Kars-Ardahan-Iğdırlıları şaşırdı ve bu olayda Sayın Gürbüz Süleymanoğlu’nun yorumsuz kalmasına rağmen onun bu denli ve cüretkar davranışı da oradaki Karslı-Ardahanlı-Iğdırlı hemşerileri üzmüştür diyoruz. Onun için Sadece Sayın Nemci Kadıoğludan özür beklerken KAI’lı hemşerilerimiz ne üzücüdür ki bu konuşmasında da birde Sayın Asım Karabacaktan Özür dilemesini bekliyoruz.
ÇETİN YILMAZ(ARAŞTIRMACI-GAZETECİ)
canazerbaycan 14.04.2007, 19:26 Terbiyesiz adam,
Kars bağrından Aşık Şenlikleri çıkarmış, milli mücadelede öncülük etmiş, Mustafa Kemal Paşa için "Hoşgelişler ola M.K. Kemal Paşa türküsünün yazıldığı bir şehirdir. Sen kimsin ki Karslılara laf etme cüretini kendinde görüyorsun.
ugursarak 14.04.2007, 19:54 Bende aslen ığdırlı ve azeriyim ama maalesef ığdırda yaşamıyorum. Olsun gönlüm ve kalbim orada, herkese selamlar :)
bahozmrt 23.05.2007, 21:18 slm ığdırlılar..tabi faşist olmayan ığdırlılar.
azeriyim 01.07.2007, 18:57 slm ığdırlılar..tabi faşist olmayan ığdırlılar.
ya doru duzgün Allahın selamını ver yada hiç verme kardeşim hele böle bir tabirle hiç verme milliyetçilik ırkcılık yada faşistlik degildir. bu arada ne sagcıyım ne solcu ne milliyetci ama bende vatanımın dirligini birligini istiyorum ve tüm ığdırlılarda bunu istiyor bu tabirini kınıyorum ve düzelteceğini umuyorum saygılarımla...
canazerbaycan 01.07.2007, 21:14 slm ığdırlılar..tabi faşist olmayan ığdırlılar.
Saygılı ol lütfen. Burası siyasi bir platform değil. Kars-Ardahan-Iğdırlıların ortak platformu. Bizim memleketimizin sorunlarının tartışılacağı bir bölüm.
merhaba dostlar bende ardahan göle'den çok güzel forum oluşturmuşsunuz ben uzun yıllar önce arılmış biri olarak özlem çekiyorum bu forma resimde eklerseniz daha iyi olur bence oraları yadetmek adına .
slm ığdırlılar..tabi faşist olmayan ığdırlılar.
arkadaşım sen ığdır'lı ve kars'lı olan bütün azerileri faşistmi sanıyosun?tabiiki hepsi faşist değil.
ben ardahanlı bir kürt kızım ama alevi değilim sadece çocukluğumda gördüğüm ardahanı çok seviyorum ne de olsa ne varsa doğu insanında var sözünü benimsemiş biriyim:)herkese sevgiler
giyasmkoc 03.03.2008, 22:43 :sasirdi:merhaba devrimci dostlarım
ben bu siteye yeni üye oldum burda herkesi devrimci duygularımla selamliyorum.gün birlik günüdür herzamanki gibi tüm kazanimlarımız elde gidiyor.ülke amerika emperyalizmine teslim edildi.ülkede bunca yoksulluk yokluk zulüm var iken bunların üstünü turbanla örtüyorlar.neymiş din vicdan özgürlüğü eğitim özgürlüğü peki özgürlük için bizler meydanlarda haykırırken bizlere kurşun sıktıkları zaman neredeydiniz özgürlük için insanları darağacına gönderdiniz.kahrolsun amerika 6.filoya hayir dediğimiz zaman bunlar kominist dediniz.şimdide özgürlük diyorsunuz.kendinize özgürlük istiyorsunuz sizde olmayanları diri diri yakıyorsunuz.hoşça kalın .giyas morkoç
giyasmkoc 03.03.2008, 22:47 :sasirdi:turabi bingöl seninle görüşelim
afyon lisesinde giyas morkoç
giyasmkoc@hotmail.com
Berlinli 04.03.2008, 03:00 selam olsun canlara
|