Orijinalini görmek için tıklayınız : google earth'dan piramitlerin görüntüsü

chatin
18.12.2005, 00:24
:36_1_39: http://img500.imageshack.us/img500/3277/uzak6oa.jpg

http://img196.imageshack.us/img196/2797/topluyakn9hp.jpg

http://img196.imageshack.us/img196/9065/gizapiramidi0mr.jpg

bu da üstteki fotonun aynısı, bir derginin internet sayfasından...

http://img196.imageshack.us/img196/9894/zmzoomin20011101557rd.jpg

http://img196.imageshack.us/img196/3053/saqqarapiramidi5ix.jpg

http://img196.imageshack.us/img196/7986/memphispiramidi6ml.jpg

http://img196.imageshack.us/img196/7562/nameless1pb.jpg

http://img196.imageshack.us/img196/7720/nameless20kl.jpg

Lamekan
18.12.2005, 00:29
Saol be kardeş sayende memleket görüyoz :)))))

mercan
18.12.2005, 01:16
mısır diyince akansular durur zaten benim için
evet güzeller nede olsa mısır:3D_NG:
teşkürlerr

chatin
18.12.2005, 12:45
evet haklısınız arkadaşlar benimde tarihe karşı bir sempatim var o zamanın şartlarıyla öyle eserleri nasıl meydana getirdiklerini hayretle izliyorum ama tabi insanın binlerce kölesi olunca oluyor ama piramitlerde çalışan işçiler o kadar şanslı değiller çünkü işleri bitince hepsi öldürüyor:-((

foodal
18.12.2005, 12:50
Gerçekten çok gizemli bir tarih, bulduğum bilgileri sizle paylaşayım..

Piramitlerin Gizemi
* Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaklıktadır. Bu taşların nasıl getirildiği konusunda kesin olmayan farklı varsayımlar bulunmaktadır.

* Piramit, kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda sadece 2 kez güneş girmektedir. (doğduğu ve tahta çıktığı günler) * Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.
* Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.
* Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit'in içine bıirakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.
* Piramit'in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.
* Bitkiler Piramit'in içinde daha hızlı büyürler.
* Piramit'in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.
* Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşır.
* Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit'in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.
* Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler.
* Piramitlerin içi yazın soğuk kışın sıcak olur
* Büyük Piramitin açilari,Nil'in delta yöresini iki esit parçaya bölerler.
* Gize'deki üç piramit aralarinda bir Pitagor üçgeni olacak sekilde düzenlenmislerdir.Bu üçgenin kenarlarinin birbirlerine göre orani 3:4:5'dir.
* Büyük Piramitin tabininin yüzeyi,anitin yarisinin iki katina bölündügünde pi=3,14 sayisi elde edilir.
* Büyük Piramitin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü,piramit yüksekliginin karesine esittir.
* Büyük Piramit,dünyanin kara kitlesinin merkezinde yer aliyor.
* Büyük Piramit,dört ana yöne göre düzenlenerek insa edilmistir.
* Piramit dev bir günes saatidir.Ekim ortasiyla Mart basi arasinda düsürdügü gölgeler mevsimleri ve yilin uzunlugunu gösterirler.Piramiti çeviren tas levhalarin uzunlugu bir günün gölge uzunluguna esittir.Bu gölgelerin tas levhalar üstinde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yilin uzunlugu yanlissiz olarak saptanabiliyordu.
* Büyük Piramit'le dünyanin merkezi arasindaki uzaklik,Kuzey kutbuyla arasindaki uzakliga esittir ve kuzey kutbuyla dünyanin merkezi arasindaki uzakliga esittir.
* Piramitin yüksekligiyle,çevresi arasindaki oran,bir dairenin yari çapiyla çevresi arasindaki oranin dengidir.Dört kenarlar dünyanin en büyük ve çarpici üçgenleridir.
* Gizde'den geçen boylam,dünyanin denizleriyle anakaralarini iki esit parçaya böler.Bu boylam ayrica,kara üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup,bütün yer kürenin uzunluguna ölçümünde dogal sifir noktasini olusturur.
* Büyük piramitin tepesi Kuzey kutbunu,çevresi ekvatorun uzunlugunu temsil eder.Ve iki uzunluk ayni mikyasa uygunluk gösterir.

Yakapınarlı
20.12.2005, 11:16
piramitleri yakından görmek çok isterim bellimi olur belki birgün düşerim mısır yollarına harika görünüyorlar.

mercan
20.12.2005, 11:58
piramitleri yakından görmek çok isterim bellimi olur belki birgün düşerim mısır yollarına harika görünüyorlar.

bende çok istiyorum yaaa:3D_NG: hadi fatma kalk gidelim :))

Yakapınarlı
20.12.2005, 12:12
hadi gidelim sen istanbuldamısın?ben geleyim oradan bir uçağa atlayıp gideriz:)) gelincede forumda anlatırız.

mercan
20.12.2005, 12:18
hadi gidelim sen istanbuldamısın?ben geleyim oradan bir uçağa atlayıp gideriz:)) gelincede forumda anlatırız.

evet istanbuldayımm :)) yuppppiiiiiii bol bolda fotograf çekerizz yalnız yaralıceylan gitmiş uyardı:)) oranın insanları çok yılışıkmış yanımıza bitanede badigart almalıyız :3D_NG (9)

Yakapınarlı
20.12.2005, 12:21
evet istanbuldayımm :)) yuppppiiiiiii bol bolda fotograf çekerizz yalnız yaralıceylan gitmiş uyardı:)) oranın insanları çok yılışıkmış yanımıza bitanede badigart almalıyız :3D_NG (9)
forumdan bir badigard buluruz en uzun boylu ve iri yarı kimse onuda götürelim.:3D_NG: evet fotoğraf çekmeyi çok severim zaten.

mercan
20.12.2005, 12:25
forumdan bir badigard buluruz en uzun boylu ve iri yarı kimse onuda götürelim.:3D_NG: evet fotoğraf çekmeyi çok severim zaten.

heheh iyi ozaman anlaştık... iş tek badigart bulmaya geliyoo :3D_NG (9) sonra ver elini mısır,mumyalar, çöl:))
ıyyyyy orda türlü türlü hayvanlar olur şimdi yılanla örümcek olmasında ne olursa olsun:3D_NG (9)

Yakapınarlı
20.12.2005, 12:44
heheh iyi ozaman anlaştık... iş tek badigart bulmaya geliyoo :3D_NG (9) sonra ver elini mısır,mumyalar, çöl:))
ıyyyyy orda türlü türlü hayvanlar olur şimdi yılanla örümcek olmasında ne olursa olsun:3D_NG (9)
yılanları örümcekleri sen bana bırak tamam bi badigart bulalım varmı gönüllüü:3D_NG: mısırı keşfedip gelelim.

chatin
21.12.2005, 00:13
mısıra ve piramitlere bende hayranım arkadaşlar ben sizinle gelirim iri yarı değilim ama yinede gelirim:-)))))):3:

mercan
21.12.2005, 00:20
mısıra ve piramitlere bende hayranım arkadaşlar ben sizinle gelirim iri yarı değilim ama yinede gelirim:-))))))

ok :)) ozaman badigart olarak deilde 3. bir arkadaş olarak gelirsin eeee fatma bak 3 kişi olduk halen ortada badigart yok enisi biz erkek kılığına girelim ozaman badigarta ihtiyaç olmaz
( ben iyi erkek kılığına girerim tiyatroda oynarken rolün birinde erkek olmustum bizamanlar.. hiçbi mısırlı anlamaz:3D_NG (9) )
fatma eminim sende beceriklisin bu konuda :))

Yakapınarlı
21.12.2005, 00:24
evet zaten saçlarım çok kısa bir ara erkek gibi dik dikdi.:))tamam o işi ayarlarız biz eniyisi kalbalık gidelim.varmı mısıra gelen:))
haydi mısır mısır 5 dak sonra kalkıyor mısır:))))

Lamekan
21.12.2005, 00:25

Ya bak seni mısırda kaçırırlar haa...

Sonra ben kiminle atışacam.. Hem orada kul vardır saçların senin kabarık oldugundan arasına dolar saçların kirlenir... Yılan çıyanlara daha anlatmadım bile :)

mercan
21.12.2005, 00:29
bir iki biri iki yokmu gelen bakın turun içinde neler neler varr zaten mısır tek başına yeter ama bunndan başka ;
1-fatma yol boyunca şarkı söylicek (dimi:3D_NG (9) )
2-Ben size son moda espirilerimi yapıcam
3-Yol boyunca her saat başı mısır dağıtılacak
4-Ayrıca manide söylemek serbest

Fatma senin aklına gelen bişeyler varmı ...burda arkadaşları özendirelimki katılım olsun gerçi ben espiri yapıcam dediğim an gelenleride kaybettiğimizi düşünüyorum yaaa neyse:))

chatin
ben size sizi korumam demedimki sadece iri yarı değilim dedim:-))yerine badigart da olurum:-))

Hüseyin69
ma ben google earth ta erzincan havaalani stdadi dörtyol vs gördüm ama en popüler yeri cekmemisler bugdaymeydani

mercan
21.12.2005, 00:31
Ya bak seni mısırda kaçırırlar haa...
Sonra ben kiminle atışacam.. Hem orada kul vardır saçların senin kabarık oldugundan arasına dolar saçların kirlenir... Yılan çıyanlara daha anlatmadım bile :)

sende gel orda atışırız :3D_NG (9) hem fatma bana yılan ve örümcek konusunda garanti verdi "ben ilgilenirim onlarla dedi":3D_NG: yani fatmanın yanından bian olsun ayrılmıcam :))

Lamekan
21.12.2005, 00:34
Olabilir ama katmerde getirirsen olur .... Gözüm açık gider alim alllahhh helallikde isteyemen :)))))

Bu arada nere gidiyoz :))))

chatin
21.12.2005, 00:35
sende gel orda atışırız :3D_NG (9) hem fatma bana yılan ve örümcek konusunda garanti verdi "ben ilgilenirim onlarla dedi":3D_NG: yani fatmanın yanından bian olsun ayrılmıcam :)) yılan konusunda ben daha tecrübeliyim dimi hem fatma yanlış hatırlamıyosam kaplumbağadan da korkuyordu:3D_NG (4)

mercan
21.12.2005, 00:36
Olabilir ama katmerde getirirsen olur .... Gözüm açık gider alim alllahhh helallikde isteyemen :)))))
Bu arada nere gidiyoz :))))

ok bi gidelimde katmerin en alasını yaparım ben:)) nereye gitceni bilmeden sırf katmer için olabilir diyon demek.....seni mide düşkünü seni:))
Ramsesin topraklarına yani MISIR'a

mercan
21.12.2005, 00:38
yılan konusunda ben daha tecrübeliyim dimi hem fatma yanlış hatırlamıyosam kaplumbağadan da korkuyordu:3D_NG (4)

Aman istemem ben fatmayı isterim:3D_NG: ... nedeolsa en son sana güvenip yolladığın mesajdaki linki açtığımda:3D_NG (9) çığlık atarak lavoboya koşmuştum :3D_NG (28 :3D_NG (28
hem fatma kaplumbağdan korkarsa bu sefrede ben devreye girerim :))

Lamekan
21.12.2005, 00:42
ok bi gidelimde katmerin en alasını yaparım ben:)) nereye gitceni bilmeden sırf katmer için olabilir diyon demek.....seni mide düşkünü seni:))
Ramsesin topraklarına yani MISIR'a

Valla yorumu sn yapdın ben sırf kadmer için dedim demedim ..... :)

Ya şimdi ne demek istedim:)))) Kıs kıs

Ya güzel bir atasözümüz var şimdi onu yazacamda benim yazdıgımingilizceden kimse anlamaz diye orkuyom :))

Hani atalar derya Arif olan understand... :)))

mercan
21.12.2005, 00:44
:3D_NG (9) Lamekan sen baya yorulmuşsun bugün işde sanırım hehehehhe:3D_NG:

Lamekan
21.12.2005, 00:51
Dogrudur merkez ....

Anlaşıldı tamam

:))

Yakapınarlı
21.12.2005, 01:04
yılan konusunda ben daha tecrübeliyim dimi hem fatma yanlış hatırlamıyosam kaplumbağadan da korkuyordu:3D_NG (4)
mısırda kaplumbağa varsa oda mercanın işi ben yılanların efendisi o kaplumbağaların birde erkek gibi giyindikmi biz ikimizde gider geliriz.heyytt bee kim tutar bizii:3D_NG:

mercan
21.12.2005, 01:10
mısırda kaplumbağa varsa oda mercanın işi ben yılanların efendisi o kaplumbağaların birde erkek gibi giyindikmi biz ikimizde gider geliriz.heyytt bee kim tutar bizii:3D_NG:

aaaaaaaaaahahhahahah :3D_NG:
kafamda bi an canlandırdımda ikitane bayandan dönme ucube kılıklı erkek :)))) biri elinde yılanla diğeri kaplumbayla :3D_NG (9) ikiside birbirinin ellerine bakıp çığlık atıyoo ahahahahah tabi benim elimdeki bana zarar vermezde sendekini bilemicem:3D_NG (9) gerçi yılanların efendisi dediğine göre demekki sözün geçiyo :)) ben babamın kıyafetlerinden bişey ayarlıyim kendime hahah resmen ucube olcam :))

Yakapınarlı
21.12.2005, 01:13
aaaaaaaaaahahhahahah :3D_NG:
kafamda bi an canlandırdımda ikitane bayandan dönme ucube kılıklı erkek :)))) biri elinde yılanla diğeri kaplumbayla :3D_NG (9) ikiside birbirinin ellerine bakıp çığlık atıyoo ahahahahah tabi benim elimdeki bana zarar vermezde sendekini bilemicem:3D_NG (9) gerçi yılanların efendisi dediğine göre demekki sözün geçiyo :)) ben babamın kıyafetlerinden bişey ayarlıyim kendime hahah resmen ucube olcam :))

heheh düşünmesi bile güzel mısırı keşfe çıkıyoruz yaa ben mısırı karıştırır gelirim :3D_NG: kış gidelimde yılanda olmaz kaplumbağada olmaz.hem bere filan taka saçları saklarız demivalla bize bulaşan oldumu şekil şuu :36_5_8:
yada ben mısıra bu halimle gitsem nasıl olur:36_5_9:
hehe düşünsene beni bu halde msırda

mercan
21.12.2005, 01:19
heheh düşünmesi bile güzel mısırı keşfe çıkıyoruz yaa ben mısırı karıştırır gelirim :3D_NG: kış gidelimde yılanda olmaz kaplumbağada olmaz.hem bere filan taka saçları saklarız demivalla bize bulaşan oldumu şekil şuu yada ben mısıra bu halimle gitsem nasıl olur:36_5_9:
hehe düşünsene beni bu halde msırda

hehheh yok canım erkek kılığına girmek yeter sanırım:)) yazık dilini boşuna deldirme (ıııyyyyy)
bu arada çok fena bi erkek olurum ben yaaaa.... o kılığa girdimmi otomatikmen etrafımdaki kızlara göz kırpmaya başlıyom:sas: üniversitede kız yurdunda girmişdim erkek kılığına okadar kaptırmışımki müdirenin odasına girip kadına sarkmıştım :3D_NG (28 kendime geldiğimde kadının yanağından makas alıyodum :3D_NG (9) kısacası merak etme ben seni korurum orda yavvvvyummmm:yamukgul: hehehehheh :P

Yakapınarlı
21.12.2005, 01:22
heheh bende yapmıştım aynı olayı yurtta erkek kılığına girip bütün odaları gezmiştim:)) maksat gırgırr olsun.eee bzim badigartada ihtiyacımız yok o zamn ikimiz yeteriz evelallah:))

mercan
21.12.2005, 01:24
heheh bende yapmıştım aynı olayı yurtta erkek kılığına girip bütün odaları gezmiştim:)) maksat gırgırr olsun.eee bzim badigartada ihtiyacımız yok o zamn ikimiz yeteriz evelallah:))

aynen katılıyorum sana iyi eğlencez orda :)) ben cideyrum fatmacım iyigeceler... yarın mısır hayallerine devam ederiz:3D_NG:

Yakapınarlı
21.12.2005, 01:25
iyi geceler rüyanda mısırı gör emii:)))

Lon_Caner
27.12.2005, 17:17
Google Earth cok eylenceli ama bazi goruntuleri eski'leri gosteriyor

ibo_eren_27
24.10.2006, 13:23
piramitleri görmek isterim en büyük hayallerimden birisidir tabi tek girmem

vito_corleone
28.10.2006, 14:00
guzelmıs

zohre-35
28.10.2006, 14:50
hep merak etmişimdir. piramitler nasıl ve ne amaçla yapıldı diye.paylaşım için teşekkürler.

dilan_HB
10.12.2006, 23:42
süper görüntüler bunlar

uysalengin
23.12.2006, 05:27
dünyada görek istediğim ikinci yer mısır tepeden tırnağa tarih