Orijinalini görmek için tıklayınız : alevilikte dört kadın

kanatsiz_melek
22.03.2007, 10:31
arkadaşlar alevilikte dört kadın alma hakkı varmıdır ? cevaplarınız için şimideden teşekkürler:thumbup1:

pirayem
22.03.2007, 10:34
Ben hiç duymadım böyle bir şey sanmıyorum olduğunu,büyüklerimden de duymadım.Allah'ın hakkı 4 tür anlayışı bizim felsefemize,yaşam tarzıma çok ters..

Nesimi
22.03.2007, 10:40
4 kadın alma anlayışı Müslümanlıkda vardır. Bizler tek eşlilikden yanayız. Bizler kadına hakettiği değeri veririz.

Erkan19
22.03.2007, 10:58
Bizlerde böyle birşey yok (Kabul edilemez)

husniyeak
22.03.2007, 12:10
Alevilikte tek eşlilik hakimdir. Temizlik, doğru söz, namus kavramı önemlidir. Şayet eşi rahatsızsa ikinci bir eş alabilir.

"İbreti, emelim insana hizmet
Eşim bana Huri, evim de Cennet
Hacıya, hocaya edemem minnet
İbriği, teşbihi kırdım da geldim."

zerdest1986
22.03.2007, 12:30
gecmısımıze dogru biraz yol aldıgımızda aslında bizlerdede cok evliliğe rastlarız.örnegi cok sayıda olmasada [örnegin iki dedemde 2 eslıler] bizim toplumdada cok eslilik örnekleri var. tabi bugunku gelinen noktada bizler tamamen karsıyız bu kavrama.

çeşm-i naz
22.03.2007, 12:33
eee arkadaşım başka daha neler yakında bizim osmanılarla bağımız var diycen diye korkuyorum arkadaşım nerden çıktı bu yaa harem mi kurcaz??
eskilerdeymiş o 4-5 şeyhlerde olur ya :D:D hay allahım daha neler duycaz valla ben her yörenin alevisini tanıdım ama böyle bişey ne duydum ne de gördüm:)

seyhunbey
22.03.2007, 12:39
Ne 4 u bunuda kim çikardi bunlarin hepsi yalandir..Gerçek olan 17 dir....:lol: :lol: Evet Evet 17 makuldur :biggrin:

zerdest1986
22.03.2007, 12:49
eee arkadaşım başka daha neler yakında bizim osmanılarla bağımız var diycen diye korkuyorum arkadaşım nerden çıktı bu yaa harem mi kurcaz??
eskilerdeymiş o 4-5 şeyhlerde olur ya :D:D hay allahım daha neler duycaz valla ben her yörenin alevisini tanıdım ama böyle bişey ne duydum ne de gördüm:)

didem bu dediklerim bir yerden cıkmadı zaten vardı. demekki tam gezememişsin her alevi yöresını ben malatya maras yoresınde yetiştim bizzat sahıt oldum dedelerimizin bir cogunda var fazla eslilik.

yalcin1903
22.03.2007, 12:53
milletin 4 tane ile evleneceğini zannetmiyorum.hele ki son senelerde şu boşanma ile nafaka alma olayından sonra.adam maaşı 4 e bölerse ne olur bence intihar eder.o yüzden 4 tane ile evlenecek kadar kafayı yiyen görmedim:D

azel24
22.03.2007, 12:57
alevilik ve 4 eşlilik hemde kabesi insanken hemde insanı insan olduğu için sevip ona değer verirken imkansız aynı kelime içinde telafuzları bile çok saçma

çeşm-i naz
22.03.2007, 14:00
didem bu dediklerim bir yerden cıkmadı zaten vardı. demekki tam gezememişsin her alevi yöresını ben malatya maras yoresınde yetiştim bizzat sahıt oldum dedelerimizin bir cogunda var fazla eslilik.

dedelerde mi:sook
iyice gezdim ben valla görmedim duymadım olmaz bile şey

mustyy
22.03.2007, 14:14
ben ilk defa duydum ve çok şaşırdım bence kendi düşüncem çok yanlış 4 kişiyle evlilik ne demektir yaa....

aykudgöksun
22.03.2007, 14:18
ben de ne duydum ne gördüm böyle birşeyi..hiçbir alevinin yapacağını düşünmüyorum yapan varsa da dede de olsa aleviliğinden de insan sevgisinden de eşitlik düşüncesinden de kadınlara saygısından da ve medeni duruşundan da şüphe duyarım..

delice
22.03.2007, 14:37
merhaba
allah yasak kılmamış ama sizin için hayırlı olan bir evliliktir siz onların arasında adeletli olamazsınız diye bir ayetinde örnek vermiştir ama hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum bencede makbul olan ikinci vliliğe sbeb olmayan durumlar yok ise yani sağlık vs ire durumlar yok ise bir evlilik huzur ve refahtır çok eşli beylerin durumlarını göz önüne alırsanız

Berucavan
22.03.2007, 14:38
arkadaşlar alevilikte dört kadın alma hakkı varmıdır ? cevaplarınız için şimideden teşekkürler:thumbup1:

hiç bir inanç ta dört kadın alma diye bir durum söz konusu değildir...
bu konularda sizi aydınlatacak yeterince topik var. okumanız yararınıza olacak..
dört kadın kendini bilmez cinsel dürtülerini ve nefsine sahip olamayan kara cahillerce uygulanan bir durumdur.

Agop
22.03.2007, 15:30
kanatsız melek kardeş. ya sen buraya foruma saçma sorular sormayamı geldin. Kazan lütfen kazaaaaaaaaaaan

maymay
22.03.2007, 16:54
Bizde ne bir erkek bunu yapacak kadar kötü degildir, nede bir kadin bunu kabul edecek kadar cahil degildir.

sivaslı_sevda
22.03.2007, 18:40
Ben hiç duymadım böyle bir şey sanmıyorum olduğunu,büyüklerimden de duymadım.Allah'ın hakkı 4 tür anlayışı bizim felsefemize,yaşam tarzıma çok ters..

Çok haklısın .

Hahaha çok güldüm ben ve 3 kuma ben tek başıma adamı verem ederim yaptıgına yapacagına pişman olur . :lol:

dogan_09
22.03.2007, 19:10
Alevilikte dört kadın anlayışı yoktur kesinlikle bazı arkadaşlarımız dedelerde vardır demiş kesinlikle bunu red ediyorum alevi dedeleriyle şafi dedeleri (şıh,hacı)karıştırmayalım lütfen.Malatyadaki rafizilerde vardır fazla eşlilik.Kuran diyiyorki sizin için temiz kılınan kadınlardan 2 şer 3 er 4 er nikahlayın eger bu durum da adaleti gözetlemiyeceginiz den korkarsanız 1 kadınla yetinin ama 3 tane 4 tane kadın almanın da bir sakıncasının olmadıgınıda belirtiyor.Biz Aleviler Kuranın lavsi anlamını uygulasaydık arap ülkelerindekilerle irandaki kendini müslüman diye belirtenlerden farkımız kalırmıy dı biz Kuranın öz anlamını uyguluyoruz buna inanıyoruz.Alevilik kısaca özetlersek insan olmanın adıdır,insana deger vermenin adıdır.Forumda günden güne garip garip sorular ve Aleviligi uzaydan gelmiş insan toplulugu gibi göstermeye çalışıyorlar yada öyle anlıyorlar.Saygılar

dus_sokagi
22.03.2007, 19:15
hiç bir inanç ta dört kadın alma diye bir durum söz konusu değildir...bu konularda sizi aydınlatacak yeterince topik var. okumanız yararınıza olacak..
dört kadın kendini bilmez cinsel dürtülerini ve nefsine sahip olamayan kara cahillerce uygulanan bir durumdur.

sadece kirmiziyla isaretlediyim yer icin suriyeden baslayip ileri dogru gitmeye basladiginizda afrikaya kadar bir esli erkek bulmaniz cok zor.yani bu var cok modern lubnanda bile.

bu dalga amacli konuda bi gerilim daha yaratmak istemiyorum ama;
hz muhamede kac kez evlenmisti?

anibal
22.03.2007, 19:33
bence bunu dinsel olarak değilde medeni olarak düşünmek daha mantıklı olur.

özkanbeydilli
22.03.2007, 19:46
alevilikte tek eşlilik vardır

derbeder24
22.03.2007, 20:24
bu zamanda bir tane bile adam gibi kız gibi kız !! bulamazken kim isterkı zaten dört taneyi demi ama...hiç duymamıştım çok saçma...

Nesimi
22.03.2007, 20:43
Alevilikde Dört kadın değil ikinci kadını almak bile yokdur. Bugüne kadar böyle birşey görülmemiştir bizi İslamiyetle karıştırmayın.

Konu kazan'da.

Şoreş
22.03.2007, 21:19

Ya gerçekten Alevi değilsiniz, yada ciddi anlamda Asimile olmuşsunuz.
Gün içinde açtığınız diğer konuda ise

'' Aleviler kolaya kaçmak için mi Namaz kılmaz, Oruç tutmaz ''

diyordunuz.. Bence kendinizi bir sorgulayın..

Aleviliği basit mi sandınız siz ?

Aleviler bugüne kadar aydınlıksa bunlar atalarımızın, dedelerimizin geçtikleri görgü Cemleri ve yolumuzun öğretisi sayesindedir...

Herkez 5 Vakit Namaz kılar kolaya kaçar, ama herkes o Cem Meydanına adım atamaz..

Yürek ister.

İçini kötüyse sen oraya giremezsin ama için fesatsa girersin Camiye, sonra çıkar aynı fesatlıklara devam edersin..

Gerçekten yazık.. Aleviliğini bazı Aleviler bile basit sanıyor...