Orijinalini görmek için tıklayınız : itifak kararı alındı

Nihat
23.03.2007, 00:27
merhab dforum üyeleri bu akşam itibarı ile sol partiler chp dışında olan sol güçler itifak kararı aldılar tüm sol için hayırlı olur inşalah ülkemiz içinde iyi olur umarım .

SHP-DSP-ÖDP-SDP-EMEP-DiSK iTTiFAK YAPMA KARARI ALDI.
bu partilerim itifak kararı aldılar .

insanlar kardeş
23.03.2007, 00:32
merhab dforum üyeleri bu akşam itibarı ile sol partiler chp dışında olan sol güçler itifak kararı aldılar tüm sol için hayırlı olur inşalah ülkemiz içinde iyi olur umarım .

Sevgili nihat bu çok güzel bi haber. Ancak gün boyu haberleri takip ettim.Böyle bişi görmedeim.:::)))
saygılarımla

firariHH
23.03.2007, 00:43
Cok güzel,Hayirli ugurlu olsun, ne diyelim.

Nihat
23.03.2007, 00:49
Sevgili nihat bu çok güzel bi haber. Ancak gün boyu haberleri takip ettim.Böyle bişi görmedeim.:::)))
saygılarımla

gün boyu değil can gece saat 00.15 de alınan bir karar bu acil kodu ile gelen bir bilgi paylaşmakistedim sizlerle pazargünü tüm detayları açıklanacaktır kamu oyunada
saygılarımla

sausen
23.03.2007, 00:55
Değişen pek bir şey olacağına inanmıyorum. O koltuğa oturanların düşündükleri hep değişiyor.

insanlar kardeş
23.03.2007, 00:56
gün boyu değil can gece saat 00.15 de alınan bir karar bu acil kodu ile gelen bir bilgi paylaşmakistedim sizlerle pazargünü tüm detayları açıklanacaktır kamu oyunada
saygılarımla saol can inan çok mutlu oldum.
Hadi hepimize hayırlı uğurlu olsun....

saygılarımla.....

ankh
23.03.2007, 01:07
Çok güzel bir gelişme umarım hayırlı olur en azında bölünmeler ortadan kalkar insanların fikirleri daha netleşir sausene de katılmadan edemiyorum ama umut işte

atmali1982
23.03.2007, 01:17

süperrrrr
bir haber ya çok sevindim buna dsp nasıl oldu buna şaşırdım ve araların tkp olmamasını eleştitiyorum umarım katılırlar itifaka.. birde kürt solu neden itifaka katılmamış anlamadım

aristo_can
23.03.2007, 01:31

Sevgiler seninle olsun arkadaşım umarım doğrudur.

aristo_can
23.03.2007, 01:44
saygılarımla

Bu haberi hangi kaynaktan aldın bunu teyit etmem lazım yoks sabaha kadar uyuyamam.

insanlar kardeş
23.03.2007, 01:47
Değişen pek bir şey olacağına inanmıyorum. O koltuğa oturanların düşündükleri hep değişiyor.

Sevgili can umudumuzu yitirmiyelim.belki bu sefer o koltuğa oturanların düşündükleri olumlu yönde değişir::))
Zor iş ama insanoğlu hiç belli olmaz bazan insan gibi davrananlarda var::)

saygılarımla...

delice
23.03.2007, 02:40
hakkımızda hayırlı olur inşallah sevindirici bir haber

Nesimi
23.03.2007, 02:49
Bu duyumları bende aldım ancak konu açmak istemedim. Kesin bir belge olmadığı için insanlara iletmek istemedim.

DTP bağımsız adaylarla meclise 30 a yakın vekil sokacak.

Bu ittifakda aynı şekilde güçlü bir çıkış yapacakdır. Bu toplum için oldukça faydalı olacak Benim gönlüm DSP yerine DTP nin bu ittifakda yer almasından yaanydı ancak bu iki parti birbirine ters olduğundan bu şekilde bir tercih yapılmış.

Bu haber kesin olarak belgelenmediği için temkinli davranmalıyız zira EMEP ve SDP DTP den ayrı üstelik DSP ile bir ittifaka girmeyi nasıl kabul etti bunların açıklamalarını bekliyorum (Şayet haber doğru ise)

lion12
23.03.2007, 03:09
Aldığım en hayırlı haberlerden biri sanırım.İyi olmuş bu birleşme ittifak lazım çünkü solda derin yaralanmalar ve kan kaybı vardı.Bu arada Deniz Baykal da ne kadar güzel siyaset yaptığını göstermiş bu sol iitfakına destek vermemesi ile.Tabi kendisi sol parti değil nasıl olsa adam neden destek versin ki?

taylan34
23.03.2007, 14:14
doğru ise süper bi haber,toplumun beklentisi bu yöndeydi. dtp nin olmayışı sanırım avantaj olacak, çünkü onlar öcalanın dediklerini yapıyorlar,bir siyasi parti gibi değilde terör örgütünün siyasi kanadı olarak çalışıyorlar. chp malum sol ile işi olmaz,onlar milliyetçiliğe oynuyorlar..umarım başarılı oluruz

iusjure
23.03.2007, 21:56
Selam-

Bence bu ittifak ya da güç birliği pek bi başarı elde edemez. Belki, 2-3 ufak ilde kayda değer oy alır. DTP'yi falan alsalardı onların sayesinde %5-6 oy alırlardı. Şu anki haliyle, bence pek bir ses getiremezler.

Nihat
23.03.2007, 22:03
Bu duyumları bende aldım ancak konu açmak istemedim. Kesin bir belge olmadığı için insanlara iletmek istemedim.

DTP bağımsız adaylarla meclise 30 a yakın vekil sokacak.

Bu ittifakda aynı şekilde güçlü bir çıkış yapacakdır. Bu toplum için oldukça faydalı olacak Benim gönlüm DSP yerine DTP nin bu ittifakda yer almasından yaanydı ancak bu iki parti birbirine ters olduğundan bu şekilde bir tercih yapılmış.

Bu haber kesin olarak belgelenmediği için temkinli davranmalıyız zira EMEP ve SDP DTP den ayrı üstelik DSP ile bir ittifaka girmeyi nasıl kabul etti bunların açıklamalarını bekliyorum (Şayet haber doğru ise)

merhaba nesimi bu haber çoktandır disk önderliğinde yürütülen iştişareler vardı bu iştişarelere bir iki tanesine katılımım benimde oldu sarıyer bölgesinde bu haberin doğruluk payına gelince bu iitifak yapılmıştı zaten beklenen sadece dtp ,nin tavrı ve tkp,nin tavrı idi .bu iki parti soyutladılaer zaten kendilerini sanırım.son gelişmler gösterdiki dtp,bu ittfakta yeralmayacaktır .tkp ise sanırım ittifakın biçimi ve parti olarak sıcak bakmayışı dünya görüşleri ile bize gelen bilgiler bu yöndeydı bu toplantılarda bu kesin çünkü sanırım pazar günü saat 2ve 4 civarında tüm topluma lanse edilecek ittifakın biçimive nasıl bir ittifak olacağı.sorun bitmiştir ittifak için artık nasıl bir örgütlenme ile halkın karşısına çıkacaklarıdır.sivil toplum örgütleri ile görüşmelerin sürdüğü ve yol alındığı gelen bilgiler arasında
saygılarımla

Nihat
23.03.2007, 22:07
Selam-

Bence bu ittifak ya da güç birliği pek bi başarı elde edemez. Belki, 2-3 ufak ilde kayda değer oy alır. DTP'yi falan alsalardı onların sayesinde %5-6 oy alırlardı. Şu anki haliyle, bence pek bir ses getiremezler.

merhaba jusrure bu ittifak başarı elde etmesi için bence beklemekte yarara vardır .bakalım adaylar kimler olacak o kadar karamsar opma derim eğer iyi bir seçim yaparlarsa topluma güven verecek kişilerden oluşursa bence ittifak iyidir bu ynde bekleyip göreceğiz .ben bir partili olarak sıcak bakıyorum bu ititfakak kendim şahsen chp,li olduğum halde bekleyip göreceğiz programlarını derim .
saygılarımla

doctorctf
23.03.2007, 22:08
eğer haber doğruysa istediğimiz şey gerçekleşmek üzere.ama ittifak chp nin katılmaması her iki taraf içinde çok kötü olacağa benziyor.dsp nin ittifaka katılacağını sanmıyorum.dsp katılıyorsa chp nin de mutlaka katılması gerekir.yoksa tepki oyları oluşacak ve chp büyük bir yara alacaktır.ümidimiz chp ve dsp nin de bu ittifaka katılması.ilk açılan konu mesajına bakarsak öyle çok tepki gören bir parti de yok içlerinde.yani olabilecek en iyi ittifak.bu oluşum oyların %30 u nu gözü kapalı alır.ama iş yine medyada biteceğe benziyor.aydın doğan ve tayfası baklım nasıl bir tavır takınacak...

türküdostu
23.03.2007, 22:18
bir shpli olarak bu karara çok sevindim. umarım hayırlı olur sosyal demokrasi adına. solla uzaktan yakından alkası olmayan chp ye de en güzel cevabı verirz umarım. yaşasın sol!! yaşasın demokrasi!!

özkanbeydilli
23.03.2007, 22:28
solun birleşmesi gerçekten ii fakat ne derece doğru

Erdem12
23.03.2007, 22:37
Ben bu arayışın olumlu sonuçlanmasını diliyorum.
Gelecek adına-geleceğimiz adına; bunca çarpıklaşmış yapı içerisinde; devrimci-demokrat ve sosyal demokratların meclise girmesi şarttır. Yarınların sömürüden; kanemicilerden arınması; böylece adım adım mümkün olacaktır. İttifakın oluşmasını canı gönülden istiyorum; artı oluşacak ittifak barajı rahatlıkla aşacaktır-aşar...

s.bayar
23.03.2007, 22:54

güzel bir haber umarum diger parti ve guruplarda katılırlar

Haydaryiğit
23.03.2007, 22:59
Canlar İnanamıyorum... Ama çok güzel bir haber gerçekten çok sevindim bu karara varılmasına.Ancak kesinlikle ayrıntılarını öğrenmek istiyorum bu haberin.. Hayırlı Uğurlu Olması dileğimle.. :surrender

Servan
23.03.2007, 23:00
ben de hayırlı olsun dicem akp ye kaşı büyük bir atak ama şurasını da görmek lazım canlar bunların birleşmesi aşırı çok başlılık yaratır seçim sonrası ne yaparlar orası meçhul

feridoo
23.03.2007, 23:01

gecikmiş bir karar ama herşeyde bir hayır vardır. :) zararın neresinden dönersen diye bir deyim vardır ya.. buda öle bişi oldu işte. tabi bu kararı almak kadar yerinde ve doğru zamanda uygulamakta önemlidir.

Agop
23.03.2007, 23:04
Evet bende 0:15 de aldım bu haberi ve içime bir mutluluk geldi adeta. Gerçekten çok sevindirici bir haber. Pazar günü kamoyuna duyurulacak. Ama ben yarın partiye gidip bir sorayım eğer bilgi varsa sizinle paylaşırım.

aspava
23.03.2007, 23:08
eğer birbirlerini yemezlerse kendii aralarında proplem çıkmaz ise buu çokkk güzell olurr çokk sevindimm can sağol paylaştığınn içinn hepimiz içinn hayırlı olur inş_Allah:thumbup1:

Agop
23.03.2007, 23:17
AABF nin sözü vardı zaten. Eğer solda birlik olursa alevileri yönlendireceğine dair.

YoRuM78
23.03.2007, 23:23

bu partilerim itifak kararı aldılar .çok iyi bir haber nihat abi keşke sol olarak tek partı olsak ne kadar guzel olacaktı. buda sevindici bir durum bence.tsklerrr

canazerbaycan
23.03.2007, 23:45

DTP HAK-PAR yakınlaşması EMEP ve SDP'yi bu şekilde davranmaya itmiş olabilir.

Gülom
24.03.2007, 00:06
Of be en sonunda!! Simdi tek is halkimiza kaldi. Umarim oylarini kulanirlar. Kendi adima cok sevindim. Herhalde DSP nin birlesmesine Ecevitin olmesinimi beklemisler (saygisizlik anlaminda demiyorum). CHP nin birlesmemesi cok dogal, Baykal kiminle birlesmiski, bunlarnan da birlesin. Inonu yu az mi harcadi zamaninda? DTP nin burda olmamasi da birazcik dogal, cunki DTP sol partiden cok Kurt partisi. Bu parti sol nan birlese, tahmince Safii Kurtlerde dahada zor oy alir (zaten istedikleri kadar almiyorlar).

Saygilarimla

insanlar kardeş
24.03.2007, 00:07
arkadaşlar ,
Alınmış bir ittifak kararı türk basınını bu kadarmı ilgilendirmez!!
Ciddi ciddi ben kuşkulanmaya başladım.Sevgili Nihat bu haberi nasıl edindi bilemiyorum ama bugun bir çok gazete inceledim çeşitli parti il başkanları ile temasa geçtim bir takım temaslar söz konusu ama somut bir ittifak kararı henüz belirmiş değil.
Ayrıca hiçbir gazetede en ufak bir kritik yapmamış garip geldi yani.
saygılarımla...

epikurus
24.03.2007, 00:27
Sözkonusu siyasi partilerin sitelerine girdim, google'da aradım ne yazık ki böyle bir habere rastlayamadım. Haberin doğru olmasını isterdim. Buda yazan dostların da nedenli sevindiklerinin farkındayım, fakat bir de işin bir başka boyutu var ki bir ilke çerçevesinde kurlmayan ittifakların tahribatı çok ağır oluyor. 28 Mart seçimlerinde böyle bir ittifak yapıldı, sonuçlar ortada. Bu yüzden de tabanda her nekadar sevinçle karşılansa da sonuçların olumsuz olması gelecekte yapılacak birlikteliklere, ittifaklara, birleşmelere önemli ölçüde darbe vuruyor.

Nihat
24.03.2007, 01:21
arkadaşlar ,
Alınmış bir ittifak kararı türk basınını bu kadarmı ilgilendirmez!!
Ciddi ciddi ben kuşkulanmaya başladım.Sevgili Nihat bu haberi nasıl edindi bilemiyorum ama bugun bir çok gazete inceledim çeşitli parti il başkanları ile temasa geçtim bir takım temaslar söz konusu ama somut bir ittifak kararı henüz belirmiş değil.
Ayrıca hiçbir gazetede en ufak bir kritik yapmamış garip geldi yani.
saygılarımla...

evet insanlar kardeş bu bilgiyi nereden aldı diye demişsin okudum yazını bu bilgi benimde içinde bulunduğum siyasi partini genel merkezine kadar ulaştıysa ve bende çalıştığım iş kolunda disk ile temastaysam ve bu oluşumun bir kaç toplantısına iştirak etiysem bu oluşum kesinlik kazandı bunu iyi bir şeklde artık biliyoruz .şimdi kamuoyuna açıklanana kadar göreceğiz birliktelilik sağlanmıştır artık bu birlikteliliğn nasıl bir uygulama ile topluma anlatılacağı kalmıştır bu taslak üzerinde çalışmalar var sadece . türk basını demişsin türk basını neyi haber olarak verdiki bize bunuda versin hazırcılar onlar çünkü kazan pişsin misalı onlar gelip kazanda hazırı yesinler sadece pişen aşı herkes yer bizdeki basın gibi
sadece bir örnek vereyim basın açısında basının içler acısı durumunu tuzlada tüm sendikalar ayaktalar 6 tane işçi emekçi dostumuz işten çıkarıldığı için günlerdir tüm sendika ve dernekler ve siyasi partiler destek gösterileri yapıyor hiç duydunmu basında tüm tuzla ayakta .ama basınımızda bir kelime dahi söz edilmiyor basınımız budur işte dost
saygılarımla

insanlar kardeş
24.03.2007, 02:15
evet insanlar kardeş bu bilgiyi nereden aldı diye demişsin okudum yazını bu bilgi benimde içinde bulunduğum siyasi partini genel merkezine kadar ulaştıysa ve bende çalıştığım iş kolunda disk ile temastaysam ve bu oluşumun bir kaç toplantısına iştirak etiysem bu oluşum kesinlik kazandı bunu iyi bir şeklde artık biliyoruz .şimdi kamuoyuna açıklanana kadar göreceğiz birliktelilik sağlanmıştır artık bu birlikteliliğn nasıl bir uygulama ile topluma anlatılacağı kalmıştır bu taslak üzerinde çalışmalar var sadece . türk basını demişsin türk basını neyi haber olarak verdiki bize bunuda versin hazırcılar onlar çünkü kazan pişsin misalı onlar gelip kazanda hazırı yesinler sadece pişen aşı herkes yer bizdeki basın gibi
sadece bir örnek vereyim basın açısında basının içler acısı durumunu tuzlada tüm sendikalar ayaktalar 6 tane işçi emekçi dostumuz işten çıkarıldığı için günlerdir tüm sendika ve dernekler ve siyasi partiler destek gösterileri yapıyor hiç duydunmu basında tüm tuzla ayakta .ama basınımızda bir kelime dahi söz edilmiyor basınımız budur işte dost
saygılarımla

Sevgili Nihat haklısın.Ama hesapta bizim sol dediğimiz gazeteler bile bahsetmedi .Ondan endişelendim.Tuzladaki durumla ilgili gazeteler olsun tv ler olsun aynı şekilde düzen şakşakçılığının dışında bir şey yapmadıkları gerçek.
Ama garip bizim Düzgün tv Kadir Has cenaze törenini canlı yayında veriyor.Buda herhelde tarafsız yayın politikamızda olsa gerek::))

Ne biliim belki biz fazla beklenti içindeyiz saf ve temiz olarak.Türk sol partiler meselesidir nede olsa.Hani pasifize anlamında hiç olmazsa bir şeyler olmasını beklerdik:::)))

saygılarımla...

Gülom
24.03.2007, 02:29
basınımız budur işte dost

Evet ayni, kim Erdoganin yagini ceksin... gerci simdileri cokca Alevi basinlari var, bunlar niye vermiyor? Acaba yeterli basina vermek icin gayret gosterildimi? Umarimki soylediklerin dogru dur. Yoksa bosuna sevinmis oldum..

Saygilarimla

Nihat
24.03.2007, 20:16
Evet ayni, kim Erdoganin yagini ceksin... gerci simdileri cokca Alevi basinlari var, bunlar niye vermiyor? Acaba yeterli basina vermek icin gayret gosterildimi? Umarimki soylediklerin dogru dur. Yoksa bosuna sevinmis oldum..

Saygilarimla

merhaba gülom boşuna sevinmek.bu kelime . merak etme dostum boşuna değildir hiç birşey hayata sevin bence taşlar oynamıştır artık bunu kabulnen dost iyi günler gelecektir artık .herşey geleceğimiz için ve çocuklarımız için mutlak olması gerewken bir şey vardoı ve bu oluşumda olması gerektiği gibi olacaktır ayakları eksik olsa dahi umut verici bir gelişme bu çünkü hemde çok umut verici bir gelişme.

ankh
24.03.2007, 20:25
merhaba gülom boşuna sevinmek.bu kelime . merak etme dostum boşuna değildir hiç birşey hayata sevin bence taşlar oynamıştır artık bunu kabulnen dost iyi günler gelecektir artık .herşey geleceğimiz için ve çocuklarımız için mutlak olması gerewken bir şey vardoı ve bu oluşumda olması gerektiği gibi olacaktır ayakları eksik olsa dahi umut verici bir gelişme bu çünkü hemde çok umut verici bir gelişme.

Evet Nihat can bencede çok umut verici taşlar oynadı doğru söylüyorsun ve artık bizler de görmeliyiz ve göstermeliyiz valla dört gözle pazarı bekliyom

aristo_can
24.03.2007, 20:40
Arkadaşlar kesinleşmiş bir karar yok. bende adı geçen partilerden birini üyesiyim.İki gündür araştırdım, öneriler va,r görüşmeler devam ediyor. Alevi bektaşi fedarasyonunun da görüşmeleri devam ediyor hatta Baykal randevu almış.fedarasyon uzun zamandır baykala randevu vermiyordu.yani bu işin netleşmesi uzun zaman alabilir. Umarım ANTİ KAPİTALİST, ANTİ FAŞİST, ANTİ MİLİTARİST, EMEKTEN YANA BİR İTTİFAK OLUR.

doruktaisyan
27.03.2007, 15:47
arkadaşlar bu haber ilk sosyalistforumda çıkmıştı daha sonra indymedia da gördüm ancak biraz araştırdım haber doru deyil

Nesimi
27.03.2007, 15:49
Haber doğru değildir. kazana atıyorum.

lion12
27.03.2007, 15:50
Keşke doğru olsaydı bu haber Cenk can çünkü sevindirici ve de solda ittifak şu anda belkide en büyük ihtiyaç ama bakalım o da olur umarım birgün!