Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyanet İşleri Başkanı Türkmen Köyünde Cami Açtı


dionysos
23.03.2007, 22:26
Çanakkale'ye Batılı Denizgöründü Köyü'nde Devlet-Vatandaş işbirliğiyle yaptırılan camiyi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu açtı. Bardakoğlu, camilerin birlik ve beraberlik mekanları olduğunu vurguladı.

Çoğunluğu Alevi vatandaşlardan oluşan Türkmen köyü olan Denizgöründü Köyü'ne devlet desteği ve vatandaşların topladığı bağışlarla bir cami yaptırıldı. Köy caminin açılışı için düzenlenen törene Diyanet İşlerieri Başkanı Ali Bardakoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Danış ile İbrahim Köşdere, Kepez Beldesi Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz ve köylüler katıldı.

Çanakkale Türküsü ve ilahilerin söylenmesiyle başlayan tören saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Okunan Kuran-ı Kerim'in ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ''Günde 5 vakit ezan okunur. Hali vakti iyi olanlar gelir burada ibadet eder. Çocuklarımız gelir burada Kuran öğrenir. İslam dinini, güzel ahlakını, peygamber efendimizin hadislerini, iyi insan olmayı öğrenir. Camilerimiz aynı zamanda bir eğitim mekanlarıdır. İyi insan, iyi komşu olmanın öğretildiği mekanlardır. Camiler birbirimizi daha çok sevip saydığımız mekanlardır.’’

Denizgöründü Köyü Muhtarı İbrahim Kahya da köyleri kurulduğundan bu yana camileri olmadığını anlattı, ''Ezan okunmuyordu. Şükürler olsun ki artık camimiz var'' diye konuştu. Konuşmaların ardından muhtarın eşi Güllü Kahya, protokoldekilere, Türkmenler'in yöresel kıyafeti olan kefiye armağan etti. Caminin tapusu Vali Orhan Kırlı tarafından Muhtar Kahya'ya verildi. Ayrıca köyde 2006 yılında tamamlanan kadastro çalışmalarının ardından vatandaşlara evlerinin tapuları da dağıtıldı.

Erdem SÜREK- Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU
(Doğan Haber Ajansı)

sonerk
23.03.2007, 22:36
Bunların hepsi bilinçli planlı asimilasyon çalışmaları fethüllahçıların düzenlediği aleviliği konu alan abant platformu,milliyetin açıkladığı anket sonucu,bu olay alevi köyüne cami açılması ve bunun gibi bizim bilmediğimiz bir çok şey gösteriyorki aleviler üzerindeki asimilisyon faaliyetleri büyük hız kazanmış yüzyıllardır kılıçla,yakarak öldürerek yapamadıkları şeyi bugün oldukça güzel sonuçlar! alarak gercekleştiriyorlar....bunun en vahim yönüde bu bilinçli sünnileştirme politikasına alevi aydınlarınında destek olması şu günler çok mühim günler cin gibi olmak herkesin en azından kendi çevresini uyandırması gerektiği bi dönem....

Şoreş
23.03.2007, 22:37
Camiler birlik beraberlik mekanı demişler.. Evet, sadece Erkeklerin sohbet ettikleri bir Mekan...

Ama Cemevinde Kadın Erkek ayrımı olmadan herkes sohbet eder, birbirini tanır..

O köyde dönmeye meyilliymiş arkadaşlar. Yoksa bu kadar kolay mı Cami yapmak ?

Doğudaki Alevi Köylerine böyle baskı yapamıyorlar ama Batıdaki canlar çok pirim veriyor bu Türk İslamcılara, Diyanete ve Sağ kesimlere...

Sadece içim acıyor..

Sünni gelenekleri uygulayan ve yeni nesilleri Aleviliği hiç bilmeyecek olan bir Köy..

Belkide köyün Muhtarı birilerinin kuklası olmuştur.. Böyle muhtarlar çok arkadaşlar.. Menfaat için Köylerini, inançlarını satarlar.

Haydaryiğit
23.03.2007, 22:57
Bunun gibi asimile çalışmalarının farkına varmazlarsa çok kötü bir durum olur. Zaten bu iktidar geldi geleli başa durmadan müslüman misyonerler boş durmuyor.

İsteğimiz tüm canlardan bunun gibi asimile çalışmalarına gelmesinler.Kendi inancımız kadar güzel bir inanç bilmiyorum.Umarım bu çalışmalar boşuna çıkar.

Eğer inançlarından vazgeçmezlerse.Birkaç yıl içerisinde hiç giden olmayınca camiye içerisine inekler girer,avlusunda koyunlar otlar da o zaman köyün bir işine yarayabilir.

Menfaatçilerin ekmeğine yağ sürmeyelim...
saygılarımla

dionysos
23.03.2007, 23:14
...O köyde dönmeye meyilliymiş arkadaşlar. Yoksa bu kadar kolay mı Cami yapmak?...

Öncelikle bu görüşüne katılmıyorum Şoreş, köyün durumunu bilmiyorum ama insanın yüzlerce yıllık inancını bırakması yada inancını asimile edecek öğelere karşı çıkmaması bu kadar basit açıklanamaz. Köy kurulduğundan beri cami yokmuş bunu biliyoruz peki Cem evi var mıymış yada Cem yapılıyormuymuş? İşte bunu bilmiyoruz. Eğer ki köydeki Aleviler kendi ibadetlerini yapma imkanlarını yitirmişlerse bir açık doğmuştur ve bu açığı gören diyanetinde "bak sizin ibadethaneniz yok size bir camii yapalım da ibadet edin" demesi ve köyden muhtarda dahil bazı insanları arkasına alması mümkün.

Burda iş Alevilerin birlik olmasına bağlı, eğer Aleviler ortak fikirler etrafında bir konfederasyon çatısı altında birleşirlerse ve Türkiye'yi gezip dolaşıp Alevi yerleşim alanlarını belirlerseler, buralarda Alevi inancı ne derece yaşanıyor, Cem ibadetleri yapılıyor mu yapılmıyor mu, yapılmıyorsa neden? Şeklinde araştırmalar yapıp çözüm getirseler böyle durumlar ortaya çıkmaz, hatta "Alevi köyündeki camii bakımsızlıktan kapandı" şeklinde haberler görmemiz mümkün olabilir.

Forumda önceden yazmıştım bizim orada -Nevşehir/Avanos- Ayhan isimli bir köy var Alevi köyüdür ama benim konuştuğum insanlar Cem'in eskiden yapıldığını şimdi çoğunluğun camiye gittiğini söylüyorlar yani adı Alevi köyü ne dede var ne Cem ve bu köy Hacıbektaş'a 40 km gibi bir mesafede Aleviliğin merkezi sayılacak bir yere bu kadar yakınken bu yaşanıyor.

Birde şoreş doğuda böyle olmadığını söylemişsin, batının daha kırılgan olduğunu belirtmişsin, öyle bir şey yok bu camii yaptırma örnekleri doğuda da var. Eğer dediğim gibi bir çalışma Alevi güçleri tarafından yapılmazsa doğuda da batıda da böyle camii yaptırma, kuran kursu açma vb görmeye, duymaya devam edeceğiz.

murat222
23.03.2007, 23:41
alevi köylerine önceden zorla camii yaparlardı.şimdi ise muhtarları satın alarak yapıyorlar.bazı alevi köylerin muhtarları çağımızın hızır paşaları olmaya adaylar.asimilasyona dur diyelim.bakın alevi köyüne camii diye diyanet işleri başkanı nasıl hemen gidiyor açılışa.en büyük misyonerliği bunlar yapıyor.

insanlar kardeş
24.03.2007, 01:30
Söz konusu köyde yeter derecede okul,kreş,sağlık evi,kooperatif vs varmı acaba.
Devlet desteği imf den alınan paralar mı faizleriri vatandaşlarca ödenen alınan vergiler mi ? Adil dağılım ha negüzel!!
Nede mutlu olduk. Midem bulandı tiksinti verici yazık yazık.
Diyanetin derhal lağvedilmesi gerek.
Üfff ya arkadaşlar bu ne boş ortacağ zihniyeti.
Sokaklarda aç susuz per perişan çoluk çocuk,çöplüklerde günlük karınlarını doyurmaya çalışan sevgili müslüman kardeşlerimiz.
Pazar pazar can satan kadınlarımız .
nede güzel bir şey yapıyor sevgili Bardakoğlu.tebrikler!!!!!

Saygılarımla...