kervanci
18.12.2005, 12:24
bence icler acisi arkadaslar benim yorumum bu konuda böyle genclerimiz yurt disina gitmeyi kafasina yerlestirmis. Sizce nasil?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi Köylerinin Ekonomik Durumu kervanci 18.12.2005, 12:24 bence icler acisi arkadaslar benim yorumum bu konuda böyle genclerimiz yurt disina gitmeyi kafasina yerlestirmis. Sizce nasil? atayselvi 18.12.2005, 13:32 bence icler acisi arkadaslar benim yorumum bu konuda böyle genclerimiz yurt disina gitmeyi kafasina yerlestirmis. Sizce nasil? eskiden ezilen sınıfın gençleri okumak ve söz sahibi olarak yüksek sınıf içine katılarak düzeni yıkmaya çalışıyordu. Şimdi çabuk köşe dönme ve zenginlik hedef alınmakta ve kültür ikinci plana itilmeye çalışılıyor. Birbirimize saygı ve sevgi yok olmak üzere. Yakapınarlı 18.12.2005, 20:46 bence icler acisi arkadaslar benim yorumum bu konuda böyle genclerimiz yurt disina gitmeyi kafasina yerlestirmis. Sizce nasil? haklısın ama bunu alevi köyleri olarak nitelendirmek yanlış olur türkiyenin geneli bu.iş yok para yok gençlerimiz yaa yurt dışına yada loto totoya umut bağlıyor.bu arada yeni yıl için biletimi aldım:3D_NG: khaydar 18.12.2005, 21:58 haklısın ama bunu alevi köyleri olarak nitelendirmek yanlış olur türkiyenin geneli bu.iş yok para yok gençlerimiz yaa yurt dışına yada loto totoya umut bağlıyor.bu arada yeni yıl için biletimi aldım:3D_NG: fatma arkadaşa katılıyorum; yukarıda sözü geçen durumlar tüm kırsal kesimin sorunu.ama alevi köylerinin özellikle işsizlik konusunda daha insancıl çözümler üretebilmesi hepimizin dileği.kolay yoldan para kazanmak için hayatlarını feda etmek bizim kültürümüze uygun olmayan bir davranış. atayselvi 19.12.2005, 16:37 kırsal kesimlerle fazla ilgilenmiyorum (Aleviler ve demokratlar hariç)onlar nasıl olsa bir yolunu buluyor tarikata girip köşe dönen kendisini kurtarıyorlar biz kendi işimize bakalım gençlerimizin yozlaşmasını nasıl yok edip kültürümüzü nasıl yaşatacaklarını öğretmemiz gerekiyor. candost 07.01.2006, 17:46 arkadaslar bende size benim koyumu ornek vereyim benim koyum toplam 120 haneydi yani 120 aile vardi simdi bu sayi 55 e dustu cunki cok fazla göc verdi koyumuz buyuk sehirlere göc etti göc durdu ama sonrada genc kesim avrupa ya cikti yani yine koyumuz azaldikca azaldi simdi dedigim gibi toplam 55 hane kaldi ama yaz aylarinda yine herkes koyune gelip ziyaret ediyor yakin akraba ve dostlarini zaten koyde yasayanlarsa hep ihtiyar kesim yas ortalamasi 65 ustu ama yinede orda bir koy var orasi benim koyum vede bu ay koyume gidicem... HuKusu 27.04.2006, 14:12 Merhabalar Alevİ KÖylerİ Bakimsiz Neden Acaba Bu DÜŞÜndÜnÜzmÜ DİĞer KÖylere Gelen Yardimlarin Alevİ KÖylerİne YapilmiŞ Olmamasi Sİvada Tuncelİde BİngÖlde Hep Bu BÖyle (bİzat KÖylerİ KezmİŞ Olan Dost Elİ Yardim Komisyonundan Aldim Bu Bilgileri ) can85 02.05.2006, 01:25 ArkadaŞlar KÖy Kent Projesİ Tamamen YerleŞmelİdİr Ve Alevİ SÜnnİ KÖyÜnÜ Ayrimi Yapilmaksizin EŞİt Şekİlde SaĞlanmalidir. Evet Alevİ KÖylerİ Eskİ Yillardan Kalan EzİklİĞİnden Pek KurtulmuŞ DeĞİldİr.:21: |