ladrestr
24.03.2007, 13:10
Canlar Ben Dersİmlİyİm Uzun Zamandan Berİ Dersİme Gİdemİyorum .dersİm Benİm İÇİn GÜzellİklerİyle İnsanİyla Hep Bİr Özlemdİ .ama Son Senelerde Orada Yasayan Arkadaslardan AldİĞİm Bİlgİler Cok ÜzÜcÜ. Bİr Zamanlar Sadece Adİ Bİle Yeten Dersİmİn Su Ankİ GenÇlerİnİn Durumunu Dİle Getİrmek İstİyorum .
Dersİm GenÇlİĞİnİn BÜyÜk Bİr Kİsmİ Alkole Tİnere Uyusturucuya Yenİk KalmİŞ . Dersİm De Fuhus ArtmİŞ Bunlar Bİr GenÇlİĞİ Yok Etmek Onlarİn DÜsÜnmelerİnİ Önlemek Onlarİ Hayatta PasİfleŞtİrmek İÇİn Yeterlİ Olan Seyler.(dersİm Bİr Zaman TÜrkİye Genelİnde Okuma Alanİnda Bİrİncİydİ)
Bunlar BÜyÜk Sehİrlerde Yokmu Var Ama Dersİm Her Zaman Özel Bİr İldİ AlevİlİĞİn, Bas KaldİrİŞİn Baskentİ Oldu Hep GeÇmİŞte .bugÜn Sİvaslİ Tokatlİsİ Malatyalİsİndan Hep Dersİm Den Bİr Parca Vardİr Muhakkak .İŞte Bu YÜzden Dersİmde Bunlarİn Olmasİ Çok ÜzÜcÜ .
İÇİmde Bİr Korku Var O İÇİmde YÜceltİĞİm Dersİmİ GİttİĞİmde Bulamamak
Bunu kim söyledi bilmiyorum...
Simdi Dersimde, dünyanin her tarafinda oldugu gibi, güzeligi var, kirliligi var.
Ama biz hangi Dersimden konusuyoruz? O atesin önünde oturup çay ekmek çökelek yiyen dedelerimizmi, yoksa o sehirin içinde, saçlari papagan gibi renkli olan Avrupaya özenenlermi?
Bende, son Pülümüre gittigimde, sok geçirdim... Insanlar 10 yil önceden çok degismisler, her tarafinda küpeler, donlari bilerek yirtilmis, indirilmis... Hepsi degil ama allaha sükür, çok sevdigim insanlarlanda tanisma firsatim oldu.
Ama köyüm yokmu, o hiç, ama hiç bir zaman degismez... O köyde bir gün hiç biri olmazsa, o zaman Dersim yasamaz.
http://img138.imageshack.us/img138/3254/dscn3422gs4.jpg
Bu yolun her tasina canim kurban olsun.
dersim özgürlükler ülkesi...
ladrestr
24.03.2007, 13:45
ben dersimin dogasina değil kendini yok eden gençlerine lafim
dersim evet özgürdür hiç bir devlet dersimde halka egemenliğini kabul etirememiş ama özgürlük kendini pasifleştirmek degildir kendini içkiye uyusturucuya vermek degildir bu gencler dersimin gelecegidir.eger özgürlük buysa dersimde özgürlük genclerini köreltiyo .o zaman ben o özgürlüğe karsiyim kendi adima
tunceli yi birde uğur mumcudan okumanızı tavsiye ederim isyanın halktanmı agalardanmı geldiğini anlayacaksınız.
firariHH
04.05.2007, 01:32
Amasyaliyim ama cok Dersim´li Arkadasim var.Bir dersim sevdalisiyim.Sevdanın Hakikatı
Kavganın barikatı,Yigitler Diyari Dersim.
Can...Dersim Hakkinda yazdiklarin,ve söylenenler üzücü seyler,Alkol,tiner Fuhus,Bunlar olmamasi gereken seyler,ama ne yazikki günümüzde böyle seyler akil almaz bir hizla ilerliyor ve önüne gecilemeyecek bir hal aliyor.
öyle bir sevdasınki
yÜregime yazılı
alın yazısı gibi
kaderime yazılı
dersim oy dersim
umudun gÜlen bahtı
sevdamın sırça tahtı
dosta dÜşmana inat
gönlÜmÜn payitahtı
dersim oy dersim
gögÜn gÜneşi gibi
karanlığı bölensin
isyan ateşi gibi
yÜrekte sönmeyensin
dersim oy dersim
zulme başkaldırının
adısın adresi sin
onurlu bir kavganın
sesinde saklı sesin
dersim oy dersim
sevdanın hakikatı
kavganın barikatı
ilmik ilmik örmÜşÜz
adınla bu hayatı
dersim oy dersim
sevdanın kızıl gÜlÜ
kavganın suzmaz dili
sen yigitler diyarı
dÜzgÜn babanın ili
dersim oy dersim
pirim böyle buyurdu
canlar divana durdu
seyit rıza nın yurdu
dersim oy dersim
Bence konu da bahsedildiği gibi vahim bir durum yok...
Çünkü dersim başkadır. Ve öyle kalmaya devam edecek...
Hep karalamak istemişlerdir.
Dersim'in karalanmasına izin vermeyiz..
Desim benim soyumun göç ettiği kutsal topraklardır..
2-3 Örneğe bakarak, bir Halkın durumunu vahimmiş gibi yansıtmak tehlikelidir..
Bizim gençlerimizin çoğu Üniversite okur..
Budur bizim farkımız..
Kazan.