Orijinalini görmek için tıklayınız : canım gencler yanlış yoldasınız

selman
24.03.2007, 14:04
sayın alevi gencler canlarım alevi inancı ve kültürü hakkında sizleri yanlış yöne sürüklüyorlar

şunu bilinki ehlibeyiti gören hakkın tellalları gecmişte geldiği gibi günümüzdede vardır gelmiştir

sizler ben ocağım ben on iki imam soyundanım ben dedeyim diyenlere hemen inanmayın
on iki imam ismini yezit farklı sülalelere verdiki istediği zaman onları cabuk bulsun
yavuz sultan selimde gercek tekke sahiplerini öldürdü tekke senetlerini kendi adamlarına verdi şidi benim elimde tekke senedi var diyenler tartışmlıdır ancak onun hak olduğunu batın ilmi sahibi bilmektedir
tekke senedi elinde olanın birini hak aşığı reddetti senin asaletin sunnidir dedi
on iki imam soyundan gelenlere rehberlik hakkı yok
onlar normal isnsandan farklı değil
rehberlik hakkı hz Alinin üçüncü oğlu muhammed hafiden gelenlere verildi
onların coğuda kendi asaletinden olmayan taliplerinin kızlarıyla evlenerek kendi nurunu bozdular
aşağıda okuyun hak imamları Allaha gider geri gelirler durmadan devam ediyor demektedir

şimdi temiz erveh olarak hak öğretmeni her bir yüz yılda gelmektedir bunların dünya malına karşı nefsi yoktur
bu hak imamları hikmet sabibi vucudu yüz dört kitaptır
ben bu sıfatları taşıyan erenlere mensup olan şahsın yardımında onun hizmetindeyim
cok ezilmiş horlanmış olan soyuma karşı sorumlu kendimi hissediyorum
bundan dolayı hakkın teblihlerini faruma yazıyorumki gencler bu bilgilere ulaşsın

her türlü alevi inanc hakkındaki soryları bana sora bilirsiniz

aşağıda hak aşığının orjinal kendi sesi ve yazıya cevrilmiş olarak

aşıklar sadıktır mububetin mührüdür

http://www.sendspace.com/file/c52qk5

224. -HANCI PERVANE
Muhhallahta bir nura düş oldum
Biri elif biri sindedir
Arşın payında çara düş oldum
Dört kitaptır incil Tevrat
Zebur kuran vara düş oldum

Erenler yükledi göçümüzü
Hak nazar kıldı
Heceril esvete indi
Feriştahlar heçeril esfete
Ikrara düş oldum

Tevek kil ettim bende
Bende kendi başımı
Doluyla badeye nöbet yerinde
Düş oldum ağrı dağında

Hak nazar kıldı bunca nebiler velilere
Cümlesine rahmet eyledi kızıl deliye
Ser verir semaya servi secere
Her gün bağışla hızıra uluya
Onun için böyle çar anası
Şeş çiy et sıfatı zatı yada kana düş oldum

İlmi açıktır ayan
ALLAH kimseye vermesin ziyan
Ta nehindeki ateşe düş oldum
Birde şemsidir arşın yüzünde
Onunda perdesi aya karşıdır

Yarebbi kimseye zarar verme
Ne güneşe karşı nede aya karşı
Yarebbi nede suya karşı nede
Ateşe karşı nede toprağa karşı

Bunlar öyle bir ana sırdır ki
En büyük dördü de dört anasırdır
Ademde ateş rüzgar su toprak
Dünyada büyüktür ademde büyüktür

Aşıklar sadıktır mububetin mührüdür
Dolu kız ile içilmez alahıın nuruyla
Bade kız ile içilir
Her gün eyle sözün sohbet yüzünü
Kuran ademdir ama içten okunur

Kuran ateşe de düşer suya da düşer
Yerede düşer ama edem çürür
Fakat aşıkların sözü hiçbir yere düşmez
Yine Allah aşık gönderir
Yine kuranı söyler

Bu sözüm haktır
Hak diyene şüphem yoktur
Aşık nikahını boşamak yoktur
Kıyamete kadar hak söyler

HANCI PERVANE . 636
Adem ile dene yedim Nuh ile yelken oynadım
Mut ile yel savurdum Ud ile sele baktım
Şıt ile hüre baktım Yoşa ile renk yaptım
Zül küflü ile sıra yaptım Zül karanı ile hakka baktım

Zeker ya ile kan saçtım idris ile kapı açtım
Hına ile kuyu eştim Eyüp ile ipek seçtim
Yusuf ile zindan geçtim Yakup ile yaş döktüm
Cer giz ile cana yetiştim üzeyir ile harabeye yetiştim

Davut ile kıskaç tuttum Süleyman ile mühür tuttum
Halil ile narda nergis sattım İsmail ile arafatata kına yaktım
Muhammet ile beşikte yattım ali ile zülfikar attım
Hüseyin ile başı sattım hasan ile zehir yuttum

Zeynel ile zindanda üççeti verdim aba Müslim ile teberi derdim
İmam bakır ile kazana girdim imam Cafer ile deryada ruh seçtim
Ali yel nagi ile musayı kazım imam rıza bunlarla cem seçtim
İmam tagi ,ile kapı açtım hasan alesker il3e pare pare oldum

Methi ile mağaraya kaçtım
dolu bade içen nice bin aşık geçm,iştir
Anaya düşer geri giderler aleden geri gelirler
Durmadan devam ederler yaşları belli değildir
Hancı pervane sonu ya ale mil

_ernesto_
24.03.2007, 14:16
ya hocam başlıkla yazdığınız şeyleri ben pek bağlantı kuramadım.ne anlatmak istiyorsunuz

doctorctf
24.03.2007, 14:19
şimdi temiz erveh olarak hak öğretmeni her bir yüz yılda gelmektedir bunların dünya malına karşı nefsi yoktur
bu hak imamları hikmet sabibi vucudu yüz dört kitaptır
ben bu sıfatları taşıyan erenlere mensup olan şahsın yardımında onun hizmetindeyim

bu kişinin kim olduğunu da söylerseniz tam olacak.yani bu yüzyılın hak imamı kim??bi kerametini biliyorsanız bizimle paylaşın.umarım kendi kendinize bir tarikat kurmamışsınızdır:)

Agop
24.03.2007, 14:29
bu kişinin kim olduğunu da söylerseniz tam olacak.yani bu yüzyılın hak imamı kim??bi kerametini biliyorsanız bizimle paylaşın.umarım kendi kendinize bir tarikat kurmamışsınızdır:)

Haftada bir bi tarikat çıkıyor zaten. Adamın adını hatırlamıyorum ama bi kişide çıkmıştı bi fotoraf gösteriyodu. Kafasının üstünde hale olduğunu iddia ediyodu. Şimdi ona inananların büyük bir tarikatı var.

Bakır
24.03.2007, 14:33
selman ağabey allah senden razı olsun...

Erdem12
24.03.2007, 14:41
Haftada bir bi tarikat çıkıyor zaten. Adamın adını hatırlamıyorum ama bi kişide çıkmıştı bi fotoraf gösteriyodu. Kafasının üstünde hale olduğunu iddia ediyodu. Şimdi ona inananların büyük bir tarikatı var.

İskender EVRENOSOĞLU idi o kişi. Özal'ın başbakanlık danışmanıydı bu şahıs. Şimdi NUR TV diye bir televizyonu var. Çok sayıda, sosyete içerisinden yaşlı kadınlardan oluşan, müritleri var bu adamın. Bir sefer televizyonundan konuşmasını dinledim; müthiş yorucu, algılanması zor, saçma sapan konuşmalar; arada bir de gırtlağını temizlemek için öksürmesi var. Ya menfaat peşinde, veya ruh hastası bir tip. Çok kötü, bu devirde, bu tarz üfürükçü tiplerin peşine takınılabilmesi. Fotomontajla hale oturturmuştu başına 1995-1996 larda, bununla ilgili olarak objektif tarzı bir programa çıkmıştı 1996 larda, ama demek kendini iyi pazarlamış ki, gücü gittikçe arttı (TV kuracak kadar)...

Agop
24.03.2007, 14:45
evet evet hatırladım erdem can. Nur tv de onundu. geçen kendi kanalında çıkmış israil hakkında saçmalıyodu. Meğersem bu adam filitinide kurtaracakmış :) hahaha

denizsefiri
24.03.2007, 15:20
Bahsettiğiniz kişi mürşidimdir. Her salihin Tahrim 8 ve başka ayetler gereğince başlarının üzerinde salah nuru vardır. kalp gözü açık Allah dostları da bu nuru rahatça görebilir. Fotoğraflarda da zaman zaman Allah'ın bir lütfu olarak sarmal şeklinde o nuru görebilmek mümkündür. Mürşidim bir sahtekar değildir. Allah'a ulaşmayı dileyen her kimse Allah'tan mürşidimin kimliğini sorup cevap alabilir.

adige_46
24.03.2007, 15:26
dostum sen ne demek istiyosun anlamadım bende bir sünni olarak şöle demek istiyorum alevilerle isterse taban tabana zıt olalım fark etmez çünkü iki atarfın da en büyük davası Lailaheillallah'tır o yüzden ifratı ve tefriti bırak medar-ı vahdete gel derim

denizsefiri
24.03.2007, 15:26
İskender EVRENOSOĞLU idi o kişi. Özal'ın başbakanlık danışmanıydı bu şahıs. Şimdi NUR TV diye bir televizyonu var. Çok sayıda, sosyete içerisinden yaşlı kadınlardan oluşan, müritleri var bu adamın. Bir sefer televizyonundan konuşmasını dinledim; müthiş yorucu, algılanması zor, saçma sapan konuşmalar; arada bir de gırtlağını temizlemek için öksürmesi var. Ya menfaat peşinde, veya ruh hastası bir tip. Çok kötü, bu devirde, bu tarz üfürükçü tiplerin peşine takınılabilmesi. Fotomontajla hale oturturmuştu başına 1995-1996 larda, bununla ilgili olarak objektif tarzı bir programa çıkmıştı 1996 larda, ama demek kendini iyi pazarlamış ki, gücü gittikçe arttı (TV kuracak kadar)...
Mürebbi emreye verdiğim cevap sizin için de geçerlidir.
Allah'ı dilemeyen evliyaullaha muhabbet duyamaz.

Erdem12
24.03.2007, 15:41
Mürebbi emreye verdiğim cevap sizin için de geçerlidir.
Allah'ı dilemeyen evliyaullaha muhabbet duyamaz.

Allahı dilemek aracılarla olmaz! Allahı dilemenin yolu önce insanın kendisinden geçer; benim gibi; senin gibi, yiyen; içen, ağlayan; gülen, kirlenen; temizlenen, "seçildiğine inandığın" sadece bir insandan değil!
Bütün insanlardan; insanlıktan geçer!
Bir insanın peşine takılmaktan değil!

Allahı dileyen sadece insana muhabbet duyar; evliyaullah sensin-benim, can taşıyan, sevgi duyan her candır; her insandır...

denizsefiri
24.03.2007, 15:49
Öncelikle daha sert bir cevap alacağımdan eminken sizden, gayet sakin bir üslupla verdiğiniz cevaptan dolayı teşekkür ederim. Sayın Erdem 12, tabii ki dilediğiniz gibi düşünebilirsiniz. Forumdaki diğer mesajlarınızdan hatırladığım kadarıyla peygamberlerin aracılığı konusunda da aynı şeyleri düşünüyorsunuz. Sizi ikna etmeye çalışmak haddime düşmez diye düşünüyorum. Sadece sizin için kendimce güzel olanı temenni ediyorum.

Şoreş
24.03.2007, 15:56
Topiği açan kişi sanırım Şii Mezhebinden..
Siz yolunuzu gözden geçirin bence.

Alevilik Evrenseldir..

Nesimi
24.03.2007, 16:04
İslam misyonerleri, Kendisini Peygamber ilan eden şahıslar bırakın artık Alevilerin yakasını, Aleviden Şeriatçi olmaz boşa çırpınmayın.

Şoreş
24.03.2007, 16:16
İslam misyonerleri, Kendisini Peygamber ilan eden şahıslar bırakın artık Alevilerin yakasını, Aleviden Şeriatçi olmaz boşa çırpınmayın.

Şimdi yeni Moda oldu Alevi dostu görünen Şii Yobazları..
Bir kısmıda Azerbaycanlı.. 400 sene Safevi Sultanı Şah Abbas onları Şiileştirdi..
Alevilerdi 400 sene önce.. Şimdi içlerinden Alevi düşmanları bile çıkıyor...

Ortak noktalarımıza göre hareket edip, Aleviliğin Evrenselliğine İslam kancası takmaya çalışıyorlar.. Aleviliğe İslam Kancası takmak, Aleviliği Sünnileştirmek demektir.. Yani hani olur ya abican, özellikle Batıda, Namaza Ramazana düşkün Aleviler.. Ahanda bizi öyle yapmaya çalışıyor bu Müslümanlar:yamukgul:

Nesimi
24.03.2007, 16:31
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=390

Bu Hancı Pervane isimli kişi kendisini Peygamber ilan eden bir başka Tarikatçıdır. Bu tarz insanlara prim vermeyin.

selman
25.03.2007, 21:13
arkadaşlar cem ibadeti bir on iki hizmet tarigatı değilmidir
hz ali tarigatın hocası değilmidir
alevi toplumu tarigat ehli değilmidir