Orijinalini görmek için tıklayınız : lütfen artık gerceği anlayın
sayın forumda bilir kişi olarak forumu denetliyen arkadaşlar benim foruma yazdığım yazıları değersiz veya sakıncalı olarak görerrek ya siliyorsunuz yada forum cöplüğüne atıyorsunyada beni banlıyorsunuz
arkadaşlar siz ister alevi olun ister sunni olun
sizi halk eden kanitanı kuran yüce Allah hak aşığı hancı pervaneyi hakkın tellalı imamı olarak göndermiştir
sizler eğer hancı pervaneyi kabul etmiyorsdanız gecmişte gelen hak aşıklarımınız sözleri ile ibadet yapıyorsunuz
bu hak adamlarının kutsal olduğunu biliyorsunuz
işte hancı pervanede gecmişte gelen hak aşıklarının ruhu ile değeri ile aynıdır
alevi toplumuna ve kendinize iylik yapmak istiyorsanız bırakında ben bu yolla gercekleri anlatayım
hak aşığı yaşamaktadır vardır
kimseyi kandırmak için gönderilmemiştir
herkese iyliği doğruyu göstermek için ehlibeyit tarafından gönderilmiştir
sizler beni engelledikce inanın bu toplum
gercek erenleri üçkağıtcı olarak görmektedir
halbuki benim ve hak aşığının kimsenin malına şöhretine ihtiyacımız yoktur
bu forumlara yazıp gencliğe topluma ulaşmak imkanı daha elverişli oldğu için ben yazıyorum
yoksa benim vıjdanım sızlamsa niye sizlerle uğraşayım
umarım beni anlar yardımcı bile olursunuz
suyunsesi 25.03.2007, 11:01 Sayın selman ,
Bu tür sorunlarınızı lütfen özel mesajla yöetime bildirirseniz çok daha iyi olacağı kanısındayım arkadaşların size yönelik kötü niyet taşımadığından emin olabilirsniz burda yüzlerce kişi var hepimizde zaman zaman bu tür sorunlar yaşanıyor herkes kalkıp topik açıp sorunlarını topiklerde tartışsa o zaman forma topik kirliliğinden girilmez deyilmi
Formun belli kuralları vardır lütfen bu kuralları tekrar okuyunuz
İyi forumlar.
sayın kardeşim inanın bu forumdan emilime buyrun yazınızı yazın diye email aldım
en son yazıyıda tam konunun gerektiği yere yazdım
forum dan alevi men nikindeki arkadaş beni tanımaktadır
hak aşığı gibi yüce bir insana
gelen teblihlere bu toplumun ihtiyacı var
ben elli yaşın üzerindeyim hak aşığı doksanın üzerinde orjinal sesi bile mevcut bu önemli sözleri kazan kısmına atmak alevi nesline yakışmıyor
umarım gerektiği gibi değerlendirirsiniz
özel mesaj olarkta hangi yönetime atacağım
Bu beyfendinin iyi niyetli ve sevecen biri olduğunu sanıyorum. Anlatmak istediği şeyler var belki bir karışıklık olmuştur, hata yapılmıştır ya da iletişim aksaklığı olmuş olabilir. Beyefendinin anlatmak istediklerini forum üyesi biri olarak dinlemek isterim. Sorununun forum yönetimince çözülmesini umuyorum. Saygılar
suyunsesi 25.03.2007, 11:26 sayın kardeşim inanın bu forumdan emilime buyrun yazınızı yazın diye email aldım
en son yazıyıda tam konunun gerektiği yere yazdım
forum dan alevi men nikindeki arkadaş beni tanımaktadır
hak aşığı gibi yüce bir insana
gelen teblihlere bu toplumun ihtiyacı var
ben elli yaşın üzerindeyim hak aşığı doksanın üzerinde orjinal sesi bile mevcut bu önemli sözleri kazan kısmına atmak alevi nesline yakışmıyor
umarım gerektiği gibi değerlendirirsiniz
özel mesaj olarkta hangi yönetime atacağım
ÖZEL MESAJLARINIZI
Nesimi, Şoreş Garcia, Alevmen bu arkadaşlara atabilirsiniz.
sizi halk eden kanitanı kuran yüce Allah hak aşığı hancı pervaneyi hakkın tellalı imamı olarak göndermiştir
Ey Kainatın Efendisi, Alemlerin Rabbi, Kudret ve İlim sahibi, Merhametli, İnsaların Programcısı, Din gününün maliki, Çatlamanın programcısı.....................Kudretinden sual olmayan Yüce ALLAH:
Seni, Senin tellallığını yapan Kullarından tenzih ediyorum...
Övgüye layık olan tabiki sensin...
Sabırla Bekleyenlerdeniz....
Ey Kainatın Efendisi, Alemlerin Rabbi, Kudret ve İlim sahibi, Merhametli, İnsaların Programcısı, Din gününün maliki, Çatlamanın programcısı.....................Kudretinden sual olmayan Yüce ALLAH:
Seni, Senin tellallığını yapan Kullarından tenzih ediyorum...
Övgüye layık olan tabiki sensin...
Sabırla Bekleyenlerdeniz....
sayın arkadaş aşağıyı oku aşağıdaki konularıda incele bak okuma yazması olmayan birinin sonsuz asla tekrarsız gelen bu bilgileri kim verebilir
tellal ne demek diye düşünürsen aşağıyı yine oku
HANCI PERVANE
O yar bağı dem anında
Bende ayrancıda zamanında
O yar gürçistanda Zühre hanım tamamında
Hayalim üççetim hesabı görülür ancak
Aslı nuru cihan mübarek olunca
Evliyalarda açar sancak hey
Ta tevek kil gaf gayretinde
Çim cemal ullaha var hikmetinde
İnne Ale Muhammet alinin gayretinde
Ah hele okudukça ya hu
Evarahta ancak evrakta anaçak
O yar gürçistanda bende İzmir ,e
Tevek kil durmuşum hele bir yüze
Yüz yirmi dört bin nebiden süzülmek için geldim size
Ah hele la mekan ilminin düşmüşüm öze
Hancıyam bu sözü pervazı imam olarak heeey
İmanın kavimdir cim ile dala
Elif lem elifle gayretin ala
Ah hele la mekan ilminde ruhum kala
Hayalin üççe tim geldim bu yola
Dostlar bağında temaşa ala ala
Hancıyam diyerim sözüm ervaha
Kündü kenzulahta bulur vallaha
Aliyul abayı sitretil muntada
Elhemdulullaha resullahtan cemale
Bu sözüm kala eyler eeey
215- HANCI PERVANE
Aşıklar tellaldır az demez uz demez
Çok söyler bahhar demez yaz demez
Boynuna almiştır bir ağaç
Kendi söyler saz demez
Güzeli sevmiştir görmeden
Yakın demez uzak demez kış demez
İster taşlı yol ister düz olsun
Yürür boş demez az demez
Ne yatağı vardır nede durağı
Kalbinden yanar onun çırağı
Eziyet çekse hoş demez
Demir çarik giymiştir dağ taş demez
Güzeli koşa gider
Dünyada gezer boşa gider
Güzeli bulayım diye coşa coşa gider
Sever kendini sanki bir paşa gider
Hancı aşık derki delidir bunlar
Ömründe seversen velidir bunlar
İçtikleri doludur bunlar
Hakkın cemalın başar gider
Merhaba yaşınızdan dolayı saygımız var elbet ancak unutmayınki bizler dayatma yapımasından hoşlanmıyoruz. "Canım gençler yanlış yoldasınız" derken Aleviliği dayatma ile yok edip yerine kendi peygamberiniz olduğunu söylediğiniz "Hancı Pervane" nin mesajlarını bize dikta ediyorsunuz. Bu şekilde değilde normal şekilde anlatsanız hiç birimiz birşey demeyiz. Ancak sizin yolunuz yanlıştır bu yolu terkedin bize katılın demeniz karşısında elbette kendimizi savunacağız.
Alevi toplumu yüz yıllardır bedel ödüyor, İnanclarını ve doğrularını yaşamak için Hz.Hüseyinden, Baba İshaka , Nesimiden, Hallac-ı Mansura, Şeyh Bedrettine, Mahir Çayanlara, İbrahim Kaypakkayalara nice bedeller ödeyip kendimizin ve yaşadığımız toplumun sorunlarını çözmeye ve doğru yaşamaya çalışıyoruz.
Hancı Pervaneciyi Allah olarak veya Peygamber olarak görebilirsiniz bu sizin kendi sorununuzdur ancak insanlara dayatma yapmayın...
Alevi toplumu yüz yıllardır bedel ödüyor, İnanclarını ve doğrularını yaşamak için Hz.Hüseyinden, Baba İshaka , Nesimiden, Hallac-ı Mansura, Şeyh Bedrettine, Mahir Çayanlara, İbrahim Kaypakkayalara nice bedeller ödeyip kendimizin ve yaşadığımız toplumun sorunlarını çözmeye ve doğru yaşamaya çalışıyoruz.
Araplar içerisinde Allahın Rahmetine soktuğu Alinin mücadelesini çok iyi anlarım kaldı ki bizlerde Alinin putperest sunnilere karşı verdiği mücadeleyi örnek alırız.
Hüseyini, Baba İshakı, Nesimiyi, Halalacı Mansuru, Şehbedrettini de anlarım.
Nesimi kardeş kusura bakma ama bu mücadelede Mahir Çayanın, İbrahim Kaypak kayanın işi ne???
Konu dışı oldu ama hoş gör....
Araplar içerisinde Allahın Rahmetine soktuğu Alinin mücadelesini çok iyi anlarım kaldı ki bizlerde Alinin putperest sunnilere karşı verdiği mücadeleyi örnek alırız.
Hüseyini, Baba İshakı, Nesimiyi, Halalacı Mansuru, Şehbedrettini de anlarım.
Nesimi kardeş kusura bakma ama bu mücadelede Mahir Çayanın, İbrahim Kaypak kayanın işi ne???
Konu dışı oldu ama hoş gör....
Alevilik evrenseldir. Dini bizler sahte peygamberlerden umanlar gibi algılamayız. Sizler bu olayı anlamazsınız.
Size göre falanca sahabe, yada falanca sahte şeyh daha değerlidir. Aydınlık yolu açan herkes bizim için önemlidir. Unutmayınki Lenin, Marks vs vs bu sahte kendini peygamber ilan eden sömürücelere savaş açmıştır bu insanlar bu yüzden bizim değer verdiğimiz insanlardır.
Sömürücülere, Faşizme karşı mücadele eden, Maraşda bizi sizin Allahınızı savunan gerici yobazlar katlederken, Çorumda bacılarımıza analarımıza sizin ALLAH ınızın askerleri saldırırken bizim yanımızda bu sizin kötülediğiniz marksistler vardı...
adige_46 25.03.2007, 15:33 aynısını bana da yapıyorlar çünkü yönetimin alevi inancı üyelerden çok farklı yönetimin anlayışı ben buraya sünni üye de alırım ama konuşmasına fırsat vermem
anlayışı sünnilerle nasıl kafa bulurum da onları üyelerime karşı kışkırtırım anlayışı ispat edebilirim silinen ve silinmeyen bütün yazılarıma yönetimin cevapları eğer adil iseler yazdıklarımda aleviliğe en ufak bir saygısızlığımı göstesinler
Alevilik evrenseldir. Dini bizler sahte peygamberlerden umanlar gibi algılamayız. Sizler bu olayı anlamazsınız.
Size göre falanca sahabe, yada falanca sahte şeyh daha değerlidir. Aydınlık yolu açan herkes bizim için önemlidir. Unutmayınki Lenin, Marks vs vs bu sahte kendini peygamber ilan eden sömürücelere savaş açmıştır bu insanlar bu yüzden bizim değer verdiğimiz insanlardır.
Sömürücülere, Faşizme karşı mücadele eden, Maraşda bizi sizin Allahınızı savunan gerici yobazlar katlederken, Çorumda bacılarımıza analarımıza sizin ALLAH ınızın askerleri saldırırken bizim yanımızda bu sizin kötülediğiniz marksistler vardı...
Sen zerre kadar karşındaki bu anti sunni kardeşini tanıyamamışsın. Bana sunni dediğin için seni kınamıştım. Hatırladın mı???
Şimdi bu yorumunla beni yine Sunni gördüğün için kınıyorum. Hatta kınamakla kalmıyor ayıplıyor , yazıklar olsun sana diyorum.
Slogan atmak yerine zannına görü oluşturduğun felsefeni benle tartışsana???
Ayıp, ayıp hemde ne ayıp. Bu kadar zamanda halen daha inatla beni sunnilerle aynı kefede değerlendiriyosan sana forumdaki bu konumu layık görmüyorum.
adige_46 25.03.2007, 15:37 Sen zerre kadar karşındaki bu anti sunni kardeşini tanıyamamışsın. Bana sunni dediğin için seni kınamıştım. Hatırladın mı???
Şimdi bu yorumunla beni yine Sunni gördüğün için kınıyorum. Hatta kınamakla kalmıyor ayıplıyor , yazıklar olsun sana diyorum.
Ayıp, ayıp hemde ne ayıp. Bu kadar zamanda halen daha inatla beni sunnilerle aynı kefede değerlendiriyosan sana forumdaki bu konumu layık görmüyorum.
demek ki özünü unutanlar her yerde aynı
Sen zerre kadar karşındaki bu anti sunni kardeşini tanıyamamışsın. Bana sunni dediğin için seni kınamıştım. Hatırladın mı???
Benim için Alevi olmayan herkes birdir. Benim görüşüm Alevi olan ve olmayan olarak insanları aruyor dini açıdan. Alevi olmayan kesimin içinde Hancı Pervaneciler, Mihr ciler, Abdullah Babacılar, 19 cular gibi hepsi var. Bunlar kendini sunni 4 mezhepden saymayabilirler. sadece Müslüman sayabilirler. Bu Alevi olmayanların kendi tercihidir.
Birde dünya görüşüne etki eden bakış açım var o önemli değil burda Alevilik var. İbrahim Kaypakkaya veya Mahir Çayan bizler için değerldir Pir sultan geleneğini devam ettirip Alevilerle omuz omuza olan herkes değerldir.
Sizin Sunni olup olmamnız önemli değil tarikatınız da önemli değil. Anti sunni olduğunuzu biliyorum ancak dediğim gibi kendisini sunni saymayan Hancı Pervane, Mihr ciler, 19cular vs vs çeşitli grupların hepsi Alevi dışıdır.
Dayatma yapmadan fikirlerini savunan tarikatçı islamcılarada yer veriyoruz(Tarikatcı olup olmaması kendi sorumluluğudur bizi bağlamaz) yeterki konuyu açan Selman abimiz gibi yanlış yoldasın demesin.
saygılar.
tuncerbio 25.03.2007, 17:14 sevgili selman ne benim için nede diğer arkadaşlarımız için foruma üye olan insanların alevi -sunni,türk,laz,kürt ,zaza vb etnik yada dini yapıları önemli bir unsur değildir ,foruma yeni ya da eski üye olan herkes aynıdır !!!! herkese saygımız sonsuzdur ama yazdıkları yazıların içerikleri ,ciddiyetleri ,foruma ve buradaki insanlara bakışları bizim için önem taşımaktadır !herkesin her yazısını yayınlamak gibi bir durum söz konusu değildir forumun bir takım kuralları vardır ve bu kurallara uymayan bazı mesajları silmek ya da yayınlamamak durumunda kalabiliyoruz buda forumun kalitesi açısından gereklidir ...
siz olsanız aşağıdaki örnek mesajları yayınlarmısınız ?(forumda yazılan mesajlardır )
''********** 23 şubattan beri bekliyorum msnime gel diye.Ne oldu ekleme cesaretini bulamadın herhalde.''
''Gel senin için de bir çift kurşunum hazır.''
''o faşistleri ilgilendirir. Şu an üzerine bastığın toprakta sana mezar olacak.hoş o topraklar sei kabul eder mi?''
saygılar
tuncer
|
|