Orijinalini görmek için tıklayınız : Madımak Müze Olmalı.!!!

w2TR
18.12.2005, 20:09
Ateş düştüğü yeri yakmadı bu sefer. Belki ilk kez ateş; yüreği insanlık sevgisi, dostluk ve barıştan yana olanların canını yaktı. Sivas katliamının 11. yılında bu ateş hala can yakmağa devam ediyor... [/URL][URL="../default.aspx?c=anasayfa&t=ana_003"] (../default.aspx?c=anasayfa&t=ana_002)
http://2temmuz.com/images_user/i_26.10.200518z26z34.jpg Ateş düştüğü yeri yakmadı bu sefer. Belki ilk kez ateş; yüreği insanlık sevgisi, dostluk ve barıştan yana olanların canını yaktı. Sivas katliamının 11. yılında bu ateş hala can yakmağa devam ediyor...
Alman Neonazilerinin 29 Mayıs 1993’de Solingen’de gerçekleştirdiği katliamın yaşandığı yer, yakılan ev bugün anıt mezar...

2 Temmuz 1993’de Sivas’ta katliamın gerçekleştiği Madımak Oteli yangın yeri ise, şimdi kebap yeri! 37 kişinin diri diri, devletin, polisin, askerin gözü önünde cayır cayır yakıldığı yer bugün Kebap Lokantası. Burada kebap yeniyor!

Bu kabul edilemez manzaranın bir an önce düzeltilmesi için yetkililerin harekete geçmesini sağlamak için bütün Alevileri, demokratları, yüreği insanlık, dostluk ve kardeşlikten yana atan tüm duyarlı insanları bu Girişim'e destek vermeye çağırıyoruz....

Taleplerimiz
1. Kültür Bakanlığı en kısa zamanda Madımak Oteli'ni kamulaştırmalı ve müzeye dönüştürülmesi için gereken girişimi başlatmalı.
2. Kültür Bakanlığı, Madımak Oteli'nin Müzeye dönüştürülmesini, ilgili Demokratik Kitle Örgütleri ve Otelde yitirdiğimiz canların yakınları ile eşgüdüm içinde yürütmelidir.
3. Oluşturulacak 2 Temmuz Kültür Merkezi Barış ve Dostluk Müzesi 2 Temmuz 1993 tarihinde yitirdiğimiz canların inanç ve dünya görüşleri de göz önüne alınarak Anadolu'nun inançsal çok renkliliğine ve çok sesliliğine uygun dostluğun, barışın simgesi olmalıdır.

2 Temmuz Kültür Merkezi
Dostluk ve Barış Müzesi Girişimi

10 Temmuz 2004

koçgiriyim
24.12.2005, 20:50
evet müze olsa iyi olur.sivasta yaşıyorum her haftasonu önünden geçiyorum.bize göre müze olmalı ama kimileri öyle düşünmüyor alt kat köfteci olmuş.kim düşünsün new düşünsün

Lon_Caner
27.12.2005, 18:54
bence madImak cok tan once muze olmasi lazimdi. Halk cunku bilmesi lazim ne turlu pislik'ler oluiyordu alevilere kar$i bir kac sene once.

Yaren44
29.01.2006, 00:30
Bencede Madimak MÜze Olmali Aklima GeldİkÇe İÇİm Sizliyor Bu İnsanlarin Hala YaŞamasina Allah İzİn Verİyor Ya Buna İnanamiyorum Bu DÜnyada Adalet Kavrami Dİye BİrŞey Yok EĞer DİĞer DÜnyada GerÇekten Adalet Varsa Ayni AteŞİn Acisini YaŞasinlar.

Şah-Mat
29.01.2006, 14:21
Sevgili arkadaşlar.., Çok güzel Müze olsunda!

Bir düşünelim şimdi yarın gene katliam yaşansa,katliamı yapanlar gene istediği şekilde hem avrupada hem türkiyede cirit atsa ne olacak..!

Önemli olan bir yerin "MÜZE" olup olmaması önemli değil,Katliamı yapanların cezalandırılması ve onların gereken cezayı alması için tepkimizi koymamız gerekiyor.Bu katliamı sağlayan ve destekleyen kişilerin cezalandırılması gerekiyor.Bunun için çaba göstermek gerekiyor,bir şeyleri düzeltmek istiyorsak.Yoksa Yarın Madımak Müze olsada bir şey fark etmez Çünkü ; bazı insanların bunları yapmasını önleyici ve caydırıcı yasalar yok,cezalar hafif kalıyor!Yanii biz Madımağı müze yapacağız yarın,başka bir yerde sorun çıkacak orası içinde mi Müze baş vurusunda bulunacağız.

Altını çizeyim tabii ki,Madımağın Müze olması taraftarıyım,sadece neler yapılabilir ne yapılması gerekir,bunlarında altını çizmek gerekir bugün madımak müze olur yarın başka bir yer bunu anlatmaya çalışıyorum.

Unutmayalım ki,burası Türkiye burda "üvey evlat" muamelesi görmekteyiz neden? Çünkü bazı yerlere cem evi açılması için baş vurulduğunda gerekli bir cevap alamamaktayız ve açılamaması için öne sürülen bahaneleride biliyoruz..! Bunların önüne geçmekte şart!

Bir Zeynep
29.01.2006, 15:00
Burada oy verebilirsiniz canlar, imza atin ki Madimak otel olsun. Bende coktandir attim imzami. Gec kaldik ble müze yapilmasiyla canlar. Bu linke tiklayip imza atin:
www.alevi.com
Gelin canlar, bir olalim.

barabar
06.02.2006, 17:02
inşallah o günleride görürüz...ama arkadaşlar biz çok sustuk halende susuyoruz ben iskenderun da yaşıyorum kürtalevisi yim bir çok alevi tanıdığım kendini saklıyor bu böle giderse bizi daha çooook çiğnerler...inanırmısınız iskenderun da çok alevi var ama bir cem evi yok...

madımak müze olmalı

huseyn
24.02.2006, 22:11
yazık hala orda "ateşte et" yiyen insanlara...

derviscemal
24.02.2006, 23:47
Bende madımak ın müze olmasından yanayım.

Amma bundan da önemlisi;

madımak müzede olsa,
böylede kalsa
bu yara hiç dinmeyecek bu acı hiç bitmeyecek..

Madımağı unutmayın arkadaşlar, yoksa tekrar hatırlatırlar..
bir olalım iri olalım diri olalım

altobelli
25.02.2006, 00:06
sanmam türkiye cumhuriyeti madımakı müze yapmas
çünkü bu soykırım anıtı gibi bişi olur
buda t.c. nin işine gelmes
AMA TABEKE MADIMAKA MÜZE HATTA CEM EVİ YAPILMALI .........

meymane_usari
26.02.2006, 16:02
canlar bunda utanç duyuyorum madımak ın olduğu yerde şimdi et lokantası var

taco_can
31.03.2006, 22:07
bencede madımak müze olmalı ancak anlamadığım birşey var; neden sadece kendi fikrinizi 2'ye bölüp anket yapıosunuz??'' evet müze olmalı'', ''bugüne kadar müze olmadığı kabahat''....

akinocakli
09.04.2006, 13:58
Madımak bir sonuçtur nedenlerini iyi analiz etmek gerekiyor ve tarafsız bir şekilde düşünmek gerekiyor ölenlere ALLAH tan rahmet diliyorum

Nesimi
09.04.2006, 15:17
Kesinlikle müze olmalı bunun için gerekirse mücadele etmeliyiz. nasılki Sultanbeylide cemevinin temelini attık. insanları yakarak öldürdükleri madımak otelide artık müze olmalıdır. katliamcılar cezasını bulmalı geçmişi unutmamalıyız.

kurtulus58
20.04.2006, 17:49
evet bencede müze olmalı ben bir sivaslı olarak yanından gecerken igreniyordum simdi daha kötü altında döner salonu var. bence gec kalındı bile orası hemen kazanılmalı ve yoldaslarımıza ait müze yapılmalı..
madimagı unutmayacagız unutturmayacagız.. sivaslı

colddream
20.04.2006, 18:05
yoruma bile gerek yok oyumu kullandım. Adı Güzel Alimin affına sığınarak direk adresi yazıyorum bir olmaz isek var olamayız. insanlık ayıplarının yaşayan abideleri olmalıdır diyorum.

http://www.alevi.com/madimak_giris.html

Saygılı
21.04.2006, 09:38
acemi askerliğimi sivas merkezde yaptım.ilk çarşı iznimde madımak otelin olduğu yere gittim. varır varmaz istem dışı olarak camına tükürük atmıştım ve ağlamaya başladım.içeriden gelen adam hiç birşey demeden camı sildi ve içeri gitti.bence müze değilde direk yıkılmalı...

lion12
25.04.2006, 19:00
Valla aslında müze olsa gayet güzel olur.En azından faşistler oranın önünden geçtikçe belki azcık vicdan azabı çekerler de başları dank eder.Orası aslında bir müze olursa tabi daha da iyi olur.

Bir Zeynep
25.04.2006, 19:10
yoruma bile gerek yok oyumu kullandım. Adı Güzel Alimin affına sığınarak direk adresi yazıyorum bir olmaz isek var olamayız. insanlık ayıplarının yaşayan abideleri olmalıdır diyorum.

http://www.alevi.com/madimak_giris.html
estafurrullah can, tabiki.. iyi yapmissin, sagolasin.
saygilar.

s e y y a h
02.05.2006, 15:36
Bu ülke bu ayıbı temizlemek için madımak otelini müze yapmalı!!!
Çünkü dünyada bir ilk bu ülkede olan...
Başka ülkeler
kitapları yaktı
Ya Türkiye!!!
Bir ilki başardı ve...
Aydın insanlarını yaktı