Orijinalini görmek için tıklayınız : T.C.'de Komünist Düzen Nasıl İnşa Edilir?

Bakır
26.03.2007, 19:38
T.C.'de Komünist Düzen Nasıl İnşa Edilir?

1)silahlı yolla

2)sivil yolla(parti,dernek,kurum vs.)

3)her ikisiylede

4)komünizm hayal...

5)kendiliğinden kurulur belki...

Bakır
26.03.2007, 19:43
silahlı yol..

ernic 45
26.03.2007, 19:50
ben alevililikle hic barindirmayan konu oldugu icin, cevap vermem siyaset le din karistirmak olmaz, senin düsünce olabilir komunistlik saygim ,var ama bunula aleviligin ne alakasi var , özel siyasi düsüncedir insanin

Bakır
26.03.2007, 19:51
ben alevililikle hic barindirmayan konu oldugu icin, cevap vermem siyaset le din karistirmak olmaz, senin düsünce olabilir komunistlik saygim ,var ama bunula aleviligin ne alakasi var , özel siyasi düsüncedir insanin

zorunlu değil konuya katılmak.

herkez yazabilir komünist olan olmayan...

ernic 45
26.03.2007, 20:01
pardon kardes siyaset yanittaymis acemi oldugum icin bilmedim selamlar

Bakır
26.03.2007, 20:04
pardon kardes siyaset yanittaymis acemi oldugum icin bilmedim selamlar

önemli değil braaaa

istersen görüşlerini bir açıkla bu vesile ile

kimsenin katıldığı yokda :D

halitseyfi
26.03.2007, 20:11
Bu dünya konjöktüründe kominist düzenin Trkiyeye gelmesi pekte olanaklı görün müyor. Gerçek manada demokrasiyi yaşayabilirsek ne mutlu. Buda toplumun aydınlatılması ve gerçek manada örgütlenmesiyle olur.

Agop
26.03.2007, 20:21
Herşeyin bir sırası olduğunu düşünüyorum. Bir ülke askei şeriattan (günümüzdeki rejim) direk komünizme geçemz bence. Önce demıkrasiye geçilmeli. İnsanlar demokrasinin nimetlerine alıştırılmalı. Daha sonra siyasi olarak buna hazırlık yapılmalı. Bu ülke için en uygun taktikler ve rejim stratejileri ortaya konmalı. En sonunda gerekirse silahada baş vurunmalı. Ama sırasıyla gidilmeden atlanırsa hiç bir işe yaramayan bir atılım olur sadece. Hedef ulaşılamaz ulaşılsa bile kısa süreli bir yönetim olur.

tuncerbio
26.03.2007, 22:44
belki ülkemizin mevcut koşulları ve demokratik yapının oturmamış olması,halk için dini kriterlerin halen ciddi yer edinmesi,askeri oteritenin büyük söz sahibi olması vb problemler devrimin-devrimci mücadelenin gelişmesi adına büyük sorunlar getirmekle beraber ,var olan mevcut siyasal rejimin bozulkulğu,yönetim eksikliği,ülke üzerinde emperyalistler tarafından uygulanan ekonomik ve siyasal baskılar ,mevcut yarı sömürge durum..ülkenin büyük kısmında kırılamamış feodal-yarı feodal ilişkiler ve bulunduğumuz coğrafyada şeriat gibi bir tehlikenin olduğu düşünülürse akılcı bir strateji ve değişime açık bir tatktiksel savaşla devrimci mücadele yükseltilebilinir ve nihai zafere ulaşılması sağlanabilir .....

ama mevcut şartlar değerlendirildiğinde ülkemizde devrimin kültür devrimi örneğinde olduğu gibi kademeli olarak sürdürülmesi gerekmektedir ..ekonomik,kültürel sorunların ,ulusal sorunların ,dini sorunların herbiri ayrı birer döneme yayılmalı bunlara eş zamanlı olarak güvenlik-askeri sorunlar halledilmeli ,diğer sosyalist ülkelerle ilişkiler güçlendirilmeli ,ülke içindeki kaynaklar kullanıma açılmalı,kamulaştırılacak alanlar net olark saptnmalı,ve işçi-köylü dikattörlüğüne dayalı rejimin geleceği açısından teknik-teknolojik donanımı sağlayacak makina kimya enstitüleri,bilim enstitüleri vb leri açılmalı finanse edilerek kadro sağlanmalıdır.....

bir rejimin kısa ya da uzun sürmesini sağlayacak olan şey halkın güveninin sağlanması, siyasal gücü elinde bulunduran grup yada grupların tavırları ve bölgesel gelişmelerdir...eğer siz rejimin artılarını uygulamaya geçirmeyi bilirseniz uzun süreceğinden emin olabilirsiniz ...

yaşasın halk savaşı
şan olsun yeni demokrasi
şan olsun demokratik halk devrimi

Agop
26.03.2007, 22:54
Evet tuncer kardeş. Söylediklerine harfiyen katılıyorum. Pat diye gelen rejim pat diye yıkılır. Bu birazda arz talep meselesidir. Günümüz köylüsüne devrim desen beş dakka içinde seni jandarmaya teslim eder (herkes için demiyorum tabi). Böyle bir ortamda köylüyü nasıl devrime katasın. Günümüz işçisine bi şey desen işinden olmaktan korkar ve geri çekilir....

İnsanlarımızı çok korkuttular. Öyleki en demokratik kişiler bile çocuklarının siyasetten uzak durmasını istiyor.

Birde şu etmen var. Daha önce bireyler bu hareketle karşılaşınca ılımlı yaklaşıyorlardı. Çünkü temelden cahil bir aileyle , hiçbir siyasi eyilime gitmeden geliyorlardı. Bu gün ise insanlar küçük yaşta beyinlerini çamaşır suyuna basıyor. O sebeple yoldaşlık bağlarını çoğaltmak git gide zorlaşıyor.

Birde eğitim sisteminin düzen bazlığı var. Eskiden öğrenciler sosyal etkinliklere vakit ayıra biliyorlardı. Günümüzde ise düşünmeye vakitleri bile yok. Kasıtlı olarak bunun yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bu kasıt çok iyi işlemde şu anda.

atmali1982
26.03.2007, 23:10
komünizim o hep ulaşmaya çalıştıgımız o büyük görkemli rejim bence tc de hiç bir zaman var olmayacak rejim o dünyayı ve türkiyeyi kasup kavuran 68 hereketiyele beraber topraga gömüldü üstünden tank postal sesleriyele beraber geçtiler.. yazıki insan olglu neden sedece bakıyor ama nedense gerçegi göremiyor umutlarından kurtuluşlarından her gün birazda uzaklaşıp kapitalizmin kucagında bir birlerini tüketiyorlar.. sonuç biz ise haylerimizi süsleyen bir rejim varlıgını yaşatmaya çalışıyor kısmende olsaaa.....

Bakır
27.03.2007, 18:24
diğer komünist geçinen üyeler neden görüşlerini belirtmezler?

lafda mı devrim peşindeler?

Haydaryiğit
27.03.2007, 20:57
Teşekkürler Can Konu İçin
Devrimi insanlarımıza hangi amaçlarla yapılması gerektiğini kurumlar, dernekler vs ile anlatmalı,insanları bilinçlendirmeliyiz öncelikle.Bir de Devrime giden yolda silahsız direniş göstermeden Matralyöz ateşi yemeden devrim olmaz kanatimce.
Saygılarımla

anadolu75
27.03.2007, 22:52
boyle bir devlette komunizm duzen olmasi hayal bir sey. kurulmasi icin silah yoluyla ancak olabilir. keske yuce ataturk komunizme olumlu baksaydi su an komunizm duzen icinde yasiyor olacaktik.

sausen
27.03.2007, 22:54
Direnenler Elbet Kazanacak...

bolşevik_1917
27.03.2007, 23:10
zaza_ulaş sağolasın böyle bi konu açtığın için;öncelikle devrimci bir partiye gereksinim vardır proleteryaya giden yolda,o yüzden parti ile diycem ama tabi tek başına olmayacaktır.karanlığı kızıllığa boyamak bu kadar basit gerçekleşmeyecektir silahlanma da elbetteki olacaktır.komünizme ütopya diyenlere hatırlatırım;gerçekçi ol imkansızı iste

bolşevik_1917
27.03.2007, 23:13
boyle bir devlette komunizm duzen olmasi hayal bir sey. kurulmasi icin silah yoluyla ancak olabilir. keske yuce ataturk komunizme olumlu baksaydi su an komunizm duzen icinde yasiyor olacaktik.

sevgili kardeşim bu zamana kadar hiç bir dikdatör,komünizme olumlu bakmamıştır,zaten bakmaları beklenemez neye dayanarak söylediğini bilemiyorum ama şunu söyleyeyim bakmamasının nedenlerinden biri halk savaş zamanı yoksulluktan kıvranırken o bi servet yapamazdı,bu çok basit bir örnek topiğin konusu değil ama yazmadan da geçemezdim

aykudgöksun
27.03.2007, 23:18
devrim silahlı olur.eğer uzun bir süreçte beklenilerek yakalanacağına inanılıyorsa revizyonist bir yaklaşım söz konusudur bu da evrim düşüncesini getirir.ancak evrimle bu iş olmaz çünkü en başta komprador burjuva kliği bunun olmasına izin vermez.ancak ve ancak silahlı yolla bir devrimle sosyalizme geçiş yapılabilir..ancak komunist düzene geçmek zaman ister.önce sosyalist düzenin tam oturtulması sonra komunizme ulaşılması sağlıklıdır.zaten sosyalizm bir geçiş dönemidir uzun da olsa..

Nesimi
27.03.2007, 23:20
diğer komünist geçinen üyeler neden görüşlerini belirtmezler?

lafda mı devrim peşindeler?

Bu konular foruma ve bizlere zarar verecek niteliktedir. Herşeyin yolu yordamı vardır Zaza_ulaş arkadaşı bu konuda çok uyardım burdan açıkca uyarma ihtiyacı görüyorum.

Fikirler olmadan idealler insanlar üzerinde etki yaratmaz.

Burdan haydi silahı alın bomalayın vs vs demekle insanlar komünist olmaz.

daha mantıklı ve yapıcı konular tartışalım.

kazan