Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul / Kadıköy cem evinde yaşanan sorunlara sessiz kalmayalım


kigılı
27.03.2007, 00:38
CHP’li Selami Öztürk’ün başkanlığını yaptığı Kadıköy Belediyesi, İçerenköy’de Pir Sultan Abdal Cem ve Kültür Evi’nin su bedelini usulsüz olarak ödediği ortaya çıktı.
20 Mart 2007 15:26
Yazı boyutunu büyütmek için

Kenan Kıran'ın haberi

Vakit, Kadıköy Belediyesi’nin bir yolsuzluğunu daha ortaya çıkardı.

CHP’li Selami Öztürk’ün başkanlığını yaptığı Kadıköy Belediyesi, İçerenköy’de Pir Sultan Abdal Cem ve Kültür Evi’nin su bedelini usulsüz olarak ödediği ortaya çıktı. Kadıköy İSKİ Müdürlüğü, bugün (dün) cemevine giderek Kadıköy Belediyesi tarafından usulsüz kullanıldırılan suyu kestiler.



Gazetemize konuşan Kadıköy İSKİ Teknik Şefi Vekili Yavuz Yılmazdemir, “Bu suyu Kadıköy Belediyesi’nin kullandırmaması gerekirdi. Cemevi su kullanmak istiyorsa, gelip bizimle sözleşme yapması gerekir. Cemevinin suyu kesildi” dedi. İSKİ’nin, Kadıköy Belediyesi hakkında işlem yapılacağı öğrenildi.



“BURADA USULSÜZ KULLANIM VAR”






İSKİ Teknik Şefi Yavuz Yılmazdemir, Pir Sultan Abdal Cem ve Kültür Evi tarafından kullanılan su için Kadıköy Belediye Başkanlığı’na ait bir sözleşme gözüktüğünü ve söz konusu sözleşmenin Mayıs 2006 yılında yapıldığını söyledi.



Cemevi parkın saatinden su kullandığını hatırlatan Yılmazdemir, “Burada usülsüz kullanım var. Bu suyu Kadıköy Belediyesi’nin kullandırmaması gerekirdi. Bedeli belediye tarafından ödeniyor. Cemevinin su ihtiyacını Kadıköy Belediyesi’ni karşılamış. Normalde suyun bedelini cemevinin ödemesi gerekirdi. Su hattını da kestirttim. Kadıköy Belediyesi’nden elemanları da getirtirtik. Usulsüz bir kullanım var ve onu da iptal ettirdik. Cemevi su kullanmak istiyorsa, gelip bizimle sözleşme yapması gerekir. Cemevinin suyu kesildi. Son faturası 195 milyon lira gelmiş ve bu da Kadıköy Belediyesi tarafından ödenmiş” dedi.

Pir Sultan Abdal Cem ve Kültür Evi’nin “2519118” nolu su sayacını kullandığı öğrenildi.



BELEDİYE VE CEMEVİ SUSKUN






Kadıköy Belediyesi Başkanı Selami Öztürk ve Pir Sultan Abdal Cem ve Kültür Evi Başkanı Feti Bölükgiray, usulsüz su kullanımı hakkında konuşmaktan kaçındılar. Selami Öztürk’ün basın danışmanı Endam Hanım, Selami Öztürk ve danışmanı Arife Avcu’nun birlikte toplantıda olduğunu ve gazetemize dönüş yapılacağını söyledi ancak ne Selami Öztürk, ne de Arife Avcu gazetemizi aramadı. Feti Bölükgiray da, konuşmaktan kaçındı

CAMİLERDEN SU PARASI ALINMIYO DİYE BILIYORUM.HER NEYSE BU ZORLUKLARIN ÜSTESİNDENDE GELİRİZ BİZ BÖYLE OLAYLARLA BİZİ YILDIRAMAZLAR TAM TERSİNE DAHA COK BAĞDAŞLAŞTIRIYOLAR