börteçine
27.03.2007, 20:53
TÜRK topraklarına aleviler tarafından girmiş olan müslümanlıkla beraber semah ilk kim tarafından dönülmüşyür?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : semah'ı ilk kim çıkardı? börteçine 27.03.2007, 20:53 TÜRK topraklarına aleviler tarafından girmiş olan müslümanlıkla beraber semah ilk kim tarafından dönülmüşyür? karakartal 27.03.2007, 21:01 Sorunun doğru şekli şöyle olmalı bence ; Anadolu topraklarının aleviler ile birlikte tanıdığı semah ın kökeni nerelere dayanıyor ? Cevaba gelince, bende tam olarak bilmiyorum. Ama bu sorunun içinde bir soru daha var bence. O da ; "Acaba semah anadoluda alevilerden önce de var mıy dı ?" kılıç58 27.03.2007, 21:55 TÜRK topraklarına aleviler tarafından girmiş olan müslümanlıkla beraber semah ilk kim tarafından dönülmüşyür? bu nasıl soru ya :confused1 doctorctf 27.03.2007, 22:08 TÜRK topraklarına aleviler tarafından girmiş olan müslümanlıkla beraber semah ilk kim tarafından dönülmüşyür? farkındaysan kimse senin saçmalıklarına cevap vermiyor:lol: lion12 27.03.2007, 22:12 Sen bir önceki yazında alevi olduğunu söylüyordun.Ne olduğunu bilmediğin bir olguya mı iman getiriyorsun sen? Semahın kökeni Kırklar Cemine dayanıyor... readme 27.03.2007, 22:13 alevi semahıyla, mevlevilik semahının alakası varmı? biz sünnilerde şöyle bir önyargı vardır. aleviler semah yaperken ötekileştiriliyor. mevlevi yaperken saygıyla bakılıyor. böyle düşünmeyenleri tenzih ederim ama... sünni toplumlarda genel intiba böyle. pek tabi alevilik din i temsil ediyorsa. öyle bir iddiaları varsa semah ın dinde yeri varmıdır kuşkularıda doğuyor. semah ın çıkış kaynağı hangi tarihlerdir ve bir isim verilmesi gerekiyorsa kim tarafından (haci bektaşi veli olabilirmi)merak ediyorum? lion12 27.03.2007, 22:19 alevi semahıyla, mevlevilik semahının alakası varmı? biz sünnilerde şöyle bir önyargı vardır. aleviler semah yaperken ötekileştiriliyor. mevlevi yaperken saygıyla bakılıyor. böyle düşünmeyenleri tenzih ederim ama... sünni toplumlarda genel intiba böyle. pek tabi alevilik din i temsil ediyorsa. öyle bir iddiaları varsa semah ın dinde yeri varmıdır kuşkularıda doğuyor. semah ın çıkış kaynağı hangi tarihlerdir ve bir isim verilmesi gerekiyorsa kim tarafından (haci bektaşi veli olabilirmi)merak ediyorum? Sevgili can semah Hz.peygamberimizinde katıldığı Kırklar Cemi ne dayanıyor.Tarihi o yani Hacıbektaş Veli zamanı semah için verilebilecek olan geç bir tarih olur...Saygılar! readme 27.03.2007, 22:26 kırklar cem ini açarmısın.. ilginç.. helede paygember döneminde olması daha bir ilginç.. maymay 27.03.2007, 22:38 TÜRK topraklarına aleviler tarafından girmiş olan müslümanlıkla beraber semah ilk kim tarafından dönülmüşyür? Bir cümlede TÜRK kelimesini yazmasan olmazmi? doctorctf 27.03.2007, 22:38 TÜRK topraklarına aleviler tarafından girmiş olan müslümanlıkla beraber semah ilk kim tarafından dönülmüşyür? Ey Türk titre ve kendine gel:D:D:D DiLkeT-CeZaM 27.03.2007, 22:51 sdfjhklfaewhaskjdlfh anlamsız oldu biraz sanırım biliyorum evet soruya göre cevap böyle olsa gerek. ah su fasistler beni yine güldürüyorsunuz yaa :)) (anladın sen onu :)) ) seyyah1982 27.03.2007, 22:55 en doğru açıklama lion kardeşimden gelmiş kırklar cemini simgeler... Şoreş 27.03.2007, 22:56 Benzeri bir konu bulunmaktadır.. Semah Nedir ? ( Tıklayınız ) (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=185) Kazan'a gönderiyorum, İyi Forumlar.. |