Orijinalini görmek için tıklayınız : arap mıdır?

börteçine
27.03.2007, 20:03
Hz.ALİ arap nıdır?evet yada hayırsa lütfen kanıt.

Bakır
27.03.2007, 20:08
Hz.ALİ arap nıdır?evet yada hayırsa lütfen kanıt.
arap tabi ki

lion12
27.03.2007, 20:11
İşte bir ırkçı yaklaşım daha?
Hz.Ali efendimizin arap olup olmadığını bilmek size ne kazandıracak acaba merak ediyorum doğrusu.Alman olsa ne olur,İtalyan olsa ne olur Fransız olsa ne olur,Türk olsa ne olur ya da Arap olsa ne olur?

Yani böyle bir sorunun ben mantığını anlayabilmiş değilim güzel dost.Günahınızı da almayayım ama genelde bu tür sorular soranlar biraz art niyetli yaklaşıyorlar bu konuya.Hz.Ali efendimizin arap yarımadasında doğması ve ömür sürmesi demek onun sadece o yörenin insanına mı ait olduğunu gösterir sizce?
Sonuç olarak şöyle bir gerçek vardır ki Hz.Ali(a.s)efendimiz Allah ın yeryüzüne gönderdiği en yüce insanlardan biridir ve Hz.Ali efendimiz Allah ın insanlığa bir hediyesidir.Güzel sözleri,yaşam tarzı ve felsefesi ile Hz.Ali efendimiz sadece İslam aleminin değil,dünyanın bir ucundaki insanların dahi dikkatini çekmiş ve saygısını kazanmıştır.Arap olup olmamasının bir önemi yok.

O güzel felsefeleri ile bütün dünyayı aydınlatmıştır.Son olarak şunu söylüyorum ki,Hz.Ali,Allah ın bu dünyaya insanlığa büyük bir armağanıdır.Arap olması onun şimdiki Araplar ile aynı zihniyeti taşıdığı anlamına gelmez.

Bütün dünyaya Araplar Yahudi düşmanlığı yaymaya çalışırken,Hz.ali(a.s)efendimiz ise Basra valisini bir Yahudi ye ikinci sınıf insan muamelesi yaptığından görevinden almıştır...Saygılar!

Nesimi
27.03.2007, 21:31
ARAP tır.

Zoruna gitti sanırım :)

Konuyu kilitliyorum ırkçı börteçine üyemiz gereken cevabı almıştır.

Şoreş
27.03.2007, 22:03
Türkçü Alevi kesimler arasında, HZ Alinin Arap olmadığını bilenler bile var şaşırmamak lazım aslında :) HZ Aliyi, İslama düşkün Türkçüler bile Türk gösterip, HZ Alinin Arap Müslümanlara, sözde '' Türklerin Dilini öğrenin '' diye nasihat ettiğini söylerler.. :) HZ Ali Araptır, Ehlibeyt fertleri araptır ama Ehlibeyt ile kan bağı olan Alevi Kürtler ve Türkmenler vardır...