Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas / Şarkışla / Kümbet Köyü

enginguler
19.12.2005, 09:51
Merhaba arkadaşlar kümbet köyü annemin köyü olduğu ve bu köyü çok sevdiğimden biraz tanıtmak istedim.Kümbet şarkışlada komşuları nallı-çanakcı arasında kalmış insanları ve konumuyla çok güzel bir yapıya sahiptir.Kümbet Hüseyin Gülyüz(nam-ı diğer Sarı Hüseyin) amcam sayesinde türkülerin ve halayların hiç bitmediği bir köy durumundadır.Kümbet'te her sene şenlik yapılır ankara'dan köyün derneğinin organize ettiği bu şenlik diğer çevre köylerin da katılımıyla bir şölene döner.Organizesiyle çok büyük olmasa da insanların ağzında bıraktığı tadla gerçekten güzel bir şenliktir bu.Ayrıca ankaradan gelen ekibin(kümbet köylü olupta ankara veya başka şehirlerde yaşayan insanlardır bunlar)her benzin istasyonun da durup halay çekmesiyle ünlüdür çevresinde.:3D_NG (9)

Ayfer_A
08.01.2006, 14:41
Kümbet Yildizeli'ne bagli degilmiydi ya ?

enginguler
09.01.2006, 12:02
yok kümbet şarkışla ilçesine bağlıdır hatta genelde kayseri yolundan bu köye gidilir

ahmetasrlan
15.01.2006, 16:48
engincim merhaba köyümüzü tanıtman güzel bisey ama unutmaki yıldızeline baglıda bir kümbet köyü var :)) kendine iyi bak...

korkut58
05.06.2006, 00:24
alo kardeşim sizin köye cami yapma projesi ne oldu yakında dönük kümbet i yezid forumlarında görürüz NALLI lı yalan de sizin köyde böyle dbir durum var dönülklük ise siz cemde 7 hizmet sunuyorsunuz cemi
nizde pir sultan ın adı geçmiyor sizi layt aleviler sizi

Ayfer_A
05.06.2006, 00:49
bu Kümbeti bana çok "kaba" bir köy olarak anlattilar ...

enginguler
08.06.2006, 15:10
sevgili ayferciğim sana kümbeti kim kaba anlatmışsa herhalde biraz abartmış eğer sen de sadece söylenenlerle yetiniyorsan burada senin de bir eksikliğin söz konusu kümbeti oluşturuan insanların büyük bir çoğunluğu büyük şehirlerde ikamet eden vesosyal statüsü yüksek insanlardır ayrıca kültürlerini de bu erozyonda kaybetmemiş ikisini de bir potada eritmişlerdir.Sana tavsiyem yazın fırsatın olursa birgün gel ve sadece insanları izle o zaman sende hak vereceksin eminim...

Erkan ALDIKAÇTI
12.06.2006, 11:38
bende bu kümbeti bilmiyorum ya arkadaşlar yıldızeliye baglı olanı biliyorum

dilek58
07.07.2006, 20:42
slm kardesim bana yardimci olurmusun ltf.
dilek

NiSAN_Rojda
13.10.2006, 19:11
engin kardeşim köyümüzü tanıttığın için saol.ama bi çok şey unutmuşun mesela göletimiz var çok güzel,yazın köyümüz gerçektende çok neşeli geçiyo.kendimiz türkü söleriz halayımızı çekeriz davul zurnasız yane :) her gece hemde :) her köyün kendine özgü bi hikayesi vardır.görselliği vardır.bir de yanılmıyorsam yıldızelinin kümbeti alevi köyü diğil.(ayfer kardeşim kümbetliler kesinlkle kaba insan değiller. bunu da sölemeden geçmiycem.zati büyük çoğunluğu şehirde ve yurt dışında yaşıyor.sosyal bi köydür.)
engin kardeşim bişey sorcam ya annen kümbetli ama amcan da kümbet li kafam karıştı :)

ahmetasrlan
16.10.2006, 22:44
merhaba canlar...rüzgar gülü ve engin arkadasım nasılsınız bakalım,öncelikle rüzgar gülü bi kümbetli olarak alevi foruma katıldıgına cok sevindim..bizim köyün ve o güzel göletimizin resmini eklemek istedim ama basaramadım..biliyorsanız hem bana söyleyin :p hemde sizde güzel köyümüzün o doga güzelligini diger canlarla paylasalım ne dersiz:D

NiSAN_Rojda
18.10.2006, 20:39
teşekkür ederim can kardeşim. aynı köylüyüz ama tanımıyoruz birbirimizi :( sen nasılsın?bu siteyi çoktandır ziyaret ediyodum.üyeliğim yeni ama :) bu siteyi çok seviyorum.bir de ya göletimizin resimlerini tekrar uğraş lütfen.ben de bulunca yolluycam.esasında bizim köyün derneğinde vardır ordanda temin edebilirim dimi :)

ahmetasrlan
20.10.2006, 23:41
teşekkür ederim can kardeşim. aynı köylüyüz ama tanımıyoruz birbirimizi :( sen nasılsın?bu siteyi çoktandır ziyaret ediyodum.üyeliğim yeni ama :) bu siteyi çok seviyorum.bir de ya göletimizin resimlerini tekrar uğraş lütfen.ben de bulunca yolluycam.esasında bizim köyün derneğinde vardır ordanda temin edebilirim dimi :)

merhaba rüzgar gülü...saol iyi olmaya calısıyorum işte umarım sende iyisindir..aslında ben bizim köydeki genclerin cogunu tanırım ama seni tanıyamadım herhalde köye gelmiyorsun yada hic karsılasmadık..:S evet bende resimler var ama yükleyemedim bi türlü..ama dernektende alabilirsin vardır onlardada..tanısırız yaa can :komik bu arada kimlerdensin..

NiSAN_Rojda
21.10.2006, 20:10
.sen galiba antalyada oturyosun o aman tanımaman normal beni çünkü sivas a gittiğimde kümbet te bi kaç gün kalıyorum

ahmetasrlan
23.10.2006, 00:48
sen galiba antalyada oturyosun o aman tanımaman normal beni çünkü sivas a gittiğimde kümbet te bi kaç gün kalıyorum
.

mrb rüzgar gülü ben seni tanıyorum can..:komik ama sen beni tanımazsın :S ben antalyada ünv okuyorum ama ailem ankarada..hatta suan bende ankaradayım...neyse can kib bu arada msj atmak istersen özelden atarsın burda köyümüz hakkında yorum yazalım ok:p kib ve köyümüzün resmini yüklemeyi ögren ve banada ögret:p

korkut58
04.11.2006, 23:37
ya sizin kümbet köyünden bazıları cuma namazı için çanakçı köyüne gidiyormuş daha doğrusu gidiyor 2Yıl önce Köyünüzü CAMİ yapacaktınız neyseki olmadı.Bunlar %100 doğru ayrıca sizin Köy dönük Cem törenlerinde 7 hizmet uygulanıyor12 hizmetten dönüldüğü için DÖNÜK bir köy Musaiplik olayı yok Kurban Bayramında Kurban Kesmiyorlar açıkçası köyünüz Devlet düzenine uymuş ileride sünnileşmeye adım adım giden bir köy Söylediklerim doğrumu yalanmı sen karar ver

deli gönül
06.11.2006, 13:04
ya sizin kümbet köyünden bazıları cuma namazı için çanakçı köyüne gidiyormuş daha doğrusu gidiyor 2Yıl önce Köyünüzü CAMİ yapacaktınız neyseki olmadı.Bunlar %100 doğru ayrıca sizin Köy dönük Cem törenlerinde 7 hizmet uygulanıyor12 hizmetten dönüldüğü için DÖNÜK bir köy Musaiplik olayı yok Kurban Bayramında Kurban Kesmiyorlar açıkçası köyünüz Devlet düzenine uymuş ileride sünnileşmeye adım adım giden bir köy Söylediklerim doğrumu yalanmı sen karar ver

Sevgili korkut58 bunları ben de duydum ve doğruluk derecesini merak ediyorum.Kümbetli arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim.:confused1

ahmetasrlan
07.11.2006, 17:02
sevgili canlar öncelilikle bu korkut arkadasım hangi amacla böyle bir yazı yazdıgını anlayamadım...o kadar sacma yazılar yazıyorki 4 msjı bunların hepsinde aynı sacmalıgı sürdürmüş..amcın ne kardesim onu söyle sen,nallı köyünü ve insanlarını cok severim ama senin gibi bi insanı oldugu icinde artık nefret etmeye basladım..git sen büyüklerine bi sor bizim köyü biraz kafan dolsunda öle yorum yap..

sevgili deli gönüln 4 veya 5 yıl önce devletten yardım amaclı para alınıp okulumuzun o para ile cem evine dönüştürülmesi düşünüldü ama paranın 'cami yaptırma vesilesiytle oldugu icin' ciddi bi anlamda karsı cıkıldı..ama bazı arkadaslarımız sacma sapan yazılarla köüyümüzü karalamak istiyor..zaten bu kişinin bütün msjlarını okursan amcını anlarsın..hoşcakal..

tuncereren
08.11.2006, 17:18
Kümbet'li kardeş sen köyünü tanıtmadan önce şu sizin köye yapılması için uğraşan köydeki bazı ahmaklaradn bahset.Daha sonrada Çanakçı'ya cumaya giden kişiliksizleri anlat.Ha belki annenin köyü olduğu için belki bunlardan haberin bile yoktur.Ama inanki Kümbet,Şarkışla alevi köylerinin yüz karasıdır.Sünniliğe karşı nedir bu sempati?Osmanlının yapamadığını siz kendi kendinize yapıyorsunuz.Yazık!

korkut58
09.11.2006, 20:42
arslandoğmuş ahmet cevabın açık değil
soru 1
köyünüze camii yapma projesi konusunda açıklaman yok yalan mı doğrumu cevap ver
2
12 hizmet dede,rehber,gözcü,cerağı,zakir, süpürgeeci,meydancı,niyazcı,ibrikçi,kapıcı,peyikçi ,sakacı
sizin köy dönek bir köy olduğu için 7 pirden dönme yani dönük köy o yüzden dönük soruyorum size cem de 12 hizmeti getirmeyen biri nasıl alaevi olur olsada layt alevi olur
39
musaip kardeşliği aleviliğin en kutsal kurallarından biridir.
Musaipi olmayan biri alevi sayılmaz
sizin köyde musaipliklik yok yok
siz devlet düzenine uymuş sindirilmiş alevilersiniz

korkut58
09.11.2006, 20:59
MUSAHİPLİK NE DEMEKTİR ? ?

Musahiplik yol kardeşliği demektir. Alevi inancına göre evli her Alevi kendisine denk düşebilecek başka bir evli Alevi ile dinsel bir kardeşlik tutar; bu aynı zamanda kendisinin ahiret kardeşidir. Öz kardeşlik kurallarından daha ağır kuralları olan bu yol kardeşliği Alevilikte farzdır
sizin köy osmanlıya boğun eğmiş ezileni savunmamış köydür
SİZİN CEMLERDE HİÇ PİR SULTAN IN ADI GEÇMEZ
PİR SULTANI TANIMAYAN ALEVİ OLAMAZ
MUSAİBİ OLMAYAN ALEVİ OLMAZ
12 HİZMETİ YAPMAYAN ALEVİ OLAMAZ
KABUL ET ARTIK NALLI İĞDECİK AKPINAR KIVŞAK VB ÇEVRE KÖYLERDEN ÖRNEK ALIN DİRENİN BU YOLDA
DÖNÜKLÜĞÜ BIRAKIN ARSLANDOĞMUŞ AHMET

ahmetasrlan
19.11.2006, 19:56
sayın nallılı alevi arkadaslar o kadar bilmiş yazmışsınızki dısardan okuyan kişi bunlara inanacak..git sen büyüklerine bi danışta biraz bilgilen..burda kendi basına havalar atma arkadasım..pirsultanıda tanırım,hacı bektasıda tanırım,hacı bektasın ocagından gelen efendilerimizde tanırım..sen hacı bektas efedimizden gelen efendilerimizi tanıyormusun korkut arkadasım..tanımıyorsun bana burda alevilik dersi vermeya kalkma..

bu arada tunc eren arkadasım bir köyde bi kac tane kendini bilmeyen insan yüzünden diger bütün kişileri kötüleyemezssin o dedigin insani ben bizim köylü bile saymıyorum..ben o sordugun sorunun cvbını verdim okumanı tavsiye ederim...ayrıca sünnilige sempati demişsin yakıstıramadım ben sana..sizin köyü cok severdim ama bu yazılanlar beni cok üzdü.yakıştıramadım size..sonuna kadar aleviyiz bunu unutma eger ankaraya gelirsem bi gün evime beklerim orda sohbet ederiz..bu konuları..

NiSAN_Rojda
21.11.2006, 18:57
nerden uyduruyosunuz bunları.ilk sizden duyuyorum.bi dahakine araştırın öle sorunuzu yöneltin

deli gönül
27.11.2006, 11:09
Yaa arkadaşlar nerde olduğunuzu sanırım unuttunuz.Yazdıklarınız çok çirkinleşmeye başladı.Sorunlarınız varsa özel mesaj yoluyla halledin lütfen.Her köyde asimile olmuş aileler mutlaka vardır.Ama bazı şeyleri tüm köye maletmek sizce ne kadar doğru?

dilosh58
09.01.2007, 20:32
slm naber sende kümbetdensin galiba kimlerden sin bende kümbetlyim :-)

aRkadas
05.02.2007, 17:00
öncelikle slm arkadaşlar!! forumu sürekli takip ediyorum ama yeni üye olma ihtiyacı duydum. neden derseniz? KORKUT58 diye yorum yazan arkadaşımın yazdığı saçmalıklara çok canım sıkılıdı. Bu arkadaşmızı araştırdım ve neden anti-kümbetli olduğunu anladım. meğerse KORKUT58 deden arkadaş kümbet köyümüzde yapılan abdal musaya katılmış ama taşkınlık yaptığı gerekçesiyle dışarı çıkarılmış sanırım onun verdiği bi kin var içinde!! Onun yazdıklarını dikkate bile almıyoruz biz ondan daha insanızki onu abdalmusaya davet etmişiz çevremizdekileri ağırlamışız elden geldiği kadar! onun İnsanlık dışı hareketlerini kaldıramadığımız için abdalmusadan kovmuşlar! aslında yazacak çok şeyim war ama burda söylenecek sözler değil! aleviliği sen mi yazdında burda sen alevisin ben değilim muhabbeti yapıyosun! herkesin inancı kendinedir. allahla kul arasındaki inanca saygı duy otur oturduğun yerde! sana ve senin gibilere aleviliğimizi kanıtlamak gibi bir derdimiz yok! Ayrıca köyler arasında yapılan şakaları buraya ciddi boyuta getiripte aktarmanada lüzum yok! nallı ile kümbet arasında dönüklük, değnekçilik gibi şeyler şaka mahiyetli konuşulagelmiştir. Dönüklük döneklikle karıştırılmamalıdır. Dönük olmak sizin nallılılar gibi değnekçi olmaktan her zaman iyidir!!

aRkadas
05.02.2007, 17:05
engin ve ahmet arkadaşlara slm olsun! warolsunlar! bu arada dilosh58 ve rüzgargülü kimlerdensiniz? köyümüzün sitesini düzenliyorum msn adresinize ekleyin. buradan bana destek olursanız sevinirim!

kumbet_koyu@hotmail.com
karaismailintorunu@ismail.com

Alevi_Fenerli
05.02.2007, 17:21
sen kimsinki burdaki insanlara dönek diyon korkut58, sanamı kaldı şarkışlanın aleviliği, siz bunları yapmıyosunuz araştırdım dersin olur biter, dönek ne demek ? bana kalırsa sen döneklerin başta gidenisin!

aRkadas
06.02.2007, 13:37
alevi fenerli arkadaş desteğin için gözlemin için yüreğine sağlık!

coşkun
10.02.2007, 13:51
arkadaşlar gerginliğe gerek yok!!!

enginguler
25.02.2007, 09:43
sevgili rüzgar gülü kardeşim amcam dediğim dedemin amcasının çocuğudur yıllardır onların himayesinde büyüdüğümüz için sende bilirsin yakın hissetiğimiz canımız ciğerimiz kişilere amca diye hitap ederiz. yoksa babam yıldızeli üyük köyündendir.umarım kafanın karmaşasını çözebilmişimdir.

NiSAN_Rojda
09.03.2007, 21:15
anladım engin kardeşim.saol.şimdi anladım..geç oldu ama neyse :) ....bi kümbetli arkadaşımız daha gelmiş hoşş geldin aRkadas.....ve beni tanıyosun zati :) walla güzel olur bizim köyün bi web sitesi bizde destek olcaz tabi

NiSAN_Rojda
09.03.2007, 21:27
slm naber sende kümbetdensin galiba kimlerden sin bende kümbetlyim :-)

slm dilosh58 hoş geldin siteye. tanıyalımmı seni kardeşim :wink:

tuncereren
11.03.2007, 14:18
ya arkadaşlar bilmediğimden soruyorum,kümbet alevi-sünni karışıkmı?ben karışık diye duydum

aRkadas
13.03.2007, 23:20
rüzgar gülü arkadaşım tanıdım seni! iyisindir umarım!

aRkadas
13.03.2007, 23:22
haa bu arada tunceren arkadaş! kümbet köyü alevi köyüdür sünnilerle bi ilgi yoktur. Bende sana bi soru sorsam: nallı acaba sünni köyümü yada yakın köyleri kompleks yapan çamur çaylak içinde olan bi köymü? bende bilmediğim için soruyorum!

NiSAN_Rojda
19.03.2007, 22:22
rüzgar gülü arkadaşım tanıdım seni! iyisindir umarım!

saol arkadşm iyiyim yeni gördüm yazdığını kusura bakma.sen nassın bakem

aRkadas
22.03.2007, 19:06
:sweatdrop ne olsun her zamanki gibi çalışıyoruz! iş güç okullar derken wakit geçiyo:) :thumbup1: :wink:

Xanim
12.04.2007, 20:26
Merhaba arkadaslar :=)

Kümbetliler ve kümbetsiz olanlar :)

Forum'daki yazilarinizi bastan sonra kadar okudum...
Tartisma güzel, insan tartisarak ve dusunduklerini savunarak biryerlerde kendini bulabilir, fakat bu tartismanin bir seviye ve edabi vardir.Bu sebepten herkesin kendisini sorgulamasini ve gerekirse yargilamasini isteyecegim.

bazi kisiler (ornek Korkut) kaç yil Kümbet köyünde yasamis ki, soyle olmus, boyle olmus, su sunu demis, su sunu yapmis diye bir iddada buluna biliyor ? Arkadas dedikodulari çok seviyor sanirim, iyide de takip etmis, isterseniz Alevi kÖylerimizi nasil güzellestirelim, nasil sahip çikalim diye tartismayalim Alevi KÖylerinin MAGAZIN tartismalarini yapamlim, ornek filanin kizi fismanin ogluyla filan köyde filan kisilerle fingirdesiyordu! BUNLAR ALEVI OLAMAZ :) ? nasil bir proje ?

Arkadaslar, tartisma yapici olmaz ise, kisiler hem birbirlerini kirar hemde sizleri tanimayan kisilere kötü örnek olursunuz...

Sizden ricam, kisilerin inançlarini (Alevilik ögretisini) bu gibi seviyesiz tartismalariniza alet etmeyiniz. Gerek devlet gerek ise cahil insanlar yeterince bu ögretiyi agizlarinda sakiz yaparak çigniyor, Önce bilinçlenelim, ve sonra tartisalim!!! bilgilmiz olmadigi bir konuda tartisma yurutmek yanlistir!! helede bu tartisma Alevilik ise !!

Ve gelin köylerimizi nasil yesertebiliriz, nasil sehirden kÖy'e gençlerimizi, topraklariyla bulusturmaya çalisabiliriz onu tartisalim ve gelin yozlasmaya degil komün çalismaya dogru yönelelim... Eger bu yazdiklarim sizin dusuncelerinize ters ise Aleviligi agziniza hatta suurunuzda anmayin...Geçmiste ve su an bu ögreti için canlarini ve emeklerini veren canlarimiza saygisizlik oluyor !!!

Sevgi ve muhabbetle...

Kümbetli olmayan bir arkadasiniz :)

aRkadas
16.04.2007, 21:48
Xanim söylediklerine katılıyorum ama bazı arkadaşların burada gereksiz konuları gündeme getirmesi üzerine buraya yazı yazdım. Eğer farkettiysen bende konuya sonradan girdim yoksa bende olayları normalden takip ediyordum konuyu ve amacını saptıran arkadaşlar sağolsun buralara geldi. Karşımdaki insan bunları yazarken bende onun kim oldugunu araştırmalıydım ki onu yaptım. ii bak kendine!

enginguler
02.06.2007, 12:55
Sevgili arkadaşlar bende annemin köyü olarak kümbetin sayfasına yazmak istedim elimde köyün resimleri mevcut onları isterseniz bir ara atarım ayrıca ben birde köyde ikamet eden veya kümbetli olupta başka bir il veya ülkede oturan insanlarımızın telefonlarını edinip net ortamına atmayı düşünüyorum eğer böyle bir çalışmayı onaylarsanız hep beraber çalışalım ve iletişim kuralım derim ayrıca düşünceyi biraz daha geliştirip köy için site yapıp link verelim derim tabi bunu hep beraber yapalım ne dersiniz.
İletişim için:enginguler@gmail.com

PirO_62
31.07.2007, 16:26
Kümbet'li kardeş sen köyünü tanıtmadan önce şu sizin köye yapılması için uğraşan köydeki bazı ahmaklaradn bahset.Daha sonrada Çanakçı'ya cumaya giden kişiliksizleri anlat.Ha belki annenin köyü olduğu için belki bunlardan haberin bile yoktur.Ama inanki Kümbet,Şarkışla alevi köylerinin yüz karasıdır.Sünniliğe karşı nedir bu sempati?Osmanlının yapamadığını siz kendi kendinize yapıyorsunuz.Yazık!

ya arkadaşlar bilmediğimden soruyorum,kümbet alevi-sünni karışıkmı?ben karışık diye duydum

Bİr önceki Mesajınızıda Bilmedenmi Yazdınız. Belli oluyor aslında Bilmediğin.

Neyse Tartışma Yaratılacak Bir Topik Değil. Her Köyün Olduğu Gibi Arkadaşlar Kendi Köyleri İle İlgili Toqik Açmışlar. Lütfen Topikde Gereksiz Tartışma Yaratacak. Söylemlerde Bulunmayın. Konu Dışına Çıkmayın.

İyi Forumlar.