Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkü bar

karahan
28.03.2007, 23:03
merhaba dostlar türkü barlar günümüzzde baya yaygınlaştı,(90)'lı senelerde yeni yeni açılmaya başlasalarda şu an okadar fazla türkü bar varki sayılamıycak durumda.vede işletme açısından genelde alevi toplumu akla geliyor.çalışanları olsun,sanatçıları olsun,genelde alevi toplumunun insanları.eskiden görünümleri daha içten ortamları daha sıcaktı.insanlar birbirini tanır selam verirlerdi,ama şimdi ise olay farklı boyutlarda hemen hemen herkes türkü bar işletiyor,türkü barda sahne alıyor,kavgalar gürültüler vss vssss.sorun kötüye gidişi yani orada türküler söyleniyor,klamlar okunuyor,bu güzelliklerin yanında kötü olaylar türküleri,klamları,sanki yok ediyor.bence bu türküler bu kadar kolay harcanmamalı,elbette bir sürü insan buradan ekmek yiyor,bende çalıştım ve oranın tozunu yuttum,ama eskiden farklıydı.şimdiki gibi değildi.tabi birde siyasi boyutları var bunlara girersek çıkamayız.sizler neler düşünüyorsunuz canlar.

Alevimen
28.03.2007, 23:10
kültürümüzde türkü kelimenin prestiji ve itibarı çok yüksek. O nedenle sadece TÜRKÜ BAR adıyla insan çok iyi ticari bir lokalite işletebiliyor sanırım toplumdaki bu ticari mücevheri tecrübesi olmayan yeni yatırımcılarda ele almaya çalıştı - ama yazdığınız gibi başarısız şekilde. Fakat piyasa zamanla aşınmaya başladığında gerçek iyi türkü barlar ayakta kalacaklarını tahmin ve umut ediyorum.

murat_53
28.03.2007, 23:26
yani pes Aleviliği içkiyle ne güsel bağdaştırdınız. haklısnızda tüm tanıdığım aleviler içiyo:) Sarhoşlar, sizin atalarınız içiyomuydu.Tüüüü

maymay
28.03.2007, 23:28
yani pes Aleviliği içkiyle ne güsel bağdaştırdınız. haklısnızda tüm tanıdığım aleviler içiyo:) Sarhoşlar, sizin atalarınız içiyomuydu.Tüüüü

"Senin aklin ermez, bu baska hesap, meyhanede bulduk, biz bu cemali..."

söz bana ait degil

izmir_35
28.03.2007, 23:29
biz izmirde gidiyoruz ama sizin dediginiz gibi kavgaya raslamadık türkülerimizi zevkle dinliyoruz sohbet ediyoruz çok menmunuz

güldestim
28.03.2007, 23:36
Türkü barlarının kalitesinin düştüğü fikrine katılıyorum.Mesela Antalya'da kaleiçi dediğimiz yerde sayısını bilmediğim kadar mantar gibi türemiş türkü barı var.Yani anlıyacağınız işi ticarete dökmüşler.Gidiyorsun bakıyorsun ne düzgün sahne alan ,nede içinde doğru düzgün insanlar var.Üzücü bir durum söz konusu.Düzelmesini umut ediyorum.

karahan
28.03.2007, 23:44
dostum sen işi gırgıra, almışsın iyi okumadın sanırım,türkülerden bahsediyoruz kimin içip içmediginden degil..

fidelya
29.03.2007, 00:17
herkese merhaba.evet karahan arkadaşım, çok güzel bir konuya değinmişsiniz.ben de türkü ve türkü barların yozlaştırıldığı fikrine katılıyorum.tabiki bizim de kendi kültürümüzle eğlenmeye ve eğlendirmeye hakkımız var.fakat insanların böyle içkili ortamlar da kendilerinden geçip, seviyelerini düşürdükleri gerçeği de yok değil.türkü barlar da sahne alan insanlara da gerçekleştiremediği hayalllerini sunma imkanı doğuyor.biraz da olsa şöhret basamaklarına tırmanma imkani.ya bu kötümsenecek birşey değildir belki.sonuçta onlar da emekleriyle para kazanıyorlar.ama tam bu nokta da aklıma gelen şey hazırcılık oluyor. sanat va sanatçılara yaapılan haksızlık.bu benim fikrim, sizler ne düşünüyorsunuz?

izmir_35
29.03.2007, 00:23
herkese merhaba.evet karahan arkadaşım, çok güzel bir konuya değinmişsiniz.ben de türkü ve türkü barların yozlaştırıldığı fikrine katılıyorum.tabiki bizim de kendi kültürümüzle eğlenmeye ve eğlendirmeye hakkımız var.fakat insanların böyle içkili ortamlar da kendilerinden geçip, seviyelerini düşürdükleri gerçeği de yok değil.türkü barlar da sahne alan insanlara da gerçekleştiremediği hayalllerini sunma imkanı doğuyor.biraz da olsa şöhret basamaklarına tırmanma imkani.ya bu kötümsenecek birşey değildir belki.sonuçta onlar da emekleriyle para kazanıyorlar.ama tam bu nokta da aklıma gelen şey hazırcılık oluyor. sanat va sanatçılara yaapılan haksızlık.bu benim fikrim, sizler ne düşünüyorsunuz?

gercek türkü barlara seviyesiz insanlar gelemez osenin dediklerin türkü bar altında geçinen ticaret haneler

PirO_62
29.03.2007, 00:24
merhaba dostlar türkü barlar günümüzzde baya yaygınlaştı,(90)'lı senelerde yeni yeni açılmaya başlasalarda şu an okadar fazla türkü bar varki sayılamıycak durumda.vede işletme açısından genelde alevi toplumu akla geliyor.çalışanları olsun,sanatçıları olsun,genelde alevi toplumunun insanları.eskiden görünümleri daha içten ortamları daha sıcaktı.insanlar birbirini tanır selam verirlerdi,ama şimdi ise olay farklı boyutlarda hemen hemen herkes türkü bar işletiyor,türkü barda sahne alıyor,kavgalar gürültüler vss vssss.sorun kötüye gidişi yani orada türküler söyleniyor,klamlar okunuyor,bu güzelliklerin yanında kötü olaylar türküleri,klamları,sanki yok ediyor.bence bu türküler bu kadar kolay harcanmamalı,elbette bir sürü insan buradan ekmek yiyor,bende çalıştım ve oranın tozunu yuttum,ama eskiden farklıydı.şimdiki gibi değildi.tabi birde siyasi boyutları var bunlara girersek çıkamayız.sizler neler düşünüyorsunuz canlar.

Evet Haklısın kavgalar olabilir ama benimde gittiğim Türkü Barlada rastlamadım..

Genellikle Güzel Ortamlar Oluyorlar.. Kendi insanların arasında olduğunun hissi Ve Türkülerin yoldaşlığında hoş sohbetler benim için çok güzel bir duygu..

Zaten Bu İşi alnının akıyla yapan insanlar hep başarılı olacaktır.. yapamayan bir yerden sonra çekilir..Ortada kalan Yine Kaliteli Türkü Barlar..

İyi Forumlar

lion12
29.03.2007, 00:31
kültürümüzde türkü kelimenin prestiji ve itibarı çok yüksek. O nedenle sadece TÜRKÜ BAR adıyla insan çok iyi ticari bir lokalite işletebiliyor sanırım toplumdaki bu ticari mücevheri tecrübesi olmayan yeni yatırımcılarda ele almaya çalıştı - ama yazdığınız gibi başarısız şekilde. Fakat piyasa zamanla aşınmaya başladığında gerçek iyi türkü barlar ayakta kalacaklarını tahmin ve umut ediyorum.

Sevgili abim olaya gayet güzel bir açıklık getirmiş ve güzel bir açıklama yapmış.Gerçek kaliteli türkü barların İstanbul ve Adana da ayakta kaldıklarını kendi gözlerimle gördüm abi.

Senin konuşmalarına gelince;senin burada ne amaçla olduğun çok aşikar.Yazıların seni ele veriyor.Bizim atalarımız bektaşi eren ve babalarıydı ve de evet içiyorlardı.Sana gereken cevabı Küçükçoban kardeşim gayet güzel vermiş.

"Senin aklin ermez, bu baska hesap, meyhanede bulduk, biz bu cemali..."

söz bana ait degil

Ellerine sağlık eren.bunlar ne anlar içmekten anca kendilerini yarım metre bir bezin içine ve İslam ın içine hapsetsinler.Alevilik demek sadece İSlam demek değildir ama bunu onların anlamaları da zaten beklenemez.

Gülom
29.03.2007, 02:18
Ne olursa olsun Turki Barlari guzel, en azinda ailece gidebiliyor, guzel turkulerimizi ve deyislerimizi dinleyebiliyoruz. Onceleri soylenmiyordu kiziyorduk, simdi soyleniyor gene kiziyoruz. Mutlaka guzel ortamlari olmayan Turku barlarida vardir, ama guzelede guzel dememiz lazim, herzaman herseya muhalefet etmemiz gerekmiyor. Bende iciyorum, yani?

karahan
29.03.2007, 20:37
Evet Haklısın kavgalar olabilir ama benimde gittiğim Türkü Barlada rastlamadım..

Genellikle Güzel Ortamlar Oluyorlar.. Kendi insanların arasında olduğunun hissi Ve Türkülerin yoldaşlığında hoş sohbetler benim için çok güzel bir duygu..

Zaten Bu İşi alnının akıyla yapan insanlar hep başarılı olacaktır.. yapamayan bir yerden sonra çekilir..Ortada kalan Yine Kaliteli Türkü Barlar..

İyi Forumlar
sevigili PİRO elbetteki kaliteli seviyeli barlarımız var ama bunların dışında türküleri,kullanarak vede sanaçtıların emeklerini kullanarak para kazanan yada siyaset yapanlarda var kaliteli bir yapıya lafımız yok..esenkal..:rolleyes:

paslıyüz
29.03.2007, 20:52
Günümüzde müzik korsanlığının hat safhaya ulaşması sanatçıları maddi yönden ağır külfetlere mağruz bırakmaktadır.tabi ki emeklerinin karşılığını almak için türkü evlerini seçeceklerdir.

epikurus
29.03.2007, 21:07
“ŞEREFE! ”
Gidemediğiniz dağlara
Ağlıyorsunuz yıllardır
Ya bu yara nedir böyle
Kanar durur yıllardır. Şilanları zalim yoldu
Işkınları yadlar biçti
İçin için kederlenin
Dağlar sizi çoktan sildi
İçmenize değil sözüm
Yalanlara ağlar gözüm
YaNar döner sevdalara
Birazcık alıştı gözüm
Burada barlar ortasında
Dağ aramak moda oldu
Dağlarda ölen yiğitler
İçkilere meze oldu
Yanar yürek her dem yanar
Yaram için için kanar
Ayık başka sarhoş başka
Adam ayırmak zor oldu
Helali der zordur dağlar
Ahı zamanı yaralar
İçin için güzelleşin
Bu yara yaramı dağlar
Söz-Müzik: Helali (İlkay Akkaya)
Sanırım bu şiir Türkü barların içinde bulunduğu durumu çok iyi izah ediyor. Türklülerin içini boşaltmaya, ticari amaçla kullanmaya, kendi çıkarlarına malzeme etmeye HAYIR!

ONU®
29.03.2007, 21:44
Ben açıkçası
türkülerimizin içkili rezil yerlerde okunmasından,
semahlarımızın adam kazıklanan bu ticarethanelerde dönülmesinden rahatsızım ve bu tip yerlerde semah dönüldüğüne de şahit oldum bizzat.(yıllar önce,bunların ilk açıldıkları zamandı)

Bir de bu yerlerin bazıları türkücü diye karga sesli adamları dikiyorlar oraya.
insanları türküden soğutuyorlar.

Türküler sonuçta bizim dedelerimizden aldığımız bir mirastır ve bu şekilde ayağa düşürmek, türküler için ömürlerini katan üstadlara hakarettir.

lion12
29.03.2007, 21:53
Semah dönülmesi oralarda tabi ki de hoş karşılanmaz.Bende şahit oldum türkü barlarda semah dönenlere ve şahsen bunu doğru bulmuyorum ama burada türkü barların suçu ne ben onu anlamadım.Suçlu varsa türkü bar değil orada semah dönendir.

maymay
29.03.2007, 21:55
Vallah ben Türkü barda tabiki semah dönülmez diye düsünüyorum, ama birde bagzi türkülerin öyle bir, afedersinizde... Meselah "Uzun ince bir yoldayim" bu türkü beni aglatirmali, yavas türkü olmali, adamlar Tarkan gibi söylüyorlar bagzen onu... Yazik bence.

dadala
30.03.2007, 05:25
türkü bar ne imiş ya ben tam 4 sene bir barda çalıştım oda türkü bardı içki ortamındada deyiş çalarım hiç farketmez ama benim kızdığım bazı aleviler var ki aleviliği sadece içince konuşuyorlar işte o insanlara sinir oluyorum ben çalarken adam barda semah dönmek istiyor işte bunu yapan adamın yol ortasında namaz kılan yani dini gösteriş için yapan adamdan hiç bir farkı olmuyor türkü barların zaten bir seviyesi yoktu ki nereye gelsin türkü barlarının kaliteli olması için önce bizim milletimize içmeyi öğretecen çok içmeninde bi halt olmadığını öğretecen

Mesut Demiroğlu
30.03.2007, 09:16
Türkü Bar lar kültürümüzün yozlaştırıldığı,türkülerimizin yozlaştırıldığı,semahlarımızın folklorik bir dans gibi basitleştirildiği alkoliklerin buluştuğu mekanlar olmamalıdır.
Beni en çok rahatsız edende tv lerde,barlarda hatta düğünlerde bir deyiş,bir duaz,semah çalınıp söylendiğinde halaya kalkar gibi güle oynaya semah dönülmesidir.Ne yazık ki bunu en çok yapanlar da yine alevilerdir.İnsan ların biraz duyarlı olmaları gerekiyor tabi ki sanatçıların da böyle şeylere izin vermemeleri gerekiyor.Mesela dün akşam flaş tv de küstüm show da alişan ve latif doğan ın semah söyleyip ve dönmesi ve oradaki seyircilerin buna eşlik edip güle oynaya bir oyun havasıymış gibi semah hareketleri yapması beni çok rahatsız etti.Yazık bizim inançlarımız ve kültürümüz hemde en çok bizim insanlarımız tarafından yozlaştırılıyor.
Saygılar.

seyhunbey
30.03.2007, 10:09
Türkü Bar bir Kere Bu Bu ismi tavsip etmiyorum.. Bar kelimesi biraz daha pop , yabanci disko gibi ws ws. yansiyor bana göre.. Burda bize büyük iş düşüyor böyle mekanlara gitmeyerek..Salatayi Salata Gibi yapan işin ustalarina kültürümüzü en iyi şekilde bizlere yansitan Türkülerimizi O anadolu kültürünü yansitan tadini veren mekanlari TÜRKÜ EVLERİNİ tercih etmeliyiz.. Yozlaşan mekanlara gitmiyerek onlara pirim vermeyelim saten böyle mekanlarin ömrü uzun sürmüyor.... Türkülerimizi kimse çikarlari için kullanamaz buna türküler izin vermez saten :yamukgul:

Saygilar...

aspava
30.03.2007, 11:07
söylenmesi gerekenleri arkadaşlar söylemişler zaten bana da yinelemek düşüyor , evet bende türkü barlarda içkiyle sankii mezeymiş gibii semah dönülmesinden oldukça rahatsızım kültürümüzü basitleştiren bu insanların içtikten sonra yaptıkları basit ve olumsuz haraketlerden de rahatsız oluyorum bu tarz türkü barlara bende şahit oldum kii özellikle bunu istanbulda arkadaşlarında çokk güzel ifade ettiği gibii ticari maksatla ayaklara düşürerek yapıyorlar, bu işi gayet düzgün yapan hem kazanan hem kazandıran hemde gönüllere hoş bir eda bırakan gayet kaliteli ve düzgün yerleri bunların arsından ayırt etmek hiçte zor olmuyor zira hepsinide aynı kefeye koyamayız
aynı zamanda türkü barlar veya kafeler alevi yatırımcıların öncülüğünde çıkmış olsada şimdilerde yaygın olarak sünni ve kürt kesimi işletiyor alevi canlarımızdan çok sünni kesimin uğrak yeri olmuştur bu mekanlar özellikle çokk sık gördüğüm manzara ise kapalı bayanların sıkça bu tarz mekanlara gittiğidir.

aykudgöksun
30.03.2007, 13:38
valla ben lokal tarzı yerlere gidiyorum.daha samimi içerdeki insanları tanıyorum geleni gideni az çok biliyorum ve öyle kavga gürültü de olmuyor..girişimciler nerde para varsa ona yönelirler.kültürleri de çok güzel kullanırlar.bunu engellemek mümkün değil.ancak biz daha seçici olursak en azından tepkimizi koymuş oluruz ve onlara prim vermemiş oluruz.saygılar..

yoldaşuyarer
30.03.2007, 14:41
ya bence popülerlikten zarar gelmez.türkü barlar olmalı hatta çok olmalı ama kaliteye , o öze dikkat edilmeli

aykudgöksun
30.03.2007, 15:01
ya bence popülerlikten zarar gelmez.türkü barlar olmalı hatta çok olmalı ama kaliteye , o öze dikkat edilmeli

valla bence de ne gelirse popülerlikten gelir.popüler olan yer bozulur(müşteri açısından)..popüler olan yer müzik kültürünü yozlaştırır..

türküler_sevdam
30.03.2007, 16:35
şimdiye kadar gittiğim türkü barlarda hiçbir sorunla karşılaşmadım...
hatta geçen gün 5 kız gittik ve inanılmaz derecede eğlendik...
vee en önemlisi kız olmamıza rağmen hiçkimse laf atmadı, farklı bi şekilde yaklaşmadı...önemli olan bu...
tabi bu bütün türkü barlar için geçerli değil...

esinti
30.05.2007, 14:50
türkü barlarda semah dönüldüğünüde yeni duydum yani aleviliği ne güzel yerlere tasıyolar yaa evet bir zamanlar pop müzikte dünya kadar insan vardı eline mikrofonu alan ben sanatcıyım demeye basladı artık türkü söyleyen insanlardada böyle tv yi acıyorum masallah her önüne gelen türkü söylüyo sesi güzel olanda olmayanda valla eski türkücüleri arar olduk işte bu yüzdende türkü barlarda artış oldu eskiden az türkü barları vardı ama performansı güzel olan kişiler vardı simdi düzen bozuldu insanı en içten dertlendiren bi türkü tarkanın kuzu kuzusu gibi oldu hadi gelde türkü barlara git...

Agop
30.05.2007, 15:22
Bizde sıksık Taverna veya Türki Bara gideriz. Ama öyle kavga gürültü çıkacak yerlere değil. Zaten öyle yerler daha kapısından girmeden belli oluyor. Katiyen gittiğimiz barlarda deyişlerimizin çalınmasına izin vermiyoruz. Hatta bir kaç kere tartışma yaşadık istekte bulunan insanlarla. Ama bence ne olursa olsun yinede bir disko tarzı yerden güzeldir.

sausen
30.05.2007, 15:31
Merhaba Canlar,

İstisnalar olabilir.
Ama bildiğim tüm mekanlar bugün fişlenmiş durumda.
Türküler özünü kaybetmiş bir şekilde yorumlanıyor.
Ve ne acıdır ki o güzel türkülerimiz içkiye meze oluyor.
Ben bu duruma üzülüyorum.

pirayem
30.05.2007, 16:19
Aslında her sokak başı çoğalan ve günden güne de artan ,türkülerimizin söylendiği bu mekanları yozlaştırmamak bizim elimizde,orada semah dönüldüğünde uyarmıyorsak biraz da bizim suçumuz değil mi onlara alkış tutacağımıza tepkimizi gösterelim.Bar kelimesi çok popüler Türkü evi demek daha mantıklı Seyhun canın dediği gibi.Ben çok bulundum o mekanlarda,ailemle de arkadaşlarımla da çok gittim ama hiç bir kavgaya şahit olmadım.

Türkü sıcaklığında kalın her daim....

saheser
30.05.2007, 16:30
Almanyada yasiyorum tanidiklar cok gitmis anlatiyorlardi güzel oldugunu ama hic gitmedim.Gecen yaz didimde kaldigim pansiyonda türkü barin sanatcilari ziyarete geliyordu arkadaslarini kaldigim pansiyonda sadece aleviler vardi.Zaten sabaha kadar sazlar caliyorlardi bazi günde türkü bara takiliyordu misafir sanatcilardi ya bende gidim dedim arkadaslar benide davet etti gayet güzel herkes ailesiyle gurup olarak gelip eyleniyorlar cok güzel.

lion12
30.05.2007, 16:40
Türkü barları gerçektende çok özledim askerden sonra gitmek istiyorum.

izmir_35
19.06.2007, 00:54
gençlerimizin pop saplantısını bırakıp türkü barlarımıza ağırlık vermesini isterim en azından kendi kültürleriyle yetişmiş ve kendi kültürlerini yaşatmış olurlar buda çok güzel olur gerçek türkü bar her zaman güzeldir ama (türkü bar altındaki ticaret haneler) degil

karahan
21.07.2007, 00:30
mrb arkadaşlar evet kimi için iyi, kimi için kötü ,kimi sever ,kimi sevmez kimi, gider kimi gitmez insandan insana farklı oluşumuz tartışılmaz! ama tartışılacak olan gidişatın ne durumlarda oluşu degilmidir? ben demiyorumki iyi yer kötü yer elbette kaliteli özüne,sözüne,gelen misafirine sahip çıkan onları kucaklayan barlarımız var.ama bir de sahip çıkmayıp çıkanlarında hakkını yiyen ve bu işten para kazananlarda var.hemde iyi paralar artık bir müzisyen bir barda sahne almak istediginde( bayan )solist istiyorlar ben hep merak etmişimdir niçin bayan solist diye eh ögrenmem fazla uzun sürmedi.amaç görüntüymüş ne (görüntüsüyse)türkümü okuycaz yoksa dikkatmi cekicez anlamak zor hemde çok zor umud tükünmez bilirim gün gelir ya düzelir yada yeni yeni gelişlimler türer.:gosterge

hazannn
01.08.2007, 11:39
Sana katılıyorum eskisi gibi bir özlellği kalmadı artık türkü barlarda herkes çalışıyor herkes girip çıkıyor.

Bilinmeyen yerler gitmeyelim derim ben.....

Jilwan
01.08.2007, 11:52
Selam,
gecmis yillara bakarak burdaki (yani Almanyada bulunan) türkü barlarin kalitesi düstü. Müzik yerine cok daha baska seyler ön planda....ne yazik ki durum gittikce kötülesiyor....bir kaci var hala iyi yürüyor, bize ama uzak. Istanbulda Türkü bar gidisimiz aklima geldi. Beyoglunda, M... Bara gitmistik. Bizi "almanci" oldugumuz icin carpmaya calistilar.....bir konuk vardi erkek kardesimlen sohbet yapmaya basladi ve daha sonra masamiza gelip oturmak istedi. Kardesim istemedi, adam yerine döndü.....sonra cikip gitti. Biz cikarken, bizi geri tutmaya caslistilar, adam yemis, icmis, parayi ödememis, biz ödicekmisiz. Bizlerle konustugu icin, kesin bizim tanidigimiz olmaliymis....birakmak istemediler bizi..............ama erkek kardesim sporcu, yapili ve bizi geri tutan adamlari iyici geri cevirdi...ve biz bu geceden sonra artik türkü barlarda daha dikkatli olduk. Mecidiyeköyünde cok kalite bir bar sonunda bulduk:ismini hatirlamiyorum simdi.....

Saygilar

orontes
01.08.2007, 12:18
“ŞEREFE! ”
Gidemediğiniz dağlara
Ağlıyorsunuz yıllardır
Ya bu yara nedir böyle
Kanar durur yıllardır. Şilanları zalim yoldu
Işkınları yadlar biçti
İçin için kederlenin
Dağlar sizi çoktan sildi
İçmenize değil sözüm
Yalanlara ağlar gözüm
YaNar döner sevdalara
Birazcık alıştı gözüm
Burada barlar ortasında
Dağ aramak moda oldu
Dağlarda ölen yiğitler
İçkilere meze oldu
Yanar yürek her dem yanar
Yaram için için kanar
Ayık başka sarhoş başka
Adam ayırmak zor oldu
Helali der zordur dağlar
Ahı zamanı yaralar
İçin için güzelleşin
Bu yara yaramı dağlar
Söz-Müzik: Helali (İlkay Akkaya)
Sanırım bu şiir Türkü barların içinde bulunduğu durumu çok iyi izah ediyor. Türklülerin içini boşaltmaya, ticari amaçla kullanmaya, kendi çıkarlarına malzeme etmeye HAYIR!

bir gün İzmir de Çınar türkü barda bu parçayı yaptık. ayakta alkışladılar... ne garip değil mi? (Bar artık kapalı o nedenle isim vermekten çekinmedim. reklam olmaz yani :) )

abuzergaffar
23.08.2007, 18:31
türkü ve bar. yani meşk ve dem. adabınca yapılınca kime ne? türkü çalarız türkü söyleriz. halaylar çeker uzun havalarla bir yerlere gideriz. burda bir arz-talep oluşmuştur zaten. bütün sektörlerde olduğu gibi işini iyi yapanlar ayakta kalacaktır. ciddi bir sektör oluşmuştur. gençliğimiz türküleri bu tarz mekanlarda tüketirken aynı zamanda belleklerine kazıdıklarını düşünüyorum. bende zaman zaman gidiyorum. bazen bilmediğim türküleri duyunca sohbeti kesip daha dikkatli dinlediğim zaman olmuştur. yada bağlama çalan arkadaşı hayranlıkla gözlemlediğim olmuştur.
tadında olursa çok güzel.
..sevgiler....

eserksk
24.08.2007, 09:46
Merhaba arkadalar tüm yazılanları okudum.coğu arkadaşımın görüşlerine katılıyorum.Öncesiyle sonrasıyla artık oturmuş bir kültür haline geldi türkü ve bar ikilisi.Ama coğu arkadaşımında belirttiği gibi ticarete dökenlerin sayısı coğaldıkcada hakkında çok iyi şeyler düşünüp söylediğimiz coğu güzel anılarımızın geçtiği o yerlere artık gidemez olduk.Daha secici olduk.Mesela ben bir arkadaşımda belirtmişti yazısında lokalleri tercih ediyorum.Hemen örnek vermek istiyorum eğer türkü tadında deyiş tadında özümüzde yani ticarete dökülmeden üç dört saat türkü dinlemek istiyosanız İZMİR de her Çarşamba Sağlıkcılar lokalinde Eğitim emekcisi abim tek başına bu tadı veriyor arkadaşlar.Rakınızıda içiyorsunuz eşiniz dostunuzla sohbette ediyorsunuz.Ama türkü tadında türkü dinleyip hoş anılarla evinize dönüyorsunuz.Sakın yanlış anlaşılmak istemem reklam filan yaptığım yok.:)

Mestane
24.08.2007, 15:19
aşıkların ozanların hayatlarını ve yazdıklarını inceler iseniz türkülerin niçin yakıldıkları daha iyi anlaşılır. biz aşıklar içimizden gelenleri yazarız bazıları
içinde kendilerini bulurlar bazılarıda sorhoş olup kavga ederler. türkülerde barış
vardır kavga yoktur.
link:http://www.kisaslilar.com/index-Dateien/Page339.htm
son yazdığım türkü link:http://www.youtube.com/watch?v=Rq0g22mDTgM

bu arada aşıklarda çağ atladı internet kullanıyoruz.

cem_sultan
08.09.2007, 13:34
evet arkadaşlar ben aslında rock müzik dinliyorum daha çok...ankarada sezinlediklerim şöyle:bundan 2 yıl öncesine kadar türkü barlarda kimse olmuyordu...gençler daha çok rock bar ve disco barlara daha çok gidiyorlardı...bundan yaklaşık 1 ay önce ankaraya gittim...türkü barlada baya bir artma olmuş...telap daha çok olmaya başlamış...belkide müzik kalitesindendir....sevgiler...