Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk Alevi mi ?
Atatürk Alevi mi ?
İzmir'de dağıtılan bir araştırmaya göre Atatürk'ün babası ALİ Rıza Efendi, dedesinin adı KIRMIZI Hafız Ahmet Efendi, amcası ise KIZIL Hafız Mehmet Efendi. Ayrıca dedeleri o zamanki adıyla KIZILLAR beldesinden gelmeymiş.
http://img254.imageshack.us/img254/4161/aleviatatk1.jpg
Özgür-Taylan 29.03.2007, 00:15 Atatürk Alevi degildir.
olsa olsa Bektasi olabilir.. Selanik'te bulunan köyünün Bektasi oldugunu söylüyorlar bazilari..
saygilar sevgiler
halitseyfi 29.03.2007, 00:19 Bu konu daha önce tartışılmıştı. Arama yaparsanız bu bilgilere raslarsınız. Kolay gelsin.
saffet67 29.03.2007, 00:27 Atatürk sadece alevi değil, aynı zamanda seyittir, peygamber sülalesinden gelir. Türk olduğu da rivayettir, kendisi ya Araptır ya da Kürt. Peygamber sülalesinden geldiğini Kürt dedeler yada Araplar söylediğine göre, onun da Arap ya da Kürt olması muhtemeldir. Atatürkün Selanikli olduğu bile şüphelidir, çok büyük ihtimal ile Sivaslıdır. O da biz alviler gibi içkiyi seviyor ve babasının adında Ali var. Aliyi seviyor olmaları da bunun işaretidir. zaten aleviler gibi içki içen herkes aslında alevidir. Bu da böyle biline. İşte herkese tarihin en has, en en gerçek en alevi yorumu. gerisi laf-ı güzaf. Hadi hayırlı tıraşlar.
Bu Konu Önceden Verilmisti Yanilmiyorsam Arama Panelini Kullaniniz
Konunun Özüne Gelince
Atatürk Herseydir :)
Bildiğim kadarı ile balkanlardaki Bektaşilerdendir Atatürk.
enginsaat 29.03.2007, 00:41 bektaşi diye biliyorum bende:S
firariHH 29.03.2007, 00:43 Alevi olup olmadigini bilmiyorum ama,Akayzm arkadasimin dedigi gibi Atatürk Herseydir.
Peygamber sülalesinden geldiğini Kürt dedeler yada Araplar söylediğine göre, onun da Arap ya da Kürt olması muhtemeldir.
Burayi anlamadim.
Ali Riza ismi Alevilerde cok gecer. O tarihlerde Sunnilerde veya baska insanlarda bu ismi takiyorlarmimis bilmiyorum. Doktoruda Alevi oldugunu soyluyorlar, zamaninda Bektasi tekkelerinede ve cemlere katildiginida soyluyorlar. Ama bunlara bakarak Alevimi,bilmiyorum. Ben bir defa Can Dundarin konusmasina gitmistim, Ataturk ve Din adli kitapini anlatiyordu. Orda sordular, Ataturk sizce Alevimi diye? Boyle bir kanit bulamadigini ama Ataturkun cem ayinlerine cokca katildigini soylemisti (bana gore zaten boyle bir kanit bulmakta zor, bulsalarda soylemezler, yoksa Sunnilerin bazileri Ataturkten tam nefret eder,laiklik tam elde gider, tabi bence).
enginsaat 29.03.2007, 00:56 Burayi anlamadim.
Ali Riza ismi Alevilerde cok gecer. O tarihlerde Sunnilerde veya baska insanlarda bu ismi takiyorlarmimis bilmiyorum. Doktoruda Alevi oldugunu soyluyorlar, zamaninda Bektasi tekkelerinede ve cemlere katildiginida soyluyorlar. Ama bunlara bakarak Alevimi,bilmiyorum. Ben bir defa Can Dundarin konusmasina gitmistim, Ataturk ve Din adli kitapini anlatiyordu. Orda sordular, Ataturk sizce Alevimi diye? Boyle bir kanit bulamadigini ama Ataturkun cem ayinlerine cokca katildigini soylemisti (bana gore zaten boyle bir kanit bulmakta zor, bulsalarda soylemezler, yoksa Sunnilerin bazileri Ataturkten tam nefret eder,laiklik tam elde gider, tabi bence).
laikliğin elden gitmesi o kadar kolay değil..bunun için uğraşanlar birgün tepelerinde askeriyeyi gördüklerinde o zaman girecek delik arayacaklardır
saffet67 29.03.2007, 01:01 Sevgili kardeşim senin anlamak konusunda sorunların var mı bilmiyorum. Ama burada anlama zorluğu çeken çok kişi var. Eğer anlamadıysan kendini yalnız hissetme. İçin rahat olsun, senden çok var burada. İyi forumlar.
laikliğin elden gitmesi o kadar kolay değil..bunun için uğraşanlar birgün tepelerinde askeriyeyi gördüklerinde o zaman girecek delik arayacaklardır
Türkiyede Laikliğin Olduğunu mu Saniyosun ?
Saniyosan Hangi Laiklikten Bahsediyosun ?
Türkiyede Laikliğin Olduğunu mu Saniyosun ?
Al benden de o kadar can hangi laiklik bende çok merak ettim açıkcası.
izmir_35 29.03.2007, 01:20 bence atatürkün ne olduğu önemli deyil ne yaptıkları önemli çünkü atatürk tartışılmaz bir insandır saygıyla anıyorum
Askerlikte hepsi Alevileri cokmu seviyor? Bazi arkadaslarin dedigi gibi, gercek Laiklik varmi, veya insanlar gercekten Laikligi istiyormu? Biliyorsun, Ak parti en buyuk parti, hukumete tek parti. Askerlik Kenan Evren gibi bir askeri de gordu.
Özgür-Taylan 29.03.2007, 01:24 Türkiyede Laikliğin Olduğunu mu Saniyosun ?
katiliyorum sana can,
belki Türkiye Cumhuriyeti $eyhler, hocalar, imamlar tarafindan yönetilmiyor
belki de anayasamiz $eriat degil ama memleketin neresi laik?.. :pinch:
haribden Alevi inancini kim taniyor bizlerden baska?
Dedelerimizi kim sayiyor?.. ama varsin Imam memurlar maas alsin, gayet normaldir :thumbdown bunlar 2.3 örnektir... TC Vatandasinin yüzde 25'i ALEVIDIR, yani 4 vatandastan biri ALEVIDIR.. hani nerede haklarimiz? .. laiklik nerede, memleket nerede ? :whistling
saygilar
Atatürk Alevidir sananlar;
Böyle bir olay yok Atatürk Sunnidir.
Konuyu kazana atıyorum konu açarken arama butonu kullanın.
Atatürk Alevidir sananlar;
Böyle bir olay yok Atatürk Sunnidir.
Konuyu kazana atıyorum konu açarken arama butonu kullanın.
Can Atatürk ün alevi olup olmadığı konusunda çelişkiler olmakla beraber,balkanlardaki Bektaşi kavimlerinden olduğu da iidia ediliyor ancak ne kadar doğrudur bilemiyorum...Saygılar!
bknz. Arama (http://www.aleviforum.com/search.php)
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=4509&page=15&highlight=atat%FCrk+alevi
Atatürk Bektaşi midir? (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=15755&highlight=atat%FCrk+bekta%FEi)
Bu linkden devam edebilirsiniz
spartacus 29.03.2007, 03:38 Söz meclisten dışarı olsun. Ama şunu söylerken burdaki canları tenzih ederim.
Delinin birisi kuyuya taş atmış, bin akıllı gelip çıkartamamış.
Atatürk'ün alevi olduğuna dair en ufak veri yoktur. Ama diyelim ki Mustafa Kemal aleviyidi. Bu Kemalizme katkı sunar ve ne kazandırır veya ne kaybettirir? Sayın ki, sihirli bir güçle sunni veya alevi olması bizim elimizde olsun, bu durum Mustafa Kemal'in olumlu veya olumsuz icraatlara başka gözle bakmamıza sebep verir mi? Atatürk yanlış yapmışsa sırf alevi olduğu için doğru mu diyeceğiz? Tersini de düşünüebiliriz. Yani Atatürk sunni olduğu hesaba katıldığında, doğru icraatına sırf sünnidir diye yanlış mı diyeceğiz?
Kısacası diyorum ki, delinin biri çukura bir taş attı, o taş hale en dipte duruyor.
|
|