Orijinalini görmek için tıklayınız : Adsl Hızını Etkileyen Faktörler

FAAciAA
31.03.2007, 13:55
ADSL Nelerden Etkilenir ?

İnternet erişiminiz, telefon hattınızdan, internet servis sağlayıcınıza ulaşana kadar, aşağıdaki faktörlerden etkilenir.

ADSL Modem/Router’ın performansı
Kullandığınız cihazın performansı, ADSL erişiminizin hızı ve kesintisizliğini etkiler.

Telefon hattının kalitesi
Telefon hattı ADSL erişiminin kalitesini belirleyen en önemli etkenlerden biridir. Telefon hattı olarak döşenmiş olan bakır kablo, ince bir kablo ise aynı anda daha az veri taşınabilecektir. Kabloda olabilecek etkileşimlerden ya da başka sebeplerden kaynaklı gürültüler, ADSL erişiminin yavaşlamasına ya da sağlanamamasına sebep olabilir. Eğer sıklıkla kopmalar olan bir kablo ise, telefonunuzla birlikte ADSL’inizde de kesintiler yaşanacaktır.

Telefon santrallerindeki yoğunluk
Telefon santrallerindeki yoğunluk, abonenin veri trafiği, internet servis sağlayıcının internet bulutuna ulaşamadan sıkışmasına ve yeterli veriyi sağlayamamasına sebep olur.

Telefon santraline uzaklık
ADSL, uzaklık arttıkça hızın azaldığı bir iletişim teknolojidir. İdeal koşullarda, merkezi cihazların kurulu bulunduğu santralden 5.5 km mesafe uzaklığa kadar, 512 Kpbs’ye kadar hızlarda ADSL sağlanabilmektedir.

Telefon santrallerinde kurulu merkezi ADSL cihazlarının performansı
Kullanılan merkezi cihazların performansı, ADSL erişiminizin hızı ve kesintisizliğini etkiler.

İnternet Servis Sağlayıcının Kalitesi
Hizmet aldığınız servis sağlayıcının karasal ve uydu internet çıkış kapasiteleri internet erişiminizin performansını etkiler.

Kullandığınız Bilgisayarın Durumu
Bütün bunların yanında, kullanmakta olduğunuz bilgisayarın konfigürasyonu ve durumu da internet kullanımınızı etkiler. Örneğin, bilgisayarınıza interneti kullanan bir virüs bulaşmışsa, bu virüs programla internetinizi paylaşmak durumunda kalacağınızdan, kullanım hızınız düşer.

Bakır
31.03.2007, 14:09
ya ben usb'den bağlanıyorumda internete,bazı arkadaşlarım ethernet'den bağlanmanın daha hızlı olduğunu söylediler.

doğrumudur acaba??yani net hızını etkiler mi usb yada ethernet'den bağlanmak??

ONU®
31.03.2007, 14:58
Telefon santrallerindeki yoğunluk
Telefon santrallerindeki yoğunluk, abonenin veri trafiği, internet servis sağlayıcının internet bulutuna ulaşamadan sıkışmasına ve yeterli veriyi sağlayamamasına sebep olur.

Bundan çok çekiyorum ben.

Kullandığınız Bilgisayarın Durumu
Bütün bunların yanında, kullanmakta olduğunuz bilgisayarın konfigürasyonu ve durumu da internet kullanımınızı etkiler. Örneğin, bilgisayarınıza interneti kullanan bir virüs bulaşmışsa, bu virüs programla internetinizi paylaşmak durumunda kalacağınızdan, kullanım hızınız düşer.

Bu yüzden bilgisayarı sık sık antivirüse taratmak gerekir.

Teşekkürler.

pelegozlu
15.04.2007, 05:18
ya ben usb'den bağlanıyorumda internete,bazı arkadaşlarım ethernet'den bağlanmanın daha hızlı olduğunu söylediler.

doğrudur ulaş ethernetten bağlanırsan senin için daha iyi olur.

maymay
15.04.2007, 10:11

NIC (türkçesini bilmiyorum) varsa bilgisayarinda Ethernet daha iyidir. Ve USB kulaniyorsan, kafesin arkasinda olan girisler daha hizlidir.

ademce
15.04.2007, 10:12
Bana bu ay sabit vermem gereken ücretin 2 katı geldi. Sebeb sınırı aşmışım. Ama ben biliyorum ki tek bir video bile indirmedim. Nasıl aşmışım sınırı bunu anlamadım. Aynı durum da olan varsa yazsın,n yada bu duruma açıklaması olan yani bilgi eksliğide olabilir bende ama ben indirme olursa sınır söz konusu olur diye biliyorum. Onun haricinde başka bir şey varsa onu bilmem.

maymay
15.04.2007, 10:21
Bana bu ay sabit vermem gereken ücretin 2 katı geldi. Sebeb sınırı aşmışım. Ama ben biliyorum ki tek bir video bile indirmedim. Nasıl aşmışım sınırı bunu anlamadım. Aynı durum da olan varsa yazsın,n yada bu duruma açıklaması olan yani bilgi eksliğide olabilir bende ama ben indirme olursa sınır söz konusu olur diye biliyorum. Onun haricinde başka bir şey varsa onu bilmem.

Sadece surf ederek sinirin asabilirsin (ama çok yavasça)
Sinirin ne kadar? (mb olarak)
Eyer WIFI varsa sizde, "güvenligi" koymamisaniz, komsulariniz sizlen baglanip indirebilirler, böyle sorunlarda oluyor.

ademce
15.04.2007, 10:31
Sadece surf ederek sinirin asabilirsin (ama çok yavasça)
Sinirin ne kadar? (mb olarak)
Eyer WIFI varsa sizde, "güvenligi" koymamisaniz, komsulariniz sizlen baglanip indirebilirler, böyle sorunlarda oluyor.

Benim 3 GB sanırım. Ancak türk telekomdan bana uyarı geldi "Eğer fatura gerçeği yansıtmıyorsa şifreniz çalınmış olabilir" diye. Ben de hizmeti satın aldığım firmayı aradım ancak "Çalınsa da hat sadece size ait olduğu için başkası kullanamaz" dedi. Olsun benim için sorun değil şükür maddi durumumuz iyi ancak acaba diyorum türk telekomun bir oyunu mu bu ? Çünkü Tüketici haberlerinde okudum bir zaman bir GSM şebekesinin bu tip bir durumu tespit edilip mahkemeye verilmiş. Buna dikkat çekmek içindi. Sağolasın alakandan dolayı.

maymay
15.04.2007, 10:33
Benim 3 GB sanırım. Ancak türk telekomdan bana uyarı geldi "Eğer fatura gerçeği yansıtmıyorsa şifreniz çalınmış olabilir" diye. Ben de hizmeti satın aldığım firmayı aradım ancak "Çalınsa da hat sadece size ait olduğu için başkası kullanamaz" dedi. Olsun benim için sorun değil şükür maddi durumumuz iyi ancak acaba diyorum türk telekomun bir oyunu mu bu ? Çünkü Tüketici haberlerinde okudum bir zaman bir GSM şebekesinin bu tip bir durumu tespit edilip mahkemeye verilmiş. Buna dikkat çekmek içindi. Sağolasın alakandan dolayı.

Onu bilemiyorum, TürkTelekoma gidip neler "indirdiyinizi" ögrenme imkaniniz varsa yapin bence.

Burda olayin tam tersi oluyor :D Normalde 25GB indirme yetkimiz var, ben 100GB indirsemde bir sey olmuyor, sansima :p :D

ademce
15.04.2007, 11:07
Tüketiciler Birliği'nin, Türk Telekom'un şehir içi görüşme ücretlerine ve sabit ücretlere yaptığı yüzde 25 zamma tepkisi sürüyor. Tüketiciler Birliği, yarın "Bir gün süre ile sabit telefonlarımızı susturuyor ve teleOFF diyoruz" kampanyası düzenleyecek. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, "15 Nisan Pazar günü tüm Türkiye’de 1 gün boyunca sabit numaraları çevirmeyerek Türk Telekom’un üzerimizden numara çevirmesini engelleyeceğiz" dedi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Özer yaptığı yazılı açıklamada, Türk Telekom'un yeni tarifesinde rekabetin olmadığı ve Türk Telekom'un tek başına hizmet sunduğu şehir içi görüşme ücretlerine ve sabit ücretlere yüzde 25 zam yaptığını belirterek, bu durumun "Tüketici mecburiyetinin kötüye kullanılması" olduğunu söyledi.
"TÜRK TELEKOM REKLAMLARI TÜKETİCİYİ YANILTIYOR"
Özer, Telekazık Kampanya'sının gördüğü yoğun ilgi nedeniyle Türk Telekom’u harekete geçirdiğini savundu. Türk Telekom'un tarihinin en büyük reklam kampanyasını uygulanmaya başladığını ileri süren Özer, Türk Telekom'un yürüttüğü reklam kampanyasında indirim yapılan kalemleri ön plana çıkarttığını ve tüketici yanılttığını savundu

(Alıntı: 8Sütun/15 Nisan 2007)

kemalizim
15.04.2007, 11:14
nedendir bilmem sabit aylık 29 ytl deniyor her ay faturalar birbirini tutmuyor birşey indirsekte indirmesekte fark etmiyor bunun asıl nedeni tam olarak bilmiyorum limit aşımı neye göre hesaplanıyor anlamış degilim

ademce
15.04.2007, 11:16
nedendir bilmem sabit aylık 29 ytl deniyor her ay faturalar birbirini tutmuyor birşey indirsekte indirmesekte fark etmiyor bunun asıl nedeni tam olarak bilmiyorum limit aşımı neye göre hesaplanıyor anlamış degilim

Aynı sorun bende de var. Bende onu ifade etmiştim. Değişmiyor hiç kullanmasan da sanırım gene değişmeyecek. Bir gariplik var ama anlamadım bende.

gülşah
05.05.2007, 11:08
YA walla benimde nette sorun var:) galiba modem kablolarında....Dile getirmek istedim çünkü sinir oluyorum..