Orijinalini görmek için tıklayınız : Hasan Dedeyi kaybettik..
Canlar.. Haberi az önce annemden aldım...
Birçok Alevi Tarafından tanınan, Ak saçlı Hasan Dedemiz vefat etmiştir..
Onunla Antalya Abdal Musaya gitmiştik, Cemler yapmıştık, Uçan suya, Mavi göllere çıkmıştık... Kurbanlar kesmiştik, Deyişlerini dinlemiştik..
Ama hakka yürümüş.. Şimdi elimde sadece Hasan Dededen Cem, Dua, Deyiş görüntüleri, Videoları kaldı.. Nasıl izlerim onları artık...:ehyani Aniden rahatsızlanarak ölmüş.Gerçekten şok içindeyim..
Cenazesi Malatyaya götürülüyormuş..
Tüm Alevi canların başı saolsun..:ehyani
http://img112.imageshack.us/img112/3118/dsc03203eg7.jpg
DiLkeT-CeZaM 31.03.2007, 19:41 Tüm canların başı sağolsun mekanı cennet, toprağı olsun...değerlerimizi bilelim ve onlara daha çok sarılalım..ölen sadece bir insan değil aynı zamanda bizimde değerlerimiz onun için yaşatma adına çaba gösterilmeli..
Cok uzuldum, gene bir degerli dedemizi kayipettik. Basimiz sagolsun.. Nerde ölmus?
aykudgöksun 31.03.2007, 19:43 hepimizin başı sağolsun..
Yahu ben ne diyeceğim bilmiyorum :( Abdal Musada yatacak yer yoktu, yatmadı yerini misafirlere verirdi :( Otobüste tüm canlarla tokalaşır, herkesin halini hatırını sorardı :(
http://img67.imageshack.us/img67/3594/dsc03167wf9.jpg
Cok uzuldum, gene bir degerli dedemizi kayipettik. Basimiz sagolsun.. Nerde ölmus?
İstanbulda sanırım:ehyani
Malatyada toprağa verilecek...:ehyani
doctorctf 31.03.2007, 19:45 tüm malatyalıların,alevilerin,sevenlerinin ve sevmeyenlerinin başı sağolsun.
Şunu unutma şoreş can ten ölesidir can olanlar ölmez der Pir Sultan Abdal.
Bütün sevenlerine başsağlığı dilerim!Allah mekanını cennet etsin ve nur içinde yatsın!O bu topluma elinden geldiği kadar hizmetini vermiş ve hakka yürümüş verdiği hizmetten sonra.Eee artık sıra bizlerde,hizmet sırası bizlerde!
bizde onun gibi bu kültüre ve inanca hizmet verelim.Bütün canlar ölümü tadacaktır.Önemli olan öldükten sonra insanların senin için iyi şeyler söylemesini sağlamak...Hepimizin başı sağ olsun!
Yahu ben ne diyeceğim bilmiyorum :( Abdal Musada yatacak yer yoktu, yatmadı yerini misafirlere verirdi :( Otobüste tüm canlarla tokalaşır, herkesin halini hatırını sorardı :(
O kadar uzulme can, bu defa da sana uzuldum... yaptiklariyla unutma onu..ne diyelim..
İki aydan fazla bir süredir Çapada yatıyordu. Son bir ayını uyutularak yoğun bakımda geçirdi. Dün öğlen 12 sularında da kaybettik.
Cenazesini bugün saat bir de Kartal Cemevinden kaldırdık.
Dün öğlen saatlerinden beri Gülsuyundaki evi doldu taştı. İnsan sevgisiyle dolu büyük bir adamdı.
Cenazeden sonra tabutu evine getirilip komşularından da helallık alındıktan sonra naaşı Malatyaya doğru yola çıktı. Peşinde iki otobüsle beraber...
Malatya Arguvanın bir köyüne defnedilecek.
Hepimizin başı sağolsun! Çok büyük bir dedemizi,pirimizi kaybettik...
Saygılar
asd.1950 31.03.2007, 19:52 Hepimizin başı sağolsun. Ne demiş ozan "o güzel insanlar o güzel atlara bindiler ve gittiler." Dedemiz de gitti. Bu bizim inancımızda başka bir başlangıçtır. Hepimiz bu başlangıcı yaşayacağız. Ama yine de dedemizi yanımızda isteriz. Bu birazda kendimizi düşünmek gibi geliyor bana. Öyle mi dersiniz? Yoksa saçmalıyor muyum... Başımız sağolsun.
Şoreş can işte iyiler erken ölürmüş derler ya bu olsa gerek değil mi?
İyi olan insan ne kadar uzun yaşarsa yaşasın,yaşı kaç olursa olsun erken ölmüş olur çünkü ona ihtiyaç çoktur.
Kötü insan ise ne kadar erken yaşta ölürse ölsün geç ölmüştür çünkü zulüm vermiştir adı üstünde kötüdür kimse onu görmek istemez.
Diyeceğim o ki üzülüpte kendini harap etmek bize yakışmaz.Bunu da olgunlukla karşılamaktan başka çaremiz yok.Hayatın ve yaradılışın acı gerçeklerinden biri de hakka yürümektir.Yüreğinde insan sevgisi ve ehlibeyt aşkı,kültür aşkı ile hizmetini etmiş ve yanında güzel bir hizmetle dünyadan çekip gitmiştir.İnşallah bizlerde yarın birgün bu yola ve kültüre hizmet etmiş bir şekilde gideriz.
Başınız sağolsun. Allah Rahmet eylesin Dedenize.
Serhatlı 31.03.2007, 19:59 başınız sağolsun Allah tahsilatını af etsin
Hasan Dedeyi, Erzincan Sivas Malatya Alevileri çok iyi tanırlar..
Herkez çok üzülmüş.. Bizlerde üzüldük.. Gerçek bir Alevi dedesiydi Hasan dede..
başımız sağolsun...canlar
uzun bi aradan sonra attığım ilk mesaj böyle olmasın isterdim :(
Hak rahmet eylesin.
Dedelik geleneğini ısrarla yaşatmaya çalışan bir insanmış alatılanlara göre. Bu şekilde Aleviliğin özünü koruyan bir değerin göçüp gitmesi üzücü tabiki.
Başınız sağolsun
Beş sene önce Hacı Bektaş Şenliklerinde tanışmştık. İnsan sevgisiyle bizi öyle bir kucakladı ki... Yere adım bastımı titretirdi, kopuzuyla deyişler söylerken dağı taşı sallardı.
Dün akşam evindeyken akşam ezanında Hasan dedemizi kaybettik diye duyuru yapıldı ve onun için dualar okundu. Sonra camiden çıkan cemaat, önde imamları peşinde 30-40 kişi evine geldi. Alevi dedeleri ve imamlar belki ilk kez birisi için beraber dualar okudular.
Elimizde kalan sağlam, bilgili, büyük dedelerimizden biriydi, kaybettik.
Şimdi kopuzu duvarda, bir arabanın içinde naaşı,koynunda 15 sene evel ölen oğlunun resmi, malatyaya doğru gidiyor.
Cenaze törenine Kadiköy belediye başkanı Selamı Öztürk, eski ve dönem,İstanbul ve Malatya milletvekilleri ve daha bir çok seveni katıldı.
Onun gibi yapamayız ama artık görevi bizimdir. Paylaşıcaz onun yoluna baş koyanlarla...
Saygılar
Alevimen 31.03.2007, 21:05 İnançlı taliplerin başı sağolsun. Ruhu şad olsun. Hakk rahmet eylesin.
Lazoşa_62 31.03.2007, 21:14 Tüm alevi ve insanım diyen canların başı sağolsun. Onlar Açılar,çileler ve isyanlarla alevi toplumunu bu günlere taşıdılar ve ömrünü bu yolda tükettiler.Bizler ise bu davanın savunucusu ve takipcisi olacağız.
Güle güle pirim.Yüregimizde yaşayacaksın.
Geçen sene Hacı Bektaş şenliklerinde yaşadığım bir olayı paylaşmak isterim sizle;
Hasan dedemle kaldığımız evin bahçesinde oturuyorduk. Bizimle beraber olan bir kadın yanımıza gelip;
Dedem çarşıya iniyorum bir isteğin var mı? diye sordu.
Dedem de dedi ki;
Bana da bir sigara al.
Bir saat kadar sonra kadın geldi sigarayı masanın üstüne bıraktı;
Buyur dedem dedi.
Hasan dedem aynen şunları söyledi;
Saol bacı,ben benim hakkımda kötü konuşanın lokmasını almam.Dağat canlara ,içsinler.
Kadın ağlayarak yanımızdan gitti ve eve girdi. Bizler daha sonra öğrendik ki, o teyzenin damadı yolda demiş ki;
Bu nasıl dede sigarasını size mi aldırıyor?!
Ancak o teyzenin damadı bunları söylerken ve onlar yolda,çarşıdayken dedem hep bizim yanımızdaydı.
Çok derin ve hissiyatlıydı.Belki anlatılsa inanmazdım ama ben daha nice buna benzer hadiseyi birebir yanında yaşadım. Ölümü bizi derinden üzdü, bu halka hizmet etmiş büyük bir dedemizdi. Dostuna kavuştu...
Saygılar
sivaslı_sevda 31.03.2007, 21:16 Bir dedemizi daha kaybettik başımız sağolsun .
Haydaryiğit 31.03.2007, 22:56 Canlar.. Haberi az önce annemden aldım...
Birçok Alevi Tarafından tanınan, Ak saçlı Hasan Dedemiz vefat etmiştir..
Onunla Antalya Abdal Musaya gitmiştik, Cemler yapmıştık, Uçan suya, Mavi göllere çıkmıştık... Kurbanlar kesmiştik, Deyişlerini dinlemiştik..
Ama hakka yürümüş.. Şimdi elimde sadece Hasan Dededen Cem, Dua, Deyiş görüntüleri, Videoları kaldı.. Nasıl izlerim onları artık...:ehyani Aniden rahatsızlanarak ölmüş.Gerçekten şok içindeyim..
Cenazesi Malatyaya götürülüyormuş..
Tüm Alevi canların başı saolsun..:ehyani
Teşekkürler Şoreş
Bu habere çok üzüldüm.
Alevilerin,Malatyalıların ve bütün sevenlerinin başı sağolsun.Bir değerli Çınar Ağaçlarımızdan birini daha kaybettik.Antalya'da yaşıyorum ancak gitmeye fırsatım olmamıştım Abdal Musa'ya çok üzüldüm.
Yattığın yerde rahat uyu dedem.Verdiğin bilgilere ve ilimine minnettarız kaybettiğimiz tüm dedelerimiz gibi.
Saygılarımla..
paslıyüz 31.03.2007, 22:59 başımız sağolsun. Bir çınar daha devrildi daha geride bir çok fidan bırakarak...
Hasan Dedem.. Ne güzelde deyişler söylüyordu..
Sazın tellerine vuruyordu, hü dosssssst hü...
Özgür-Taylan 01.04.2007, 02:33 topragi bol olsun..
Hasan Dedem.. Ne güzelde deyişler söylüyordu..
Sazın tellerine vuruyordu, hü dosssssst hü...
Çekse zülfikari beni öldürse,
elim eteğinden çekmem billahi!
insanlar kardeş 01.04.2007, 02:36 Emeklerinden dolayı saygıyla eğiliyorum.Hepimizin başı sağolsun.
saygılarımla.....
izmir_35 01.04.2007, 02:37 hepimizin başı sağolsun
Resim de Dedemin yanında cura çalanda Vedat abimizdir. Bir de Düzgün abimiz var.Hasan dedemin ailesinden sonra en yakınları.. Yerini doldurmaz ama geride Hasan Dedemin oğlu Sefil Dedem var. Onlar önde biz arkada yola devam!
Dedemin de dediği gibi;
"Belimden değil,yolumdan gelen oğlumdur"
SAYGILAR
Üç sene evel arkadaşımın vasıtasıyla tanıştığım, bir kezde beraber Hacı Bektaşa gittiğim Hasan dedemin acısını yaşıyorum.Alevilik yolunun günümüzdeki en önemli dedelerinden biriydi. Bu gün cenazesinde olan,dün evine gelen alevi ve alevi olmayan canları görünce dedenin ne kadar büyük bir insan olduğunu bir kez daha anladım. Keşke daha erken tanısaydım... Ama az zamanda olsa onun gibi bir insanı tanımanın haklı gurur ve mutlulluğunu her zaman hissedeceğim. Pirimizi,dedemi kaybettim ama bizden sonrakilerin onu tanıyamıyacak olması,benim evlatlarımın böyle insanları bulamayacak olması daha büyük bir üzüntü kaynağıdır.
Hepimizin başı sağolsun. Bundan sonra yolumuzda,başımızda Hasan Dedem olamıyacak ama inşallah onun yolunda onun öğretisiyle yürümeye ,onun birleştirici gücüyle yürümeye devam edicez!!!
Hepimizin başısağolsun tanıyan ve tanımayan yazılanları okuduğumda inanın ben iki kere üzüldüm tanıma fırsatım olmadı sizler tanıma şerefine nail olmuşsunuz bu çok büyük gurur acınız paylaşıyorum
Hepimizin başı sağolsun dostlar tanıma fırsatım olmadı ama aytek in paylaştığı sözden hasan dedemizin büyüklüğünü anlamak mümkün ruhu şad nekanı cennet olsun muratları hasıl evlatları sağ olsun
D-e-v-r-i-m-c-i 01.04.2007, 09:54 alevi dostlarım öncelikle hepinizin sonra bizim başımız sağolsun...kederli ailesine sabır diliyorum.
Canlar Dedemizin naaşı sabah saatlarinde Malatya'ya ulaşmış. Naaşını onun için hazırlanan özel bir kabristana defnedildi. Dedemizin yeni ikametgahı orasıdır. Dedem rahat uyusun! Bundan sonra her sene Abdal Musa'ya, Hacı Bektaş'a gider gibi Hasan Dedemin kabrine gidicez, niyaz olucaz,kurbanlarımızı kesicez...
Tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün sevenlerinin, tanıyan tanımayan herkesin, bütün insanlığın başı sağolsun!
Saygılar
Canlar Dedemizin naaşı sabah saatlarinde Malatya'ya ulaşmış. Naaşını onun için hazırlanan özel bir kabristana defnedildi. Dedemizin yeni ikametgahı orasıdır. Dedem rahat uyusun! Bundan sonra her sene Abdal Musa'ya, Hacı Bektaş'a gider gibi Hasan Dedemin kabrine gidicez, niyaz olucaz,kurbanlarımızı kesicez...
Bilgiler için saol. İnşallah hep beraber gideriz dedemin ziyaretine.
bir dedemiz daha hakka yürümüş canlar başımız sağolsun.
Black_Love 02.04.2007, 11:04 başımız sağolsun...
Bugünü çok iyi hatırlıyorum.. Hepimiz Hasan Dedeyi dinliyorduk, sanırım Deyişlerden sonra hanımlar gözlemeler yapmışlardı sacda..
Dayımla çok iyi anlaşırdı Hasan Dede.. Sanırım onsuz büyük bir eksiklik hissedecek bizimkiler...:ehyani Hasan Dede çok farklı birisiydi.. Gerçekten bir Alevi Dedesiydi...
Resim de Dedemin yanında cura çalanda Vedat abimizdir. Bir de Düzgün abimiz var.Hasan dedemin ailesinden sonra en yakınları.. Yerini doldurmaz ama geride Hasan Dedemin oğlu Sefil Dedem var. Onlar önde biz arkada yola devam!
Dedemin de dediği gibi;
"Belimden değil,yolumdan gelen oğlumdur"
SAYGILAR
denizsefiri 02.04.2007, 14:29 Anlatılanlar gerçekten etkileyici.. Resimlere baktım; hem tanıdık, hem de çok yabancı bir dünya bizler için, sizin dünyalarınız... farklı ama kesinlikle bizden, kesinlikle.. Siz-biz demek bile ayıp geliyor şu an bana..
Değerli bir insan olduğu besbelli Hasan dedenin. Allah rahmet eylesin..
Başınız sağolsun..
Merhaba Canlar,
Bütün canların başı sağolsun. Dedemizin mekanı cennet olsun.
Hasan Dedem :ehyani
Otobüste Eskişehirden Antalyaya gidiyorduk, Vedat abi ile çıkardılar Sazları, başladılar Deyiş çalmaya.. Saza bir vururdu, Ali Ali Hü doooost... Cem olurduk, herkese eşit davranırdı.. Hatta Dedem Lokmasını Duadan önce yiyince, Hasan Dedem bize Kiraz aldırmıştı.. Herkesle sohbet ederdi..
Yemeğe davet edecektik onu, kısmette olmadı..
Hasan Dede bizi unutma.. O Şenliklerin Piriyidin sen, yine her yaz Hacı Bektaşta, Abdal Musada Cemimize gel Dedem..
Hatta Dedem Lokmasını Duadan önce yiyince, Hasan Dedem bize Kiraz aldırmıştı..
Pir cömerttir di mi şoreş? Bana da beş sene önce ilk kez Hasan Dede'nin yaptığı bir ceme katıldığımda ,aynı sebebten ceza vermişti. Ceme katılanlara sordu, bu cana ne ceza verelim diye? Çok eskiden bunun cezası bir öküz vb büyük cezalarmış... Hepimiz birden pir cömerttir demiştik, ben dardaydım o an. Hasan Dede' nin darına durma gururuna nail oldum.
Benim Pirim cömertti!
Benim pirim büyüktü,güzeldi!
Saygılar
deniz olmak 02.04.2007, 23:13 Başımız sağolsun.
İnsan fani bir varlık ama yiğit namıyla anılyor insan yaptıkları ile değerlendiriliyor...ölüm bazen lafta kalır insan gerçekten insan olunca...
Pir cömerttir di mi şoreş? Bana da beş sene önce ilk kez Hasan Dede'nin yaptığı bir ceme katıldığımda ,aynı sebebten ceza vermişti. Ceme katılanlara sordu, bu cana ne ceza verelim diye? Çok eskiden bunun cezası bir öküz vb büyük cezalarmış... Hepimiz birden pir cömerttir demiştik, ben dardaydım o an. Hasan Dede' nin darına durma gururuna nail oldum.
Benim Pirim cömertti!
Benim pirim büyüktü,güzeldi!
Saygılar
Gerçekten çok güzel bir anı olarak yer edindi bizde o akşamki Cemimiz.. Ben o sırada İstanbuldan telefon geldiği için Dar'a çekmeyi pek izleyememiştim abi..
Ama gerçekten Dedemde, bende anlata anlata bitiremedik..
O Akşamki Cemin görüntülerinin bir kısmı var bende.. Üni. Sınavlarımdan fırsat bulunca sizlerle paylaşacağım.. Hatta bacılar Semah dönmüşlerdi.. Yerlere minderler koymuştuk, Dayımda gözcü olmuştu..
Hasan dedemin en önünde de, sen, ben, dayım ve birkaç can dizilmiştik Halka şeklinde..
Asla unutmayacağım o kutsal günleri.. Asla unutamam..
Hü dooooost....
heviznur 04.04.2007, 01:04 Hak rakmet eylesin,başımız sağolsun...
"Aleviler ölümü bir yok oluş olarak görmüyorlar. Ölüm, yeni bir dönemin/sürecin (buna ebedi süreçte diyebiliriz) başlangıcıdır.
Büyük Alevi önderi Şah İsmail (Hatayi) bir şiirinde “dün doğdum bugün ölürüm/ölen gelsin işte meydan” diyor. Yine bir çok Alevi şiirinde/deyişinde/deyiminde “ölen tendir, can ölmez” sözü geçiyor.
Alevi inancında ölüm ile ilgili önemli bir boyutta “ölmeden evvel ölmek” şeklinde formüle edilen boyuttur. Bu konunun çok derin Batın manası vardır"
Alevilik'teki ölüm anlayışını yerinde anlatan bir yazı,Hayyam'ın rubailerinden örnek verirsek:
Ölüm bir kere gelir ömrünce ancak.
Bir kere öl bakalım korkak,
varlık bir avuç damar, kan, deri mi?
Bunları yok sayda öz varlığa bak.
basimiz saolsun canlar...
Ne mutlu Hasan Dedeye arkasında kendisine güzel sözler ve samimi duygularla yolculayanları var.Böylesine sevilen ve sayılan bir kişi için Allah Ondan razı olsun mekanı cennet olsun demekten gayri bir şey düşmez bana.Başın sağolsun gardaş.
Ne mutlu Hasan Dedeye arkasında kendisine güzel sözler ve samimi duygularla yolculayanları var.Böylesine sevilen ve sayılan bir kişi için Allah Ondan razı olsun mekanı cennet olsun demekten gayri bir şey düşmez bana.Başın sağolsun gardaş.
Evet abla aynen öyle...
Hasan Dedemi üç gün anlatsam bitiremem size;
Her evine gittiğimizde bahçe kapılarında karşılar, bahçe kapılarına kadar yolcu ederdi. Hayattayken evi hiç boş kalmazdı,her akşam bir misafiri vardı. Onca gelene gidene rağmen herkese aynı misafirperverlikle yaklaşırdı, ilgilenirdi. Neyi var neyi yok dökerdi sofraya...
En çok 15 sene önce 24 yaşında ölen oğluna üzülürdü.Ama herkesin derdini kendi derdi biliridi... Bizi her hafta 2 sefer arardı, halimizi hatrımızı sorardı. Kafasına esince gelirdi.
Hele bide kopuzunu aldımı eline ne Ali kalırdı çağırmadı, ne Veli! Saatlerce çalardı, çağırırdı.En sonunda Onlar çağırdılar Dedemi, O gitti...
Yedi içti, kondu göçtü. Bedeni yok ama yüzü düşümde gözümde, deyişi öğütü kulağım da kaldı, kalacak!
Hasan Dedemi üç gün anlatsam bitiremem size;
Her evine gittiğimizde bahçe kapılarında karşılar, bahçe kapılarına kadar yolcu ederdi. Hayattayken evi hiç boş kalmazdı,her akşam bir misafiri vardı. Onca gelene gidene rağmen herkese aynı misafirperverlikle yaklaşırdı, ilgilenirdi. Neyi var neyi yok dökerdi sofraya...
En çok 15 sene önce 24 yaşında ölen oğluna üzülürdü.Ama herkesin derdini kendi derdi biliridi... Bizi her hafta 2 sefer arardı, halimizi hatrımızı sorardı. Kafasına esince gelirdi.
Hele bide kopuzunu aldımı eline ne Ali kalırdı çağırmadı, ne Veli! Saatlerce çalardı, çağırırdı.En sonunda Onlar çağırdılar Dedemi, O gitti...
Yedi içti, kondu göçtü. Bedeni yok ama yüzü düşümde gözümde, deyişi öğütü kulağım da kaldı, kalacak!
İşte yaşatacak birşeyler bıraktı geride ama esas önemli olanda o.Ten ölür can olan ölmez:thumbup1:
Tum Alevi milletinin basi sagolsun,dedemiz,pirimiz in ruhu shad olsun.
Canlar üç ay önce kaybettiğimiz Hasan Dedemizin Malatyadaki mezarını belki ağustos ayında ziyaret ediceğiz... Otobüsle önce Hacı Bektaş'a ordan da Malatya'ya geçicez... Katılmak isterseniz yardımcı olabilirim...
Saygılar...
Hepimizin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin.
Canlar üç ay önce kaybettiğimiz Hasan Dedemizin Malatyadaki mezarını belki ağustos ayında ziyaret ediceğiz... Otobüsle önce Hacı Bektaş'a ordan da Malatya'ya geçicez... Katılmak isterseniz yardımcı olabilirim...
Saygılar...
Ben geleceğim Anneannem ile.
Ben geleceğim Anneannem ile.
Şoreşim sanırım Düzgün Baba daha fazla bilgi sahiptir zaten...
Evet abim.. Düzgün Dayımlarla geleceğiz bizler..
EREN izm 30.06.2007, 20:24 Çok üzüldüm başımız sagolsun :(:(
http://www.youtube.com/watch?v=BLwcCkOIgKY
Hasan dedemin bir güzel duasını ve onun o nur cemalini paylaşmak istedim sizlerle... Geçen sene bu zamanlar bir haftadır hastahanede yatmaktaydı.. Onu çok özledik...
Saygılar
Hata ettik günahımızı bağışla...
http://www.youtube.com/watch?v=-pbpW4V21Ko
Hasan dedem...
Saygılar
Kuzey Egeli 27.01.2008, 12:11 Tüm canların başı sağ olsun mekanı cennet olsun...
Canlar, 6 Nisan pazar günü, Hasan Dedemin evinde, ölümünün birinci yılı nedeniyle yemek verilecektir... Tanıyan tanımayan herkes davetlidir... Evi İstanbulda, Anadolu yakasında, E-5 üzerinde, Gülsuyu Köprüsünde, Büyük Nıssan plazasının, arka sokağında, iki katlı bahçe içinde bir evdir...
Gelmek isteyenler, bana özel mesaj atarak ayrıntılı bilgi alabilir...
Belimden değil, peşimden gelen, yolumdan gelen oğlumdur derdi Hasan Dedem... Haftya bugün, 6 Nisan pazar günü dağıtılacak Hakk lokmasına, bütün canlar davetlidir...
Saygılar
CanArmutluk 30.03.2008, 16:34 çok üzüldüm tüm canların başı sağ olsun dedemizinde yeri cennet toprağı bol olsun ailesinede allah sabırlar versin
Canlar, 6 Nisan pazar günü, Hasan Dedemin evinde, ölümünün birinci yılı nedeniyle yemek verilecektir... Tanıyan tanımayan herkes davetlidir... Evi İstanbulda, Anadolu yakasında, E-5 üzerinde, Gülsuyu Köprüsünde, Büyük Nıssan plazasının, arka sokağında, iki katlı bahçe içinde bir evdir...
Gelmek isteyenler, bana özel mesaj atarak ayrıntılı bilgi alabilir...
Belimden değil, peşimden gelen, yolumdan gelen oğlumdur derdi Hasan Dedem... Haftya bugün, 6 Nisan pazar günü dağıtılacak Hakk lokmasına, bütün canlar davetlidir...
Saygılar
Lokmalar helal olsun, topragi bol olsun..hak lokmasinda bulunan canlara emeginiz saya gitmeye...yüzünüz ak imaniniz pak ola...
Saygilarimla
ILkeR_06 30.03.2008, 16:55 Hasan Dede tüm Malatya ve çevre illerde tanınan büyük bir zattı.Kendisini gerçek hayatta göremesemde kişiliği ve bilgeliği ile herkes tarafından tanınırdı.Kendisini saygı ile anıyor,ruhu şad olsun diyorum.
karagümrüklü 30.03.2008, 23:19 Ruh'u ŞAD Mekanı CENNET OLSUN....
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun yakınlarına baş sağlığı diliyorum acıları acımızdır
Canlar;
Ben pazar sabahı saat 8:30 gibi dedenin evinde hazır bulunucam, yemek saat 12:30 gibi başlayacak...
Gelmek isteyenler, bu pazar 1. ölüm yılı nedeni ile verilecek yemeğe davetlidir... Arzu edenler, özel mesaj ile benden ayrıntılı bilgi alabilirler...
Saygılar
tiyatrocu 04.04.2008, 23:37 hepimizin başı sağolsun canlar...
notlierlife58 05.04.2008, 00:00 başımız saolsun canlar...can olan ölmezallah kabul ede tüm lokmaları,ekmeğini...
Canlar yaklaşık bir buçuk yıl sonra Hasan Dedemin mezarına yüz sürmek nasip oldu...
Hamd ü sena olsun ki şükür kavuştuk...
Yolumuz Malatya Arguvan Ermişli köyüne düştü...
Pek hoş bir durum değil ama dedemin ebedi ikametkahı;
http://www.loadtr.com/k-273709-sad.jpg (http://www.loadtr.com/273709-sad.htm)
Resimde görülen kişi Hasan Dedemin evladı; Sefil Sağbilge' dir.
Hasan Dedem, Ermişli köyünün çok eski dedelerinden biri olan Emir Dede' nin yanında yatmaktadır;
http://www.loadtr.com/k-273711-safdsa.jpg (http://www.loadtr.com/273711-safdsa.htm)
Saygılar
hasan dedemizin allah mekanını cennet etsin toprağı bol olsun..
hacı bektaşı veli anma törenine nevşehirdeydim nete giremedim nevşehirde...haberim olsaydı pazar günü malatyaya gecerdim..
sevgili dostlar sevgi ve hoşgörü mezhebinin güzel insanları hepinizin başı sağolsun vefat eden güzel insan alevi dedesi hasan dede ye allah rahmet eylesin yakınlarına ve sevdiklerine allah sabır versin . evet sevgili dostlar bende üzgünüm . her nekadar alevi olmasamda vefat eden dedeyi hiç tanımasamda . ancak birinin sevilmesi ve hatır hürmet duyulması için sanırım tanımak filan pek gerekli bir şey değildir. ancak işte bu tip insanlara özellikle alevi dedesi konumundaki insanlara sadece toplum olrak değil tüm ülke olarak ihtiyacımız var. çünkü onlar bu toplumun mihenk taşları ,toplum yaşamının denge unsurlarıdır.birçok farklılıkları birleştirici özellikleri ve maharetleri vardır. bu "ALEVİ dedeleri"nin . son olarak üzgünüm. 25 milyon ALEVİ yurttaşımızın içinden güzel bir insan ayrıldığı için .toprağı bol mekanı cennet olsun . tüm forum ve alevi canların. hepimizin başı sağolsun
Önümüzdeki sene, dedemin mezarının üstüne, dört sutun üstünde bir kubbe yaptırıp etrafını ağaçlandırıcağız... Ayrıca arka tarafa 3 ya da 4 odalı, aşevi ve cem için uygun büyük bir salonu olan bir ev de yaptırıcağız... O zaman dedemi ziyaret eden canlarımız daha rahat konaklayacak, kurbanlarını daha rahat kesecekler...
Saygılar
|
|