Orijinalini görmek için tıklayınız : anadoludaki aleviler kürtmüdür yoksa kürtleştirilmişmidir?


phina
31.03.2007, 19:58
selamlar

tuncelılıyım ...cok fazla arstırma sansım olmamakla beraber yapmıs oldugum ızlenımler vede arastırmalar sonucunda benım varmıs oldugum kanı turk oldugumuz kurt vatandaslarla kemık yapılarımızın cok farklı oldugu yonunde bu yonde cok yazı okudum cok buyuk lerımı dınledım pekı o zaman neden ben kurtce konusuyorum neden bu dıl bana yapıstı?

kesınlıkle yazdıklarım yanlıs anlasılmasın bu konu hakkında bılgısı olan paylasmak ısteyen butun dostları beklerım .....

Nesimi
31.03.2007, 20:08
neden bu dil bana yapıştı

Bu sözün üzerine ben bir şey demiyorum. Konuşmazsın beğenmiyorsan. Atalarımızın bildiği tek dil buydu. Çoğu insan bir kelime Türkçe bilmezdi şimdi şu sözlere bak.

Alevilik ve Kürtçe hakkında konular var onlardan okuyup bilgilenebilirsiniz ama dili utanılacak bir şeymiş gibi görmeniz oldukça kötü... Asimilasyonun ne boyutlara geldiğini gösteriyor.

Aleviler içerisinde Türk Kürt Zaza Arap çeşitli milliyetlerden insanlar vardır. Bu dil konusunda sadece Cemal Şenerden değil çeşitli yazarlardan okumalısınız Türk Kürt Zaza ve Ermeni kaynaklarını okuyun

konuyu kazana atıyorum

Şoreş
31.03.2007, 20:52
Dilin yapışması ?

Ne kadar kötü bir tanımlama bu.. Aleviliğe yakışır mı bu?
Aleviler farklı etnik Kökenlerden oluşur..
Örnek Sivas Erzincan Bingöl Maraş Erzurum Elazığ Adıyaman Gümüşhane Kayseri Malatya Çorum Adana Antep Tunceli gibi illerimizdeki Alevilerin önemli bir kısmı yada bir kısmı Kürtçe konuşur..Bu insanların Kürtleştiğini iddia etmek, bir Toplumun mücadelesine kanca takmaktan başka birşey değildir..
Geçmişte Alevilerin, Şafilerle toplumsal ilişkileri yokken, biz dağ bucak kaçarken, hangi arada derede Kürtçe dersi aldık !

Kürt Aleviler Kürttür..! Anadolunun büyük Kürt Aşiretlerinden Koçgirililer, Hiranlılar, Şadıyanlar, Sinemliler, Alxaslılar, Atmalılar gibi Aşiretler Dersim Kökenli ve Kürttür, Alevidir... Kürt Mücadelesi veren ilk Ayaklanma ise Alevi Kürt Koçgiri İsyanıdır.. Bunlar tarihi gerçekler.. Bu İnsanların dili kendilerine özgü, Kültürleri kendilerine özgü... O kadar Aşiret Kürtleşti diyelim, neden Koçgirideki, Tuncelideki birkaç Türk Alevi Köyü Kürtleşmedi peki :)

Neden Urfadaki Türkmen Köyü Kısas Kürtleşmedi...

Kürtleşme bir iddiadır ve aslı yoktur..