Orijinalini görmek için tıklayınız : aleviler neden türkiyede daha az gösterilmeye çalışılıyor

divriğili_genç
01.04.2007, 12:00
geçen milliyet gazetesinde okudum türkiyedeki mezheplere göre insan sayısı türkiyede yaşayanların %81 i sünni hanefi %5 şafi sünni %4 ü alevi %10 u da diğer dinler kürtler v.s bu istatistiğe göre türkiyede alevi sayısı 5 milyon kadar oluo bu sayıda bana göre çok az bence bu istatistik gerçegi yanstmıo neden acaba biz hep azınlık olarak gösterilioruz bana göre türkiyede 15-20 milyon alevinin olacağını düşünüorum

Milliyet Gazetesi’nin araştrması
22-03-07

Milliyet Gazetesi’nin ’’48 BİN KİŞİYLE YÜZ YÜZE KONUŞULDU BİZ KİMİZ’’ başlıklı araştırmada Türkiye’deki Alevilerin sayısının 4,5 milyon olduğu tespit edilmiş.

yorum:

Milliyet Gazetesi’nin ’’48 BİN KİŞİYLE YÜZ YÜZE KONUŞULDU BİZ KİMİZ’’ başlıklı araştırmada Türkiye’deki Alevilerin sayısının 4,5 milyon olduğu tespit edilmiş. Bugüne kadar Alevilerin sayısını bile teleaffuz etmekten kaçınanların, yok sayanların ’’Aleviyim diyenlerin sayısı 4,5 milyon’’ diye telaffuz ediyor olmaları bile, belki bir taraftan ’’bir dönem Anadolu topraklarının üzerinde yaşayan nüfusun çoğunluğunu Aleviler oluşturuyordu, asimilasyonun geldiği boyuta bak’’ hayıflanmasını getirebilir ama diğer taraftan da aslında bunu bu kadar baskıya rağmen 4,5 milyon kişinin ’’ben Aleviyim’’ demelerini de Alevi hareketinin yarattığı özgüvenin sonucu olarak görmek ve yorumlamak mimkün. Çünkü bugüne kadar ’’resmi, yarı resmi, derin, az derin’’ bir çok güç neredeyse ’’Aleviler zaten hiç yok’’ diyorlardı. Alevileri bitirmek için de, en son Abant Toplantısı’nda yapılan değerlendirmelerde yada Çanakkale’de cami yaptırılan Alevi köyü örneğinde olduğu gibi ellerinden geleni de yapmaya devam ediyorlardı…

Sopalar elde ’’ayrımız, gayrımız yok hepimiz biriz, kardeşiz’’ psikolojik terörü altında 4,5 milyon kişi ’’Aleviyim’’ diyorsa, bir çok kişi ve kurum bu sayıya itiraz ediyorsa, emin olun yarın, öbür gün yapılacak bir araştırma da bugün ’’Aleviler 4,5 milyon’’ diyenler sayıyı yarın yükseltmek zorunda kalacaklar. Bizden hatırlatması…

şünüorum

Okan22
01.04.2007, 12:02
neden olacak tabiiki iyice azaltmak var olanlarada siz azınlıksınız düşüncesini empoze edip asimile etmek için

Okan22
01.04.2007, 12:11
ayrıca yeni fark ettim bu topik yanlış yerde açılmamışmı???

divriğili_genç
01.04.2007, 12:24
ben bilmiorum direk konu açtım ne yapmam gerek yardımcı oursAnız sevinirim tskler