Orijinalini görmek için tıklayınız : Manisa

Devrimci Marksist
10.05.2006, 09:57
Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Çepnidere köyü ve Akhisar ilçesine bağlı Yatağan köyü alevidir. Yatağan köyü hubyar ocağına bağlı bir köy.

garcia
11.05.2006, 21:26
turgutluya bağlı aşağı çepni,akhisara bağlı beylikoba kasabasıda aleviymiş.

doganslx
17.07.2006, 15:03
canlar şahyar köyü nasıldır ordan bi arkadas varda

FaKiR
29.07.2006, 16:35
iki tane şahyar var dır biri batıda kalan kısım biri doğuda arasından dere geçmekte olup ayırmaktadır alevi kesimi batı tarafta kalandır saygılar.........

turabi19
12.09.2006, 22:15
26 adet köy var turgutlunun

ehlibeytci
19.09.2006, 20:48
ben manisalıyım.. ve akhisar ilçesindenim. akhisar ilçesine bağlı alevi köyü olan bi köy daha var. ama biraz alevilikten uzaklaşmış olarak görülen bi köy. adı SÜNNETÇİLER KÖYÜ.

alewi_genc_88
14.10.2006, 21:25
canlar ! Manisa akhisara baglı beyova köyü alevi köyümüdür?
gecen hafta o köyden gecmiştim insanları bizim
toplumumuza benziyor du da oradan olan varmı? beni aydınlatır sa sevinirim....

(GELİN CANLAR BİR OLALIM !

sedaa
21.10.2006, 20:27
beyoba alevi sünni karışık bir köy koca bektaş dedenin ocağı falan var orda...

foodal
21.10.2006, 21:24
O kadar sene Akhisarda kaldım ama hiç duymamıştım alevi köylerin olduğunu:ohmy: Özledim ya orayı da 2 . memleketim gibiydi:blush:

Mansuri
21.12.2006, 17:27
turgutluya bağlı aşağı çepni,akhisara bağlı beylikoba kasabasıda aleviymiş.

Pardon o kasabanın adı beylikoba değil, beyoba.

Manisa'da Yeniköy, Tirkeş köyü, Dilek Kasabası alevi yerleşimleridir. Daha da olması gerekiyor.

alewi_genc_88
02.01.2007, 17:05
canlar manisada çobanisa die bir köy varmış orası alewi köyümüdür?
bana yardımcı olursanız sewinirim !

kaplan45
07.01.2007, 12:28
kulanın kenger ve encekler köyleri,salihlinin kaplan köyü alevi köyleridir.benim bu köylerde yakınlarım var.

Devrimci Marksist
07.01.2007, 12:45
Ben salihli'de oturuyom ama böyle bir köy duymadım, başka bir köyün mahallesi olmasın?

Mansuri
09.01.2007, 15:56
canlar manisada çobanisa die bir köy varmış orası alewi köyümüdür?
bana yardımcı olursanız sewinirim !

Çobanisa Alevi köyü değildir kardeş.

Mansuri
09.01.2007, 15:58
Manisa Merkez'de Cem Evi açılmış. Manisa'daki tüm canlara hayırlı olsun.

aytek
11.01.2007, 02:07
beyoba köyü alevi sünni karışıktır ama bozulan bi köydür.Sünnetçiler çoğu alevidiir güzel şarap bulabilirsiniz

epeyim
22.01.2007, 18:52
ben yeni köyü alevi topluluguna yakıstıramıyorum bıze uzak ınsanlar bızı yanlıs tanıtıyorlar topluma zaten yobaz bır memlekette malesef yasıyoruz soyledıjklerı ve yaptıkları yobazların ekmegıne yag suruyor sıdetle kınıyorum kendılerını

harmanyeri
28.01.2007, 15:30
Akhisara bağlı dilek kasabası da alevi köyüdür....

çepni45
13.02.2007, 21:55
dilek kasabası alevidir evet.bende oralıyım.ama akhisara bağlı değildir saruhanlıya bağlı. birde benim köyüme devlet cami yaptırmakta diretiyor.halkta cem evinde ısrarlı.ne dir bu asimile çabası anlayamadım.biz böyle mutluyuz düşün artık yakamızdan yeter yüzyıllardır çektiğimiz.......

ernic 45
08.03.2007, 18:43
manisada cok alevi köyü vardir ben soma ularca köyünden somada uctane var

ernic 45
09.03.2007, 06:21
ege de balikesirden sonra en cok alevi köyü olan manisadir benim bildigim cok köy vardir hatta belediyelik bile ne mutlu bize egenin her ilinde alevi köyleri vardir slam

dilbar ege
01.04.2007, 01:18
evet bende egeliyim ve egebölgesinde baya cok aleviköyleri var

holocaust
03.04.2007, 01:14
manisadaki alevi köylerinin çoğunluğu çepni köyüdür...

holocaust
03.04.2007, 01:23
manisadaki alevi köyleri:
dilek kasabası
beyoba
yatağan
sünnetçiler
yeniköy
çepnidere(turgutlu)
ularca
diğer bildiklerim:
arpaseki
taştepe
armutlu
macarlar
kavakbaşı
çepnidere(balıkesir)
tepeköy
narlıca
benim bildiklerim bu kadar...

Devrimci Marksist
08.04.2007, 20:50
Hayır çok azı Çepnidir, çünkü Manisa alevilerinin çoğu Salihli'dedir. Bunlar da Çepni ya da tahtacı değildir. Araplı derler kökenleriyle ilgili sağlıklı bir bilgi edinemedim. Senin bilgin var mı?

ege güzeli
09.04.2007, 17:57
turgutlu da da bir çok alevibulunuyor.

holocaust
12.04.2007, 09:34
saruhanlı dilek kasabası çepnidir...
kemiklidere ile tirkeş alevimidir...
kemilidere ile tirkeşte neden ceme gidilmiyor?

egelions
01.08.2007, 11:24
canlar şahyar köyü nasıldır ordan bi arkadas varda

evet dostum alevidir bende şahyarlıyım zaten köy aradan geçen dereyle ikiye ayrılır bir tarafta cami , bir tarafta da okul vardır onlar bizim okula hergün gelir bizimkiler karşıya camiye ne yazıkki ancak ölünce gider ..bu sölemime kızan olabilir ama artık cemde yapılmayınca ibadet sadece dua ile kalıyor oda allahla senin aranda ve heryerde misali...ama bu iki halk birbiriyle çok iyi geçinir hatta kız alıp olmaz ama o kadar iyi tanırlar ve severlerki keşke şu size versem kızımı diyen bey amcalarda vardır..hehe..aman kalsın damarım tuttu yine..

egelions
01.08.2007, 11:25
iki tane şahyar var dır biri batıda kalan kısım biri doğuda arasından dere geçmekte olup ayırmaktadır alevi kesimi batı tarafta kalandır saygılar.........

doğrudur ...teşekkürler ben daha detaylı yazsamda sonra yazdım geç kaldım...

egelions
01.08.2007, 11:27
beyoba alevi sünni karışık bir köy koca bektaş dedenin ocağı falan var orda...

dostum nerede acaba bu beyoba köyü ismi tanıdık ama çıkartamadım...merak ettim şimdi..pardon öğrendim akhisarmış arkadaşın biri yazmış..

egelions
01.08.2007, 11:36
evet dostlar hepinizin mesajını okudum zevkle bende ilgimi çekenlere cevap verdim...manisada , aydında , izmirde alevi çoktur çoğu tahtacıdır ..balıkesirde de olanların çoğu öledir..ama bazılarıda doğudan göçmedir , kürt kardeşlerimizdir..benim maksatım burda sohbet ederken acaba bu tahtacı olan manisalı veya aydınlı arkadaşlarımızdan akraba olan varmı ona bakıyorum bir ihtimal biz kız alıp verdiğimiz turgutludan , salihliden , köyler var hatta buradaki bazı dede ve nenelerimiz ordan gelin gelip göç etmedir..neyse tüm gençlere duyrulur..8 kuşağımın adına kadar buldum ama daha fazlası yok umarım şimdilik..ne yazıkki çoğu ded ve nenelerimiz , okuma yazma bilmediği ve yaşlı olduğundan hatırlamıyor artık..herkese selam can dostlarım..

egelions
01.08.2007, 11:40
ege de balikesirden sonra en cok alevi köyü olan manisadir benim bildigim cok köy vardir hatta belediyelik bile ne mutlu bize egenin her ilinde alevi köyleri vardir slam

dostum balıkesir marmaraya bağlıdır bundan ötürü orası marmarada en çok alevi yerleşkesinin olduğu yer olarak nitelendirebiliriz...egede manisa ve aydındır böle düzeltmek istedim haddime düşmeden...

wolcano84
29.09.2007, 06:46
beyoba köyü alevi sünni karışıktır ama bozulan bi köydür.Sünnetçiler çoğu alevidiir güzel şarap bulabilirsiniz

benim amcam beyoba köyünde yasar :)

CaNCa
28.11.2007, 17:18
turgutlu da da bir çok alevibulunuyor.

Turgutlu da bir çok alevi bulunuyor demişsiniz ama forumdan ulaşabildiğimiz kaynaklara göre sadece 2 tane alevi köyü mevcut. Turgutlu ilçesinde Cepnibektas, Cepnidere ve sünni-alevi karışık olan Irlamaz köyü dışında sizlerinde bildiği alevi yerleşim birimleri var mıdır? Bir manisa alevisi olarak tüm manisa il sınırları içinde bildiğiniz yerler varsa Manisa'nın Alevi yerleşimleri (Harita) (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=37421) bilgileri için eklemeleriniz olabilir.

Saygılar.

cetmioglu
22.12.2007, 01:36
Manisa Soma Kozluören Ularca Akhisarın beyoba cetmidere kemikdere sazobası sunnetciler koyleride alevi koyleridir.

altruist
04.04.2008, 00:52
akhisara bağlı yatağan, sünnetçiler ve beyoba köyü alevi köyleri. sünnetçiler arkadaşımızn dediği gibi alevilikten uzaklaşmış yozlaşmış.

kengerly h.ali
04.04.2008, 16:49
ben de manisanın kula ilçesine baglı KENGER köyündenım... bizim köyümüz de alevi... kaplan köyünü bilemedıgını soluyen cana da bilgi olması ıcın soluyorum: Kenger'e yakın bi köy... salihlinin kuzey dogu sınırında olması lazım.... dombaylı yolundan - kızılawlunun orda n gidiliyor.... 2 -3 mahallelelık br köy... bizim köyümüzle ilişkilerı o kadar ııdır kı akrabalık cok fazladır ve oraya da "küçük KENGER" denir.