Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi köylerine camiler yapılıyor

onur melis
05.04.2007, 01:51
slm canlar okudugum bir haberi sizinle paylaşmak istedim diyenet alevi köylerine camiler yaptırıyormuş sizce işe yararmı

Daha dün "Diyanet'in Alevilere tavrının çok geliştiği" iddia edilirken; bugün bir Alevi köyüne daha cami açılışı yapıldı. Açılışı da Diyanet İşleri Başkanı bizzat kendisi yaptı. İslamcı basın Çanakkale'nin Tahtacı köyü Denizgöründü'ye yapılan camiyi "300 yıllık hasret sona erdi" diye duyurdu. Geçenlerde Cem Vakfı'na bağlı dedelere Almanya'ya giderken hizmet pasaportu vermesi gündeme gelen diyanet, bir taraftan da Alevi köylerine cami mi yapıyor?

Cihan Haber Ajansı'nın geçtiği haber İslamcı gazetelerde kendisine "300 yıllık hasret sona erdi" başlığıyla yer buldu. Ajansın haberine göre Cami köy muhtarının büyük çabaları sonucu yapıldı. Açılışı Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu yaparken, açılış konuşmasında "Onun için Mevlana, Hacı Bektaş Veli, Ahmet Yesevi ve Pir Sultan Abdal gibi gönlümüzün geniş olması gerekiyor. İnanıyorum ki bu caminin avlusunda oturan herkes bu coşkuyu yaşayacak, güleryüze sahip olacaktır. " sözlerine yer verdi.

Açılışa Ali Bardakoğlu dışında Çanakkale Müftüsü Kamil Baran, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İbrahim Köşdere, Kepez Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz, Ankara Müftüsü Hakkı Özer, ilçe müftüleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çanakkale'nin Tahtacı/Alevi köyü Denizgöründü'ye cami yapılmasıyla birlikte bir Alevi köyüne daha cami yapılmış oldu.

Şoreş
05.04.2007, 01:58
O Köyün Muhtarını iyi beslemişler..
Bazı Muhtarlar vardır, çıkar uğruna İnançlarını satarlar..
Köyün Muhtarıda aynen öyle yapmıştır % 100..
Köylü masumdur, sesini çıkaramaz.. Aleviyse, baskı altındaysa eğer, çoğu zaman göz yumar.. Burda da böyle bir durum var..

Batı Alevileri tehlike altında.. Uyanalım..

Ersin Çağrı
05.04.2007, 10:31
Ne demek lazım onu dahı bılmıyorum

Bir alevi köyüne nasıl olurda sadece muhtarın baskılarıyla veya muhtarın yalakalıgıyla camı yapılabılır

o koyun halkın sormuslarmı onuda arastırmak lazım
o koye nıcın bır cemevı yapılmayıpta camıye basvurmuslar para harcamıslarkı
o koyun ınsanların manevı duygularını hıce sayarak yapılmıssa o camı yazı kı ne yazık

pirayem
05.04.2007, 10:33
O köydekilerin nasıl Alevi olduklarını araştırmak lazım,çıkar uğruna köyüne cami yaptıran gerçekten Alevi midir bilemiyorum,yazık gerçekten çok yazık ...

yagmur12
05.04.2007, 10:43
Halkın tek sorunu camimiymiş ki her koldan sefer olup bu işe el atmışlar? Başka derdi yok insanların cami isteyecekler sanki sadece! İnsanların inancını kontrol altına almak uğruna hiçbir masraftan kaçınmıyorlar ama iş bilgi toplumu olmaya gelince bütçe kısıtlı oluyor. Halkı bu tür ince hesaplarla kandıramazlar ve özünden koparamazlar.

turgay
05.04.2007, 11:32
sewgili canlar bizim köyede düşünmüşler fakat ne muhtarımız ne de köylülerimiz kabul etmemişler.gerçi köyde fazla nüfusda yok.okul kapanmış çocuklar ilçeye gidiyorlar.ama düşündüğünüz gibi tüm alawi kesimine bu cami olayını teklif etmişler umarım diğer köylerde karşı çıkar.adım başı cami olacağına okul olsa daha iyi olur.eğitim şart.

taner51
05.04.2007, 11:38
Hükümet boşuna mı o kadar bütçe ayırıyor Diyanet Bakanlığına.Bu hükümetten de bu beklenirdi zaten.Akıllarınca asimile etmeye çalışacaklar.
Adam boşuna minareler süngümüz vs. demiyor anlaşılan.Ülkede o kadar yatırım eksiği varken sadece yazık diyebiliyorum.
Yok illaki diyanet bu bütçesini değerlendirecek diyorlarsada cami yaptıracaklarına cemevi yaptırsalardı.Ne bileyim o bütçeler çok daha farklı şekilde değerlendirilebilirdi.

readme
05.04.2007, 11:41
neden kızıyorsunuzki. içinde cemaat olmadıktan, namaz kılınmadıktan sonra yapılmış yapılmamış ne önemi var. şahsen ben mahleme bile cemevi yapılmasını dilerim. en azından kültürel zenginlik adına..

taner51
05.04.2007, 11:50
neden kızıyorsunuzki. içinde cemaat olmadıktan, namaz kılınmadıktan sonra yapılmış yapılmamış ne önemi var. şahsen ben mahleme bile cemevi yapılmasını dilerim. en azından kültürel zenginlik adına..

Benim kızma nedenim milli servet boşuna çarçur ediliyor.

aspava
05.04.2007, 12:00
iyi yaa kafalarına göre camii yapsınlar diyannet isşeri başkanı kendii cematinii devletin sırtından nasıl geçindirebiliriz onun yollarını arıyor herhalde ama o camiyee gitse gitse muhtar gider birazdaha doyururlar muhtarıı gerçii bunada inanmak istemiyorum yaa neysee umarım köyün gençlerini asimile edemezler çünki küçük yaştan başlarlar çocukların beynini yıkamaya al işte, umarım böyle birşey olmaz
ama bu şekilde devam ederlerse birgün fena kafamızın tasını attıracaklar :cursing:

bote
05.04.2007, 14:31
merhaba ser verip sir vermeyenler,,,hepimizde biliyoruz ki adamlarin niyetleri apaçik ortada;"sünnileştirme politikasi",kusura bakmayin ama adamlar bunu baya iyi başariyorlar, eğer bir alevi köyü kendi köylerine cami yapilmasina müsade ediyorsa inanin ki o camide bir zaman sonra dolacaktir,neymiş muhtar... acaba o muhtari oraya çikaranlarda mi diyanetten,hayir köylünün ta kendisidir,,,artik o köye cem evide yapilsa;yoldan geçen bir yabancinin göreceği ilk şey o minaredir,bilmem anlatabildimmi,,,işte burda bana düşen ders çikartmaktir,yarin benim köyümede gelmeyecekleri ne kadar kesindir....saygilarimla,

Cemoli12
05.04.2007, 18:16
canlar birçok alevi köyünde cami var ama ya cemevi olarak kullanılıyor yada boş bırakılıyor özü sağlam olan insan özünü kaybetmez siz merak etmeyin!!!

lion12
05.04.2007, 18:21
Milli sermaye boşu boşuna çöpe gidiyor.Sırf amaçları bu inancı yok etmek.Bu kadar ülkenin finansmana ihtiyacı olduğu bir zamanda yoksa yaparlar mı hiç camileri?