Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilimin Safsataya Yanıtı (Harun Yahya Dosyası)

Şah-Mat
07.04.2007, 15:00
Merhaba Arkadaşlar;

Bilmiyorum bilim ve teknik alanındaki gelişmeleri takip eden canlarımız var mıdır...

Bu ay ki bilim ve gelecek sayısında Harun Yahya'nın iddaa ettiği kuramlara,teorilere yer veriliyor,bunlar eleştiriliyor...

http://www.bilimvegelecek.com.tr/imgcls/200704.jpg

Bu dosyayı, Harun Yahya'nın Yaratılış Atlasları'nda ve Fosil Sergilerinde Evrim Kuramının karşısına çıkardığı iddialara, bilimin verdiği yanıtlardan oluşturduk: Canlılar milyonlarca yıldır değişmiyor mu? Türler arası geçiş formları yok mu? Evrim Kuramı tür çeşitliliğini açıklayamıyor mu? Yeni bir türün evrimi gözlenmedi mi? Mutasyonlar hep zararlı mıdır? Göz evrim geçirmedi mi? Karmaşık yapıların evrimle oluşması olanaksız mı? At evrim geçirmedi mi? Termodinamiğin İkinci Yasası Evrim Kuramı'yla çelişiyor mu? Taş Devri hiç yaşanmadı mı? İnsanın kültürel evrimi yok mu? 'Hak din' tarihin ilk gününden beri var mıydı? Darwin, ırkçı ve Türk düşmanı mıydı?..

Dosyaya tümden bakıldığında, Yaratılışçıların atlaslara yaza yaza bitiremedikleri iddialarının aslında üç başlıkta birleştiği görülebilir: Canlıların milyonlarca yıldır değişmediği; yaşam biçimleri ve türler arasında geçiş canlılarının ve fosillerinin bulunmadığı; biyolojik yapılar, canlılar ve süreçlerdeki karmaşıklığın, değişimin milyonlarca yılda basamak basamak geliştiğini öngören evrim süreçlerine indirgenemeyecek kusursuzlukta olduğu…

Bu üç temel iddia, bir sürü örnekte tekrarlanarak, Evrim Kuramının karşısına "boyutlu bir karşı savla" çıkılmış görüntüsü veriliyor. Yaratılışçıların taktiklerinden biri böyle: Gerçeği, "ambalajla" perdeleme yöntemi. Hemen hemen aynı iddialar tekrarlandığı halde, Yaratılış Atlası'nın bir ikincisinin çıkarılmasının nedeni bu olsa gerek. İddiaların, büyük boy, kuşe kâğıda, bir kısmı grafik tasarım harikası fotoğraflarla cafcaflı biçimde basılmasının nedeni de…

Tabii asıl taktiklere iddialar gerekçelendirilirken başvuruluyor. Gerçeği saklamak için öncelikle çarpıtma, yapılamıyorsa da, yalanlar arasına gömerek ehil gözler dışındakilerin ayırt edemeyeceği hale getirme, en genel yaklaşımları. Yöntemlerini şöyle sıralayabiliriz:

- Evrim Kuramını destekleyen veri ve bulguları, Yaratılış iddiasını destekliyor gibi sunmak. Örneğin fosiller dünyanın dinamik tarihinin en büyük kanıtlarından biri mi, yeryüzünün ve canlıların milyonlarca yılda nasıl değiştiğini mi belgeliyor; öyleyse, fosilleri Yaratılış savının en büyük kanıtı, değişmezliğin belgesi diye lanse etmek…

- Bilimin, tartışmalar yürüttüğü ya da henüz tam aydınlatmadığı konuları, Evrim Kuramını çürüten açmazlar olarak göstermek…

- Bilim içi tartışmalarda, bir tarafın savını diğer tarafa karşı kullanma yoluyla, Evrim Kuramı çürütülüyor, Yaratılış haklı çıkıyor görüntüsü yaratmak…

- Bilim insanlarından bol alıntı yapmak, itiraz edilemeyecek bilimsel bilgilere yer vermek, Yaratılışçı yorumları bu bilimsel bilgilerin ve alıntıların arasına gömerek; bu yorumları yanıtlamak isteyeceklerin kafasını bulandırmak…

- İşlerine gelmeyen bulguları görmezden gelmek, Yaratılışçı yorumlar lehine kullanabilecekleri bulguları, bilimsel çerçevesi içinden cımbızla ayırarak kullanmak…

Ama ne bu cafcaflı ambalaj ne de ustalıkla pişirilmiş taktikler, evrimin bir olgu olduğu yalın gerçeğini gizleyebilir. İnsanoğlunun evrenin, doğanın, dünyanın ve toplumun dönüşümünün yasalarını bulma çabasının adı olan bilimin temelidir Evrim Kuramı. Harun Yahya'nın iddialarına Bilim ve Gelecek dergisinin verdiği yanıtlarda bunu bir kez daha görebileceksiniz.

Dosyayı çok sayıda bilim insanının katkısıyla hazırladık.

Hazırlayan: Nalân Mahsereci - Nıvart Taşçı

Daha fazla bilgi için ....tıklayınız....! (http://www.bilimvegelecek.com.tr/)

Belki alıp,okumak,incelemek isteyenler olur diye bilgi vereyim dedim...

Saygılarımla..,

DiLkeT-CeZaM
07.04.2007, 15:08
sözüm harun yahya ve taraftarlarınadır; hiçbir bilim siyasal egemenliğin altına sokulamaz harun yahya eserleri diye tanıtılan yazı vs. bu yüzden benim için kaale alınacak tarafı yoktur. eser diye söz edilen şeylerin alttan alta başka propagandalar yaptığını gördüm(türk-islam sentezi türünden bir yaklaşım)..harun yahya ve ''eserleri''nin benim açımdan herhangi bir önemi yok!..şah-mat'e teşekkürlerimi sunuyorum..

doctorctf
07.04.2007, 15:18
madem öyle,önce kendileri bişey bulsunlar da diyelim ki doğru söylüyorlar.yazıda da söylendiği gibi yıllarca emek verilerek hazırlanan teorilerin üstüne yatmaya çalışıyorlar.ama çok komik olduklarının farkında değiller.
yaratılışçıların bulduğu,kanıtladığı,ortaya çıkardığı bir buluş var mı acaba???

izmirksk
13.04.2007, 12:47
harun yahya tam bir komedi..aslında gülmek için okunabilir..geçen gün harvard tıp mezunu ve şimdi lisansüstü tezini vermek üzere olan bir arkadaşla, aslında fizik tartışırken konu harun yahya ya geldi...:)dediki bizim kampüste hocalar ona akıl hastası diyor dedi:)epey gülmüştüm.adam oraya biel uzanmaya çalışmış..akıl hastasımı bilmem ama iyi şarlatan olur
ayrıca ,Atatürk e rağmen bu ülkede bir şey yapılamayacağını bildiği için, Atatürk ün kimi sözlerini cımbızlayarak onu bile türk-islamcı yapmaya çalışıyor...

selef
13.04.2007, 13:15
Adnan Oktar'ın eserleri kendisinin yazdığı şeyler değildir. Zaten hiç kimse bu kadar kapsamlı eseri yazıp eserim diye ortaya koyamaz. Onun yazdığı eserler hristiyan dindarların araştırmaları ve onların eserleridir. Bunları türkçeye türkçeye tercüme edip "benim eserim" diye yayınlması ayrıca bir saygısızlıktır.

DiLkeT-CeZaM
13.04.2007, 13:20
bu konuyla ilgili sanırım 7-8 sene önce bulunduğum şehirde bir konferansları olmuştu o zamanlarda ben kişilerin ideolojilerini ve ne yapmaya çalıştıklarını bilemiyordum pek fazla. konferans salonuna gittim ve gördüğüm ortamda bayanlar ve erkekler vardı ama birşey çok dikkatimi çekti bayanların hemen hemen hepsi türbanlıydı! çok garibime gitmişti kimin tezlerini kime karşı çürütmeye çalışıyor ne yapmaya çalışıyor düşüncesine kapılarak hemen oradan ayrıldım.. bu da benim harun yahya ve ''eserlerin''den hatıma bıraktığı ufak bir izlenim olmuştu.

selef
13.04.2007, 13:30
bu konuyla ilgili sanırım 7-8 sene önce bulunduğum şehirde bir konferansları olmuştu o zamanlarda ben kişilerin ideolojilerini ve ne yapmaya çalıştıklarını bilemiyordum pek fazla. konferans salonuna gittim ve gördüğüm ortamda bayanlar ve erkekler vardı ama birşey çok dikkatimi çekti bayanların hemen hemen hepsi türbanlıydı! çok garibime gitmişti kimin tezlerini kime karşı çürütmeye çalışıyor ne yapmaya çalışıyor düşüncesine kapılarak hemen oradan ayrıldım.. bu da benim harun yahya ve ''eserlerin''den hatıma bıraktığı ufak bir izlenim olmuştu.

sadece türbanlı olması bilimsel olmadığına ilişkin bir kıstas olmamalı ,herhangi biri bir başka toplantıya gidip hepsinin mavi giydiklerini söylese ve sırf bu yüzden girişimin bilimsel olmadığı söylese böyle davranışın doğru olmayağı aşikardır.

aykudgöksun
13.04.2007, 13:36
ankarada metro altında bir sergileri vardı bunların..işte evrim teorsinie ilişkin..bir bakiyim dedim..gittim.bildiğin taşın üstüne örümcek çizmişler keçe kalemiyle fosil diye yutturuyorlar..acaip güldüydüm yav:D:D

DiLkeT-CeZaM
13.04.2007, 13:44
sadece türbanlı olması bilimsel olmadığına ilişkin bir kıstas olmamalı ,herhangi biri bir başka toplantıya gidip hepsinin mavi giydiklerini söylese ve sırf bu yüzden girişimin bilimsel olmadığı söylese böyle davranışın doğru olmayağı aşikardır.

arz etmek istediğim şey birazda ''kendin çal kendin oyna'' meselesi. ayrıca türbanlı olup olmamaları söyledikleri şeyin doğru veya yanlış olmasına önceden karar verdiremez. beni oradan uzaklaştıran şey neden bir tek türbansız insanın olmadığıdır bu benim garibe gider! şimdiye kadar gittiğim toplantı, konferans vs. şeylerde her telden insan vardı neden bu böyle garip oluyor onu anlayamadım?

Şah-Mat
27.04.2007, 23:18
ankarada metro altında bir sergileri vardı bunların..işte evrim teorsinie ilişkin..bir bakiyim dedim..gittim.bildiğin taşın üstüne örümcek çizmişler keçe kalemiyle fosil diye yutturuyorlar..acaip güldüydüm yav:D:D

Bak bu gerçekten komik geldi.....banada...hehe:yamukgul:

Bu arada sayın selefinde söylediği gibi hristyan araştırmacıların tezleri üzerine yatıp ve kendi esiymiş gibi göstermeside ayrı bir noktadır.Zaten dergide gerekli bilgilerde verilmiş...:thumbup1:

tuncerbio
27.04.2007, 23:30
daha çok klise destekli üniversite ve araştırma mesrkezlerinin kitaplarını türkçeye çeviriyorlar ...bilim araştırma merkezi dedikleri vakıf aracılığıyla buna kaynak yaratıyorlar uzun yıllardır yoğun çabalara rağmen vakfın kapatılması için mücadele verildi ama devletin bakışıda ortada olduğu için birşey yapılamadı....tayyap istanbulda belediye başkanıyken bunlara çok para aktardı ve evrim karşıtı kitapların basımı ve türkiyeye dağıtımı sağlandı (hatırlarsınız kamyonlarla okullarda dağıtıyorlardı )........

bende 1987 de bastıkları ilk kitabın bir baskısıda mevcut şimdikiyle bile çelişiyor !!!!!!!!!!!!!!

ankarada her hafta perşembe evrim çalışma grubunun halka açık toplantıları var(çankayada ) ...istenbuldada zaman zaman sempozyum vb çalışmalar oluyor....bilgi edinmek isteyenler için iyi bir yol olur ....

fosil merakı olanlar termik santrallerde bol miktarda bulunuyor ve izin alma konusunda problem yaratmıyorlar bende birkaç kez toplamaya gittim elimde bir iki güzel örnek var ...

readme
27.04.2007, 23:36
harun yahya tam bir komedi..aslında gülmek için okunabilir..geçen gün harvard tıp mezunu ve şimdi lisansüstü tezini vermek üzere olan bir arkadaşla, aslında fizik tartışırken konu harun yahya ya geldi...:)dediki bizim kampüste hocalar ona akıl hastası diyor dedi:)epey gülmüştüm.adam oraya biel uzanmaya çalışmış..akıl hastasımı bilmem ama iyi şarlatan olur
ayrıca ,Atatürk e rağmen bu ülkede bir şey yapılamayacağını bildiği için, Atatürk ün kimi sözlerini cımbızlayarak onu bile türk-islamcı yapmaya çalışıyor...
o harward mezunu arkadaşın. abd deki bazı üniversitelerde harun yahya nın eserlerinin ders kitabı olarak okutulduğunuda söylemedimi sana..
harun yahya milliyetci değil kendi özgün kimlik ve duruşu olan fakat darwinizmi din lerin tek düşmanı gören ve darvimizmi yerin dibine sokmuş eski nurculardandır.

tuncerbio
27.04.2007, 23:43
sayın readme ; harun yahyaya ve onun gibi bilim düşmanlarına gerekli cevabı ülkemizin ve dünyanın önde gelen bilim adamları araştırmalarıyla vermektedir ...............evrimle ilgili her konuya bir cevap yetiştiren bu kişiler moleküler dna analiz yöntemiyle çıkarılan soy ağaçlarına ,son dönemde bulunan embriyo fosillerine neden bir yıla yakın zamandır bir cevap veremediler çünkü ;verecek cevapları yok.......

bazılarının üniversitelerde akademisyen olduğunu duyunca utandığım bu adamlar neden evrim araştırma grubunun gelin televizyonda ya da nerde isterseniz orada tartışalım önerisini geçen sene mayıs ayından beri cevaplamamıştır ....neden haziranda ulusal biyoloji kongresine katılmamışlardır ...biliyormusunuz ;çünkü orada verecekleri cevapları yok

readme
27.04.2007, 23:47
Bak bu gerçekten komik geldi.....banada...hehe:yamukgul:

Bu arada sayın selefinde söylediği gibi hristyan araştırmacıların tezleri üzerine yatıp ve utanmadan kendi esiymiş gibi göstermeside ayrı bir noktadır.Zaten dergide gerekli bilgilerde verilmiş...:thumbup1:

hayır öle bi şey yok. ama para karşılığında üniversite makamı çalmaya çalıştığı doğru.
hem harun yahya sadece bilim (yada darvinizm) üzerinde durmuyor. 300 küsür eserinden her sosyal ve fenni bilimden konulara deyinmiş biridir. şuda bir gercek ki türk yazın tarihine yeni bir soluk getirmiştir.
dini dogma olarak gören ve inananlara dikte etmeye çalışan güruhun düşmanı olduğu için sevilmiyor. din ve bilim nasıl iç içedir dersini veren ama davul zurnanın bile az geldiği kişilerce din tüccarlığıyla suçlanan, hiçbir kitabında ticari amaç gütmeyen dava adamı dırda.. evrim teorisini çürütmek için dogmatiğin önde gidenini(!), dini, kullanması sizin zihin kıvrımlarınızda hilkat garibelerine yol açabalir .. zira bir teoriyi bilimsel kanıtlarla çürükmek pekala da mümkündür ancak dogmatik (sandığınız)değerlerle bilimsel teori çürütmek nasıl bir anlayıştır. işte islam ve bilim birleşince ruh lara çokta anlamlı harmoniler zerkedilebiliniyor..

bir anlasam...
28.04.2007, 00:25
arz etmek istediğim şey birazda ''kendin çal kendin oyna'' meselesi. ayrıca türbanlı olup olmamaları söyledikleri şeyin doğru veya yanlış olmasına önceden karar verdiremez. beni oradan uzaklaştıran şey neden bir tek türbansız insanın olmadığıdır bu benim garibe gider! şimdiye kadar gittiğim toplantı, konferans vs. şeylerde her telden insan vardı neden bu böyle garip oluyor onu anlayamadım?

Sevgili CeZaM arkadaşım,

yaklaşık bir buçuk sene önce de ben tesadüfen bu gruptan biriyle tanıştım ve konferanslarına davet edildim. Gerçi programım dolayısıyla konferansı izleyemedim ama sonrasındaki sohbet olayına katıldım. O ortamda türbanlıların yanı sıra benim gibi başı açık, son derece modern giyimli ve pür makyajlı hanımlar da vardı. Konferans içeriğini bilmediğim için, tanıdığım kişiyle birlikte konuşulanları dinleyerek bir şeyler anlamaya çalıştım. Orada da bana tuhaf gelen şu oldu: Katılımcılardan bir bayan beni hafta sonunda sabah kahvaltısı için şehir dışındaki yazlığına davet etti -yani o kadar tuhafıma gitti ki anlatamam, normal şartlar altında hiç kimse hayatında ilk kez gördüğü birini yazlığına kahvaltıya çağırmaz, belli bir samimiyet lazımdır kişiler arasında. Bu samimiyet olmaksızın bir anda böyle bir davet alınca şüphelendim ben de... Sonra bir başkası akşam yemeğine gel illa diye tutturdu. Bir bahane uydurup kalktım ve kalkış o kalkış... Bir daha da o kişi ve kişilerle görüşmedim. Ama şunu söyleyim aralarında çok donanımlı insanlar (beyin cerrahları, doktorlar, mühendisler...vb.) var ve bu insanların her tür bilgi ve becerisinden faydalanıyorlar.

Benim anlattığım bu olay yaklaşık bir buçuk yıl önceydi ve o dönemde türbansız bayanlar da vardı aralarında...

Seyduna
28.04.2007, 11:19
Bu Harun Yahya kisisinin yuzlerce kitabi var , Evrimi sozde curuten turden. Ne gariptir ki hepsi de Besmele ile baslar ve 'Darwin Allah'a sirk kosan bir kafirdir' diye biter. Birseyio madem curutucen bastan itibaren olaya bole yanli girersen e ben yemem ki. DNA yapisindan Mutasyondan haberdar olmayan bir insan kalkip Evrim'i curutuyor. Guleyim bari. Hele bir de yazarin hakkinda bilgi verilen bir kisim varki akillara zarar. Yazar hakkinda iki uc cumle yazi var, dini su okulu bu okulu bitirdi diye, gerisi bir sayfa Evrimi sozde curuttugu kitaplarin isimleri. Komik insan, gulunesi insan:)

readme
28.04.2007, 11:41
Bu Harun Yahya kisisinin yuzlerce kitabi var , Evrimi sozde curuten turden. Ne gariptir ki hepsi de Besmele ile baslar ve 'Darwin Allah'a sirk kosan bir kafirdir' diye biter. Birseyio madem curutucen bastan itibaren olaya bole yanli girersen e ben yemem ki. DNA yapisindan Mutasyondan haberdar olmayan bir insan kalkip Evrim'i curutuyor. Guleyim bari. Hele bir de yazarin hakkinda bilgi verilen bir kisim varki akillara zarar. Yazar hakkinda iki uc cumle yazi var, dini su okulu bu okulu bitirdi diye, gerisi bir sayfa Evrimi sozde curuttugu kitaplarin isimleri. Komik insan, gulunesi insan:)

harun yahya ne kadar saçmalasada !. yıllardır evrim teorileri ile uyutulmaya çalışılan milleti bir nebzede (yalan dolan da olsa) uyandırdığı için sevilmemesi, akıl hastanelerine yatırılması normal (!)

ruh a inanmayan bu teorinin ve temelde öteden beri madde ile açıklamalarını gözlere sokanlardan, fakat seküler konjuktürle birlikte çalışıp ruh sal meyillere kayan ve teorilerine bu minvalden kılıf uydurmaya çalışanlard kusura bakmada bende kasıt ararım, harun yahyada, dağdaki çobanda..

bu iddanın kökenlerini yine tarihin oynaklığına bırakarak; bu oynaklıktan kutsal hakemlik aramanın tefekkürüne çalışalım isterseniz:

evrim ve benzeri teorileri 5 bin yıl önceki mezapotomya topraklarında yaşayan putperest kavimlerde vardı. fakat bu petperest kavimler canlıların kökenleri hakkında batıl inanç ve efsnalere sahipti. bu kavimlerin etrafında fırat ve dicle gibi sulak nehirler olduğu için algısal gözlemleri ''canlılık önce suyun içinde kendi kendine doğmuş sonrada canlı türleri birbirlerinden evrimleşmiştir'' şeklindeydi.

daha sonra bu efsaneler mitolojinin zevk kazandıracağı yine putperest olan yunan milletleri arasında kendine yer bulmaya başladı. o dönemde kendini materyelist olarak gören bazı filozoflar sadece maddenin varlığını kabul ediyor, maddeyi yegane varlık sayıyorlardı. işte felsefenin gelişimine (bir sürü çocuk doğurmasına vesile olabilecek) düşünce yapısına mezapotomyadan gelen bu efsunlar zemin hazırlıyordu..

böylece mataryelist felsefe ve evrim efsanesi eski yunanda birleşti.. oradanda roma kültürüne taşındı

putperest kültürlere ait bu iki kavram modern dünyanın gündemine 18 yy da girdi. eski yunan kaynaklarını inceleyen bazı batılı düşünülürler materyalizmi benimsediler bu düşünürlerin ortak yönü din alayhtarlığı idi. ünlü materyalist baron dobrah ın doğanın sistemi adlı kitabı ateizmin temel kaynağı sayılıyordu..

bu atmosfer içerisinde evrim teorisini ilk kez detaylı olarak ele alan kişi fransız biyolog lamarck oldu.. lamarck geçersizliiğini sonradan anlaşılacak teorisinde tüm canlıların yaşamları boyunca ufak değişimlerle birbirlerinden evrimleştiklerini öne sürmüştü. lamarc'kın iddasını biraz daha farklı bir biçimde tekrarlayan kişi ise cahrles darvindir. darvin, teorisini ingeltere de yayınladığı ''türlerin kökeni ''adlı kitabında ortaya koydu. kitabında eski ortadoğu milletlerinden gelen evrim efsanesini detaylı anlatmıştı(o günün anlayış şartlarına göre fikri masturbatörlerle bezeliydi). tüm canlı türlerinin suyun içinden tesadüfen doğan ortak bir atadan geldiğini ve tesadüfen gerçekleşen küçük değişimlerle birbirlerinden farklılaştığını iddia ediyordu,(acaba su dan başka bir varlık yokmu?- en azından topraktan yaratılmak daha mantıklı geliyor- teorinin hayal ürünü olduğu diğer dünyaları uzayı, kaniatı, tanımadıkları anlamına geliyor).

darvinin bu iddiası herhangi bir bilimsel dayanağa dayanmıyordu bu yüzdende dönemin bilimadamları arasında yaygın bir kabul görmedi. özellikle fosilbilimciler darvinin iddiasının bir hayal ürününden başka bir şey olmadığının farkındaydı.
fosil kayıtları darvinin iddia ettiği gibi canlıların ilkelden gelişmişe doğru bir evrim süreci geçirmediğini ortaya koyuyordu. yüzmilyonlarca yıl önce yaşamış canlılar bile bu günkü benzerleriyle aynı gelişmiş ve komplex yapılara sahipti.

darvinin hayal ettiği gibi aray geçiş formlarından yani iki tür arasında geçiş sağlıyacak yarım canlılarındansa fosil kayıtlarında eser yoktu. ilerleyen yıllarda teorinin diğer iddialarıda bir bir çürüyecekti. biyokimya canlılığının darvinin iddia ettiği gibi tesadüfen ortaya çıkamıyacak bir komplexe sahip olduğunu gösterecekti. değil bir canlı hücresinin hücredeki en basit bir protein molekülünün bile teasüflerle meydana gelmesinin matematiksel olarak ihtimal dışı olduğu hesaplanacaktı.

anatomi canlıların üstün bir tasarıma sahip olduklarını ve ayrı ayrı yaratıldııklarını ortaya çıkaracaktı. kısacası darvinin teorisini bilimsel dayanagı yoktu. ama teori kendine siyasi dayanaklar bulmakta geçikmedi çünkü teori 19 yy hakim güçlerine bulunmaz bir fikri temel sağlıyordu.

Seyduna
28.04.2007, 13:42
Cok gusel aciklamalar yapmissin. Darwinin soylediklerinin tumunun dogru oldugunu kimse savunmuyor zaten. Ama Darvin evrimin sadece guunmuze kadar gelen kisminin baslaticisidir. Darvin in arastirmasinin bilimadamlari arasinda kabul gormemesi bilimsel olmadigini gostermez. Dunya yuvarlak diyen Galileo yu da kimse sahiplenmemis ve idam etmeye kalkmislarsir zira. Ama neden kopek dislerimiz var yada neden Pankreas gibi islevini yitirmis bir organimiz var ya da neden herkes ayni Adem Havvadan gelirken siyahlar, beyazlar ve de sarilar var. Bunlari Darvin elbette aciklayamaz, ama dinin yaradilis teorisi de o derece de askida kalir. Evrim teorisi bildigim kadaeiyla ispatlanamamistir ama dini kaynaklar da bir o kadar aydinlatici ozelliklerini kaybetmislerdir.

readme
29.04.2007, 11:57
Cok gusel aciklamalar yapmissin. Darwinin soylediklerinin tumunun dogru oldugunu kimse savunmuyor zaten. Ama Darvin evrimin sadece guunmuze kadar gelen kisminin baslaticisidir. Darvin in arastirmasinin bilimadamlari arasinda kabul gormemesi bilimsel olmadigini gostermez. Dunya yuvarlak diyen Galileo yu da kimse sahiplenmemis ve idam etmeye kalkmislarsir zira. Ama neden kopek dislerimiz var yada neden Pankreas gibi islevini yitirmis bir organimiz var ya da neden herkes ayni Adem Havvadan gelirken siyahlar, beyazlar ve de sarilar var. Bunlari Darvin elbette aciklayamaz, ama dinin yaradilis teorisi de o derece de askida kalir. Evrim teorisi bildigim kadaeiyla ispatlanamamistir ama dini kaynaklar da bir o kadar aydinlatici ozelliklerini kaybetmislerdir.
bu kadar ayrıntılara girersek inanın bir arpa boyu yol mesafa aşamıyacagız.
din yaratılış hakkında ''kun fe yekün'' der. yani:
Allah ol dedi ve oldu/olur.
bunun idealist açıklaması şu: allah kendi elleriyle dünya fabrikasını yaptı, ve işçileri (kulları) fabrikasına yerleştirdi. bu fabrikanın kapısına düzen ve intizam sağlaması için kurallalar ve mueyyideler (din) yerleştirdi. fabrikaların birimlerinide yetkili kişileri (peygamberleri) atadı. fakat özgürlük verdi bir yandan kullarına. hepiniz bu dünyada adalet, ihtiras, güç, bilgi ve erdem sahibi olabilirsiniz dedi: dünyanın ve dünya işçilerinin huzurunu bozmadan!.. fakat bu özgürlük minvalinden değerlere sahip olurken bir şeyi unutmayın dedi. sorumluluk duygusu ve bana olan kulluğunuz. bu iki temel unsur üzerinden istediğinizi yapabilirsiniz dedi.
evrim denen bir olgu var. fakat ben evrim i başkalaşım olarak değil zaman aşımı süresince değişim olarak algılıyorum.
örneğin: bin yıllar öncesindeki bir kayanın ruzgardan, fırtınada, sudan, sıcaktan-soğuktan etkilenip parcalanıp kum haline dönüşmesi. yada bir bitki ile başka bir bitki ile izdivaca girip başka bir bitki peydahlaması gibi. yada 10 bin yıl sonra insanların robotik fakat doğal biçimlerde olmuyacagını kimse iddia edemez.

sizde iyi biliyorsunuzki: temelde lamarck ve darvinin söylemeğe çalıştığı şeyler, sümerlerden kalan evrim efsaneleri ile örtüştüğü gibi bir farkla ayrışıyor. bu farkta sümer kavimleri bu teoriyi sadece tahayyül ve inanç boşluklarını doldurmaya çalışırken düşünürlerdi. lamarck sadece ve sadece tehizme kasıtlı olarak savunmuştur. bunu yaperkende bilmin (felsefenin) masa üstü bilgileriyle süslemiştir.

Şah-Mat
16.05.2007, 15:25
Merhaba Arkadaşlar ;

http://www.bilimvegelecek.com.tr/imgcls/200705.jpg

ABD Klonu Yaratılışçılık
HARUN YAHYA DOSYASI - 2

Prof. Dr. Aykut Kence
Yaratılışçılık nereden nereye: ABD'de olmadı, Türkiye'de yapalım

Nalân Mahseceri
Sivas-Hayranlı Kazıları
İnsan evriminin izini 10 milyon yıl öncesinde sürüyor

Adam Sendèe
Bağdaş büyücü hocalara karşı: Çağdaş büyücü reklamcılar - 1

Bilim ve Gelecek dergisinin yeni sayısı çıkmış...

Dergide gene Harun Yahya ele alınmış...

Harun Yahya konusuyla ilgilenen varsa diye aktarıyorum....Bilim ve Gelecek.....Dergisi.. Tıklayınız... (http://www.bilimvegelecek.com.tr/)