Orijinalini görmek için tıklayınız : Su Tv Açildi ... (açılalı baya oldu)

pirsultanca
21.12.2005, 00:08
http://www.alevihaber.org/resimler/su-2005-12-17.jpg

SU tv, Avrupa’dan Türkiye’ye, Türkiye’den Avrupa’ya yeni bir bakışın adı olmak istediği gibi, temsil edilemeyen, sesini duyuramayan bütün sessizlerin ortak sesi ve umudu da olmayı hedefliyor...

Bu yılın başında, benim de içinde olduğum Türkiye’den ve Avrupa’dan bir insiyatif grubu Türk televizyonlarında bir ilki gerçekleştirdi, bir tabuyu yıktı. Türkiye nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan ancak, gazetelerde ve televizyonlarda görmemezlikten gelinen Alevilerin geleneksel Muharrem Orucu’nu televizyon ekranına taşıdı. Kanalturk’te 12 gün boyunca ‘’Muharrem Sohbetleri’’ yapıldı. Alevilerin bu kutsal günleri hem inanç boyutunda, hem de sosyal ve siyasal boyutta masaya yatırıldı. Alevilerin de sorunlar dışında ekrana çıkabileceği, kavga ettirilmeden, didiştirilmeden sorunlarını tartışabilecekleri, kamuoyu ile paylaşabilecekleri de gösterildi.

Bir tabuyu yıkan, Türk televizyonlarında bir ilke imza atan bu insiyatif grubu, şimdi kendi televizyonu ile izleyiciyle doğrudan buluşmaya hazırlanıyor. SU tv adıyla yayına başlayacak ‘’Sessizlerin Umudu’’ televizyonu, hem ismiyle, hem de yayın çizgisi ile oldukça iddialı bir giriş yapıyor. Sevgili Yaşar Seyman’ın ‘’isim anası’’ olduğu ‘’Sessizlerin Umudu’’ SU tv, 19 Aralık 2005, Pazartesi günü TURKSAT uydusu üzerinden test yayınlarına başlıyor.

Paris’te başlayan ‘ateşli gecelerin’, hem Avrupa’da, hem de Türkiye’de uyum, öncü kültür, çok kültürlülük ve en önemlisi ‘’kimlik’’ tartışmalarını yeniden alevlendirdiği, alt kimlik, üst kimlik derken, dinin çimento olmasının yeniden ‘keşfedildiği’, Yücel Aşkın ve Orhan Pamuk davalarının başladığı, zorunlu din dersi uygulamasının ayyuka çıktığı, İmam Hatiplilere yeni avantajların sağlandığı, içki için kırmızı bölgelerin oluşturulduğu yeni ve biraz da ’’gergin’’ bir ortamda start alan SU tv, yüreklere su serpmeye hazırlanıyor...

Almanya merkezli yayın hayatına başlayacak SU tv, Avrupa’dan Türkiye’ye, Türkiye’den Avrupa’ya yeni bir bakışın adı olmak istediği gibi, temsil edilemeyen, sesini duyuramayan bütün sessizlerin ortak sesi ve umudu da olmayı hedefliyor...

SU tv’de kültürler ve kimlikler buluşacak!

İşte SU tv’nin yayın hayatına girerken bütün kamuoyuna açıkladığı yayın çizgisinin satır başları:

■ SU tv, aydınlanmacı ve bilim öncelikli olacak, demokrasiyi ve laikliği öne çıkaracak.

■ SU tv, ekranda Türkiye’nin ve Avrupa’nın aydınlık yüzlerini buluşturacak, farklı kimliklerin ve kültürlerin ortak platformu olacak.

■ SU tv, Alevi kültürü başta olmak üzere, Anadolu mozaiğini oluşturan bütün kültürlere pozitif ayrımcılık anlayışıyla yaklaşacak, çok kültürlü bir anlayışla bütün toplumu kucaklayan birleştirici bir çizgi izleyecek.

■ SU tv, habercilikte objektif gazetecilik ilkelerine bağlı olacak, gerçekleri eğip bükmeden, olayları abartmadan ve hafifletmeden hızlı, güvenilir ve tarafsız yayın yapacak.

■ Su tv, yalnızca dünyanın döndüğünü değil, dünyanın içinde nelerin nasıl döndüğünü de anlatacak, berrak haber programları yapacak.

■ SU tv, haberin ‘’berrak’’ ve ‘’sınırsız’’ olabileceğini de gösterecek.

■ SU tv, kadının türküsünü söyleyecek.

■ SU tv’de gençler dünleri ile tanışacak, yarınlarını konuşacak.

■ SU tv’de, emek, özgürlük ve barış güçleri kendilerini sansürsüz anlatma fırsatı bulacak.

■ Sözlü tarihimizin yansımaları olan her renkten türküler ve deyişler, SU tv ekranlarından bütün Türkiye’ye ve Avrupa’ya akarken, Ferhat Şirin ile, Mem Zin ile, Leyla Mecnun ile SU tv’de buluşacak.

■ SU tv, sessiz kitlelerin her alanda programlara katılımını sağlayacak.

■ SU tv, demokratik ve çok kültürlü bir Avrupa Birliği çerçevesinde Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olmasını açıkça destekleyecek ve bu yaklaşıma uygun programlar yapacak.

Not: TURKSAT 1C üzerinden yayın yapacak SU tv’yi izlemek için teknik bilgiler şöyle: Frekans: 12130, Sembolrate: 11719, FEC: 5/6, Vertikal

Hüseyin69
21.12.2005, 00:36
evet be su anda izliyorum ama almanyada bulundugum sehirde canaklari cevre kirliligine karsi kaldiriyorlar lakin sanirim bu ayin sonunda bende cana gi yok edecem umarim en kissa zamanda internet yayinina baslarda ordan izleme imkanimiz olur gercekten yayin politikasi eger dogurysa diger kanallara karsi bir alternatif tir su tv

pirsultanca
21.12.2005, 00:43
Sessizlerin Umudu SU tv ekranda!
TURKSAT 1C uydusu üzerinden
SU tv yayinlarini izlemek icin gerekli teknik bilgiler asagidadir:

TURKSAT 1C
Frekans: 12130
Sembolrate: 11719
Vertikal
FEC: 5/6

Türkiye'nin ve Avrupa'nin aydinlik yüzlerini bulusturacak, farkli kimliklerin ve kültürlerin ortak platformu olacagini aciklayan SU tv, TURKSAT üzerinden test yayinlarina basladi.

Alevi kültürü basta olmak üzere, Anadolu mozaigini olusturan bütün kültürlere pozitif ayrimcilik anlayisiyla yaklasacak, cok kültürlü bir anlayisla bütün toplumu kucaklayan birlestirici bir cizgi izleyecek olan SU tv'de, haber, genclik, kadin ve müzik programlari agirlikli yayinlar olacak.

Türkiye'den Avrupa'ya, Avrupa'dan Türkiye'ye yeni bir bakisin adi olan SU tv'ye asagidaki telefon numaralarindan ulasabilirsiniz...

'Sessizlerin Umudu' SU tv

Köln, 20.12.2005

Almanya icin telefon numarasi: 0180 5 878 878
Almanya disi icin telefon numarasi: 0049-180 5 878 878

Ceyhun
21.12.2005, 13:15
Bence de internet yayınına başlarsa çok güzel olur. Biz de izleyebiliriz bu şekilde. Çanak antenim yok. TV izlemediğim için almayı da düşünmüyorum. Ama bu SU TV'yi merak ettim ve izlemek istiyorum.

Oli
21.12.2005, 15:06
Çanaksızlık başa bela global dünyada artık sınırlar kaybolurken dünyadan habersiz kalmak demek. Su tv den bende umutluyum demek istiyorum ancak sahibi biraz "kıro" gibime geldi. "kıro"yu geldiği kültür için demiyorum yanlış anlaşılmasın, görgüsüzlük manasında. Pariste düğün yapmayı marifet sananlar falan çıkabiliyor sonradan görmelerde. (sivaslı bir alevi geçtiğimiz yıllarda medyaya bile konu olmuştu)

Avrupadan Türkiye daha objektif değerlendirildiğinden yinede çok umutluyum.... Çünkü Necdet Saraç ın Birgün gazetesinde yazdığı yazılar neredeyse benim düşüncelerimle uyuşuyor.

Almanya da çanak yasağı ilgimi çekti. Bu Türkiye de de yakında uygulanmaya başlanabilir Su tv Roj tv gibi kanallar izlenemesin diye....Camların çnünde balkonlarda çanaklar çok hoş durmuyor tabii ki, bir yolunu bulur herhalde insanlar mesela evin içine alırlar (içerden çeker mi acaba?)

Alevimen
21.12.2005, 15:13
Çanak yasağı isviçrede bazı yerlerde uygulandı. Fakat Belediye kendi binalarına çanak sistemi kuruyor ve direk kablo yayına veriyor benim oturduğum köyde bu servis ücretsiz(!) ve sadece resivre almak gerekiyor.
Bence böyle daha rahat, çanak, ayar sorunu yok, balkonda yer kapmaz vs..
SU TV yi henüz izlemedim fakat en kısa zamanda bende izleyip düşüncelerimi aktarmak isterim.

Kizilbas 66
21.12.2005, 15:18
Ben bir kac gündür SU tv yi izliyorum su anda sadece Müzik parcalarina yer versede Alevilerin Özgür sesi Demokrat yüzü olacagi kesin.Bütün duyarli Alevilere Su tv yi izlemesini tavsiye ediyorum...

Saygilarimla.....

leplup
22.12.2005, 01:18
Biz katı alevi bir aileyiz. Muharrem ayında ne tv. izleriz nede eğlence içeren her hangi bir şey yaparız. Yani 12 imamların yasını tutarız... Bu yüzden tv veya radyoyu bu ayda seyretmez ve dinlemeyiz. Zira alevi dedeleri böyle salık verir. Peki şimdi iki alevi kanalı buna cem tv.yi de dahil edersek muharrem ayında yani 12'lerin yasının tutulduğu bu ayda ne yapacak merak ediyorum? Nasıl bir yayın çizgisi izleyecekler? Yani yas havasında mı yoksa normal bir günde olduğu gibi mi yayın yapacaklar?
Ayrıca Su tv.yi bende merak ettim. Umarım adı gibi temiz ve şeffaf olur...

Kizilbas 66
22.12.2005, 01:50
Biz katı alevi bir aileyiz. Muharrem ayında ne tv. izleriz nede eğlence içeren her hangi bir şey yaparız. Yani 12 imamların yasını tutarız... Bu yüzden tv veya radyoyu bu ayda seyretmez ve dinlemeyiz. Zira alevi dedeleri böyle salık verir. Peki şimdi iki alevi kanalı buna cem tv.yi de dahil edersek muharrem ayında yani 12'lerin yasının tutulduğu bu ayda ne yapacak merak ediyorum? Nasıl bir yayın çizgisi izleyecekler? Yani yas havasında mı yoksa normal bir günde olduğu gibi mi yayın yapacaklar?
Ayrıca Su tv.yi bende merak ettim. Umarım adı gibi temiz ve şeffaf olur...

Arkadasim KATI Alevi nasil oluyor anlamadim ? Yani Muharrem ayini sizin gibi uygulayanlar kati Alevi ,bizim gibi yapanlar ne oluyor ? Arkadasim bu tv lerde Matem ayinda herhalde eglence programi yada dansöz cikarip oynatmayacaklar herhalde... Umarim sende Muharrem mateminin sonunda kendini zincirle dövmezsin !!!!!!!!!!!

saygilarimla..

DERSİMLİ_62
28.12.2005, 14:46
kanal güzel yayın yapıyor izlemenizi tavsiye ederim....

Bir Zeynep
28.12.2005, 14:55
Canlar bu linkten her zaman yeni kanallar ve frekanslar alinabilir:
www.anten.de
Saygilar....

tuarec
05.01.2006, 23:11
Çanaksızlık başa bela global dünyada artık sınırlar kaybolurken dünyadan habersiz kalmak demek. Su tv den bende umutluyum demek istiyorum ancak sahibi biraz "kıro" gibime geldi. "kıro"yu geldiği kültür için demiyorum yanlış anlaşılmasın, görgüsüzlük manasında. Pariste düğün yapmayı marifet sananlar falan çıkabiliyor sonradan görmelerde. (sivaslı bir alevi geçtiğimiz yıllarda medyaya bile konu olmuştu)

Avrupadan Türkiye daha objektif değerlendirildiğinden yinede çok umutluyum.... Çünkü Necdet Saraç ın Birgün gazetesinde yazdığı yazılar neredeyse benim düşüncelerimle uyuşuyor.

Almanya da çanak yasağı ilgimi çekti. Bu Türkiye de de yakında uygulanmaya başlanabilir Su tv Roj tv gibi kanallar izlenemesin diye....Camların çnünde balkonlarda çanaklar çok hoş durmuyor tabii ki, bir yolunu bulur herhalde insanlar mesela evin içine alırlar (içerden çeker mi acaba?)
oli cok on yargili bir insansin bir insani tanimadan onun icraatlerini gormeden kesin bir yargiyla yok krodur yok gorgusuzdur demek ne kadar dogru bir dusun teessuf ederim sana

DrHues
06.01.2006, 13:55
Güzel bir kanala benziyor !

Hepimizin "Gözü Aydin !:3D_NG (4)

kavakli
06.01.2006, 15:02
gozumuz aydin boyle kanallarin cogalmasindan yanayim

Bir Zeynep
06.01.2006, 18:30
Almanya da çanak yasağı ilgimi çekti.

Yasak degil. Her insanin HAKKI dir ana dilinde TV izlemesi. Tabiki cogu (alman) ev sahibileri buna karsi cikmak istiyo cünkü gercektende cok cirkin oluyo canaklarin balkondan bakmasi. hele hele de bir "türk mahallesinden" gecersen, hemen belli oluyo "aha, bak iste bu evi Türkler sarmis!!" diye hemen cok dislaniyorsun, ayni Amerikada ki "Slums" ler gibi. Böyle türk veya baska yabanci mahallelerine "Pilzhäuser" derler, "mantar evleri", cünkü canaklar mantara benziyo. Her balkondan mantar baktigi icin, mantar evleri diye kötü isim takiyolar iste.
Bizim mahallede mesela hic türk oturmuyo, yani olsa olsa bütün mahallede bitek BIZIM canagimiz olurdu balkonda (hatta daire bizim, ev sahibiyiz, ama BINA bizim degil) o yüzden bize "lütfen balkondan canagi kaldirin" denildi. Bazi böyle insanlar mahkemelik bile oluyo, millet hakkini ariyo tabiki. Ama biz baska bi cözüm bulduk ve böylesi daha da cok iyi oldu HEPIMIZ ICIN: Catida canagimiz artik, ama disaridan görünmüyo, yani hala daha cati altinda, milletin camasirlarini astigi yer (Dachboden). Böylesi hepimiz icin daha iyi oldu ve yinede biz istedigimize ulastik -> TÜRK TV sine!!

Hüseyin69
06.01.2006, 19:36
bir sitede cem tv nin test yayinina basladigi haber üzerine cok küstahca yapilan bir yorum

gunfire
ÜYE
Karizma Derecesi : açacak başka kanal bulamamışlarmı

--------------------------------------------------------------------------------

açacak daha faydalı kanal bulamamışlarmı...bo tv yi açmak müslüman kasabasında salyangoz satmaya benzedi şimdi..

not:alintidir
http://www.becerikli.net/forum/showthread.php?t=27284

Bir Zeynep
06.01.2006, 19:43
bir sitede cem tv nin test yayinina basladigi haber üzerine cok küstahca yapilan bir yorum

gunfire
ÜYE
Karizma Derecesi : açacak başka kanal bulamamışlarmı

--------------------------------------------------------------------------------

açacak daha faydalı kanal bulamamışlarmı...bo tv yi açmak müslüman kasabasında salyangoz satmaya benzedi şimdi..

not:alintidir
http://www.becerikli.net/forum/showthread.php?t=27284
üye ismi de tam kendisine benzemis vallah ne diyim??? Allah gönlüne göre versin.

Akgüney
20.01.2006, 18:51
Arkadaslar ben cok sevincliyim SU TV nihayet yayina girdi...Suanda izliyorum. Stüdyo cok güzel hazirlanmi$, tanitim toplantisi da cok güzeldi. Salon cok güzel hazirlanmisti, baya güzel gecti toplanti.
Sessizlerin Umudu SU TV...

kavakli
21.01.2006, 10:12
la su tv yi ekledim ben ama goruntu var ses yok cozemedim bi turlu bu problemi

Hüseyin69
28.01.2006, 22:28
az önce ulusal kanalda riza zelyut ve cemal senerin konuk oldugu
eskiden fetullah hocanin müridi olan biri tarafindan yönetilen bir program
izledinizmi
ben biraz izledim canimi SIKTILAR kapattim.
güya cem tv su tv düzgün tv GIBI görsel medya
aleviligi sunni müslümanlardan ayiracakmis
kardesce yasayip giderken birde bunlara ne gerek vardi
sunucu lafi eveledi geveledi ama mesaji kirmiziyla yazdigim sekilde
iste testyayininda olan bu tv leri bakalim daha ne süprizler bekliyor

Bir Zeynep
28.01.2006, 22:58
aleviligi sunni müslümanlardan ayiracakmis
kardesce yasayip giderken birde bunlara ne gerek vardi

Ahahahaha agüldürmeyin beni hahahahahahahaha

gulizar
14.02.2006, 21:36
Arkadaslar acil olarak Su tv,ye bakin Alevilik hakkinda konusuluyor.Turgut ökerin de konuklarin icinde.

YOZCAY
14.02.2006, 22:17
Herkese ve her kesime hayırlı olsun işte bizim dediğimiz buydu..

Topluca eğitilmeliyiz ve toptan değişmeliyiz.Bunun yolu basın medya yada mutlaka görsellik ürünlerinden geçer.Fikirlerimizin süzüldüğü yazılardan ibaret olan bir gazete,tv,site olmazsa olmazlardandır.

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=3638&page=7

Evet ben bu ihtiyacı yazmıştım ama bakalım ne kadar ihtiyaçlarımıza cevap olacak ve daha da önemlisi ne zaman bir resever ve antenim olacak?Olmayanların şu an için izleyemedikleri bu kanala yayın yaşamında başarılar dilerim.

yolali
27.02.2006, 23:56
SU TV çok güzel bir kanal.Cem TV ile birlikte bir alevi kanalına ne kadar ihtiyacımız olduğunu anlamamızı sağladı.

Hüseyin69
28.02.2006, 00:50
yahu su tv dedinizde aklima geldi yarin bir mesaj cekim su tv benden aleviforumu öyelerine tarkandan varsa bir parca calsinlar
forum üylelerine bir kiyak gecelim en azindan bana karsi olan üyelerin gönlünü belki böyle alabilirim :36_1_55: :3:

ayvaz58
08.03.2006, 13:17
bu arada sadece su tv ve cem tv değil düzgün tv (tv 12) yi de izleyelim bu kanallara sahip çıkılım