Orijinalini görmek için tıklayınız : Metin göktepe

izmirksk
15.10.2005, 22:18
metin göktepe ile ilgili bir site var.tüm arkadaşlara siteyi ziyaret etmelerini tavsiye ederim(gerçi bir çoğunuz biliyorsunzudur belki.bilmeyenler için)
www.metingoktepe.net/ (http://www.metingoktepe.net/)

Metin 'in kafasında
bir darp var
Polis karakolundan
morga kadar
Mosmor
Bir darbe var
Yüreğimizde
beynimizde
Soruyor bir işaret
fişeği
Biz ölerek mi yaşamayı
öğreneceğiz hala..
Can yücel

Ceyhun
15.10.2005, 22:26
Ben bilmiyordum. Teşekkür ederim.

memço
16.10.2005, 02:43
Paylaşımın için teşekkürler, İzmirksk. Metin Göktepe’yi annesinin İstanbul Bayrampaşa Kocatepe Mahallesinde bizimle aynı sokakta oturması dolayısıyla önceden biliyordum. Tabi bu olayın gerçekleşmesinden sonra taşındılar(1998’den önce, sonrasında biz de taşındık o mahalleden). Bir gencimiz de böyle kurban edildi maalesef. Toprağı bol olsun.

mercan
03.01.2006, 21:53
arama yaptığımda daha önce izmirksk arkadaşımızın metin Göktepe hakkında bi başlık açtığını gördüm :)) ve bu konunun daha önce burda geçtiğine çok memnun oldum aslında yeni bi başlık açmayı düşünüyordum taki bunu görünceye kadar.... bende şuan içimden geçenleri yazmak istiyorum ve neolur kimse metini ve nice metinleri unutmasınn

8 Ocak METİN GÖKTEPE'nin öldürülüşünün 10. yılı...
8. Ocak 1996 yılında işkenceyle katledildiğinde henüz gencecik,cesur bir gazeteciydi :(
Evrensel gazetesinde çalışıyordu,Alibeyköydeki gösterileri izlemeye giitiği gün onun ve ailesinin tüm hayatını değiştirdi... değişmiyen tek şey türkiye ve bu gidişhat idi!!!! o gün biçok kişi göz altına alındı ,polisin ağır darp ve işkencelerine mahruz kaldılar...Metininde tüm amacı büyük bi kararlılıkla ve üzüntüyle orada tüm yaşananaları fotograf makinesinin karelerine çekip bu gerçekleri , yaşanan bu vahşeti tüm herkese göstermekdi!!! polis tüm gazetecileri uyararak işkence alanından!! uzaklaştırmayı başardı biri hariç Metin Göktepe ....ve oda göz altına alınanlar arasında kendini buldu.Ben gazeteciyim demesinin hiç bir faydası olmadı çünkü onu dinlemiyolardı...tek amaçları vardı... bu vahşiliğimizi çeken kişiyi ölesiye işkence yaparak öldürmekkk... heleki bu kişi evrensel gazetesinin bi çalışanı ise!!!
dövdüler metin kendinden geçti ama o insan bile olmıyan yaratıklar üstüne su döküp tekrar ayılınca bidaha bidaha bidaha dövdüler....

Sonuda bu acımasızca işkencelerine son vermek zorunda kaldılar çünkü metin inanılmaz bi hale gelmişti ,gözlerinin görmediğini güç bela söyleyebilmişti ...anca bundan sonra durmayı akıllarına getirmişlerdi.... İşte metinin işgenceyle yaşamı o gün sona ermişti

Sİyasiler hiç utanmadan metin duvradan düştü ve bunun sonucu öldü bile diye bildiler!!!!!! sadece kendilerini kandırdılar.... resimler olduğu gibi işkence izlerini belgeliyordu....
Bir canı almak bukadar kolaymı.............
Bıraksalardı eminim MEtin Göktepe şunada biçok haksızlığın üzerine korkusuzca giden, biçok gazetecinin yazmaya bile cesaret edemediği konuları yazan bir gazeteci olucaktı....
Sonuçda nemi oldu pisi pisine gencecik bi can gitti... davaları ordan oraya atıldı ama hepsinede inanılmaz kalabalık bi katılım oldu ben ve ailemde afyondaki davaya gittik ama yine bi sonuç çıkmadı :(( bukadarmı zor katillere cezasını vermek herşey ortadayken..
davalardan birine giderken Fadime ana kaza geçirdi ağır bi şekilde yaralandı ama o tekerlekli sandalyesiyle henüz iyileşmeden mahkemede herzaman yerini aldı.... fadime ananın ağıtları yakarışları asla kulağımdan gitmemiştirr...
Ferhat tunc'un metine ağıt adlı bi bestesi var... o parca fadime ananın ağıtllarıyla başlıyo linki ekliyorum burdan indirebilirsiniz ( bu parçayı ali olmasaydı bulamazdımm saol ali ) sözleride aşağıda
http://rapidshare.de/files/10231433/FERHAT_TUNC_-_METIN_E_AGIT.MP3.html inanılmaz bi parça arkadaşlar eğer dinlemediyseniz mutlaka şimdi dinlemelisiniz.. fadime ananın feryadı ağıtı insanı tam kalbinden vuruyo :(
Metine ağıt
Gün döndü geceye yavrum
Gelmedin sen ah gelmedin
Yolunu gözledim durdum
Dönmedin sen ah dönmedin

Uyy Uyy Uyy Uyy
Uyy ben ölim lo
Metin’im sen ölme ne olur
Dur ben ölim lo
Yiğidim sen ölme
Dur ben ölim lo

Vurma zalim vurma ne olur
Körpeciktir kıyma ne olur
Benim yavrum gazeteci
Onu benden alma ne olur

Ben anayım dayanamam
Yokluğuna alışamam
Gözpınarlarım kurudu
Ey insanlar ağlayamam

Uyy Uyy Uyy Uyy
Uyy ben ölim lo
Dur ben ölim lo
Yiğidim sen ölme
Dur ben ölim lo
ferhat tunç

( bu altta yazılanlarda bi gazteciden alıntıdır arkadaşlar)
Metin Göktepe'yi döverek öldürenler, "Kastı aşan müessir fiil"den yani "istemeden öldürmek"ten yargılandı. Bir de öldürücü darbe hangi polisin elindeki kalastan çıktığı belirlenemedi. Oysa herşey avukat Fikret İlkiz'in Afyon Ağır Ceza Mahkemesi'nde söylediği gibi netti: "Eğer istemiyorsanız, bir kere vurduktan sonra geri çekilirsiniz. İstemeden bir insanın kafasına kalasla 40 kere vurmazsınız. Metin Göktepe seçilerek alınmış, Evrensel muhabiri olması nedeniyle bilinçli olarak dövülmüş ve isteyerek öldürülmüştür."
Sanık polislerin yargılanacakları yer sorun oldu. Adalet Bakanı Mehmet Ağar, güvenlik gerekçesiyle Göktepe Davası'nı 25 bin polisin görev yaptığı İstanbul'dan Aydın'a aldırttı. Dava sonra Afyon'da görüldü. 12 Mart döneminin tanınmış işkencecileri arasında adı geçen Necdet Küçüktaşkıner sanık polislerin savunmasını üstlendi. Sanık polis avukatlarından Ahmet Ülger, ilk duruşmada noktayı koydu: "Bu dava, basınla devlet arasındadır."

Afyon duruşmalarını, yerli yabancı çok sayıda meslektaşı izledi Metin'in. Metin Göktepe anısına oluşturulan Gazetecilik Ödülleri'nin ilki davayı izleyen bütün gazeteciler adına Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli'ye verildi.
İşte 3 yıl süren davada ilk karar 19 Mart 1998'de çıktı. 5 sanık polis "kastı aşan müessir fiilden" 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. 6 sanık beraat etti. Kararı protesto eden gazeteciler Zafer Anıtı önünde kalemlerini yere attı. Yargıtay, kararı "usul"den bozdu. Afyon'da ikinci karar, 6 Mayıs 1999'da çıktı. Polisler Murat Polat, Şuayip Mutluer, Saffet Hızarcı, Fedai Korkmaz, Metin Kuşak ve Seydi Battal Köse 7'şer yıl, 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi S. Battal Köse dışındaki sanıkların cezasını onayladı.
Afyon Ağır Ceza Mahkemesi Yargıtay'ın kararına karşı direnmedi. Köse'nin 7 yıl olan cezasını 1 yıl 8 aya çevirdi. Ayrıca 375 bin lira para ve 5 ay memuriyetten men cezası verdi.

resimdede gördüğünüz gibi bu işgence değilde nedirrr ???????

Bir Zeynep
03.01.2006, 22:16
Metine ağıt[/B]
Gün döndü geceye yavrum
Gelmedin sen ah gelmedin
Yolunu gözledim durdum
Dönmedin sen ah dönmedin

Uyy Uyy Uyy Uyy
Uyy ben ölim lo
Dur ben ölim lo
Yiğidim sen ölme
Dur ben ölim lo

Benim yavrum gazeteci
Onu benden alma ne olur

Ben anayım dayanamam
Yokluğuna alışamam
Gözpınarlarım kurudu
Ey insanlar ağlayamam

Uyy Uyy Uyy Uyy
Uyy ben ölim lo
Dur ben ölim lo
Yiğidim sen ölme
Dur ben ölim lo
ferhat tunç

Isssssssssssssssssss cok yazik.
Allah rahmet eylesin....

Yakapınarlı
03.01.2006, 23:09
bu ağıtı ilk dinlediğimde resmen hüngür hüngür ağlamıştımve her dinleyişimde duygulanıyorum.metin göktepeyi hatırlamanız güzel.

Lamekan
04.01.2006, 02:05
8 ocak kara bir gün ama bu ülkede bu kara lekeli günlerden bol bişey de yok...

saolsın evet unnutmadık unutmayacagız sende hatırlattıgın için saol....

Ayrıca ben teşekür ederim yardım edebildiysem ne mutlu bana...

mercan
04.01.2006, 16:05
8 ocak kara bir gün ama bu ülkede bu kara lekeli günlerden bol bişey de yok...
saolsın evet unnutmadık unutmayacagız sende hatırlattıgın için saol

evet neyazıkki o karagünlerden çoook var
tek dileğim metin ve nice metinlerin unutulmaması, ben her zaman her ortamda hatırlatmaya devam edicem unutanlar varsada hatırlasın diye!!!
neyazıkki insanlarımızın unutmak işine geliyo :(

EŞİTLİK PARTİSİ
09.01.2006, 15:15
Metin GÖKTEPE'nin ölüm yıldönümünde onu saygıyla anarız.

EŞİTLİK PARTİSİ

mercan
09.01.2006, 15:21
bende metin göktepenin ölüm yıldönümünü büyük bi üzüntü ve saygıyla anarım
eşitlik partisi bu konuda duyarlı olman beni ayrıca çok sevindirdi çünkü metin göktepe konusu benim en hassa olduğum noktadır
daha önce forumda açıldı bununla ilgili bi konu ordada azda olsa metin hakkındaki düşünceler yer alıyo pek bi katılım olmadı yani o konuya ben herkesin düüşüncelerini yazmasını en azından üzüntüsünü belli etmesini bekliyodum tekrardan takdir ediyorum seni metin Göktepeyi andığın için
o konunun açıldığı yerr http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=1647&highlight=metin+g%F6ktepe

Oli
09.01.2006, 15:28
can yücelin şiirini çok beğendim.
Metin Göktepe de (tırnak içinde) "tahrikçi"lerdendi

SivanA SimyacI
18.01.2006, 15:43
bende anıyım bari

munzur
29.01.2006, 14:52
(hata)

munzur
29.01.2006, 14:55
hata

munzur
29.01.2006, 14:58
Arkadaşlar bunu hiçbirzaman unutmayın bir METİN GÖKTEPE ölür bin METİN GÖKTEPE doğar..........

morkusakli
29.01.2006, 15:01
bende bir gazeteci olarak onun önünde her zaman saygı ile eğiliyorum. siteyi bilmiyordum teşekkür ederim paylaşımın için

halitseyfi
05.02.2006, 16:08
Benim yavrum gazeteci
Onu benden alma ne olur

"BİR GİDER BİN GELİRİZ BİZİ VURMAK KURTULUŞ MU?"

YOZCAY
05.02.2006, 19:15
sivana simyacibende anıyım bari

Bu tarzla anılacaksa anmasanızda olurdu..Metin Göktepe yada habire öldürülen insanların sizin bu ve benzeri anmalarınıza ihtiyaçları yok.Onlar halkın gönlünde her gün anılmaktalar.

Ceyhun
05.02.2006, 21:32
bende anıyım bari

Zorla andıran yok. Mesaj yazmış olmak için mesaj yazmayın.

Dogan24
05.02.2006, 21:36
--------------------------------------------------------------------------------

Bismişah... Allah Allah...
Ey canlar, günleriniz hayır ola, hayırlar fethola, şerler defola meydanımız abad gönüllerimiz mesrur ola. ‚oktan çok azdan namuslu bir vergi düzeniyle hakça paylaşımla emeğe saygıyla fukara da mamur ola. Yardımcımız ve gözcümüz ve bekçimiz örümcek kafalılar değil Şah-ı Merdan Ali ve aydınlık kafalı halk ola.
Mustafa Kemal Atatürk'ün devrim ve ilkeleri el ve ışık tutucumuz ola. Gök Tanrı; ulus / ırk / din / dil / mezhep / cinsiyet ve renk farkı gözetmeksizin tüm insanları muhabbetten / didardan / katardan/ cemaldan / dirlikten hele hele barıştan / insan sevgisinden ayırmaya... İnsanlar, yine insan eliyle sevdiklerinden / yurtlarından koparılmaya.
Cümle Ehl-i muhibbanın / darda kalmışların / Hızır darına erişe, Hak erenler cümlemizi ve cümleyi cehennem azabından / yani; Allah alıp Allah satan / cennet alıp cennet satan / Sünnidir, Alevidir diye ayrım koyan / bu canım ülkeyi bize bahşeden, Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarına söven / halkın ödediği vergilerle hısım akraba çoluk çocuk hak yiyerek hacca giden, havalimanında ihramlarını giyerken donlarını orada unutan / zengini daha zengin / fakiri daha fakir eden / hala Emevilik güden / insanı insan kılan laikliğe karşı çıkan / aydınlığı karanlığa yeğleyen / halkın, devletin malını / mülkünü parasını ve canını şeytanların şerrinden; halk / demokrasi / hukukun üstünlüğü / adalet / laik demokratik cumhuriyet düşmanlarının mekrinden / bu kötülerin emellerinden yoksun kıla.
Bu gibi yolsuzluklara / uğursuzluklara / haksızlıkları diliyle / kalemiyle karşı çıkan ve bu uğurda canlarından olan ve mapus damlarında çürütülen dil ve kalem erbabına halas-ı hayır, dam dışında savaşanların kalemlerine / dillerine kuvvet ihsan eyleye. Pir'i Sani Balım Sultan / Seyyit Ali Sultan / Kaygusuz Abdal sultan / Muhafız'ı Bab Pir Kolu Açık Hacim Sultan / Halife-i Pir Sarı Saltuk Sultan / Akyazılı Sultan / Seyyid Abdal Musa Sultan / Gözcü Karacaahmet Sultan / Laik cumhuriyetimizin kurucusu ve gönül yoldaşları sultanlar / halk için telli Kur'anlarıyla / kalemleriyle aydınlığı / aydınlatmayı / doğruluğu / eşitliği hukukun üstünlüğünü / emeğin kutsallığını ve insan sevgisini işleyen Pir Sultan Abdal / Şeyh Bedreddin / Hallac-ı Mansur / Nesimi / Serdari / Seyrani / Ruhsati / Dadaloğlu / Köroğlu / Dedemoğlu / Daimi / Müdari ve diyelim Nazım Hikmet / Uğur Mumcu / Muammer Aksoy / Abdi İpekçi / Cavit Tütengil / Turan Dursun / ‚etin Emeç / Metin Göktepe / Ahmet Taner Kışlalı / Bahriye Üçok namlı canlar. Bir Veysel, bir Feyzullah ‚ınar ve de bu uğurda olan nice halk ozanı / yazanı ve de Sivas şehitleri Hürrem ola ve cümlemizden razı ola.
Ey canlar
Bin telli Kur'an'ın birliğine eyvallah
Yerde ve gök kubbede Allı turna / Telli turna misali bir iken binler olup dönmeye eyvallah.
Ey canlar
Yurtta ve dünyada barışa eyvallah.
Dostluğa/kardeşliğe/birliğe/dirliğe eyvallah.
İnsana ve de emeğin kutsallığına saygı yüreğimizde daim ola eyvallah
Niyazımızda çoğalıp sayısız can olalım eyvallah
Bir olalım diri olalım eyvallah
Gök Tanrı, tüm insanları muhabbette / cemalden / didardan / katardan / dirlikten / barıştan/ insan sevgisinden ayırmaya... Eyvallah
Dil bizden, nefes Hazret-i Pir'den, kabul Gök Tanrı'dan ola.
İnayet-i Seyyidi Kainat Sırr-ı Şah-ı velayet demi pir Hünkar Hacı Bektaş Veli,
Aşkolsun

sava
06.02.2006, 21:02
Metin'in kalemi kırılmadı
http://www.metingoktepe.net/images/b1.gifElif Görgü, Uğraş Vatandaş - (08/01/2006)
http://www.metingoktepe.net/images/b1.gifMuhabirimiz Metin Göktepe, polislerce dövülerek öldürülmesinin 10. yılında ailesi, dostları, yoldaşları tarafından anıldı. Esenler Atışalanı Kemer Mezarlığı'nda dün saat 11:00'da bir araya gelen topluluk "İnadına hepimiz birer Metiniz" ve "Metinler ölmez Evrensel susmaz" sloganları ve alkışlarla Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe'yi karşıladı.
http://www.metingoktepe.net/images/b1.gifAnmada ilk konuşmayı yapan Fadime Ana, oğluna emekçilerin sahip çıkarak yaşadığını ifade ederek "Metin ölmedi arkadaşlarının içinde Evrensel'e haber getiriyor. Metin'in kalemi Evrensel'de çalışıyor. Metin'in kalemi kırılmadı ama katillerinin boynu kırıldı aşağı doğru" diye konuştu.
http://www.metingoktepe.net/images/b1.gifMetin olmak gerekli

O ÖLMEDİ YÜREĞİMİZDE YAŞIYOR
UNUTULMADI UNUTULMAYACAK

mercan
06.02.2006, 21:13
http://www.metingoktepe.net/images/b1.gifAnmada ilk konuşmayı yapan Fadime Ana, oğluna emekçilerin sahip çıkarak yaşadığını ifade ederek "Metin ölmedi arkadaşlarının içinde Evrensel'e haber getiriyor. Metin'in kalemi Evrensel'de çalışıyor. Metin'in kalemi kırılmadı ama katillerinin boynu kırıldı aşağı doğru" diye konuştu.
http://www.metingoktepe.net/images/b1.gifMetin olmak gerekli
ÖLMEDİ YÜREĞİMİZDE YAŞIYOR
UNUTULMADI UNUTULMAYACAK

ne yazikki metin Göktepeye zamanında sahip çıkılmadığı gibi!!!! şimdide sahip çıkılmıyo fadime ananın da dediği gibi emekçiler dışında!!!!

fadime ana görmek istediğini arzu ettiğini sölemiş:pisman katillerin boynu kırıldı diye.... ama katillerinde yaptığı yanlarına kaldı..
üstelik ülkemizde o katillerle gurur duyanların sayısı okadar çokki!!!!!!!

sava
06.02.2006, 21:19
bizler burda bu gibi sitelerde yaşatalım olmazmı ayrıca teşekürler bu siteyi bize kazandıranlara bu imkanları verenlere

Lamekan
06.02.2006, 21:22
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=3478&highlight=metin+g%F6ktepe

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=1647&highlight=metin+g%F6ktepe

evet seninkiyle birlikte aynı konudan 3 oldu... Birlikden kuvet dogar. Aynı yerde anmak daha dogru olmazmı...

mercan
06.02.2006, 21:23
bizler burda bu gibi sitelerde yaşatalım olmazmı ayrıca teşekürler bu siteyi bize kazandıranlara bu imkanları verenler

tabiki olur :komik
eminimki bunları gördükçe ailesi çokkk seviniyodur..
çocuklarının unutulmadığını bilmek biyerlerde ;sesini başkaları aracılıgı ilede olsa duyurduğunu görmek bile onlara mutluluk veriyodurr
ben sana teşekkür edeyorum...
her metin göktepeyi anan kişi onun unutulmadığına ve unutulmayacağına kanıttır işte

mercan
06.02.2006, 21:24

evet seninkiyle birlikte aynı konudan 3 oldu... Birlikden kuvet dogar. Aynı yerde anmak daha dogru olmazmı...

heheheh tabi lamekana da katılmadan edemiyorumm burda:)

Alevimen
06.02.2006, 21:27

konular birleştirildi, tşk.

sava
06.02.2006, 21:53
ben başka yerde de bu konun oluğunu bilmiyordum

canlarım ben ölümün yıl dönümü nedeniye acmak istemişdim
teşekürler

KomünistAlevi
12.08.2006, 20:28
Metinler ölmez ..............
ekilir ekin geliriz
ezilir un geliriz
bir gider bin geliriz
Metin'i vurmak kurtuluş mu ?

by@oktay
13.08.2006, 13:57
sagolun bole konu açtııgnız için

lamekan bawo
08.01.2007, 00:55
Bugün Metin GÖKTEPE nin katledilmesinin 11 yılındayız.... 8 Ocak 1996...
Bir anne feryadının 11. yılı..
Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe, "Mutlaka ben izlemeliyim arkadaşlar" diyerek gittiği haberde, gözaltına alındı ve polislerce dövülerek öldürüldü. Gün 8 Ocak 1996'ydı. Ümraniye Cezaevi'nde öldürülen tutukluların cenazesini izlemek üzere Alibeyköy'e gitmişti. Ancak, "Sarı Basın Kartı" olmadığı gerekçesiyle ilçeye sokulmadı. Haberi izlemekte "ısrarcı" davranınca da, gözaltına alındı ve yüzlerce insanla birlikte Eyüp Kapalı Spor Salonu'na götürüldü. Burada polislerin şiddetli cop darbeleriyle dövülerek öldürüldü.
Devlet yetkilileri önce; "Sandalyeden düştü", "Duvardan düştü" dediler; ancak meslektaşlarının ve emekçileri katillerin yakasını bırakmadı. Metin Göktepe cinayeti, ilk günden itibaren basın tarihinde; devletin basına yönelik tutumunu gösterdiği kadar; gazetecilerin meslektaşlarına sahip çıkmasının ve halkın haber alma hakkını savunmasının önemli bir örneği olarak kayda geçti. Bu mücadelede; genç gazeteciler ile Metin'in gazetesi Evrensel, başta annesi Fadime Göktepe olmak üzere Göktepe ailesi ve avukatları ile Meti
n'in haberini yaptığı emekçiler en önde yürüdüler. İlden ile sürülen Metin Göktepe davası, "mahkumiyet kararı çıkan ilk gazeteci cinayeti" olarak basın tarihinde yerini aldı.
En açık biçimiyle basın tarihinde ve gazetecilerin mücadelesinde "Metin'den önce Metin'den sonra" olarak formüle edilen bu durumun ilk işaretini; cinayetin ortaya çıktığı ilk gün Metin'in gazetesi Evrensel'in çalışanları "Bu Yürek Susmayacak" başlıklı, ortak imzalı yazıda şöyle veriyordu:
"Aramızda en çalışkanımız, en fedakarımız, en yüreklimiz olan Metin Göktepe'nin kaleminin yerde kalmayacağını, onun artık basamayacağı deklanşörün üzerine yeni parmakların uzanacağını, sesini kesmeye ve yıldırmaya çalıştığınız Türkiye halkının basındaki sesinin susmayacağını haykırıyoruz.
Biz Evrensel çalışanları ve basının diğer yürekli gazetecileri birer Metin Göktepe'dir. Ellerinizdeki kan nasılsa artık saklanmıyor; Metin Göktepe'ler gibi gün ışığında ve ortada. Prometheus kendi küllerinden doğar, kimsenin gücü onu yok etmeye ve susturmaya yetmez".
Uyy ben ölem lo Metinim sen ölme ne olur dur ben ölem lo... :(

Şoreş
08.01.2007, 01:11
Ferhat Tunçtan Metin'e... ( Annesinin Ağıt'ı)

Gün döndü geceye yavrum
Gelmedin sen ah gelmedin
Yolunu gözledim durdum
Dönmedin sen ah dönmedin

Annesinin Ağıtı;

Metin'in evine gelmişiz oy oy.
Uy benim öleyim Lo
Uy ben öleyim Lo
Uy benide öldürün

lamekan bawo
08.01.2007, 01:11
Metin GÖKTEPE nin polisler tarafından copla insafsızca dövülüp öldürüldüğü kanıtlanmış olup polislerin vermiş olduğu ifadelerde ise ""kendilerine işgence yapıldığı"" ""kimsenin Metin i copla dövmediği"" verilen ifade tutanaklarında kayıda geçmiştir... Ve öyle bir vijdan ki bu Metin GÖKTEPE yi dövdükten sonra elini yüzünü yıkıyorlar... Ve Metin'in karnını doyuruyorlar.. Bu nasıl adelet canlar ben cozemıyorum... Ve Metin in otopsi raporunda Ciğerin kanla dolduğu ve kanama olmayan organın kalmadığı rapor ediliyor.. Ve halen polisler vurmadığını idda ediyor....

LaDY
08.01.2007, 02:12
geriye, her muhabire "sen benim çocuğumsun" diyen Fadime Göktepe'nin hüzünlü gülümseyişi kaldi...:crying::crying:

Metin'in kafasında bir darp var
Polis karakolundan morga kadar
Mosmor
Bir darbe var
yüreğimizde beynimizde
Soruyor bir işaret fişeği
Biz ölerek mi yaşamayı
öğreneceğiz hâlâ...

Can Yücel

Nesimi
08.01.2007, 02:25
Metin Göktepeyi tüm faili meçhul(olmayan) cinayetlere kurban gidenler anısına saygıyla hatırlıyoruz.

Nice yiğitler temiz insanlar kurtların, çakalların elinde kaldı. Faşizme lanet olsun.

Şoreş
08.01.2007, 02:30
Metin Göktepe Polisler tarafından zorla bir Spor salonuna bir grup insanla götürülmüştür... Kendisi suçlu olmadığı, olaylarla bir ilgisi olmadığını belirttiği halde Polisler onada zarar vermiş ve saldırmışlardır.. Metin öldükten sonra onu öldüren Polislerin bahanesi ise '' Duvardan düştü '' olmuştur...

Metin Göktepe Gazi olaylarında da bölgeye gidip inceleme yapan ve genç bir bayanın yaralı bir vaziyette Çöp bidonunun yanında can çekiştiğini görüp ona yardım eden ve birlikte evlilik hayali kuran fakat faşistlerin hayatıı karartması nedeniyle hayali gerçekleşmeyen bir gazetecidir... Candır.. Canımızdır.

Metin ölümsüzdür...

lamekan bawo
08.01.2007, 02:41
6 Şubat 1997 Afyon kapalı spor salonu... binlerce kişi bu kez bir basketbol turnuvasını değil bir dava için geldiler... Ve işin garip tarafı davda bir tane bile sanık yoktu hiç biri gelmemişti mahkemeye sadece avukatları vadı orada...Ve 200 e yakın yerli ve yabancı gazeteci..."Cinayet sanığı polislerin avukatlarıda kendilerine benziyordu" ( Gazeteci Oral ÇALIŞLAR)

Mosmor
Bir darbe var
yüreğimizde beynimizde
Biz ölerek mi yaşamayı
öğreneceğiz hâlâ...

Can Yücel

falcon0662
08.01.2007, 04:26
vurma zalım vurma ne olur...
acaba ulkemizdeki kacinci insanlik ayıbı bu
bu gun en buyuk ayiplardan birinin 11. yıldonumu
Metin Göktepe haber izlerken gözaltına alınıp dövülerek öldürüldüğünde 28 yaşındaydı. 1990-1996 arasında 24 gazeteci olduruldu yargıya taşınamadı.25. gazeteciydi.

Metin Göktepe'nin son haberi
http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=1227

FaLLeN
08.01.2007, 05:08
vurma zalım vurma ne olur...
acaba ulkemizdeki kacinci insanlik ayıbı bu
bu gun en buyuk ayiplardan birinin 11. yıldonumu
Metin Göktepe haber izlerken gözaltına alınıp dövülerek öldürüldüğünde 28 yaşındaydı. 1990-1996 arasında 24 gazeteci olduruldu yargıya taşınamadı.25. gazeteciydi.

Metin Göktepe'nin son haberi
http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=1227

"Bu ülkede kurşunları yazan bazı kalemler yine kurşunla cezalandırılır.
Ama tarihten biliyoruz ki, o kalemlerin mürekkebi, kurşundan çok daha etkilidir"...

Güzeş bir yazıydı teşekküler dostum...

Seni hep böyle hatırlıyorum;

"Omzunda çantası, elinde fotoğraf makinası, yüzünde o her zamanki gülüşüyle, başı dik ve boyun eğmez... "

cagdascetin
08.01.2007, 05:54
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cZM-PntbdqM"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/cZM-PntbdqM" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

http://www.youtube.com/watch?v=cZM-PntbdqM

Metin'in Annesinin bu ağıdını ne zaman dinlesem geç kalmışlığıma pişman olurum.

Yukarıda Ferhat Tunç'un klibi var.Klip içinde Cem Abimin o unutamadığı gülüşüde vardı galiba.

Bir insan düşün ki ona yapılan işgenceye rağmen başını kaldırıp gülümsesin.İşte Metin tüm herkezin inadına bunu başarıyor.

Bir Silahın mermisi bitebilir ama kanla yazı yazan kalemlerin;bizler tükenmedikçe kanıda tükenmez.

Saygıyla anıyorum...

deniz_kizi
08.01.2007, 07:56
METİN'E METİN BİR METİN
Mosmor
Bir darbe var
yüreğimizde beynimizde
Biz ölerek mi yaşamayı
öğreneceğiz hâlâ...

Can Yücel

ekin006
08.01.2007, 09:55
Polisler affedildi, emri verenler yargılanmadı ... geride kalan fadime ananın yanan yüreği ve ağıtları oldu....

deniz olmak
08.01.2007, 10:26
Polisler affedildi, emri verenler yargılanmadı ... geride kalan fadime ananın yanan yüreği ve ağıtları oldu....

geriye kalan tabiki bir ananın feryadı oldu ama o ana hep onurlu yaşadı çünkü 2000 emep kongresinde elini öpmüştüm yüzünde görmüştüm onuru nasıl yaşadığını...çünkü oğlu karanlığı kapitalistlerin içine gömüp bir aydınlık yaratmanın peşindeydi...

onurlu yürekleri adice kaçıran ve yok eden zihniyeti lanetle kınıyoruz.

hapimiz birer Metin GÖKTEPEYİZ...bitermi sandın

ekin006
08.01.2007, 10:42
[QUOTE=cagdascetin;329551]<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cZM-PntbdqM"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/cZM-PntbdqM" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

http://www.youtube.com/watch?v=cZM-PntbdqM

Metin'in Annesinin bu ağıdını ne zaman dinlesem geç kalmışlığıma pişman olurum.

Yukarıda Ferhat Tunç'un klibi var.Klip içinde Cem Abimin o unutamadığı gülüşüde vardı galiba.

Bir insan düşün ki ona yapılan işgenceye rağmen başını kaldırıp gülümsesin.İşte Metin tüm herkezin inadına bunu başarıyor.

Bir Silahın mermisi bitebilir ama kanla yazı yazan kalemlerin;bizler tükenmedikçe kanıda tükenmez.

Saygıyla anıyorum...[/QUOT
çok etkilendim .. gözlerim dolmadı desem yalan olur..

puduhepa
08.01.2007, 10:56
Fadime Göktepe: Metinler ölmesin diye...
'evde oturmak çözüm değil.ben eylemlere gitmeseydim, bağırmasaydım, sokağa çıkmasaydım ne olurdu? ağlardım.ağla ağla biter mi bela?mücadele edecek, bağıracaksın.hem de kararlı olacaksın.kadınların görevi çok.bana ne demekle olmaz! '

İşkenceciye Bir Soru

çocuğun var mı ey cellat?
öpebiliyor musun onu herkes gibi sen de?
yüzün gölgelenmeden, lekesiz bir sevinçle
akşamları "iş"ten eve döndüğünde?

İsmail Uyaroğlu

suyunsesi
08.01.2007, 12:27
Metin Göktepe yi sayğiyla aniyorum...
Geçmişte basın yayında çalışınan birii olarak defalarca saldırılara baskınlara şiddete şahit oldum... bu piskoloji fiziki şiddeti ve baskıları bizat yaşamış biri olarak daha fazla uzatmadan sözü Metinin çalışma arkadaşlarına bırakıyorum.

Biz Evrensel çalışanları ve basının diğer yürekli gazetecileri birer Metin Göktepe'dir. Ellerinizdeki kan nasılsa artık saklanmıyor; Metin Göktepe'ler gibi gün ışığında ve ortada. Prometheus kendi küllerinden doğar, kimsenin gücü onu yok etmeye ve susturmaya yetmez".

Servan
08.01.2007, 12:42
evet canlar metin göktepeyi saygıyla anıyoruz 8 ocakta da kocaelide matin göktepe adına anma gecesi vardı erdal erzincanı dinledik.bir sözümüz var o canlere:
HEPİMİZ İNADINA BİRER METİNİZ...

suyunsesi
08.01.2007, 13:59
Sözde basın özgür dİyenlere işte öldürülen basın mensupları!..

ADI
YAYIN ORGANI
YERİ
TARİH

01-Tevik Nevzat
Hikmet
Adana
1905

02-Hasan Fehmi Bey
Serbesti
İstanbul
6 Nisan 1909

03-Ahmet Samim
Sada-ı Millet
İstanbul
9 Haziran 1910

04-Zeki Bey
Serbesti-Şehrah
İstanbul
10 Temmuz 1911

05-Şair Hüseyin Kami
Alemdar-Konya
Konya
1912

06-Silahçı Tahsin
Silah-Bomba
İstanbul
27 Temmuz 1914

07-Hasan Tahsin (Osman Nevres)
Hukuk-u Beşer
İzmir
15 Mayıs 1919

08-Ali Kemal
Peyami Sabah
İzmit
6 Kasım 1922

09-Ali Şükrü Bey
Tan
Ankara
2 Nisan 1923

10-Hüseyin Hilmi Bey (Sosyalist Hilmi)
İştirak - Medeniyet
İstanbul
1923

11-Hikmet Şevki Bey
Hakimilyet-i Milliye
Ankara
28 Nisan 1930

12-Sabahattin Ali
Marko Paşa
Kırklareli
16 Haziran 1948

13-Adem Yavuz
ANKA Ajansı
Kıbrıs
26 Ağustos 1974

14-Ali İhsan Özgür
Politika
İstanbul
22 Kasım 1978

15-Cengiz Polotkan
Hafta Sonu
Ankara
1 Aralık 1978

16-Abdi İpekçi
Milliyet
İstanbul
1 Şubat 1979

17-İlhan Darendelioğlu
Ortadoğu
İstanbul
19 Kasım 1979

18-İsmail Gerçeksöz
Ortadoğu
İstanbul
4 Nisan 1980

19-Ümit Kaftancıoğlu
TRT
İstanbul
11 Nisan 1980

20-Muzaffer Feyzioğlu
Hizmet
Trabzon
15 Nisan 1980

21-Recai Ünal
Demokrat
İstanbul
22 Temmuz 1980

22-Mevlüt Işık
Türkiye
Ankara
1 Haziran 1988

23-Seracettin Müftüoğlu
Hürriyet (Nusaybin)
Nusaybin
28 Haziran 1989

24-Sami Başaran
Gazete
İstanbul
7 Kasım 1989

25-Kamil Başaran
Gazete
İstanbul
28 Şubat 1990

26-Çetin Emeç
Hürriyet
İstanbul
7 Mart 1990

27-Turan Dursun
Yüzyıl 2000 dergi
İstanbul
4 Eylül 1990

28-Gündüz Etili
Yeni Günaydın
İstanbul
18 Eylül 1991

29-Halit Güngen
2000’e Doğru
Diyarbakır
18 Şubat 1992

30-Cengiz Altun
Yeni Ülke
Bataman
24 Şubat 1992

31-İzzet Kezer
Sabah
Cizre
23 Mart 1992

32-Bülent Ülkü
Körfeze Bakış
Bursa
31 Mart 1992

33-Mecit Akgün
Yeni Ülke
Nusaybin
2 Haziran 1992

34-Hafız Akdemir
Özgür Gündem
Diyarbakır
8 Haziran 1992

35-Çetin Abayay
Özgür Halk
Batman
29 Temmuz 1992

36-Yahya Orhan
Özgür Gündem
Gercüş
31 Temmuz 1992

37-Hüseyin Deniz
Özgür Gündem
Ceylanpınar
9 Ağustos 1992

38-Musa Anter
Özgür Gündem
Diyarbakır
20 Eylül 1992

39-M. Sait Erten
Azadi-Denk
Diyarbakır
3 Kasım 1992

40-Yaşar Aktay
Türkiye
Hani
9 Kasım 1992

41-Hatip Kapçak
Hürriyet
Mazıdağı
18 Kasım 1992

42-Namık Tarancı
Gerçek
Diyarbakır
20 Kasım 1992

43-Uğur Mumcu
Cumhuriyet
Ankara
24 Ocak 1993

44-Kemal Kılıç
Ö.Gündem-Y.Ülke
Ş. Urfa
18 Şubat 1993

45-M. İhsan Karakuş
Silvan Gazetesi
Silvan
13 Mart 1993

46-Ercan Gürel
HHA-Bergama
Bergama
20 Mayıs 1993

47-Ömer Taşar
Milli Gazete
Saraybosna
26 Haziran 1993

48-İhsan Uygur (kayıp)
Sabah
İstanbul
6 Temmuz 1993

49Rıza Güneşer
Halkın Gücü
İstanbul
14 Temmuz 1993

50-Ferhat Tepe
Özgür Gündem
Bitlis
3 Ağustos 1993

51-Muzaffer Akkuş
Sabah-MİLHA Ajansı
Bingöl
20 Eylül 1993

52-Ruhi Can Tul
Türkish Daily News
Kırıkkale
14 Ocak 1994

53-Nazım Babaoğlu (kayıp)
Özgür Gündem
Siverek
12 Mart 1994

54-Kamil Koşapınar
Zaman
Erzurum
19 Mart 1994

55-Erol Akgün
Devrimci Çözüm
Gebze
8 Eylül 1994

56-Bahri Işık
Çağdaş Marmara
İstanbul
17 Eylül 1994

57-Ersin Yıldız
Özgür Ülke
İstanbul
3 Aralık 1994

58-Onat Kutlar
Cumhuriyet
İstanbul
11 Ocak 1995

59-Bekir Kutmangil
Yeni Günaydın
İstanbul
23 Mayıs 1995

60-Nail Aydın
Son Haber
Giresun
28 Temmuz 1995

61-Sayfettin Tepe
Yeni Politika
Bitlis
29 Ağustos 1995

62-Metin Göktepe
Evrensel
İstanbul
8 Ocak 1996

63-Yemliha Kaya
Halkın Gücü
İstanbul
27 Temmuz 1996

64-Mehmet Topaloğlu
Kurtuluş
Adana
28 Ocak 1998

65-Ahmet Taner Kışlalı
Cumhuriyet
Ankara
21 Ekim 1999

munzur_62
26.01.2007, 16:06
Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe, "Mutlaka ben izlemeliyim arkadaşlar" diyerek gittiği haberde, gözaltına alındı ve polislerce dövülerek öldürüldü. Gün 8 Ocak 1996'ydı. Ümraniye Cezaevi'nde öldürülen tutukluların cenazesini izlemek üzere Alibeyköy'e gitmişti. Ancak, "Sarı Basın Kartı" olmadığı gerekçesiyle ilçeye sokulmadı. Haberi izlemekte "ısrarcı" davranınca da, gözaltına alındı ve yüzlerce insanla birlikte Eyüp Kapalı Spor Salonu'na götürüldü. Burada polislerin şiddetli cop darbeleriyle dövülerek öldürüldü.
Devlet yetkilileri önce; "Sandalyeden düştü", "Duvardan düştü" dediler; ancak meslektaşlarının ve emekçileri katillerin yakasını bırakmadı. Metin Göktepe cinayeti, ilk günden itibaren basın tarihinde; devletin basına yönelik tutumunu gösterdiği kadar; gazetecilerin meslektaşlarına sahip çıkmasının ve halkın haber alma hakkını savunmasının önemli bir örneği olarak kayda geçti. Bu mücadelede; genç gazeteciler ile Metin'in gazetesi Evrensel, başta annesi Fadime Göktepe olmak üzere Göktepe ailesi ve avukatları ile Metin'in haberini yaptığı emekçiler en önde yürüdüler. İlden ile sürülen Metin Göktepe davası, "mahkumiyet kararı çıkan ilk gazeteci cinayeti" olarak basın tarihinde yerini aldı.
En açık biçimiyle basın tarihinde ve gazetecilerin mücadelesinde "Metin'den önce Metin'den sonra" olarak formüle edilen bu durumun ilk işaretini; cinayetin ortaya çıktığı ilk gün Metin'in gazetesi Evrensel'in çalışanları "Bu Yürek Susmayacak" başlıklı, ortak imzalı yazıda şöyle veriyordu:
"Aramızda en çalışkanımız, en fedakarımız, en yüreklimiz olan Metin Göktepe'nin kaleminin yerde kalmayacağını, onun artık basamayacağı deklanşörün üzerine yeni parmakların uzanacağını, sesini kesmeye ve yıldırmaya çalıştığınız Türkiye halkının basındaki sesinin susmayacağını haykırıyoruz. (...) Biz Evrensel çalışanları ve basının diğer yürekli gazetecileri birer Metin Göktepe'dir. Ellerinizdeki kan nasılsa artık saklanmıyor; Metin Göktepe'ler gibi gün ışığında ve ortada. Prometheus kendi küllerinden doğar, kimsenin gücü onu yok etmeye ve susturmaya yetmez".

www.metingoktepe.net

ayaren
10.04.2007, 14:15
Arkadaşlar faşistler tarafından yaşamına son verilen gazeteci Sayın Metin GÖKTEPE'nin bugün doğum günü...Onun hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum.İyi forumlar...

CeZaM
10.04.2007, 14:23
Mosmor
Bir darbe var yüreğimizde beynimizde
Soruyor bir işaret fişeğii
Biz ölerek mi yaşamayı öğreneceğiz hala...

Can Yücel

burmadere
10.04.2007, 14:26
onu o hale getirenleri şiddetle kınıyorum:cursing:
allah rahmet eylesin..

çeşm-i naz
10.04.2007, 14:45
Bu baskı, bu zulüm, işkence varken
Hür düşünce, demokrasi olur mu?
Polis göz altında canlar alırken

Düşünceye zincir vuran oldukça
Zindanlarda aydınlarla doldukça
Yazar çizer işkencede kaldıkça

Raflara kalktıkça insan hakları
Göz altında kayboldukça çokları
Kol bacak kestikçe zulüm çarkları

Kul Sefili yılmayacak zulümden
Hücrelerde işkencede ölümden
Hesap sorulmazsa bir gün zalimden

Metin Göktepe'nin anısına.

metinler unutulmaz doğum günün kutlu olsun metin bizi affet:(

seyhunbey
10.04.2007, 14:54
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=25070

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=1647

Bilğilerinize....

betüş
10.04.2007, 14:57
İyi ki doğdun Metin Göktepe..Seni içimizde yaşatmaya devam ediyoruz..Rahat uyu..:36_1_44:

yagmur12
10.04.2007, 14:58
"Yüreklerin balçıklandığı bir dünyada beyazın yeri olmadığını ve her şeyin evrim geçirmesi gerektiğini söylerken, bir anda yer çekildi ayaklarının altından, yerlere yığılı verdin gözlerimizin önünde hiçbir şey söyleyemeden. Ama bir düşün gerçekleşmişti; (siyah)tı artık adın. Tahta sandık içinde taşınsan da omuzlarda."
(Dört Yapraklı Yonca'dan)

Huzur içinde yat ve iyiki doğdun Metin.

doctorctf
10.04.2007, 15:00
olayı duydukça hala ürperiyorum.insan olan biri böyle birşey yapamaz.suçsuz ,masum insanlar katlediliyor ve failleri ortalıkta serbestçe dolaşıyorlar.annesinin çığlıkarı hala kulaklarımda.cenazade artık ağlayacak hali bile kalmamıştı.
bu sadece bizim bildiğimiz bir olay.bunun gibi binlerce,belki de milyonlarca olay var.kalpleriyle beyinleri arasında bağlantı olmayan,vatan-millet-sakarya safsatalarıyla yetişmiş,inanç sistemini kendilerine aracı edinmiş insanlar olduğu sürece bu katliamlar-vahşetler yaşanmaya devam edecek.

Anatolianman
10.04.2007, 15:12
Canımızı katlettikleri yetmezmiş gibi mahkemesini taa trabzonlara kadar götürüp gündemden uzak tutmaya çalıştılar. Sadece işini yapıyordu. İşini yaparken it sürüsü gibi onu darpettiler, güzel anasını perişan ettiler, bizleride....

paslıyüz
10.04.2007, 15:25
İnsanlık dışı davranışlar ülkede son bulmadıgı sürece daha çok Metin'ler ve niceleri ayni kadere mahkum olacaklar.
Ne zaman ki yarını sevinçle karşılayacagız o zaman umutlar daha kararlı olacaktır..
Metin Göktepe; dogum gününü hayatımızda yer edindigi için onurla kutluyoruz...

firariHH
10.04.2007, 15:30
Kendisini Saygiyla aniyorum...
Böyle Fasistler oldukca,Daha cok kisinin cani yanacak, Kahrolsun Fasizm!!!

denizcandemir
10.04.2007, 15:43
Yaşamın koşturmacasında ne yazık ki öyle zamanlar geliyor ki en değer verdiklerimizi bile unutabiliyoruz maalesef....
Bugünü hatırlattığın için teşekkür ederim sana Arife'cim...
Metin abi gazeteye bizim evin kapısının önünden geçerek giderdi..
Bende hergün onu imrenerek adeta yolculardım...
En büyük dileğim onun gibi idealist bir gazeteci olmaktı...
Ama birgün o değil,acı haberi geldi mahelleye ve Fadime Ana'ya...
Gözyaşları sel olup aktı...
Milyonlar yürüdü cenazesinin ardından...
Onun yerini hiç kimse doldurmadı,dolduramayacak..
Seni Seviyorum Metin Abi..
İyi ki doğdun ve hala yaşıyorsun....

güldestim
10.04.2007, 15:51
İnsanı insan olmaktan utandıran bir olaydı Metin Göktepe'nin
öldürülmesi.Anasının gözünde yaş bırakmadılar.Hepimizin yüreği yandı.

Metin Göktepe Seni Hiçbirzaman Unutmayacağız.

tuncerbio
10.04.2007, 20:08
metin göktepe için açılan dört farklı topik vardı hepsini birleştirdim iyi forumlar ...