Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanya´nin okullarinda ALEViLiK dersleri verilmeye basladi
Türkü Gözlü Kız 10.04.2007, 21:46 Almanya´daki Alevi derneklerinde yillardir bir söylenti vardi: "Alman okullarinda Alevilik dersi verilecek" diye, uzun yillar bekledik, umudumuzu yitirmedik, birgün mutlaka verilecektir diye umut ettik...
iste o gün geldi sonunda: Ben de Almanya´da dogmus büyümüs bir Alevi kizi olarak bu duruma cok sevindim tabii. Cünkü Alevi olup da kültürünü bilmeyen veya eksik bilen canlar o kadar cok ki. Bu Alevilik dersleri simdilik sadece ilk okul ögrencilerine verilmektedir, yani 1.-4. siniflar icin gecerli sadece. Bu dersleri her okulda vermiyorlar malesef, okuldan okula degisiyor. Bazi okullarda en az 8 Alevi ögrenci olmasi sartmis Alevi dersleri verilebilmesi icin, bazilarinda ise en az 12 ögrenci olmaliymis. Ögretmenlerin Alevi olmasina büyük özen gösteriliyor, üstelik Almanca´si da türkcesi de cok iyi olmali ki türkcesi zayif olan ögrencilere konuyu almanca anlatabilmesi icin, bazi konular da vardir ki türkce anlatilmasi gerek, iste bu yüzden de türkcesi düzgün olmali.
Bu konu hakkinda siz canlarin da görüslerini bekliyorum, kardeslerimize destek cikalim, ne de olsa kücük yasta ögrenmeleri daha iyidir. Ne kadar erken baslarlarsa kültürlerini ögrenmeye, o kadar cok bilirler kültürlerini.
Ben mesela (bazi canlarimiz) gibi kendimi Alevilik konusunda eksik hissediyorum.
Bunu okullarda ögretmeleri bence cok gurur verici, bir o kadar da faydali birsey diye düsünüyorum. Kültürümüzü ögrenelim, ögretelim.
Kardeslerimizin eline verilen bu firsatlari iyi kullanmalarina yardimci olalim:innocent:
D-e-v-r-i-m-c-i 11.04.2007, 01:15 desene eline beline diline sahip insanlar çoğalacak.ne güzel keşke herkes o felsefeyi adam gibi öğrenip sokağa öyle çıksaydı...bugün almanyada yarın türkiyede.hiçkimse merak etmesin.böyle bir nüfusla aleviler herşeyi yapabilecek güçtedir.
Sizin adınıza çok sevindim. Aleviliğin Almanya'da tanınması çok hoş bir gelişme bizim açımızdan.
Tebrikler Gurbetçi Aleviler
Özgür-Taylan 11.04.2007, 01:51 ne garip.. elin ülkesinde bizim inancimiz ögretiliyor, kendi memleketimizde hala ikinci sinif vatandasi olarak görülüyoruz birçok açidan!!:pinch:
saygilar sevgiler
canım güzel bir konuya değinmişsin tebrik ederim
Ben de çok sevindim yurtdışında da kültürümüzün unutulmaması yayılması ne kadar güzel birşey oralarda bile alevilik adına öğretimin başlatılması özgür-taylan arkadaşımızında dediği gibi alevilik asıl yerinde değilde taa elin gurbetinde bile öğretiliyor ama burada hiç olmasak onu istiyorlar ama inadına alevilik bizleri istemeyen kalitesizlere inat buradayız nefes aldığımız(ım) her an..
Herkese Sevgiler
Alevimen 11.04.2007, 12:12 Almanya´daki Alevi derneklerinde yillardir bir söylenti vardi: "Alman okullarinda Alevilik dersi verilecek" diye, uzun yillar bekledik, umudumuzu yitirmedik, birgün mutlaka verilecektir diye umut ettik...
iste o gün geldi sonunda: Ben de Almanya´da dogmus büyümüs bir Alevi kizi olarak bu duruma cok sevindim tabii. Cünkü Alevi olup da kültürünü bilmeyen veya eksik bilen canlar o kadar cok ki. Bu Alevilik dersleri simdilik sadece ilk okul ögrencilerine verilmektedir, yani 1.-4. siniflar icin gecerli sadece. Bu dersleri her okulda vermiyorlar malesef, okuldan okula degisiyor. Bazi okullarda en az 8 Alevi ögrenci olmasi sartmis Alevi dersleri verilebilmesi icin, bazilarinda ise en az 12 ögrenci olmaliymis. Ögretmenlerin Alevi olmasina büyük özen gösteriliyor, üstelik Almanca´si da türkcesi de cok iyi olmali ki türkcesi zayif olan ögrencilere konuyu almanca anlatabilmesi icin, bazi konular da vardir ki türkce anlatilmasi gerek, iste bu yüzden de türkcesi düzgün olmali.
Bu konu hakkinda siz canlarin da görüslerini bekliyorum, kardeslerimize destek cikalim, ne de olsa kücük yasta ögrenmeleri daha iyidir. Ne kadar erken baslarlarsa kültürlerini ögrenmeye, o kadar cok bilirler kültürlerini.
Ben mesela (bazi canlarimiz) gibi kendimi Alevilik konusunda eksik hissediyorum.
Bunu okullarda ögretmeleri bence cok gurur verici, bir o kadar da faydali birsey diye düsünüyorum. Kültürümüzü ögrenelim, ögretelim.
Kardeslerimizin eline verilen bu firsatlari iyi kullanmalarina yardimci olalim:innocent:
Şu an ders verilen bir kaç okulun adını verir misiniz? Yada derslerin başlayacağı okullar...
Kartopu86 11.04.2007, 13:07 Gerçekten son derece sevindirici bir haber.Bizim ülkemizde olması gerekenler olmazken Almanya inançlara ne derece saygılı olduğunu gösterdi bana göre..Birileri görsünde utansın diyeceğim ama utanmasını bilmedikten sonraa heyy gidi güzel memleketim daha çok haykırışlarımıza şahit olursun...
Sevgi_2420 11.04.2007, 13:34 Alevilik dersleri öğretilmesı gereken yerde okutulmazken bizden olmayan insanların bunu düşünüp uygulaması gercekten takdır edici.Umarım bu uygulama yerinde ve işini bilen insanlar tarafından dogru bir şekilde ögretilir
Vallahi gerçektende çok sevindirici bir haber bu!
Devrimci abiminde dediği gibi eline beline diline sahip olma felsefesini daha çok insan öğrenmiş ve tanımış olacak.
Bildiğim kadarı ile zaten uzakdoğu budist ve hinduist ülkelerin okullarında alevilik öğretiliyor çünkü felsefesini çok seviyormuş oradaki insanlar.
Haydaryiğit 11.04.2007, 13:48 Teşekkürler Türkü Gözlü Kız
Hangi okullarda bu dersler verilmeye başlandı öğrenebilir miyim ?
Bu çok sevindirici bir haber...
teşekkürler...
Türkü Gözlü Kız 11.04.2007, 17:27 Canlar bu bilgileri nerden edindigimi de aciklayim sizlere: 31 Mart 2007 cumartesi günü Saarbrücken sehrinde bulunan "Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu" (AABF) adli dernegimizde Yol Tv´nin tanitim toplantisinda anlatildi tüm bu yazdiklarim. Hatta Yol tv bu toplantiyi televizyondada yayinlayacaktir.
Okullarin adini simdilik bilmiyorum ama arastiracagim, ögrenir ögrenmez sizleri haberdar edecegim.
Haydaryiğit 11.04.2007, 18:02 Canlar bu bilgileri nerden edindigimi de aciklayim sizlere: 31 Mart 2007 cumartesi günü Saarbrücken sehrinde bulunan "Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu" (AABF) adli dernegimizde Yol Tv´nin tanitim toplantisinda anlatildi tüm bu yazdiklarim. Hatta Yol tv bu toplantiyi televizyondada yayinlayacaktir.
Okullarin adini simdilik bilmiyorum ama arastiracagim, ögrenir ögrenmez sizleri haberdar edecegim.
Çokgüzel bir haber ve ilgiyle bekliyorum... hangi okullarmış acaba..
Teşekkürler Türkü Gözlü Kız.
kemalizim 12.04.2007, 12:43 ne güzel türkiyede hala alevilikle ilgili kararlar celişkili okullarda neyi okutalım neyi okutmayalım zaten alavilerin pek görüşleri dikkate alınmıyor sadece avrupa birligine şirin gözükmek için biz yaptık oldu demeye calışıyorlar hayırlısı olsun diyorum almanyadaki canlar için iyi olur inşallah
paylaşım için sağol almanyada yaşayan alevi canlar için büyük bir başarı biz türkiyede bunu başaramadık siz orda bunu başardınız darısı türkiyedeki canlara bu kararlı tutumluluğu burdakilerde gösterirse burdada olur.
halitseyfi 01.05.2007, 22:51 Müfredatını kim hazırlıyor. Biraz bilgi verirmisiniz
Tokatlim_60 01.05.2007, 22:55 Cok tsk Hemsom, hepimiz icin hayirlisi olur insallah! Umarim burdaki Alevilerin yaktigi kivilcim, vatanimzada ulasirda ordada yavas yavas kendimize gelebilsek!
Tüm AABF yetikililerimizi cani gönülden kutluyorum! cok sevindim ya! Umarim Türkiyedeki MEB gözünü acarda, gurbetteki basarimizi görür ver kendine gelir!
|