Orijinalini görmek için tıklayınız : Ali Ekber Çiçek ozanımıza acil şifalar diliyoruz
Alevimen 21.12.2005, 14:46 Ondörtbin Yıl Gezdim Pervanelikte,
Sıdkı İsmin Duydum Divanelikte.
İçtim Şerabını Mestanelikte,
Kırkların Ceminde Dara Düş Oldum.
Kırkların Ceminde
Haydar,Haydar Haydar Haydar,
Haydar Haydar Haydar Haydar,
Haydar,Dara Düş Oldum.
1935 Erzincan Ulular Köyü doğumlu Ali Ekber Çiçek, babasını 1939 Erzincan depreminde yitiriyor ve çok küçük yaşlarda rençberlik yapmaya başlıyor. Bu arada bağlamayı öğreniyor ve cem toplantılarında kulağı Alevi deyişleri ve ezgileriyle doluyor. İlkokul öğreniminden sonra maddi olanaksızlıklar sonucu öğrenimini sürdüremiyor, ancak ağır yaşam şartlarına karşın müzikten hiç kopmuyor. Müzik aşkı ağır basınca İstanbul'a göç ediyor ve halk müziğinin önemli isimleriyle tanışyor. Vatani görevi sonrası radyoya giriyor ve 35 yılı aşkın bir sürede 400'den fazla yapıtı yorumlayarak geniş kitlelere ulaştırıyor.
(Kaynak: Anonim)
Sayın sevgili Ali Ekbet Çiçek bu zamanlarda ciddi sağlık sorunu yaşamaktadır kendisine forum halkı olarak acil şifalar diliyoruz.
Büyük bir ozan. Umarım tez zamanda iyileşir.
Yakapınarlı 21.12.2005, 19:52 ben rahatsız olduğunu duymamıştım üzüldüm umarım tez zamanda sağlığına kavuşur sevdiğim bir ozandır ali ekber
Gönülden acil sifalar diliyorum,umarim cabuk eski sagligina kavusur,ve bizde ozanimiza....
Ondörtbin Yıl Gezdim Pervanelikte,
Kırkların Ceminde
Haydar,Dara Düş Oldum.
hayranim,sazina sözüne,....tekrar acil sifalar diliyorum.
Bir Zeynep 21.12.2005, 20:31 Evet bende katiliyorum, büyük Ozanimiza acil sifalar vere yüce Allahim. Gecen Pazar Erzincan konserinde, Zafer Gündogdu, Oguz Aksac, Arzu Sahin, Erdal Erzincan ve Tekin Karadag sevgili Ali Ekber Cicegi andillar, orada esittim rahatsiz oldugunu. Insallah yakinda sagliga kavusur, biseyi kalmaz.
Serkan_Devrim 22.12.2005, 11:28 Ondörtbin Yıl Gezdim Pervanelikte,
Kırkların Ceminde
Haydar,Dara Düş Oldum.
1935 Erzincan Ulular Köyü doğumlu Ali Ekber Çiçek, babasını 1939 Erzincan depreminde yitiriyor ve çok küçük yaşlarda rençberlik yapmaya başlıyor. Bu arada bağlamayı öğreniyor ve cem toplantılarında kulağı Alevi deyişleri ve ezgileriyle doluyor. İlkokul öğreniminden sonra maddi olanaksızlıklar sonucu öğrenimini sürdüremiyor, ancak ağır yaşam şartlarına karşın müzikten hiç kopmuyor. Müzik aşkı ağır basınca İstanbul'a göç ediyor ve halk müziğinin önemli isimleriyle tanışyor. Vatani görevi sonrası radyoya giriyor ve 35 yılı aşkın bir sürede 400'den fazla yapıtı yorumlayarak geniş kitlelere ulaştırıyor.
(Kaynak: Anonim)
Sayın sevgili Ali Ekbet Çiçek bu zamanlarda ciddi sağlık sorunu yaşamaktadır kendisine forum halkı olarak acil şifalar diliyoruz.
ben ali ekber çiçeğin sazını sözünü daha öncede duymuştum. ama ismen tanımıyordum. yukarıdaki şiirini ilkay akkayadan dinlemiştim ve çok hoşuma gitmişti. böyle değerli birini ismen tanımamak cehaletle açıklanabilir. üzüntümü bildirmek istedim. acil şifalar dilerim.
1935 Erzincan Ulular Köyü doğumlu Ali Ekber Çiçek
bende acil sivalar diliyorum ve onun erzincanin ular köyünden oldugunu bilmiyordum ben orda ulalarda 3 gün kalmistim cok sicak insanlar var eger bir gün yolum düserse tekrar ugruycam o sicak insanlara izmirdede bir sürü ulalar köyünden samimi dostum vardir tekrar tekrar gecmis olsun diyorum
izmirksk 22.12.2005, 21:16 acil şifalar
diloburak 30.12.2005, 15:10 Arkadaslar Sifa dilemek iyi hos da,
Almanya Alevi Bilkileri Federasyonu Bir Hesap no su acmis.
Ali Ekber Hocaya Elimizden Geldigince Yardimici Olalim.
Alan:
Alevitische Gemeinde BRD
Hesap No:
459270027
BLZ:
37160087
Amac:
Ali Ekber Cicek
http://www.turkuler.com/tgv/aliekber22.gif
kussaray 31.12.2005, 03:14 tez zamanda iyilesir insahllah
|
|