emekçi05
13.04.2007, 19:00
http://www.yenisafak.com/gundem/?t=18.03.2007&q=1&c=1&i=35672&Alevi/cemaati/en/çok/AK/Partiye/güveniyor
BEN ANLAYAMADIM:hopala :hopala :hopala :hopala
BEN ANLAYAMADIM:hopala :hopala :hopala :hopala
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar Bu Dede Ne Diyor emekçi05 13.04.2007, 19:00 http://www.yenisafak.com/gundem/?t=18.03.2007&q=1&c=1&i=35672&Alevi/cemaati/en/çok/AK/Partiye/güveniyor BEN ANLAYAMADIM:hopala :hopala :hopala :hopala halitseyfi 13.04.2007, 19:04 Kim bu Hıdır Bulut Tanıyan var mı? turgay 13.04.2007, 19:06 bu yazıları yazarken kendinimi düşünmüş yoksa alewilerimi acaba kendini bilen oy wermez her halde. Alevimen 13.04.2007, 19:14 söz konusu 'dede' C.e.m. vakfının İstanbulda bir şubesinde başkanlık yapıyor - hatırladığım kadarıyla. Sivas katillerin avukatlığına bürünmüş ve FP den aday olma çabasıda gizli deyil. İkrar verdiği ocakda dara çekmek lazım... Müm söndü diyen Muaviyecilerin avukatluğunu kendine görev bilenden açıkcası ne bekliyorsunuz? Artık sorumluluk taşıyan aleviler arttı, meydan boş deyil. Bizde varız. paslıyüz 13.04.2007, 19:22 puan toplamaya çalışan piyon... gizemli7575 13.04.2007, 19:27 Cidden kimmiş bu alevi dedesiyim diyen Hıdır Bulut? bide bütün alevi'ler adına AK Parti gönlümüzde taht kurmuş diyebiliyor anlamadım. Ben kendi adıma, AK Partinin gönlümde taht felan kurduğu yok. Hıdır Dede çok yer gezmiş, çok alevi ile konuşmuş ama bizim oralara uğramadığı kesin. siyah_incim 13.04.2007, 19:59 ne diyo bu ya....... benim ak partiyle felan işim olmaz bende aleviyim... kendi adına konuşsun ...ben böyle alevi dedesi tanımam Agop 13.04.2007, 21:37 C.E.M. in Dedesidir. Ne yapsa yeridir. Ve hala bu iğrenç kuruma inanan insanlar olması çok acı bir durum. dogan_09 13.04.2007, 22:13 Ben inanıyorum ki bir kişi eger gerçekten doğruysa o doğrulugu dürüstlüğü kalpten gelen güzelligi bir nebze de olsa yüzüne vurur ve bakıyorum ki hıdır buluta yüzünde yalakalık,menfaatçilik,riya görüyorum insanları dış görünüşüne görede yargılamıyorum amma söz konusu olan iç güzelliginide seze biliyorum. ONUN ADI HIDIR YAPACAGI BUDUR. halitseyfi 13.04.2007, 22:13 Bu tür kendini bilmezlere iç birliğimizi sağlayarak gerekli dersi vermeliyiz. Servan 14.04.2007, 00:11 komediden ileriye gitmez bu açılama ya bu dede nin dünyadan hasberi yok tada açık süylüyorum bunamış bu adam ayrımcılık yok diyor ya akp nin makamlara kendi adamlarını getirmesi solcu özellikle alevi kitlesinin sahip oldugu koltuklara kendi adamlarını kjoyması da mı eşitliktir.bi de taht kurmuş diyor ya öyle bişey olasydı şimdi bu adamın şacmaladıgını konuşmazdık canlar.zaten haberin yer aldığı gazetenin de kimlere hitap ettiği belli. nupelda 14.04.2007, 00:27 Varolmanın günlük olduğunu düşünen zihniyetlerin günlük cikarları için feda edemeyecekleri hiç bir değerleri yoktur.İşte bizlerde malesef bu kişilere pirim veriyoruz ,aydın olmanın verdiği sorumlulukları hiç sorgulamıyoruz. tulay24 14.04.2007, 00:31 ne dedigini bilmiyor kendini şaşmış bu dede tüm alevi halkını bırakın kendi adına bile böyle bir açıklama yapması yanlış alevi dedesine yakısmayacak sözler sarf etmiş tabi bu haberin doğru olup olmadığındanda emin degilim inanmakta istemiyorum doctorctf 14.04.2007, 00:50 ... insanlar kardeş 14.04.2007, 00:56 Çeçmişte olduğu gibi bu günde ihanetin içinde olan kişiler olacaktır. CEM vakfının foyaları bir bir kendini göstermeye başlıyor. Aslında bunlara dede denmez,İşte arkadaşlar , Yok yeni alevi gençliği Dedelerimize saygı duymuyor,Dejenere oldular falan filan, Ama hiç kimse kusura bakmasın bu tip insanlar bu yolun kara dikenleridir. Gül gibi görünüp yaprak altında sürekli yüreğimizi kanatmışlardır. Artık Aleviler daha bilinçli ve daha duyarlı kime ne şekilde yaklaşacağı ve kime saygı duyacağını bilir. Bunlar engerektirler,çiyandırlar. Bırakın bu yaltakçıları. AKP yi içine sindiren alevi ancak bu kadar satılmış bir elin beşini geçmeyecek kadar sözde dedelerdir. Kim bu döneklerin sözüne itibar gösterecek şaşarım. ''Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzda'' Saygılarımla... lion12 14.04.2007, 04:23 Kendisini yakınen görmüşlüğüm var dostlar ve size görmüş biri olarak sadece şu kadar diyebilirim nasıl biri olduğunu anlamanız için...Kendisi kendini AK Parti ye satmış ve kahpe sistemden payını almaya adamış. EŞİTLİK PARTİSİ 14.04.2007, 12:20 Değerli Canlar... Bu tip ünvanlı zatlar, ki-''DEDE'' ünvanını bunlar için belirtmek bile abesle iştigaldir...- dün varlardı, bu gün varlar ama yarın olmayacaklar. Biz hep sonuçlarla kişi ve kurumları değerlendiririz... Bilindiği üzere, -Alevilikte bireysellik -Alevilikte Ruhban sınıfı...yokturdur... Soya saygı ile, soydan gelenlerin hatalarını birbirinden ayırmak gerekir. Saygı ve sevgilerimle. Bektaş ÇELEBİ Bikon 14.04.2007, 12:39 CEM VAKFI:(Sözlüğümde CEM vakfı için yazılı olanlar) Tansu Çiller Zamanında Aldığı 3 Trilyon liralık islam gübresini Alevi bahçesine eken ve bahçesinde de "Hıdır" diye çiçekler açan CEM ismini haketmeyen , aleviler adına konuştuklarını iddia ettiklerinde beni kahreden Alevi karşıtı Türk-İslam Ekseninde bir Oluşum. Erdem12 14.04.2007, 12:46 Varolmanın dayanılmaz hafifliği kavramını çağrıştırdı bana; menfaat temelli algı ile birtakım ucuzluklara girişmiş, bu onyıllardır sırtımızda taşıdıklarımızdan biri. Utandım, bir insan olarak; esiri olduğu düşkünlükten ötürü; acıdım, değerlerini egemenine-sağa esir etmiş veya satmış gördüğüm bu aciz adama... Ama bu erozyonun temelleri uzun süreden beridir atılmıştı, bunları çok çeşitli yüzleri-kişileri ve boyutlarıyla biliyorduk; şu anda ürün devşirme dönemine, daha geniş boyutlarıyla girildiğinin ufak göstergelerinden birisidir bu da... Bikon 14.04.2007, 13:57 Buna benzer görüntüler hep olmuştur. Ali'nin Dediği gibi, Aslını inkar eden Haramzadedir. Yaşı 30 u geçen arkadaşlar , Anap zamanı,DYP zamanı hatta MHP zamanı seçim dönemlerinde PArti Başkanı Kuklalar ile Seçim meydanlarında Görünen Alevi Dedelerini hatırlarlar. Toplu Halde Parti değiştirip Sağ PArtilerin GÖvde Gösterisi yapmasına imkan sağlayan dedeler... 80 öncesi dönemde Alevi dedelerinin toplumda ciddi itibar kaybettikleri bir dönemden bugüne nasıl geldik ? İmamlık,Şeyhlik,Tarikat gibi olguları siyasette propoganda aracı olarak kullanan bir siyasi gelenek içerisinde dedelerin kullanılması çok normal.Ülkemizde Ermeni ve Süryani Nufusu yoğun olsaydı Patrik ve MorFuliksinos'un da bu siyasi çarka çekilmeye çalışacağı kesindi... Ayrıca Musevi Cemaatinin önde gelen iş adamlarının da siyasete çekilmek istenmesi , hatta jefi kamhi örneği işin içinde ekonomik ve siyonist destek bağlantısı olma ihtimalini yükseltmekteydi...bknz. Çiller Türkiyedeki İSRAİL İLE Tank ve zırhlı araç modernizasyonu ve askeri iş birliği anlaşmasını imzalayan kişi Necmettin ERBAKAN hocamı da bu vesile ile anmış olalım... tykhe 14.04.2007, 15:57 DEDELERİN NİTELİKLERİ Aleviliğin temel ilkelerinin yazılı olduğu buyruk kitaplarından, çesitli arastırmalardan ve Aleviler arasında günümüze kadar sürmüş bulunan uygulamadan anlaşıldıgı üzere dedeler şu niteliklere sahip bulunmaktaydılar: Dedelerin, 1-Evlad-i Resul (ocakzade) olmaları, 2-Egitici, terbiye edici (mürebbi) olmaları, 3-Bilgili ve örnek insani özelliklere sahip (mürsid-i kâmil) olmaları, 4-Buyruklarda yazili esaslara ve yerleşmis geleneksel Alevilik esaslarına uyuyor olmaları gerekirdi Yine imam Cafer Buyruğu’ndaki şu ifadelerle de dedelerin eğiticilik yönleri vurgulaniyor: "... Ve tarikat babaların ve hikmetlerin ve beyanların ve ayetlerin tamamı bilmeyince, erkân dahi gayet ögrenmeyince ve bildirmeyince onların pirliği caiz olmaz. Yedikleri aldiklari haramdır."Dedelerin bilgili ve cemaatlerine örnek olacak insani özelliklere sahip olmaları da gerekmekteydi. Dedeler, taliplerinin dinsel hatta toplumsal planda karşılaştıkları sorunları çözmelerinde onlara yol gösterecek bilgi donanımına sahip bulunmak zorundaydılar. Ayrıca dedeler, örnek insan olarak kabul edilirler, cemaat içerisindeki saygın konumlarına uygun ahlakı niteliklere sahip olmaları gerekirdi." Gerek "Buyruk" kitaplarında, gerek Aleviler ve dedeler ile görüşmelerde, ideal dede tasvir edilirken bu noktalar vurgulanmış, günümüzde bu niteliklerin eski rol ve önemlerini giderek yitirdiklerinden yakınılmıştır. imam Cafer Buyruğu’nda yer alan, "... Amma ki pir olan ve rehber olan okur yazar ola...Ve pir oldur ki, hem kâmil ola, hem dörtkapi nedir ve ne oldugunu bile." Ve ayetler ile âmil ola. Hem dahi amel ede. Ve makamların bile." gibi ifadelerle de, dedelerin bilgili olmaları konusu vurgulanmaktadır.Alevi dedelerinin "Buyruk"larda yazılı esaslara ve gelenek halini almış Alevi esaslarına göre davranmaları zorunludur. Kendileri bu kurallara uymalıdır ki, taliplerin de bunlara uymaları sağlanabilsin ve uymayanlar kınanabilsin veya cezalandırılabilsin. Bu kurallara uymayan dedelerin dedelik yapabilme yetkileri ellerinden alınır, yani tarikattan düşürülür. Alevi "Buyruk"larında dedelerin bilmesi gerekli esaslar ayrıntılarıyla yazılıdır. Yazılı olmayan durumlarda, dede kendisi, cemaatin de görüşünü alarak kararını verir. kaynak:Buradaki Bilgiler degerli arastirmaci Ali Yaman (Istanbul Üniversitesi) ve Müslüm Güler'in (Sitenin teknik sorumlusu) hazirladigi Internet Sitesinden: http://www.alevibektasi.org alinmistir. http://www.isik.ch/index.html?./alevi/Alevi_Dede.htm Dedelikle ilgili bu ifadeleri okudukdan sonra sormak lazım "bu dede de hangi vasıflar önplandadır"? yukarıda yazılan dede olmanın vasıflarına bakarsak eğer bu dede hangi vasıfları taşıyabiliyorda "dede" kimliğiyle dolaşıyor ve yine Alevi toplumunun düşüncesini ele alarak bu şekilde bir beyanda bulunmuştur ve alevi nüfusunu böyle %50 gibi büyük bir orana bölüp konuşma cesaretini nerden almıştır?.Aslında işin özetini fikirlerini beyan eden arkadaşlar belkide özetlediler çok söze gerek yok.. üzerinde taşıdığı etiketi bir partiye yada kuruma satan ve yine bu etiketle önplana çıkıp saçmasapan beyanlarla kendine kitle oluşturmaya çalışan birinden çok şey beklememek lazım. Benim üzüldüğüm tek nokta şudur bu kişi "DEDE" ünvanını taşıyamayacak kadar küçük düşmüş bir kişi yaptıklarıyla ve Alevi toplumunu ağzına alıp dolaşamaz.Benim dinsel kimliğimle ilgili bir zümrenin başına oturamaz. Haketmiyor o büyük değeri çünkü... readme 14.04.2007, 16:16 nacizhane tavsiyem; din adamlarınıza güvenin!.. gelecek din adamlarınındır. guneyyy 14.04.2007, 16:18 benim tavsiyem kesinlikle önce kendinize inanın din adamlarından uzak durun gelecek çagdaş bilimsel demokratik toplum anlayışındadır.. gerisi boştur.. tykhe 14.04.2007, 16:23 Birde şu konu düşündürdü beni paylaşmak istedim. Haberin yapıldığı tarih "18.03.2007" yani yaklaşık bir ay öncesi. Türkiye Cumhuriyetinde özellikle Alevi toplumuna mal olmuş bir söylem vardır "Aleviler Türkiyede laikliğin en büyük destekçileridir, demokrasi taraftarları ve aydın bir toplumdur" umarım yanılmıyorumdur bunları söylerken . Beni düşündüren olay şu : Cumhuriyet ve laik Türkiyeye karşı yaklaşan bir tehlike var bunu herkes biliyor. Neden bu kişi bu seçimler yaklaşırken ve bu tehlikeye dikkat çekilen bir dönemde bu tarz bir demeç vermiştir. Biz nasıl olur ki böyle bir dönemde bu adamlarla aynı parti içerisinde gösterilmeye çalışılıyoruz. Madımakda bizi yakan bir zihniyetle nasıl aynı çatı altında olabiliriz. Bir kişi çıkıp gerçekliği olmayan ifadeler veriliyor ve bizide bu batağa sürüklüyor. Bizim nüfusumuzla yapılan bir pazarlıkmı söz konusu? diye düşünmekden kendimi alamıyorum. guneyyy 14.04.2007, 16:24 dinle dedikleri din adamlarından örnekler verelim... müslüm gündüz ::) fettulah(salya sümük aglayan) :) şet ski hoca : :) adnan hoca :) guneyyy 14.04.2007, 16:25 ha bide kendini peygamber ilan etmiş mirh vakfı başkanı var cübeli ahmet hoca var mesala sayalım mı hadi guneyyy 14.04.2007, 16:27 almanyada tahta silahlarla hilafet ordusu kuran zatta vardı :) saymaya devam... readme 14.04.2007, 16:27 benim tavsiyem kesinlikle önce kendinize inanın din adamlarından uzak durun gelecek çagdaş bilimsel demokratik toplum anlayışındadır.. gerisi boştur.. bilimim eşik taşlarından olan ''unesco''. prodhan, nietczhe, pythagoras için anma yılı düzenlemiş değil. mevlana, haci bektaşı veli için onure edilmenin hakkını yaşatacak kişiler için düzenliyor.. neyse; düşünen din adamları için diye değiştirmeliyim sanırım tümcemi.. aliaybars 14.04.2007, 16:28 iktidar koltuklarının sıcaklığı bu adamın iliklerine kadar inmiş,nemalanmaya çalışıyor... yenişafağın hinliği de ayrı bir konu...bu adam kim ki aleviliği temsil etsin... yazık... guneyyy 14.04.2007, 16:29 benim saydıklarım düşünemeyenlere giriyor öyleyse :) kendi düşünemiyor ama etrafındfakiler de düşünemiyor :)) komik inanılmaz komik :) dewran_baba 19.05.2007, 19:41 dostum bu adam alzemier galiba ne dedigini bilmiyor.... yüzde 50 hıı walla bunu duyanlar seyiyle gülerler... ehehe :D pazarcıklı 19.05.2007, 20:15 sanırım turist bu adam:p yabancısı sanırsam buraların... bu dediklerine kendi inanıyomu acaba... neler görecez daha bakalım...:wink: :wink: :wink: izmir_35 19.05.2007, 21:47 akp den büyük hahullah aldı galiba ondan menfaatci dede bu bana öyle geldi parayı seven biri heralde Allah doğru yoldan ayırmasın Allahla aranıza menfaati katacak bu dede bunun dedelikle alakası olmaz bence murat doğan 19.05.2007, 22:15 ya daha neler duyucaz yaaaaaa.yuhhhhh diyorum başka birşey demeye gerek yok.ilk cümleyi okuyunca aklıma zaten ilk cem vakfi geldi.görende alevileri temsil eden biri zannedecek dede ismi ile.bi bu dedeye bakın birde turgut ökerin sölediklerine savunduklarına.... ama doğru bu amca dede idi dimi pardon !!!! hezdar 19.05.2007, 22:18 bence bu dedemiz bu sözleri söylememiştir söylediyse bile anlaşılan diyanet güdümlü bir dededir akp gibi islamcı bir partinin ve onun yandaşlarının aleviler üzerindeki tek amacı onları sünnileştirmektir bu amaç doğrultusunda da alevilere sempati uyandıracak şekilde yaklaştıkları doğrudur hedefe giden yolda her yol mübahtır onlar için Şah-Mat 19.05.2007, 23:04 Alevilierin içindeki ... Gizli hırıpaşalar....yani....onun yol ve bel evlatları bunlar... Bunlar insanlık düşmanı. Bunlar aslında hiçbir şeye inanmıyorlar. İnanır gözüküyorlar. Bunlar münafık. Bunlar insanları aptal yerine koymaktan zevk alıyorlar. Bunlar insanların emeklerini sömürüyorlar. Bunu yaparken de İslam Dini'ni alet ediyorlar. Allah'ın ismini kullanarak Şeytan'a hizmet ediyorlar. Bunların tek kutsal şeyleri paradır. Bunlar paraya tapıyorlar. Aydınlıktan korkuyorlar. Karanlığı savunuyorlar. Buna göre 4 tane kadın normal. Buna göre şeriat normal. Maraş,Çorum,Sivas hiç yaşanmadı zaten. Laf olsun diye oldu değil mi ? Demek ki neymiş............................ Bunlar alevi olamaz... Hz.Huseyin ne diyor...Kolladığım Can değil İnançtır.. Bizde İkrarından dönmek yoktur. Birde Reha çamuroğlu diye bir soytarı var. Alevi mi ? Alevilik hakkında yazı yazan birisi mi..? Merak ediyorum ...aslında... Hani oda daldan dala atlıyor....ya. Bunlarla mücadele etmek insanlık görevidir. Ne mutlu bu mücadelede saf tutanlara. Aleviliği...yokettirmelim. Bu gibi insanların ellerinde erittirmeyelim. Bu tür haberler duyunca dayanamıyorum..İçim kan ağlıyor. Alevilik maşa değildir..Alevi kurumları kendilerine çeki düzen versinler. Kırdıkları bardakların haddi hesapı yok. Artık yeter...! hewal_34 20.05.2007, 00:03 valla bu yazıları okurken şaşkınlık içerisinde kaldım bu nebiçim dedelik bu nebiçim kendi halkını savunmak resmen kendi halkını akp oy vermeye teşvik ediyor bence bu sözleriyle gurur değil utanç duymalı eğer yaşı büyük olmasaydı daha farklı konuşurdum ama hadi neyse çok kızdım çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook saheser 20.05.2007, 02:14 Bu dede akp tarafindan iyi beslenmis belli yalani nerden ögrendigide belli oluyor.Aleviler sikayetci degilmis akp,den cok iyi oldugunu söylüyormus.Birde alevi foruma gelsede burdaki alevilere sorsa oy ihtiyaci oldugundan belki kosa kosa gelir nasil kacar onuda allah bilir.Dedeymis her dedeyim diyene inanmam dedeyim diye milleti kandiriyorlar.Gercek dedeler asla böyle birsey yapmaz sorumlulugunu geldigi yeri bilirler. sausen 20.05.2007, 02:25 Merhaba Canlar, Bu nasıl bir insandır ya. Kendi insanını yakanın yanında olur. Anlayamıyorum? Ya kafada bir sorun var ya da çıkarı. Kaç para aldı kim bilir? Sinirlendim... saheser 20.05.2007, 23:26 Simdi bu dedeyim diyen kisi ev ev dolasip oy vermeyene hakkimi helal etmem derse inananlar aman dedenin bedduasini almayalim diye oy verirse sasirmam.Dede dendimi alevilerimiz icin akan sular durur insallah böyle bir yanlisa düsmezler. yoldaş1903 20.07.2007, 19:41 :lol: :lol: Okuyunca iyi güldüm valla.:lol: İsmi hıdır olan bu zaat akp li bazı kişiler tarafından,açıkça belli oluyorki besiye alınmış.Haberi veren kaynağada dikkat etmek gerekir.Böle haberlere pirim vermemeliyiz.Ya bir insan belli bir yaştan sonra neden 180 derece döner.Hiçmi düşünmezsin paradan daha önemli değerlerin var olduğunu.Yazık mezardaki büyüklerinin kemiklerini sızlatıyor.Şimdi o merhumlar ters dömüşlerdir yattıkları yerde.Bir gerçeğede bu sayede dikkat etmek gerekiyor.Kişinin kendisi kim olursa olsun,her sölediğine güvenmemiz gerektiği ortaya çıkıyor.Bu besiye alınmış zaatı muhterem,herhangi bir kanlada canlı yayına çıkma cesareti gösterebilir mi? candaş 21.07.2007, 00:21 ya bırakınbu gazeteyi dikkate almayın..burada yeni şafakımı tartışcaz şimdi Kaptan75 21.07.2007, 00:42 Alevi cemaati en çok AK Parti'ye güveniyor AK Parti'nin önümüzdeki seçimlerde Alevilerin oylarının yüzde 50'sini alabileceğini söyleyen Alevi Dedesi Hıdır Bulut, “AK Parti döneminde ayrımcılık olmadı; Başbakan Erdoğan gönlümüze taht kurdu” dedi. YALANCININ:?????? döneNce 21.07.2007, 00:46 insanlar çıkarları için herşeyii yapıyorlar belliki bi çıkar ilişkisi bu. ama dikkat edin akp bu seçimde milletvekili adayı olarak alevilerdende aldıı çok ii politika yapıyooo aleviler üzerinden oynuyo bu sefer.aynıı bu dede gibi yanlışım olduysa affola(siyasetle çok aram yok gördüğüm kadarını söyledim) Kaptan75 21.07.2007, 00:47 http://www.yenisafak.com/gundem/?t=18.03.2007&q=1&c=1&i=35672&Alevi/cemaati/en/çok/AK/Partiye/güveniyor BEN ANLAYAMADIM:hopala :hopala :hopala :hopala UTANMADAN KARA DİYECEYİNE AK PARTİ DİYOR.NERESİ AK SA??? EREN izm 21.07.2007, 00:49 Alevi cemaati en çok AK Parti'ye güveniyor AK Parti'nin önümüzdeki seçimlerde Alevilerin oylarının yüzde 50'sini alabileceğini söyleyen Alevi Dedesi Hıdır Bulut, “AK Parti döneminde ayrımcılık olmadı; Başbakan Erdoğan gönlümüze taht kurdu” dedi. YALANCININ:?????? katılıyorum :sarkazm Kaptan75 21.07.2007, 00:57 bence bu dedemiz bu sözleri söylememiştir söylediyse bile anlaşılan diyanet güdümlü bir dededir akp gibi islamcı bir partinin ve onun yandaşlarının aleviler üzerindeki tek amacı onları sünnileştirmektir bu amaç doğrultusunda da alevilere sempati uyandıracak şekilde yaklaştıkları doğrudur hedefe giden yolda her yol mübahtır onlar için RTE İran a gitmişti siyasi görüşmeler yapmıştı! (Görüşmelerin içeriği belli deyil) İran Cumhur Başkanı Ahmedijenad a Bizde Türkiyede ki Alevileri Şii leştirelim'dediğini hatırlıyorum. Bu kişiliksiz adamlar (RTE) dahada ilereri giderek Biz Alevileri Sünni leştirmek için her yolu deniyorlar. Orkinos 21.07.2007, 01:26 Aleviler kime oy vereceğini bilir... CaNCa 21.07.2007, 01:32 Ben bu tür satılmış figürlerin olmasını çok normal karşılıyorum. Her dönem hız(d)ır paşalar olacaktır. Bu memlekette biri isim bulup uyduruktan bir dernek kurmak o kadar kolayki, bu düşkün de 'Anadolu İnanç Önderleri Derneği' adı altında bir dernek kurup genel başkanlığını ilan etmiş. Hani derneğin adını okuyanlar, vay be bak şu adama Anadoludaki inanç önderlerinin genel başkanıymış. Sazanca reslekslerle 'Ne büyük bir adammış' diyebilecek alevilik dışı kişileri etkilemek için kullanılan sahte ünvanlarla kariyer peşinde olan basit bir yol düşkünü. Buna haber değeri biçenlerde yobaz, din tüccarlarının tekelinde olan medya organları. Haber7 internet sitesinde yayınlan yenişafak gazetesinde bununla yapılan bir başka zırvası daha; http://img471.imageshack.us/img471/7808/satilmislc0.jpg Satılmış olduğu zamanın refah partisinden bu yana gelen bir gerçek. Üst üste yaşanan bu zındıklıklarından sonra cem vakfından da uzaklaş(tırıl)ıp kendi derneğini kurmuş. Burdada ilgili şahısla alakalı resmi meclis tutanaklarına geçmiş olan bir dialog. http://img507.imageshack.us/img507/8164/meclistutanakfl0.jpg |