Orijinalini görmek için tıklayınız : AleviForum Toolbar....
Merhaba sevgili arkadaşlar..,
Pek lazım değil ama belki olmasında da sakınca görmediğim bir işlevden bahsetmek istiyorum.
Google toollbarı'nın foruma uygulanmış veya eklenerek geliştirilmiş hali diye bilirim.
Mesala;aleviforum.com sitesinde olmadığınız zaman başka bir işle meşğülken "önemli ve özel mesajlar" için bu toollbar yararlı olabiliyor.
Ayrıca;bu toolbar üzerinden arama yapıldığında sitemizede katkı yapmış oluyoruz.Toolbarın gelişmiş fonksiyonları var bunun içerisine forumun tüm "özelliklerini" ekleyebiliyorsunuz.
Mesala;Radyo yayının linki...
Bilmem nasıl yapılacağı hakkında bir fikrim yok ama forumda programcılıkla uğraşan en azından bu işi bilen arkadaşlarımız var.Ben sanal alemde şuan bir site üzerinden bir deneme yaptım...link aşağıdadır..
Yani böyle bir şey yapsak ve aleviforum.com'a özel olarak hazırlasak nasıl olur...Yukarıda verdiğim linki pc'nize yükleyin ve bir deneme yapın.Yanılmıyorsam sitenin hitinide artırıyor bu toolbar durumu...
Çok fazla eksileri ve artılarından bahsetmedim...(aramızda kalsın bilmiyorum..:stuart: )
Yani "google toolbarın" yerinde "aleviforum toolbarını" düşünün...
Bence çok güzel olacaktır....
Tabi nasıl yapılacak onuda bilmiyorum...:S
Genede böyle bir şay lazımıdır diye sizlerin görüşlerini ve düşüncelerini alayım..
Uygunsa böyle bir çalışma yapabilir miyiz.....
diye sizi rahatsız etmek istedim....:blink:
Saygılar...,
Arkadaşlar şuan linkteki hata giderildi...
Bakmak ve denemek isteyenler bakabilirler...
Yanlız bunu sadece deneme olarak verdiğimi bilmenizi isterim..
Yani bunun benzerini biz meydana getirelim diye düşünüyorum..
Saygılar...
beni bilenler bilir ben pek yenilik yanlısı değilimdir. yani düzenim değişsin istemem düzenim neyse öyle kalsın... yenisine alışmam zaman alır çünkü :) ama bu toolbar çok hoş olmuş. sevdim yani :D:D
Ben Bunu Yaklaşık 3 4 Ay Önce Yaptım Alevimen'e Özelden Bildirdim
Alevimen Ciddi Bi Forumuz Dedi "Olmaz" :p
Bende Tamam Dedim Yaptigim Toolbari Geri Sildim Ama Kendime Özel Olarak Kullaniyodum Merak Saldigim Siyaset ve Teknoloji Bölümü Için
Katkıların Için Tşkler Yinede :)
Alevimen 16.04.2007, 18:04 Ben Bunu Yaklaşık 3 4 Ay Önce Yaptım Alevimen'e Özelden Bildirdim
Alevimen Ciddi Bi Forumuz Dedi "Olmaz" :p
Bende Tamam Dedim Yaptigim Toolbari Geri Sildim Ama Kendime Özel Olarak Kullaniyodum Merak Saldigim Siyaset ve Teknoloji Bölümü Için
Katkıların Için Tşkler Yinede :)
Hatırlıyorum, bende bundan bir sene önce toolbar yaptım ama piyasaya sürmedim :innocent:
Alevimen 19.04.2007, 20:50 gerçi talep olursa piyasaya sürmediğim toolbarı biraz daha geliştirip download'a verebilirim.
Bence güzel olur....
Yani buna hem sitemizin radyo linkinide eklersek..
Gayet yararlı olacağı düşüncesindeyim...
Şahsen varsa bence paylaşıma sunmak güzel olacak...
Kullanacak arkadaşlarda görecektir ki bir çok faydası var..
Hem aramalarımızı toolbara göre düzenlersek aramalarda katkıda sağlar..
....tabi genede arkadaşlar bir düşünsün derim...
En azından bir denemek lazım diye düşünüyorum..... :)
Alevimen 19.04.2007, 21:13 Toolbar üzeirnde çalışma yapacağım. Fakat radyo adresi ileriye dönük sabit olma ihtimali 100% olmadığı için eklemekden kaçınacağım. Belki farklı bir çözümle yapılabilir..
hmm güzel bir fikir bence. bir tane yapmak gerak ama çok işlevli olsun. mesela özel mesajlarımızı görelim.
Alevimen 19.04.2007, 21:30 hmm güzel bir fikir bence. bir tane yapmak gerak ama çok işlevli olsun. mesela özel mesajlarımızı görelim.
yeni gelen özel mesajlardan haberdar olmak istiyorsun, mu?
Çok işlevli olursa "tad" vermeyebilir sevgili emre..
Sade olmalı diye düşünüyorum...
Ama;ekstra özellikler eklenebilir...
yeni gelen özel mesajlardan haberdar olmak istiyorsun, mu?
ya zaten sitedeyken ve maillerimize bakma imkanımız olunca bu mümkün ama mesela başka bir sitede işimiz var ve maillerimizede bakmaya vaktimiz yok. o zaman toolbar imdada yetişir :)
Evet bence de güzel olabilir...
Peki arkadaşlar...sizlerin beklentileri nedir..Yani toolbar'da nelerin olmasını istiyoruz...
Bunları "ekstra bölüm" içerisinde verebiliriz...Kendi istegimize göre istediğimiz eklentiyi kullanabilirz...
Bu yüzden güzel önerilere ihtiyaç vardır... :)
Arkadaşlar "aleviforum.com" tollbarı deneyenler var mı...
Bari görüş yazın ...nasıl olmuş...ben baktım gayet güzel... :)
Alevimen 21.04.2007, 22:28 pek ilgi yok galiba :p
ilk versiyon olsada gayet güzel eksiklikte yok..tam istediğim gibi...:w00t:
İşime yarıyor...ankara'ya gidince kesin pc'ime yükleyecem..
İlgi olayına gelince arkadaşlar forumda olsalarda konulara bakmıyorlar...:sas
Üstünden 1- 2 gün geçince bakıyorlar....:whistling
Sanırım yarın bakarlar.....:clown:
Haydaryiğit 22.04.2007, 00:00 Teşekkürler canlar
Bu yenilik birçok kolaylık sağlıyor.Kullanışlı bişey..
emeğinize teşekkürler
Teşekkürler Alevimen Ve Şah-Mat can,
Güzel Olmuş Elinize saglık, Yeni Topikler Seçeneği..
Ve TEK TIKLA ALEVİFORUM COM a :D:D
iyi de ben neden yükleyemiyorum :crying: kaçtır deniyorumm, virüs tarayıcım işleme başlıyor ve dosya zararlıdır deyip dosyayı siliyor :S toolbar beni sevmiyor mu yoksa :crying: (Leyla bir işini de sorunsuz yap, bana iş çıkarma :innocent: ama olmadı Erhan ne yapabilirim :blush: :p :D)
Alevimen 22.04.2007, 02:18 pc nizi çökertiyorum evet gizli imha planımı deşifre ettin :001_tongu :alien:
şaka.. :)
toolbarlar genel olarak antivuruşlar tarafından pek sevilmez belki ondan kaynaklanıyor :death:
iyi de ben neden yükleyemiyorum :crying: kaçtır deniyorumm, virüs tarayıcım işleme başlıyor ve dosya zararlıdır deyip dosyayı siliyor :S toolbar beni sevmiyor mu yoksa :crying: (Leyla bir işini de sorunsuz yap, bana iş çıkarma :innocent: ama olmadı Erhan ne yapabilirim :blush: :p :D)
aynen bende denedim fakat yükleyemedim virüs programı engelledi dosyayı nasıl yükleyebilirim :confused1 :confused1 :surrender
aynen bende denedim fakat yükleyemedim virüs programı engelledi dosyayı nasıl yükleyebilirim :confused1 :confused1 :surrender
Dosyayı Virüs veye Spyware Olarak Görmesi Normal
Toolbarı Yüklemek Için Anti Virüs Programınızı Deaktive Ediniz..
Sonra Yükleyiniz Zatten Boyutu Çok Kücük
Kurulum Bittikten Sonra Antivirüs Programınızı Tekrar Açabilirsiniz..
Kolay Gelsin
kirampali 23.04.2007, 09:39 Merhaba sevgili arkadaşlar..,
Pek lazım değil ama belki olmasında da sakınca görmediğim bir işlevden bahsetmek istiyorum.
Google toollbarı'nın foruma uygulanmış veya eklenerek geliştirilmiş hali diye bilirim.
Mesala;aleviforum.com sitesinde olmadığınız zaman başka bir işle meşğülken "önemli ve özel mesajlar" için bu toollbar yararlı olabiliyor.
Ayrıca;bu toolbar üzerinden arama yapıldığında sitemizede katkı yapmış oluyoruz.Toolbarın gelişmiş fonksiyonları var bunun içerisine forumun tüm "özelliklerini" ekleyebiliyorsunuz.
Mesala;Radyo yayının linki...
Bilmem nasıl yapılacağı hakkında bir fikrim yok ama forumda programcılıkla uğraşan en azından bu işi bilen arkadaşlarımız var.Ben sanal alemde şuan bir site üzerinden bir deneme yaptım...link aşağıdadır..
.... AleviForum Toolbar Görüntü ..... (http://alevi.forumtoolbar.com)
..... AleviForum Toolbar YÜKLE ....! (http://alevi.forumtoolbar.com/exe)
Yani böyle bir şey yapsak ve aleviforum.com'a özel olarak hazırlasak nasıl olur...Yukarıda verdiğim linki pc'nize yükleyin ve bir deneme yapın.Yanılmıyorsam sitenin hitinide artırıyor bu toolbar durumu...
Çok fazla eksileri ve artılarından bahsetmedim...(aramızda kalsın bilmiyorum..:stuart: )
Yani "google toolbarın" yerinde "aleviforum toolbarını" düşünün...
Bence çok güzel olacaktır....
Tabi nasıl yapılacak onuda bilmiyorum...:S
Genede böyle bir şay lazımıdır diye sizlerin görüşlerini ve düşüncelerini alayım..
Uygunsa böyle bir çalışma yapabilir miyiz.....
diye sizi rahatsız etmek istedim....:blink:
Saygılar...,
şu ana kadar kullandıklarımın en iyisi diyebilirim. çok güzel bi toolbar olmuş. emeği geçenlere çok teşekkürler.
Aleviforum toolbar 1.1 :p:p Versiyonuna geçtik siz hala eskisini yükleyemediniz. :lol: :lol: :lol: :devil2: :devil2:
Ben yükledim ama daha sonra dll dosyasayı hata verdi.
Explorer kendi kendine kapanıyor.
Bir sorun var galiba...
Bakın toolbar için bir şarkı besteledim :p
Forumun toolbar ı olmuştu
Pencereme konmuştu
Aldım onu windowsuma
Herşeyi göreyim diye
Pır pır ederken kilitlendi
Bak pencerem boş kaldı :lol: :lol:
Arkadaşlar yeni toolbarımız hayırlı ve uğurlu olsun diye yarın öğleden sonra Halil İbrahim kurbanı yapacağım. Tüm dostlar davetlidir :p
Alevimen 23.04.2007, 15:37 Ben yükledim ama daha sonra dll dosyasayı hata verdi.
Explorer kendi kendine kapanıyor.
Bir sorun var galiba...
Hangi İE sürümünü kullanıyorsunuz ve tam olarak hangi dll dosyasyına hata verdi.
İE 7 kullanıyorum aleviforum.dll dosyasında hata veriyor ve yeni bir sayfa açınca İE otomatik olarak kapanıyor...
hehehe ben de yükledim:p :clown: nihayet başardım, aferim bana :rolleyes: :innocent:
artık benim de toolbarım var :stuart: sağol Akayım :innocent:
Alevimen 23.04.2007, 15:54 bu ara İE 7 kullanıp hata görmeyen var mı?
şu ana kadar kullandıklarımın en iyisi diyebilirim. çok güzel bi toolbar olmuş. emeği geçenlere çok teşekkürler.
Zileli yanlız ilk sayfadakini değil..:saddam:
Bu linktekini yüklemeniz gerekiyor...
Tıklayınız....! (http://www.aleviforum.com/toolbar/aleviforumToolbar.exe).....:innocent:
savaş-24 23.04.2007, 21:50 Ben indirdim ve Kurdum hiç bir sorun yok gayet güzel olmuş emeği geçenlere teşekkürler
Benim bilgisayarda virüslü bir dosya diye bildirim çıktı. Anlamadım nasıl oluyor?
Alevimen 24.04.2007, 17:28 sanırım anti virusu yükleyiş esnasında devre dışı bırakmak lazım...
acaba .exe diye mı öyle oluyor..
ya gerçekten bir virüs varsa o zamanda prog. devre dışı bırakmak sağlıklı olurmu bilmiyorum ama kaspersky cayır cayır ötüyor..bende hemen sildim sorun nerden kaynaklanıyor bilen var mı?
Alevimen 24.04.2007, 17:42 ya gerçekten bir virüs varsa o zamanda prog. devre dışı bırakmak sağlıklı olurmu bilmiyorum ama kaspersky cayır cayır ötüyor..bende hemen sildim sorun nerden kaynaklanıyor bilen var mı?
hmm.. toolbarı ben kendim yaptım ve hatırladığım kadarıyla virus mirus yok. Garip soru olmuş, oldukça garip ve düşündürücü.
örneğeine baktımda indireyimdedeim hemenn, sonradann evdee olmadığımıı hatırladımm daa :) neysee kendii bil. sayarımaa indireyimm daha sonra ama güzel düşünülmüşş bilmem alışabilirmiyimm ama alışırsamm süperr olacakk :w00t:
ya gerçekten bir virüs varsa o zamanda prog. devre dışı bırakmak sağlıklı olurmu bilmiyorum ama kaspersky cayır cayır ötüyor..bende hemen sildim sorun nerden kaynaklanıyor bilen var mı?
Arkadaşlar IE 7 Kullananlar Windoes Update Sittesinden Gerekli Güncellemeleri Yapsınlar Bende'de Sorun Vermişi Hatta Alevimenle Özelden Yazışmıştık
Sonra Güncellemeleri Yükledim Sorun Kalmadı
Toolbarı Virüs Olarak Görmesi Normaldır Nedeni Ise..
Bu Toolbar .exe Uzantılı Normalde .msi veya başka Bir Uzantı Kullanılır
.exe Daha Sağlıklıdır Aslında
Kaspersky .exe Uzantılı Toolbarları Black Liste Almasında'ki Neden Ise
Kullanıcıların Toolbarlarda Otomatik Bir Açılır Pencere Açtırıcı "Reklam için" Kodların Olmasından Sıkça Şikayet Etmeleridir
Toolbarda Herhangi Bir Virüs Söz Konusu Değil Siz Antivirüs Programlarınızı Kapatıp Yükleyiniz
Sonuçta Seçim Sizin Ama Yok Ben Güvenmiyorum Yüklemem Derseniz :)
Buda Gerçekten Ayıp Olur Çünkü Toolbarı Alevimen Yapti :)
Kolay Gelsin
ben ie kullanmıyorum firefox kullanıyorum bu onun virüs uyarısı yapıp yapmayacağını belirleyebilir mi? ben toolbarı firefox'a kuracam ayrıca. (ie var ama genelde firefox kullanıyorum).
ben ie kullanmıyorum firefox kullanıyorum bu onun virüs uyarısı yapıp yapmayacağını belirleyebilir mi? ben toolbarı firefox'a kuracam ayrıca. (ie var ama genelde firefox kullanıyorum).
Sanırım Firefox'la Uyumsuz Kendim Gerçi Denemedim Ama
Tahminimce Firefoxla Uyumsuz Bi Alevimene Sor Istersen Programın Yazarı O Çünkü :)
Kolay Gelsin
Alevimen 30.04.2007, 18:01 firefox sürümü için uyumlu deyil.
burda bilgi yazıyor:
http://www.aleviforum.com/index.php?page=toolbar
zafergngr 09.05.2007, 08:35 hocam toolbar iyi hoş güzelde benim antivirüs programım (kaspersky 6.0 pro) bunun içinde virüs buldu tararken ve sildi... sizce ne yapmalıyım???
Alevimen 09.05.2007, 08:44 anti vuruşlar niye öyle yapıyor bende anlamıyorum herhalde toolbarı zararlı olarak görüyor ama ben kendim yaptığım için zararsız. sildiğinde hangi gerekçeyle sildiğini söylüyor mu? yani şu şu şey bulundu ondan sildim gibi, genelde rapor yapılır..
kirampali 09.05.2007, 09:27 anti vuruşlar niye öyle yapıyor bende anlamıyorum herhalde toolbarı zararlı olarak görüyor ama ben kendim yaptığım için zararsız. sildiğinde hangi gerekçeyle sildiğini söylüyor mu? yani şu şu şey bulundu ondan sildim gibi, genelde rapor yapılır..
benim kullandığım antivirüste zararlı dosya bulundu diyor. dosya türü belirtmiyor. o yüzden dosyayı siliyor. başka bir programla tarattığımda ise C:\ altındaki Aleviforumtoolbar klasörünün zararlı olduğunu söylüyor.
Alevimen 09.05.2007, 09:31 sende mi kaparsky kullanıyorsun?
Tollbar..bölümü yenilenmiş..
Ancak yüklemede -bende- hata oluyor..
Ben yükleyemedim...saygılar...
Tollbar..bölümü yenilenmiş..
Ancak yüklemede -bende- hata oluyor..
Ben yükleyemedim...saygılar...
Linklermi Çalışmıyor Yoksa Sen Bir Hata mi Aliyorsun
Hata Aliyorsan Lütfen Aldigin Hatayı Yazarmisin
Eğer Firefox Sürümü İçin Hata Aliyorsan Firefox Sürümünün 1.5 Olmasi Gerekir
Diğer Sürümlerle Çalışmaz..
Dowloand sırasında yetersiz bağlantı oldugu için sanırım yüklemeyi yapmadı.Şimdi denedim yükledi..
Bu benim ilk verdiğim toolbar örnegi..ama geliştirilmiş hali..
Tabii ki bu daha fazla geliştirilmiş...Ve güzeleştirilmiş..
Helede radyo için sadece "play" düğmesi çok güzel olmuş...:)
Bence herkes kullanmalı..çok güzel olmuş ve yararlı seçenekleri var.
Emeğin için saol akay...
benim Firefox/2.0.0.3 ama yinede yükleme yapılmıyor, virüs programı da hata vermiyor anlayamadım? bendeki hatayla karşılaşan var mı? veya bunun çözümüyle ilgili bilgisi olan?
benim Firefox/2.0.0.3 ama yinede yükleme yapılmıyor, virüs programı da hata vermiyor anlayamadım? bendeki hatayla karşılaşan var mı? veya bunun çözümüyle ilgili bilgisi olan?
Toolbar Firefox 1.5 Sürüme Uyumludur 1.5 Üstü Sürümlerle Uyumlu Değil ve Çalışmaz Internet Explorerin Tüm Sürümleriyle Uyumludur
Firefox Için Kullanamayanlar Internet Explorer Için Kullanabilirler
Kolay Gelsin
Evet Artik Alevi Forum Toolbar'i Tüm Firefox Sürümleriyle Kullanabilirsiniz
Firefox Sürümü Için Indirdiğiniz .xpi Uzantili Dosyaya Çift Tiklayin
Açilan Pencerede Birlikte Açı Tıklayın ve Program Filles'tan Mozilla'yi Tiklayin
Kurulum Başlicaktir
Kurulumdan Sonra Firefox Yeni Pencere Başlatacaktır "Yeni Uygulama"
Uygulama Başlarken AleviForum Toolbarin Yüklenmiş Oldugu Bir Açılır Pencere ile Karşılaşıcaksiniz. Pencerenin Altında Finish Yazan Düğmeye Tiklamaniz Kurulumu Başarili Bir Şekilde Tamamlanmasini Sağlicaktir
Alevi Forum Toolbar Firefox'un Tüm Tema Eklentileriylede Uyumludur
Seçtiğiniz Tema Hangi Renk Olursa Olsun Toolbar Kendisini O Renge Göre
Gözlerinizi Yormicak Şekilde Yeniler..
Merhaba Canlar,
Ben yükledim ama kısa bir süre sonra İE hata vermeye başladı.
Geçen sever yüklediğimde de aynı sorun olmuştu.
Bu sorun neden kaynaklanıyor bulamadınız mı?
Merhaba Canlar,
Ben yükledim ama kısa bir süre sonra İE hata vermeye başladı.
Geçen sever yüklediğimde de aynı sorun olmuştu.
Bu sorun neden kaynaklanıyor bulamadınız mı?
Xp Sp2 Kullanıyorsan Güncellemeri Aç
Ie'i Yükseltebiliyorsan 7nci "Son" Sürümünü Kullan Sorun Kalmicaktir
Xp Sp2 Kullanıyorsan Güncellemeri Aç
Ie'i Yükseltebiliyorsan 7nci "Son" Sürümünü Kullan Sorun Kalmicaktir
Merhaba,
Zaten dediklerin bende mevcut...
Ama hata veriyor sistem çok yeni pc ile ilgili bir sorun yok yani...
Merhaba,
Zaten dediklerin bende mevcut...
Ama hata veriyor sistem çok yeni pc ile ilgili bir sorun yok yani...
Sorunu Anlıyorum Sisteminize Kayıt Düzenleyici Gerekiyor
Bunun Nedeni Çok Program Yüklenip Kaldirilmasi
Ayrıca Pc'nin Yeni Olmasi Önemli Değil Işletim Sisteminin Yeni Olmasi Gerek :)
Çünkü İşletim Sistemi Olmadan Pc İşe Yaramaz
Bu Nedenle Format Attiktan Sonra ie'de Kullanabilirsiniz
Ancak Bu Sorun Teşkil Etmiyor AleviForumu Daha Hızlı Gezmek İçin Firefox'u Kullanmanizi Tavsiye Ederiz Conduit AleviForum Toolbar Tüm Firefox Sürümleriyle Sorunsuz Çalışmaktadır Firefox Kurulumu İçin Bir Üst Mesajı Okuyabilirsiniz
Kolay Gelsin
Sorunu Anlıyorum Sisteminize Kayıt Düzenleyici Gerekiyor
Bunun Nedeni Çok Program Yüklenip Kaldirilmasi
Ayrıca Pc'nin Yeni Olmasi Önemli Değil Işletim Sisteminin Yeni Olmasi Gerek :)
Çünkü İşletim Sistemi Olmadan Pc İşe Yaramaz
Bu Nedenle Format Attiktan Sonra ie'de Kullanabilirsiniz
Ancak Bu Sorun Teşkil Etmiyor AleviForumu Daha Hızlı Gezmek İçin Firefox'u Kullanmanizi Tavsiye Ederiz Conduit AleviForum Toolbar Tüm Firefox Sürümleriyle Sorunsuz Çalışmaktadır Firefox Kurulumu İçin Bir Üst Mesajı Okuyabilirsiniz
Kolay Gelsin
Verdiğin bilgiler için teşekkürler...
Birde Firefox deneyelim...
sultanhaşhaş 10.07.2007, 11:43 Peki arkadaşlar...sizlerin beklentileri nedir..Yani toolbar'da nelerin olmasını istiyoruz...
Bunları "ekstra bölüm" içerisinde verebiliriz...Kendi istegimize göre istediğimiz eklentiyi kullanabilirz...
Bu yüzden güzel önerilere ihtiyaç vardır... :)
ben şimdi yükledim toolbar ı çok güzel olmuş,hem görünümü çok şık hemde kullanış olarak maksadına çok uygun,kullanışlı olmuş,ellerinize sağlık,
teşekkürler,
Blackfox 24.07.2007, 13:55 ben yükleyemedim. adreste sadece kurulum anahtarı olan xpi gözüküyor. Sistem Ubuntu linux tarayıcı: firefox 2.0.0.4
sevdalinka 23.08.2007, 22:08 selam canlar bede sivas yuvalıçayır köyündenim
sevimsizo 02.10.2007, 20:05 mrb arkadaşlar chat bölümüne giremiyorum ltf bana yardımcı olurmusunuz
|