Orijinalini görmek için tıklayınız : Çorum'da alevi oranı ve yerleşim yerleri

cihan24xx
22.12.2005, 22:00
Selam canlar,bu sayfa gercekden cok ilginc..ben Corumluyum..
bütün Corumlulara ve canlara selam....Corumda yaklasik 300 alevi köyü vardir...
yogun olarak Mecitözü,Ortaköy,Alaca,Sungulu ve kizmen Isikilipde yasarlar,,bir kactane köyde Osmancikda vardir...Corum merkezde de 30-35 alevi köyü vardir.Corumdaki alevilerin 35% kürt olmak üzere diger kalan 60-65% Türk Alevileridir..Corumdaki Kürt aleviler kurmanci konusur,zaza olan alevi daha görmedim ama corumun kuzeyinde bayat tarafinda mevcut mus.
Corumda kürt-Alevi kölyerden bir kac örnek;
1.Sanliosman
2.Findikli
3.Göbsen (simdiki adi yaylacik)
4)cevizli
5)Kavakalan
6)Asar
7)KAdideresi
8)Kozluca
9)Karagöz
10)Düdüklü
11)Sogucak
12)kozluca
13)mollhasan
14)Mazibasi
15)

Türk-Alevi köylerden bir kac örnek.
1)Gökkoey
2)kussaray usw.
3)akpinar

Saygilarimla Zülfikar

cihan24xx
22.12.2005, 22:03
Corumda yaklasik 300 alevi köyü vardir.

Ceyhun
23.12.2005, 13:23
Cihan Bey mesajlarınızı birleştirmek ve tekrarlayan mesajlarınızı silmek zorunda kaldım. Lütfen konu açarken daha özenli olunuz. Bilgiler için teşekkürler.

Bu arada Kuşsaray'ın yanında "usw" yazıyor. Bu yanlışlıkla mı yazıldı? Yoksa bir anlamı mı var? Ben Kuşsaraylıyım da ondan soruyorum.

dedebey
23.12.2005, 15:42
Cihan arkadaşımıza önce verdiği bilgiler için teşekkür ederim. Birkaç kere duyduğum bir iddiayla ilgili bilgi edinmek istiyorum. Çorum Alevileri arasında son yıllarda Şiileşme olduğu hatta Ehli Beyt Cami diye Şiileşmiş Alevilerin devam ettiği bir cami kurulduğu söyleniyor. Bu iddiaların doğruluk payı var mı?

Ceyhun
23.12.2005, 17:39
Cihan arkadaşımıza önce verdiği bilgiler için teşekkür ederim. Birkaç kere duyduğum bir iddiayla ilgili bilgi edinmek istiyorum. Çorum Alevileri arasında son yıllarda Şiileşme olduğu hatta Ehli Beyt Cami diye Şiileşmiş Alevilerin devam ettiği bir cami kurulduğu söyleniyor. Bu iddiaların doğruluk payı var mı?

Ehl-i Beyt Camii diye bir şii cami vardır doğru Çorum'da. Ama bir şiileşmeden söz edilemez. Bunun yanında Hacı Bektaş, Pir Sultan gibi dernekler de Çorum'da gerekli faaliyetleri göstermektedir. Bu konu ile ilgili Ercan isimli üyemizin eski CHP/DYP milletvekili Cemal Şahin ve oğlu hakkındaki yazılarını aratabilirsiniz.

Kizilbas 66
24.12.2005, 11:21
Bu arada Kuşsaray'ın yanında "usw" yazıyor. Bu yanlışlıkla mı yazıldı? Yoksa bir anlamı mı var? Ben Kuşsaraylıyım da ondan soruyorum.

Sevgili Ccgunal......

Burda yetisen genclerimizin ve kismen ilk kusaginda Türkceyi konusurken ve yazarken yabanci dildeki kelimeleri de daha rahat telaffuz etmesi noktasinda kullandigini görüyoruz.Bu artik yerlesmis durumda .Fakat ben Avrupada oldugu gibi Türkiyede de dilimizin yozlastirildigini söyleyebilirim.
Yukarida yazan " usw " Almanca " und so weiter " in kisaltilmisi Türkce karsiligi ise ve bunun gibi, ve buna benzer anlamini tasir.

Not : Foruma yazan arkadaslar dil konusunda daha dikkatli olmali.

Saygilarimla......

AleviKürt
28.12.2005, 21:27
Corum merkezde de 30-35 alevi köyü vardir.Corumdaki alevilerin 35% kürt olmak üzere diger kalan 60-65% Türk Alevileridir..

Hayir yanlis.. Corumun merkezinde 100 alevi köyleri var.. Corum alevi köylerinin yaklasik 50 tanesi kürt.. Geri kalani türk/türkmen. Demek ki %25'i kürt (en az).

Corumda 300'e yakin alevi köy oldugu dogru.

Teoman Sahin benim köylümdür.. Ve Ehli Beyt camii iranin destegiyle kuruldu, istanbulda da Zeynebiyye camisi varmis sii olarak.

cihan24xx
30.12.2005, 15:10
Hayir yanlis.. Corumun merkezinde 100 alevi köyleri var.. Corum alevi köylerinin yaklasik 50 tanesi kürt.. Geri kalani türk/türkmen. Demek ki %25'i kürt (en az).

Corumda 300'e yakin alevi köy oldugu dogru.

Teoman Sahin benim köylümdür.. Ve Ehli Beyt camii iranin destegiyle kuruldu, istanbulda da Zeynebiyye camisi varmis sii olarak.

merkezde dogru merkezin kuzeyindeki alevi köyleri saymadim..onlari katarsak 100 bulur alevi köyleri..ama 50 tane kürt köyü olmasi tamammen yanlisdir...sadece merkeze bagli 20 köyü var,,tek ortaköye bagli 8-10 arasi var.--mecitözüde alaca sungurlu saymadan yani corumda rahatca 100 kurmanc köyü var..ve burda safi kürt köyleri saymiyorum Sarlik gibi köyleri saymiyorum.....sen hangi köylüsün ögrenebilirmiyim ????ve nerden katliyorsun ..köylü cikmayalim....???

saygilarimla

zülfikar

AleviKürt
30.12.2005, 21:10
merkezde dogru merkezin kuzeyindeki alevi köyleri saymadim..onlari katarsak 100 bulur alevi köyleri..ama 50 tane kürt köyü olmasi tamammen yanlisdir...sadece merkeze bagli 20 köyü var,,tek ortaköye bagli 8-10 arasi var.--mecitözüde alaca sungurlu saymadan yani corumda rahatca 100 kurmanc köyü var..ve burda safi kürt köyleri saymiyorum Sarlik gibi köyleri saymiyorum.....sen hangi köylüsün ögrenebilirmiyim ????ve nerden katliyorsun ..köylü cikmayalim....???

saygilarimla

zülfikar

ya kusura bakma.. ama mecitözünde kürt alevi tek 4 - 6 köy var.. mecitözülü tanidiklar cok.. ben kaydereliyim.. alacada 50 alevi köyü var.. ve bunlarin arasinda ancak 8 - 12 köy kürttür.. sungurluda alevi kürt köylerin oldugunu duymadim.. sen köyleri cok biliyorsan bana yardim edebilirsin.. ben corum köylerini arastiriyorum.. 100 alevi kürt köyün olduguna inanamiyorum.. köy isimleri var mi sende? zaten alevi kürtler cogunlukta alaca, merkez ve mecitözünde var.. diger yerlerde cok ama cok azdir.. bizim ocaktan haric pek köy yok..

Candacan
06.01.2006, 00:14
Selam sevgili canlar,
Verdiğiniz bilgiler yaklaşık doğru. Çorum'un bütün ilçelerinde alevi köyleri vardır. En az alevi köyün olduğu ilçeler Bayat ve İskilip'tir. Bunun dışında önceleri alevi olupta sonradan sünnileşen alevi köyleri de vardır. Bilinen bir kaçının dışında 8-10 sünnileşmiş alevi köyünün olduğu söylenmektedir. Tabi bu köylerin alevi olduklarını iddia etmek çok güçtür. Artık kraldan çok kralcı oldukları için bunu ispat etmek te çok güçtür. Benim bildiğim, içlerinden bazılarının da doğruladığı iki sünnileşmiş alevi köy var.
Sizlere bazı alevi köylerin adlarını mecitözü'nden başlayarak vereceğim. Bunların hangileri türk, hangileri türk gerçekten bilmiyorum. Bilme ihtiyacı da hiç hissetmedim.
Kalecik,Dağsaray,Beke,Boğazkaya,Konaç,Köseeyüp,Kay ı, Alancık, Kozören, Geygoca, Hisarkavak, Totali, Kargı, Karacuma, Boyacı, Çayköy, Körücek, Sorkoğlan, ...Karasar, Güvenli, Hazırdede, Kuşsaray, Palabıyık, Atçalı, Pancarlık, Kavacık, kazıklıkaya, Turgut, Şekerbey(Bu köyde birkaç şii var), Yoğunpelit, Sazak, Çobandivan, Ahmetoğlan, Üçköy, Gökçepınar,... Devam edecek.

onurtt
06.01.2006, 02:24
bence konu başlığını çorumdaki türk ve kürt alevi köyleri yapın daha iyi...

Piro019
06.01.2006, 14:17
ben CORUM / MECITÖZÜ / KÖSEEYÜP Köyündenim bizim köyde alevi köyüdür.

AleviKürt
06.01.2006, 20:21
Sizlere bazı alevi köylerin adlarını mecitözü'nden başlayarak vereceğim. ....Çayköy...

selam candacan.. Çayköyün alevi oldugundan eminmisin? digerlerini biliyordum, ama bu köyü sünni olarak biliyorum?

Çayköy:
http://www.yerelnet.org.tr/iller/koy.php?koyid=242360

Alevikız :)
07.01.2006, 00:13
Merhaba ben aranıza yeni katıldım ama Alevi olarak aranızda hep vardım :)

Ben Tekirdağlıyım. Form yazılarında Alevilikle ilgili çok değişik şeyler okuyorum. Ya inanmıyorum bunu konuşabilmek ne kadar güzel. Okulda olsun işyerimde olsun arkadaşlarım ne iğrenç şeyler söylerdi Aleviler için. Bu yüzden ben durumumu saklardım. Ben kötü bir insan değilim ki veya aşağılık hiç bir şey yapmamış olmama rağmen kendimi birilerine bir şeyler anlatmak kendimi aklamaya çalışıyormuşum gibi hissetmekten nefret ediyorum. Seviyorum alevi olmayı :). En çokta türkülerimizi, nefeslerimizi. Alevilik hakkında sizin gibi uzun uzun yazacak bilgilerim yok ama alevi olduğunu öğrendiğim bir insana bir başka türlü ısınıyor yüreğim.

Candacan
07.01.2006, 02:29
Haklısın can,
Dikkatsiz davranmışım. Özür dilerim. Düzelteceğim.
Ayrıca uyarın için gerçekten teşekkür ederim.

selam candacan.. Çayköyün alevi oldugundan eminmisin? digerlerini biliyordum, ama bu köyü sünni olarak biliyorum?

Çayköy:
http://www.yerelnet.org.tr/iller/koy.php?koyid=242360

Kizilbas 66
07.01.2006, 12:17
Sevgili Corumlular...

Corum ilindeki Alevi köyleriyle ilgili konuya bende Alaca yakinlarinlarindan gelmem dolayisiyla bildigim ve arastirdigim kadari ile Alevi yerlesim birimlerini yazarak katkida bulunmak istiyorum..

B.Keslik
Küre
Koyunoglu
Miyanesultan
Bozdogan
K.Keslik
Hüyük
Celebibagi
Kizkaraca
B.Camili
K.Camili
Kicili
Kuzkisla
Dutluca
Kalinkaya
Cikhasan
Eskiyapar
Kizkaraca
cöplü
Isahaci
Kuylus
Circir
Kargin
Comar
Haydarköy
Besiktepe
Kochisar
Akören
Kuyumcusaray
Kayabüvet
Balcikhisar
Dölderesi
Yenice
Karatepe
B.Dona
K.Dona
Kuylus
Dedepinari

Tespit edebildiklerim bu kadar....

Saygilarimla...

erdem
07.01.2006, 15:26
slm cihan kardeşim ilk önce verdiginiz bilgiler için teşekür ederim sen nerelisin daha dogrusu çorumun neresinden sin ben çorum düdüklük köyündenimde genelde hep bizim orları yazmışsında ondan dolayı sordum

AleviKürt
07.01.2006, 16:57
Sevgili Corumlular...

Corum ilindeki Alevi köyleriyle ilgili konuya bende Alaca yakinlarinlarindan gelmem dolayisiyla bildigim ve arastirdigim kadari ile Alevi yerlesim birimlerini yazarak katkida bulunmak istiyorum..

B.Keslik
Küre
Koyunoglu
Miyanesultan
Bozdogan
K.Keslik
Hüyük
Celebibagi
Kizkaraca
B.Camili
K.Camili
Kicili
Kuzkisla
Dutluca
Kalinkaya
Cikhasan
Eskiyapar
Kizkaraca
cöplü
Isahaci
Kuylus
Circir
Kargin
Comar
Haydarköy
Besiktepe
Kochisar
Akören
Kuyumcusaray
Kayabüvet
Balcikhisar
Dölderesi
Yenice
Karatepe
B.Dona
K.Dona
Kuylus
Dedepinari

Tespit edebildiklerim bu kadar....

Saygilarimla...

selam dost.. bilgiler icin tesekürler.. ama bir kac hatan olabilir.
miyanesultan köyü tamamen sünnidir.. bu köyün kendi köyüme yakin oldugu icin iyi tanidigim bir köydür. oraya gelin giden aleviler var, veya sonradan oraya baska köylerden göc eden bi kac alevi ailelerin oldugunu da duydum, ama bunlar herhalde sünnilesmis durumda artik.
Besiktepe ve Çöplü köyü de sünnidir.
Kuylus, Kizkaraca köyü, Kücük Dona ve Büyük Dona da bildigim kadariyle sünni köyleridir.
Dedepinari köyünün de sünni oldugunu duydum. Ama emin degilim.
Isahaci ve Balcikhisar karisiktir.

tabiki yazdiklarimin arasinda yanlisliklar olabilir.

saygilar

Kizilbas 66
08.01.2006, 11:34
selam dost.. bilgiler icin tesekürler.. ama bir kac hatan olabilir.
miyanesultan köyü tamamen sünnidir.. bu köyün kendi köyüme yakin oldugu icin iyi tanidigim bir köydür. oraya gelin giden aleviler var, veya sonradan oraya baska köylerden göc eden bi kac alevi ailelerin oldugunu da duydum, ama bunlar herhalde sünnilesmis durumda artik.
Kuylus, Kizkaraca köyü, Kücük Dona ve Büyük Dona da bildigim kadariyle sünni köyleridir.

saygilar

Evet Arkadasim bu köylerin bircogunu bilmekle beraber bazi köylerin Alevi-Sünni karisik sekilde yasamasi dolayisiyla tesbitlerimi yazmadim..Ama genelde Sünnilerin orani bu köylerde cok daha azdir ( 3-4 ) aile kadar..
Bilmeyerek yaptigim hatadan dolayi özür...
Sevgilerimle...

Gannush
08.01.2006, 20:13
Merhaba ben aranıza yeni katıldım ama Alevi olarak aranızda hep vardım :)

Ben Tekirdağlıyım. Ailem çok eski yıllarda Bulgaristandan gelmiş. İstanbulda yaşıyorum. Form yazılarında Alevilikle ilgili çok değişik şeyler okuyorum. Dedem Aleviliğimizi anlatırken Ehlibeyt olduğumuzu söylerdi. Ya inanmıyorum bunu konuşabilmek ne kadar güzel. Okulda olsun işyerimde olsun arkadaşlarım ne iğrenç şeyler söylerdi Aleviler için. Bu yüzden ben durumumu saklardım. Ben kötü bir insan değilim ki veya aşağılık hiç bir şey yapmamış olmama rağmen kendimi birilerine bir şeyler anlatmak kendimi aklamaya çalışıyormuşum gibi hissetmekten nefret ediyorum. Seviyorum alevi olmayı :). En çokta türkülerimizi, nefeslerimizi. Alevilik hakkında sizin gibi uzun uzun yazacak bilgilerim yok ama alevi olduğunu öğrendiğim bir insana bir başka türlü ısınıyor yüreğim.

Benim merak ettiğim Elazığ ilinde alevi olan insanlar varmı? Elazığ merkez doğumlu olan arkadaşlarım var. Ama onlara bunu açıkça soramıyorum. Belki bilen birileri bana da böyle sayısal oranlar verir :) Belki o zaman bu arkadaşlarımla hayatın sorunlarından başka paylaşabileceğim daha güzel şeyler olur.

Teşekkür ederim...

Balkan kökenli Alevileri görebilmek ne güzel. Bulgaristan göçmenlerinin arasında Bulgaristan'ın Deliorman bölgesinde Alevilerin içlerine kapanık şekilde yaşadıklarını duymuştum. Şimdiye kadar hiç Balkan Alevisi ile tanışmadım gerçek hayatta. Kısmet burayaymış.

Soruna gelince;

Elazığ'da hatırı sayılır bir yerleşik Alevi nüfus vardı. Ancak ekonomik zorluklar ve koyu bağnazlık yüzünden çoğu büyük şehirlere göç etti. Benim bildiğim kadarıyla geriye kalan Alevilerin bir kısmı merkezde "Yukarı mahalle" adıyla anılan yerde oturuyorlarmış. Köyler hakkında bilgim yok.

08.01.2006, 20:32
Teşekkür ederim Gannush. Evet bizim taraftaki aleviler baya içine kapanık. Yaşadığım yerde insanlar aleviler hakkında çok kötü konuşuyor. Buna en yakınımda oalan arkadaşlarımda dahil. Hatta bazen muhabbet ederken insanların memleketlerinden bile şüphelenip soğuk davranıyorlar. Bu hiç hoş değil.

Gannush
08.01.2006, 20:35
Bulgaristan'da Aleviler hangi bölgelerde yaşarlar? Nüfus oranları nedir?

08.01.2006, 20:51
Burgaz tarafları olduğunu söylüyorlar.

Gannush
08.01.2006, 20:53
Anlıyorum. Siz galiba 59 ya da 78 göçmenisiniz.

08.01.2006, 20:56
Ben İstanbulda doğdum büyüdüm.her şehirden insan var.

Candacan
11.01.2006, 02:46
Sevgili canlar,
Çorum ilinde 268 köyde alevi yaşamaktadır. Bu köylerden bazıları karışıktır. Bazı karışık köylerde ise alevi sayısı yok denecek kadar azalmıştır. Hatta hiç yoktur. Bu köyler bu listeye yazılmamıştır. Genel olarak alevi köylerin eğitim düzeyleri yüksektir. Ve hiç bir zaman sol potansiyellerini kaybetmemişlerdir. Özellikle Kuşsaray, Sarinbey, Üçköy, Gökçam ve Çampınar(Secani); bilim adamları ve üst düzey kamu görevlileri yetiştirmişlerdir. Ve her zaman devrimci hareketin temel dinamiğini oluşturmuşlardır.
Çorum merkez köyleri:
Kuşsaray, Eymir, Harmancık, Sarmaşa, Hızırdede, Büğet, Güvenli, Karasar, Ataköy, Palabıyık, Atçalı, Pancarlık, Kavacık, Eskiekin(karışık), Kazıklıkaya, Turgut, Tolamehmet, Şekerbey(karışık), Yoğunpelit, Sazak, Çobandüven, Ahmetoğlan, Üçköy, Örencik, Karagöz, Hımıroğlu, Gökçepınar, Kadıderesi, Mollahasan, Şanlıosman, Düdüklü, Mustafaçelebi, Gökköy, Kozluca, Sevindikalan, Mühürler, Teslim, Karacaköy, Kılıçören, Büyükdivan, Budakören, Yenice, Kadıkırı(karışık), Tahran, Çayhatap, Sapaköy, Narlık, Karadona, Çağşak, Evciortakışla, Evciyenikışla, Evcikuzkışla, Yenihayat, Sarinbey, Seyfe, Mislerovacığı, Bürüoğlu, Hamdiköy, Serban, Sırıklı, Morsümbül, Bektaşoğlu, Seydimçakallı, Arpalık, Altınbaş, Kertme, Karakeçili, Şahinkaya, Ülkenpınarı(çerkes), Dereköy, Eskiören, Kızılkır, İnalözü(karışık), Hacıbey, Dut, Çaltıcak, Aslanköy, Eşençay, Eskiköy, Çalyayla, Kıaılpınar, Acıpınar, Dutçakallı, Erdek, Çukurören, Çanakçı, Deller, Ömerbey, Laloğlu.

Alaca’nın köyleri:
Harhar, Karkın, Kalınkaya, Çevreli, Karamahmut, Alacahöyük, İmat, Keşlik, Çelebibağ, Eskiyapar, Gıcıklı, Külah, Çomar, Perçem, Velet, Değirmendere, Haydar, Söğütözü, Onbaşılar, Akçaköy, Kayabüğet, Kuyumcusaray, Yenice, Karetepe, Koçhisar, Balçıkhisar, İsaağacı, Akören, Yeniköy, Kürkçü, Soğucak, Bozdoğan, Büyükkeşlik, Kılavuz, Akpınar, Dutluca, Dereyazıcı, Büyükcamili, Küçükcamili, Geven, Kuzkışla, Değirmenözü, Çırçır, Akçasoku, Küre, Koyunoğlu, Mazıbaşı, Çikhasan.

Mecitözü’nün köyleri:
Köseeyüp, Boğazkaya, Kalecik, Dağsaray, Kayaı, Alancık, Totali, Kavaklı, Koyunağlı, Karacuma, Yeşilova, Boyacı, Geygoca, Hisarkavak, Kozören, Körücek, Karacaören, Sorkoğlan, Akpınar, Konaç.

Sungurlu’nun köyleri:
Karakaya, Beyyurdu, Şekerhacı, Gökçam, Kamışlı, Körkü, Çiçeklikeller, Sarıkaya, Alembeyli, Kemallı, Akpınar, İnegazili(karışık), Oğlaközü, Cevheri, Çayan, Çayan, Mağmatlı, Akçalı,

Ortaköy’ün köyleri:
Aşar, Büyükkışka, Senemoğlu, Cevizli, Kavakalan, İncesu(karışık), Oruçpınar, Kuyucak, Kızılhamza, Fındıklı, Yaylacık, Şalvar.

Osmancık’ın köyleri:
Çampınar, Kumbaba, Baltacı Mehmet Paşa, Yağsiyen, Karağaç.

İskilip’in köyleri:
Kılıçdere, İbik, Veletler, Hasandeğen, Karlık, Cıngıllıoğlu.

Boğazkale’nin köyleri:
Sarıçiçek, Yazı, Yanıca.

Uğurludağ’ın köyleri:
Büyükerikli, Küçükerikli, Gökçeağaç(karışık).

Laçin’in köyleri:
Gökgözler, Kuyumcu(bir mahallesi), Gözübüyük.

Dodurga’nın köyleri:
Obruk, Mehmet Dede Tekkesi.

Kargı’nın köyler:
Karapürçek

Bayat’ın köyleri:
Eskialibey.

Oğuzlar ilçesinde hiç alevi köyü yoktur.

Piro019
11.01.2006, 09:25
Sevgili canlar,
Çorum ilinde 268 köyde alevi yaşamaktadır. Bu köylerden bazıları karışıktır. Bazı karışık köylerde ise alevi sayısı yok denecek kadar azalmıştır. Hatta hiç yoktur. Bu köyler bu listeye yazılmamıştır. Genel olarak alevi köylerin eğitim düzeyleri yüksektir. Ve hiç bir zaman sol potansiyellerini kaybetmemişlerdir. Özellikle Kuşsaray, Sarinbey, Üçköy, Gökçam ve Çampınar(Secani); bilim adamları ve üst düzey kamu görevlileri yetiştirmişlerdir. Ve her zaman devrimci hareketin temel dinamiğini oluşturmuşlardır.
Çorum merkez köyleri:
Kuşsaray, Eymir, Harmancık, Sarmaşa, Hızırdede, Büğet, Güvenli, Karasar, Ataköy, Palabıyık, Atçalı, Pancarlık, Kavacık, Eskiekin(karışık), Kazıklıkaya, Turgut, Tolamehmet, Şekerbey(karışık), Yoğunpelit, Sazak, Çobandüven, Ahmetoğlan, Üçköy, Örencik, Karagöz, Hımıroğlu, Gökçepınar, Kadıderesi, Mollahasan, Şanlıosman, Düdüklü, Mustafaçelebi, Gökköy, Kozluca, Sevindikalan, Mühürler, Teslim, Karacaköy, Kılıçören, Büyükdivan, Budakören, Yenice, Kadıkırı(karışık), Tahran, Çayhatap, Sapaköy, Narlık, Karadona, Çağşak, Evciortakışla, Evciyenikışla, Evcikuzkışla, Yenihayat, Sarinbey, Seyfe, Mislerovacığı, Bürüoğlu, Hamdiköy, Serban, Sırıklı, Morsümbül, Bektaşoğlu, Seydimçakallı, Arpalık, Altınbaş, Kertme, Karakeçili, Şahinkaya, Ülkenpınarı(çerkes), Dereköy, Eskiören, Kızılkır, İnalözü(karışık), Hacıbey, Dut, Çaltıcak, Aslanköy, Eşençay, Eskiköy, Çalyayla, Kıaılpınar, Acıpınar, Dutçakallı, Erdek, Çukurören, Çanakçı, Deller, Ömerbey, Laloğlu.

Alaca’nın köyleri:
Harhar, Karkın, Kalınkaya, Çevreli, Karamahmut, Alacahöyük, İmat, Keşlik, Çelebibağ, Eskiyapar, Gıcıklı, Külah, Çomar, Perçem, Velet, Değirmendere, Haydar, Söğütözü, Onbaşılar, Akçaköy, Kayabüğet, Kuyumcusaray, Yenice, Karetepe, Koçhisar, Balçıkhisar, İsaağacı, Akören, Yeniköy, Kürkçü, Soğucak, Bozdoğan, Büyükkeşlik, Kılavuz, Akpınar, Dutluca, Dereyazıcı, Büyükcamili, Küçükcamili, Geven, Kuzkışla, Değirmenözü, Çırçır, Akçasoku, Küre, Koyunoğlu, Mazıbaşı, Çikhasan.

Mecitözü’nün köyleri:
Köseeyüp, Boğazkaya, Kalecik, Dağsaray, Kayaı, Alancık, Totali, Kavaklı, Koyunağlı, Karacuma, Yeşilova, Boyacı, Geygoca, Hisarkavak, Kozören, Körücek, Karacaören, Sorkoğlan, Akpınar, Konaç.

Sungurlu’nun köyleri:
Karakaya, Beyyurdu, Şekerhacı, Gökçam, Kamışlı, Körkü, Çiçeklikeller, Sarıkaya, Alembeyli, Kemallı, Akpınar, İnegazili(karışık), Oğlaközü, Cevheri, Çayan, Çayan, Mağmatlı, Akçalı,

Ortaköy’ün köyleri:
Aşar, Büyükkışka, Senemoğlu, Cevizli, Kavakalan, İncesu(karışık), Oruçpınar, Kuyucak, Kızılhamza, Fındıklı, Yaylacık, Şalvar.

Osmancık’ın köyleri:

İskilip’in köyleri:

Boğazkale’nin köyleri:
Sarıçiçek, Yazı, Yanıca.

Uğurludağ’ın köyleri:

Laçin’in köyleri:

Dodurga’nın köyleri:

Kargı’nın köyler:
Karapürçek

Bayat’ın köyleri:
Eskialibey.

selam Candacan, Campinar(Secani) yazmissin o köyün ismi SECIYEN DIR (yengem orali) ve alacada KICILLI köyünü unutmussun (damadimiz orali).

Candacan
11.01.2006, 13:35
selam Candacan, Campinar(Secani) yazmissin o köyün ismi SECIYEN DIR (yengem orali) ve alacada KICILLI köyünü unutmussun (damadimiz orali).

Sevgili can haklısın.
Elimdeki kayıtları bulamadım. Ben de geçtim haritanın başına, bilebildiğim kadarıyla işaretledim. Bazı eksiklerimin ve hatalarımın olabileceğini biliyorum. Gördüğünüz hata ve eksikleri düzeltirseniz çok sevinirim.

serkan_nl
14.01.2006, 01:47
Selam arkadaslar Corum'da Altinbas eski adi(Elemin) yani benim koyum merkeze baglidir.Bizim koyde Alevi koyudur.Unutmuyalim.

Ceyhun
14.01.2006, 01:51
Selam arkadaslar Corum'da Altinbas eski adi(Elemin) yani benim koyum merkeze baglidir.Bizim koyde Alevi koyudur.Unutmuyalim.

Gerek Candacan, gerekse de Alevikürt arkadaşlarımız sizin köyü yazmışlar zaten. Unutmamışlar. Listeleri tekrar inceleyiniz.

chatlakalper
19.01.2006, 19:32
mutluevler, milönü, nadik mahalle değil arkadaşlar.mutluevler, milönü yavruturna mahallesine bağlıdır. Nadık ise bahçelievlere bağlı.

Piro019
14.02.2006, 09:08
Mecitözünün Alevi Köyleri
bildigim kadariyla:

ALANCIK
BADAN
BEKE
BOGAZKAYA
BOYACI
DAGSARAY
EMIRBAG (KARISIK)
GEYKOCA
HIDIRKÖY ( KARISIK)
HISARKAVAK
KALECIK
KARACUMA
KARGI ( KARISIK)
KAYI
KONACA
KOYUNAGILI
KOZÖREN
KÖRÜCEK
KÖSEEYÜP
MULLACOP
SIHLAR
SORKOGLAN
TOTALI
YESILOVA

SÜLÜKLÜNÜN TAMAMI KÜRT KÖYÜDÜR

haydoglulu
20.02.2006, 20:20
Sevgili can haklısın.
Elimdeki kayıtları bulamadım. Ben de geçtim haritanın başına, bilebildiğim kadarıyla işaretledim. Bazı eksiklerimin ve hatalarımın olabileceğini biliyorum. Gördüğünüz hata ve eksikleri düzeltirseniz çok sevinirim.
ortakoydeki orucpinar sunnidir

COORUMLU19
20.02.2006, 23:31
buyuk divan köyü
alacada unutunuz´.. saygilar

alicem19
21.02.2006, 11:57
[quote=zeynel abidin]sevgili coorumlu19 bildiğim kadarıyla büyükdivan köyü ]

COORUMLU19
21.02.2006, 18:30
kusura bakkmayin yanlislik oldu saygilarimla

birsen yıldırım
27.02.2006, 05:20
sungurlu ilçesinin gıcılı köyü varmı peki
? bilginiz varmı ben oralıyım da şimdi ismi değişmiş olabilir

lyon06
27.02.2006, 07:04
merhaba benim bildiğim kadarıyla gıcıllı köyü alaca ilçesine bağlı

saygılarımla

lyon06
27.02.2006, 07:12
sungurlu'nun alevi köyleri

meymandı köyü ( şimdiki ismi aydoğan oldu)
diğ köyü
akpınar
körkü
gökçam

saygılarımla

Piro019
27.02.2006, 09:02
alacaya bagli olan kicilli köyüdür.

Piro019
28.02.2006, 09:09
sungurlu'nun alevi köyleri

meymandı köyü ( şimdiki ismi aydoğan oldu)
diğ köyü
akpınar
körkü
gökçam

saygılarımla

selam, sungurlunun toplam kac köyü var ?
sadece 5 alevi köyümü var ?

lyon06
01.03.2006, 00:32
selam can benim bildiğim alevi köyleri bu kadar

Piro019
01.03.2006, 11:12
selam can benim bildiğim alevi köyleri bu kadar

tesekkür ederim lyon06.

birsen yıldırım
03.03.2006, 04:52
arkadaşım bana yazarsan sevinirim kıcılı köyü hakkında bana bilgi verebilecekmisin rica etsem yanıtlarsan sevinirim:

hemşire
15.03.2006, 20:04
Bu yazı için tşk.Ben ALİ SEYDİ KIZILDELİ soyundan geliyorum,malatyalıyım.Dedelerimden duyduğuma göre çorumdada akrabalarım varmış.Tanışmak istiyorum.

gurbetci
19.03.2006, 19:58
selam ben alaca koyunoglu koyundenim 30 yildir almanyanin nürnberg kentinden yasiyorum almanya veya türkiyedeki yakin köylümüzle tanismak istiyorum

62ilev
20.03.2006, 01:29
merhaba candostlar ben urfa'dan çorum sungurlunun alevi köyleri çavuş, karakaya, beylice(eski adı yısıf kıran), kamışlı, yazır,beyyurdu,diçayı, küçük erikli,mahmatlı

Ercan
20.03.2006, 01:57
yogun olarak Mecitözü,Ortaköy,Alaca,Sungulu ve kizmen Isikilipde yasarlar,,bir kactane köyde Osmancikda vardir...Corum merkezde de 30-35 alevi köyü vardir.Corumdaki alevilerin 35% kürt olmak üzere diger kalan 60-65% Türk Alevileridir..Corumdaki Kürt aleviler kurmanci konusur,zaza olan alevi daha görmedim ama corumun kuzeyinde bayat tarafinda mevcut mus.
1.Sanliosman
2.Findikli
4)cevizli
5)Kavakalan

6)Asar
7)KAdideresi
8)Kozluca
9)Karagöz
10)Düdüklü
11)Sogucak
12)kozluca
13)mollhasan
14)Mazibasi
15)

1)Gökkoey
2)kussaray usw.
3)akpinar

Saygilarimla Zülfikar

Corum´da alevi nüfusunun %35 inin kürt oldugunu hangi kaynaklara dayanarak söylüyorsunuz.
Yavuz Sultan Selim döneminde alevi katliamindan sonra Corum´a safi kürtleri yerlestirilmistir.Isterseniz osmanli arsivlerini kanit olarak gösterebilirim.Osmanlinin alevi katliami yaptiktan sonra,dogudan getirdigi insanlarin alevi olabilecegini düsünmek bana inandirici gelmiyor.
Bu nedenle Corum´da yasayan alevilerin %35 inin kürt oldugunu iddia etmek, politik amactan baska birsey ifade etmiyor.

62ilev
20.03.2006, 02:04
ercan dost bende sana katılıyorum bende çorumda bulundum kürt köyü yok denecek kadar azdır

Ercan
20.03.2006, 03:05
ercan dost bende sana katılıyorum bende çorumda bulundum kürt köyü yok denecek kadar azdır

Onayin icin tesekkürler arkadasim,
Maksadim burada insanlar arasinda ayirim yapmak degil.Gözümüzün gördügünü yanlis aktarip insanlari yaniltmalari ...

AleviKürt
20.03.2006, 13:51

Corumda en az 50 kürt köyü var. Az mi cok mu, sizin degerlendirmenize bagli.

Onayin icin tesekkürler arkadasim,
Maksadim burada insanlar arasinda ayirim yapmak degil.Gözümüzün gördügünü yanlis aktarip insanlari yaniltmalari ...

Bana soruyorsan 50 köy (en az) az degil. Bütün Mecitözü Kürt olsa 50 köy olur. Az mi?

selam ben alaca koyunoglu koyundenim 30 yildir almanyanin nürnberg kentinden yasiyorum almanya veya türkiyedeki yakin köylümüzle tanismak istiyorum

Selam koyunoglulu.
Neden size özel mesaj gönderemiyorum?

cihan24xx
20.03.2006, 16:10
Selam ercan!
sorunun nerde oldugunu anlamis degilim!
Corum da kürt köylerinin oldugunu bir corumlu olarak bilmemen ya kasitli yada bilincli propaganda olarak degerlendiriyorum.
Bizim köy basda olmak üzere corumda 50 den fazla kurmanc konusan alevi köyü var oysa kurmanci konusan schafi kürt köyü 20-25 asmas.
Osmanli arsivlerinden kanit olarak gösterecegin belgelerini merak ediyorum
Amacin umarim irkcilik yapmak degildir,kanit soruyorsun ben kendim corumluyum ve bundan dolayi köyleri gezmis arasdirmis durumdayim ,kanit olarak umarim yeterlidir.
Bana bilmeden arasdirmadan sormadan "politik amactan basa birsey ifade etmes" suclamasini yapman cok yersiz ve cirkin buluyorum.

iyi günler

Zülfikar

Corum´da alevi nüfusunun %35 inin kürt oldugunu hangi kaynaklara dayanarak söylüyorsunuz.
Yavuz Sultan Selim döneminde alevi katliamindan sonra Corum´a safi kürtleri yerlestirilmistir.Isterseniz osmanli arsivlerini kanit olarak gösterebilirim.Osmanlinin alevi katliami yaptiktan sonra,dogudan getirdigi insanlarin alevi olabilecegini düsünmek bana inandirici gelmiyor.
Bu nedenle Corum´da yasayan alevilerin %35 inin kürt oldugunu iddia etmek, politik amactan baska birsey ifade etmiyor.

cihan24xx
20.03.2006, 16:12
Corumda 50 den fazla kürt-alevi köyü var.Buna yok denecek kadar az diyorsan bu senin yorumun,umarim Corumda Kürt köylerin varligindan ve cogalmasindan rahatsizlik duymuyorsundur.]

Zülfikar

Ercan
21.03.2006, 08:32
Selam ercan!
sorunun nerde oldugunu anlamis degilim!
Corum da kürt köylerinin oldugunu bir corumlu olarak bilmemen ya kasitli yada bilincli propaganda olarak degerlendiriyorum.
Bizim köy basda olmak üzere corumda 50 den fazla kurmanc konusan alevi köyü var oysa kurmanci konusan schafi kürt köyü 20-25 asmas.
Osmanli arsivlerinden kanit olarak gösterecegin belgelerini merak ediyorum
Amacin umarim irkcilik yapmak degildir,kanit soruyorsun ben kendim corumluyum ve bundan dolayi köyleri gezmis arasdirmis durumdayim ,kanit olarak umarim yeterlidir.
Bana bilmeden arasdirmadan sormadan "politik amactan basa birsey ifade etmes" suclamasini yapman cok yersiz ve cirkin buluyorum.

iyi günler

Zülfikar

Sayin Cihan 24

Kirmanc/Zaza alevileri kendilerini kürt olarak görmüyorlar.Zazalar konusunda acilmis bircok topik var.Halen sürmekte olan bir anket var.Bu ankete ben katilmadim.Cünkü zazalar konusunda yeterli bilgim yok.
Siz burada zazalari kürt olarak gösteriyorsunuz.Birakalim insanlar ne olduklarina kendileri karar versinler.Zazalar konusunda yererli bilgiye sahip olmadan,onlari kürt olarak göstermek bence yanlis.

cihan24xx
21.03.2006, 12:24
Sayin Cihan 24

Kirmanc/Zaza alevileri kendilerini kürt olarak görmüyorlar.Zazalar konusunda acilmis bircok topik var.Halen sürmekte olan bir anket var.Bu ankete ben katilmadim.Cünkü zazalar konusunda yeterli bilgim yok.
Siz burada zazalari kürt olarak gösteriyorsunuz.Birakalim insanlar ne olduklarina kendileri karar versinler.Zazalar konusunda yererli bilgiye sahip olmadan,onlari kürt olarak göstermek bence yanlis.

ERcan kardes,
anlamiyormusun yoksa anlamak mi istemiyorsun .
Sen corumun hangi köyündensin nereye bagli????
ORtaköy-alaca-merkez ückeninde ki Alevi köyler gökköy ve kizilhamza haric hepsi KÜRT-alevi köyleri.Aralarinda birtane zazca konusan köy yokdur (zaten ben zazalarin kürt oldugunu iddia etmiyorum bu tartisilabilir),bizim köyleri kurmanci konusuyor,,ayni marasin ,sivasin urfanin ,dersim (Mazgirt,pertek=´)sivas in (hafik,imranli,divrige,zarasi)ayni sivenin kurmancisini konusuyorus.Corumda zazaca konusan köyler bu ücgende yokdur.Hepsi kürtce yani kurmanci konusur.
Merak ettigim birsey var ben zazalardan bahsetmedim bile sen bunlari nerden cikariyorsun merak ettim acikcasi.
Bir cümlene kesinlike katiliyorum ,"birakalim insanlarin neolduklarini kendileri karar versinler " haklisin ,Bende Kürdüm.(ez kurmancim)anadilim kürtce bizim köylerde halen kurmanci konusulur (kirmancki le zazacaya karisdirma).
Konuyu farkli yere cekmeyelim,corumda türk alevilerin oldugu gibi 50 üserine kurmanci konusan kürt-alevi köyleri var.

Zülfikar

Ercan
22.03.2006, 08:59
Konuyu farkli yere cekmeyelim,corumda türk alevilerin oldugu gibi 50 üserine kurmanci konusan kürt-alevi köyleri var.

Zülfikar

sayin Cihan24,
Ilk yazinizda Corum´da 300 kadar alevi köyü bulundugunu ve bunun %35 inin Kürt-alevi köyü oldugunu yazmissiniz.
Son yazinizda Corum´da 50 nin üzerinde kurmanci konusan kürt-alevi köyü var demissiniz.
Bu durumda oranlamada yanlislik var.%35 hesabi yanlis oluyor.
300 köyün 50 tanesi kürt-alevi ise (bu sizin tespitiniz) oran olarak %16 civarinda oluyor.

cihan24xx
22.03.2006, 11:30
sayin Cihan24,
Ilk yazinizda Corum´da 300 kadar alevi köyü bulundugunu ve bunun %35 inin Kürt-alevi köyü oldugunu yazmissiniz.
Son yazinizda Corum´da 50 nin üzerinde kurmanci konusan kürt-alevi köyü var demissiniz.
Bu durumda oranlamada yanlislik var.%35 hesabi yanlis oluyor.
300 köyün 50 tanesi kürt-alevi ise (bu sizin tespitiniz) oran olarak %16 civarinda oluyor.

Simdi 50 köy aktiv kürtce konusan köy var bu köylerde genclerde kürtce bilir ve diger tarafta kürt kökenli (dedelerinin kürtce bilen köyler assimile olanlari) alevi-kürt olanlar var(mesela karagöz gibi)kürtce unutmus haldeler ,yani onlari 50 in icinde saymadim,Su an aktiv kürtce konusmayan köyleri 50 icinde degil,ama kökce kürtce dedelerini bildigi ve yaslilarin konusdugu köyler var bunlar la beraber o orana yaklasiyor...
Ama daha mühim olan sorun sen neden kendine dert ediyorsun Corumda KÜRT alevilerin varligini.
ha kürt orani 35% ha 20 % olmus ,senin bununla ne derdin var?? Seni rahatsiz mi ediyor Corumda önemli bir Alevi nufusun Kürt olmasi ???
Halen merak ediyorum sen hangi köylüsün,cevablarsan memnun kalirim.

Zülfikar

Ercan
22.03.2006, 21:08
Simdi 50 köy aktiv kürtce konusan köy var bu köylerde genclerde kürtce bilir ve diger tarafta kürt kökenli (dedelerinin kürtce bilen köyler assimile olanlari) alevi-kürt olanlar var(mesela karagöz gibi)kürtce unutmus haldeler ,yani onlari 50 in icinde saymadim,Su an aktiv kürtce konusmayan köyleri 50 icinde degil,ama kökce kürtce dedelerini bildigi ve yaslilarin konusdugu köyler var bunlar la beraber o orana yaklasiyor...
Ama daha mühim olan sorun sen neden kendine dert ediyorsun Corumda KÜRT alevilerin varligini.
ha kürt orani 35% ha 20 % olmus ,senin bununla ne derdin var?? Seni rahatsiz mi ediyor Corumda önemli bir Alevi nufusun Kürt olmasi ???
Halen merak ediyorum sen hangi köylüsün,cevablarsan memnun kalirim.

Zülfikar

1-Corum´da alevilerin %35´inin kürt oldugunu yazan sizsiniz.Dolayisi ile ayirtimciligi siz yaratiyorsunuz.
2-Corum´daki kürt oraninin önemi yoksa, %35 olarak aciklamanizin amaci ne, irkciligi yapan siz olmuyormusunuz?
3-Yanlis bilgileri düzeltmem sizi neden rahatsiz ediyor?
4-"Anlamiyormusun,anlamak istemiyormusun" gibi kaba kelimelerine karsilik vermedim.
5-Bana "Sen" diye hitap edemezsiniz.Henüz bir tanisikligimiz yok.Ben size hep "Sayin" diye hitap ettim.
6-Büyük yazi ile "sen"diye baslayan cümleniz forum kurallarina göre hakarettir.
7-Konuyu kisisellestiriyorsunuz.
8-Hangi köylü oldugumun hic önemi yok.Dünyaliyim.

cihan24xx
22.03.2006, 23:23
1-Corum´da alevilerin %35´inin kürt oldugunu yazan sizsiniz.Dolayisi ile ayirtimciligi siz yaratiyorsunuz.
2-Corum´daki kürt oraninin önemi yoksa, %35 olarak aciklamanizin amaci ne, irkciligi yapan siz olmuyormusunuz?
3-Yanlis bilgileri düzeltmem sizi neden rahatsiz ediyor?
4-"Anlamiyormusun,anlamak istemiyormusun" gibi kaba kelimelerine karsilik vermedim.
5-Bana "Sen" diye hitap edemezsiniz.Henüz bir tanisikligimiz yok.Ben size hep "Sayin" diye hitap ettim.
6-Büyük yazi ile "sen"diye baslayan cümleniz forum kurallarina göre hakarettir.
7-Konuyu kisisellestiriyorsunuz.
8-Hangi köylü oldugumun hic önemi yok.Dünyaliyim.

Inanilmaz birsey gercekden!!!!
Ayrimcilik nedir??cok merak ediyorum!!Sünni kardeslerimiz alevi halkin alevi-dinini anayasal olarak günvenceye alinmasini bölücük -ayrimcilik ile degerlendiriyor!!!Sizin yapdigins nedir????
siz diye hitap ederim benim icin sorun yok ,halen yanlis bilgiden söz ediyorsunus,anlasilan ya messagelarimi okumuyorsunuz yada bazi bilgileri kabul etmekde güclük cekiyorsunz.
Kürt halkinin varligin yazmak irkcilikk mi oluyor, o cümlelerden neden rahatsiz oludunuz anlamis degilim.Asil irkcilik Kürt-alevi varligini kabul etmemek,ve kürt realitesine tahamülsüslükle karsilamak.
Kürt gercegini ve kürt varligini görmek lazim.
Ben dünyaliyim diyorsunus ama, yok efendim corumda kürt-alevi orani bukadar yok mus da yok orani daha düsükmüsde yok zaza degilmisde ....
Eger siz benim Kürt köyleri Corumda var yazimdan beni irkci olarak yorumluyorsaniz o sizin düsünceniz.Ama yesiz lüsümsüz apartili elesdiri ve insanlari "irkci"diye suclamadan önce kendi düsüncenisi bir gözden geciriseniz sevinirim. Ayirca konuyu kisisellesdirmek gibi bir amacim yokdu.

Saygilarimla

zülfikar

Ercan
23.03.2006, 08:19
Corum´da kürtlerin varligini inkar etmedim.Kendi yazilariniza cevap verdim.
Corum´da alevilerin %35´inin kürt oldugunu iddia etmissiniz.Kendi verdiginiz rakamlara göre bu oranin %16 civarinda oldugunu yazdim.

maxsimus00
23.03.2006, 11:00
:uhhm: :uhhm: selam dost.. bilgiler icin tesekürler.. ama bir kac hatan olabilir.

saygilar

maxsimus00
23.03.2006, 11:06
sungurluyuda unutmayalim ordada buyuk bir alevi toplumu var saymaklada bitmez

62ilev
23.03.2006, 11:37
sungurluyuda unutmayalim ordada buyuk bir alevi toplumu var saymaklada bitmez

maxsimus size katılıyorum sungurluda çok alevi köyü var

merhaba candostum hoş geldin sefalar getirdin aramıza ben sungurlunun köylerini biliyorum hala görüştüğüm dostlarım var siz hangi köydensiniz

Piro019
23.03.2006, 13:35
sizlere bir sorum var bilenler cevaplasin lütfen, corumun hangi ilcesinde oran olarak alevi nüfusu cok ?

maxsimus00
23.03.2006, 14:20
arkadaslar aleviligi bitirdik sira ¨kürt aleviligimi hepsi ayni degilmi

maxsimus00
23.03.2006, 15:48
sizlere bir sorum var bilenler cevaplasin lütfen, corumun hangi ilcesinde oran olarak alevi nüfusu cok ?sungurlu ve alaca

maxsimus00
23.03.2006, 15:49
benim bildigim sungurlu ve alacada

Piro019
23.03.2006, 16:49
benim bildigim sungurluda nüfusa göre alevi nüfusu az. mecitözünde cok var

AleviKürt
23.03.2006, 18:15
Sanirim Ortaköy.

gurbetci
23.03.2006, 20:10
Corumda en az 50 kürt köyü var. Az mi cok mu, sizin degerlendirmenize bagli.

Bana soruyorsan 50 köy (en az) az degil. Bütün Mecitözü Kürt olsa 50 köy olur. Az mi?

Selam koyunoglulu.
Neden size özel mesaj gönderemiyorum?

selam arkadas neden bana mesaj göndermiyosun yalnis bir durumuvar.yalnisim varsa düzeltirim.

gurbetci
23.03.2006, 20:41
sevgili can sen sanli urfalisin corumu biraz taniyorsun ne güzel bir sey türkiyenin her tarafi bizimdir.bende corumluyum ama almanyada yasiyorum.türkiyedeki canlari duymak ne guzel.

62ilev
23.03.2006, 21:04
sevgili can sen sanli urfalisin corumu biraz taniyorsun ne güzel bir sey türkiyenin her tarafi bizimdir.bende corumluyum ama almanyada yasiyorum.türkiyedeki canlari duymak ne guzel.

merhaba candostum sungurluda 4 yıl çalıştım o yüzden oraları biliyorum çorumda ve sungurlunun birçok köyünde cemlere katıldım. Ben dertli divaninin köyündenim zaten urfada yok denecek kadar azdır toplam 3 köy alevi var, siz avrupada nerede yaşıyorsunuz, çorumun neresindensiniz

gurbetci
23.03.2006, 21:14
´merhaba güzel kardesim ben almanyanin nürberg kentinden yasiyorum .yani 30 yildir burdayim.sizin gibi can dostlarla haberlesmek ne güzel ne mutlu. azda olsa sila özlemini gidermis oluyoruz

garcia
24.03.2006, 22:32
merhaba arkadaşlar yazdığınız mesajların bir bölümünü okudum.ben aleviliği kültürel ve coğrafi anlamda araştırıyorum.kendim size yakın bir coğrafyadanım tokatlıyım.çorumda kürt alevilerin olduğunu biliyorum amasya,yozgat ve çok az olmakla birlikte tokat ta da var.köken olarak türkmen-alevi kökenden geliyorum ve materyelist,ateist bir felseseyi ve aynı zamanda dünya görüşü olarak sosyalizmi savunuyorum,ulusların kaderini tayin hakkını savunan bir insanım ve her türlü ırkçı,şovenist tutumların karşısındayım.bir kere çorumda kürt alevilerin olduğunu söylemek kesinlikle ırkçılık değildir.ercan arkadaş bilinç altı olarak toplumun çoğunluğu gibi şovenizmin etkisi altında.osmanlı döneminde bölgeye(çorum,amasya,tokat,yozgat,kırşehir,nevşehi r v.s)sünni kürtlerin yerleştirildiği doğrudur,bunlar bölgedeki nüfus dağılımını(inanç olarak)etkilemek için yerleştirilmiştir.ancak doğu anadolu bölgesinden uzun zaman önce sürgün edilen ve ya bölgeden kaçıp çorum,amasya,yozgat yöresine yerleşen kürt aleviler de vardır.bu iki göç farklı zaman ve tarihlerde ve farklı amaçlarla olmuştur,karıştırmamak gerek.alevi nüfus içindeki oranlarına gelince 50 köy önemli bir nüfus sayılır,ancak bu yörelerde alevilerin%35'nin kürt olduğu yanlıştır.çünkü iç anadolu bölgesindeki kürt-alevilerin en yoğun olduğu sivasta bile%35'i geçmez.tahminen (köy sayısıda net bilgi vermez çünkü o köylerin nüfusunu bilmek gerek)%10-15 olabilir.türk alevilerin türk olduğunu söylemek ne kadar hakkı ise kürt alevilerinde kürt olduğunu ifade etmeleride en doğal haklarıdır.

Ercan
25.03.2006, 08:08

Sayin Garcia,

Yukardaki yazimda Corum´da Kürt-Alevilerinin olmadigini yazmadim.Lütfen benim söylemedigimi carpitarak suclama yapmayiniz.
%35 in gercekleri yansitmadigini yazdim.Sizde aynen bunu söylüyorsunuz.
Osmanli dönemindeki yerlestirilen sünni Kürtleri de aynen onayliyorsunuz.
Sorun nerede simdi?Dogu anadoludan,özellikle Dersim bölgesinden gelip Corum´a yerlesen Kürt ve zaza kökenli kardeslerimizi inkar eden mi oldu?
Verilen oranin yanlis oldugunu yazmam sovenistlik mi oluyor?Ayrica ayni oranin yanlis oldugunu siz de söylüyorsunuz.Bu durumda sizde sovanist durumuna düsmüyormusunuz?
Bir tespitin yanlisligini belirtirken önce sosyalist oldugumu mu belirtmem gerekiyor?
Hicbir zaman sovanistlerin ve fasistlerin etkisi altinda olmadim.Hep karsilarinda oldum ve olmayada devam edecegim.

garcia
25.03.2006, 21:39
ercan kardeş ben size direk olarak şoven demedim sadece etkisinden bahsettim.ben burada kürt ulusunun sosyal yapısınıda tartışmıyorum belki dünya üzerinde 80 bin korucusu olan başka bir ezilen ulusta olmaya bilir,buda başka bir gerçek,%80'inden fazlası sünnidir buda başka bir gerçek,türkiyede dine en fazla bağlı,geri- feodal gelenek ve yıkılası törelere en fazla bağlı olan topluluktur buda başka bir gerçek,bilinçli olarak egemenler tarafından eğitimsiz ve bilinçsiz bırakılmışlardır,bu da bir gerçek.yüzlerce yıldır kendilerini ifade edememişler,yok sayılmışlar,yaşadıkları coğrafya türkiye,iran,ırak,suriye,ermenistan arasında pay edilmiş buda bir gerçek.hep başka ulusların egemenliği altında yaşamışlar(eğer kısa ömürlü olan mahabat devletini saymazsak)dünya üzerinde bir bağımsız devlete sahip olamamışlar bu da bir gerçek iran kürdistanı demokrat partisi haricinde emperyalistlerin güdümünde olmayan(eskiden türkiyede taraf bulmuş olan,kawa,rızgari,tekoşin,ksp hariç )bu gün için anti emperyalist sosyalizme ulaşmayı hedefleyen bir ulusal-sınıfsal hareket yaratamışlar buda acı bir gerçek.sadece baskıcı egemenler tarafından değil birde ağalığın,feodal törelerin baskısı altında ezilmişler buda acı bir gerçek,kürt kadınları dinin etrafını çevrelediği esaret altında kendi ailelerinde esaret altında yaşıyorlar bu da bir gerçek.sana söylemek istediğim kürt-alevi toplumundaki bireyler bu gün için kürt toplumu içerisinde devrimci mücadeleye yakınlıkları,farklı kültürel-sosyal çizgi ve yaşam tarzlarıyla bizde varız demek isteyebilir ve bazı illerimizdeki nüfus varlıklarını yanlış bilebilirler.yardımcı olup düzeltmek gerek alevilik ayrı,kürtlük ayrıdır ülkemizde yaşayan yaklaşık 25 milyon alevi nüfusun sadece 3-4 milyonu kürttür.tarihsel süreçde sonradan kürtleşen türkmen aleviler olduğu gibi,sonradan türkleşen kürt alevileride mevcuttur.iyi günler yazarsan sevinirim.

cihan24xx
25.03.2006, 23:16
[quote=Ercan]Corum´da alevi nüfusunun %35 inin kürt oldugunu hangi kaynaklara dayanarak söylüyorsunuz.

Sayin ercan...................

Politik amacdan baska birsey ifade etmiyor yazan sizsinis simdi kalkip isde ben kürt köylerini inkar etmedim diyorsuns??? Elinisde hic bir belke olmadan köyleri arasdirmadan yok bu rakam dogru degildir diyorsunus.
1)neye dayanarak rakam yanlis diyorsunuz
2)neden hemen elesdirmeye calisdiniz ve politik amacdir diye karaladiniz???
3)birkac kez söyledim bidaha söylim
corumda Zazaca konusan köy yokdur.
Kurmanci konusuyorlar.Sorun rakam degil,rakam dogur olur yanlis olur,ama elesdiri tarziniz sanki sizi rahatsiz ediyor Corumun kürt alevileri .....
Sorun burda....
Bu yetmemis gibi benim corumda kürt alevilerin varligini yazmami irkcilik olarak degerlendiren siz sinis.
Bundan nasil bir sonuc cikiyor demek ki sizin isteyiniz
Kürt-alevileri aslini inkar etip susup" biz kürt degiliz" demesini bekliyorsunuz.
Daha cok beklersiniz.

Aslini inkar etmek baskalarinia yakisir ama bize degil.

Saygilarimla

zülfikar

Yusuf Eroglu
25.03.2006, 23:36
Selam.Arkadaslar.Corumda´daki camiyi gördüm ve oradakilerle konusdum. Ehlibeyitin ve Imam caferi soyun geldiklerine inandiklarini söylüyorlar.
ama kendilerinin iranla uzaktan yakindan iliskisi veya alakasi yok.ama türkiyede cemal sahin (eski chp milletvekili)tarafindan desteklenmistir.adamlar irana temamen karsilar. bende anlayamadim.(cami)olayini burada isin özünü iyi kavrayamadiklarina inaniyorum.icanadoluda bilhassa corumda cami ve cem evinin arasindaki farki alevi halki cok iyi biliyor.
Kisacasi benim edindigim bilgilere göre bizim ibadet evimiz CEM EVI dir.
selamlar.

Ercan
26.03.2006, 00:25
ercan kardeş ben size direk olarak şoven demedim sadece etkisinden bahsettim.ben burada kürt ulusunun sosyal yapısınıda tartışmıyorum belki dünya üzerinde 80 bin korucusu olan başka bir ezilen ulusta olmaya bilir,buda başka bir gerçek,%80'inden fazlası sünnidir buda başka bir gerçek,türkiyede dine en fazla bağlı,geri- feodal gelenek ve yıkılası törelere en fazla bağlı olan topluluktur buda başka bir gerçek,bilinçli olarak egemenler tarafından eğitimsiz ve bilinçsiz bırakılmışlardır,bu da bir gerçek.yüzlerce yıldır kendilerini ifade edememişler,yok sayılmışlar,yaşadıkları coğrafya türkiye,iran,ırak,suriye,ermenistan arasında pay edilmiş buda bir gerçek.hep başka ulusların egemenliği altında yaşamışlar(eğer kısa ömürlü olan mahabat devletini saymazsak)dünya üzerinde bir bağımsız devlete sahip olamamışlar bu da bir gerçek iran kürdistanı demokrat partisi haricinde emperyalistlerin güdümünde olmayan(eskiden türkiyede taraf bulmuş olan,kawa,rızgari,tekoşin,ksp hariç )bu gün için anti emperyalist sosyalizme ulaşmayı hedefleyen bir ulusal-sınıfsal hareket yaratamışlar buda acı bir gerçek.sadece baskıcı egemenler tarafından değil birde ağalığın,feodal törelerin baskısı altında ezilmişler buda acı bir gerçek,kürt kadınları dinin etrafını çevrelediği esaret altında kendi ailelerinde esaret altında yaşıyorlar bu da bir gerçek.sana söylemek istediğim kürt-alevi toplumundaki bireyler bu gün için kürt toplumu içerisinde devrimci mücadeleye yakınlıkları,farklı kültürel-sosyal çizgi ve yaşam tarzlarıyla bizde varız demek isteyebilir ve bazı illerimizdeki nüfus varlıklarını yanlış bilebilirler.yardımcı olup düzeltmek gerek alevilik ayrı,kürtlük ayrıdır ülkemizde yaşayan yaklaşık 25 milyon alevi nüfusun sadece 3-4 milyonu kürttür.tarihsel süreçde sonradan kürtleşen türkmen aleviler olduğu gibi,sonradan türkleşen kürt alevileride mevcuttur.iyi günler yazarsan sevinirim.

Sayin Garcia,

Sovanistlerin etkisi altinda kalmak veya bilinc alti sovenistlik gibi söylemleriniz benim icin hicbirsey ifade etmiyor.
Tespitleriniz ve görüslerinizin coguna katiliyorum.Bunun ayrintisina girmiyorum.Cünkü konu basligi ile celisiyor.
Türkiyeli insanlarin sorunlarini tartisacaksak, bunu acik olarak tartisabiliriz.
Isterseniz yukardaki görüslerinizi baska bir topik altinda acin,o bölümde görüslerimizi tartisalim.
Sevgilerle...

Ercan
26.03.2006, 01:17
[
3)birkac kez söyledim bidaha söylim
corumda Zazaca konusan köy yokdur.
Kurmanci konusuyorlar.Sorun rakam degil,rakam dogur olur yanlis olur,ama elesdiri tarziniz sanki sizi rahatsiz ediyor Corumun kürt alevileri .....
Sorun burda....
Bu yetmemis gibi benim corumda kürt alevilerin varligini yazmami irkcilik olarak degerlendiren siz sinis.
Bundan nasil bir sonuc cikiyor demek ki sizin isteyiniz
Kürt-alevileri aslini inkar etip susup" biz kürt degiliz" demesini bekliyorsunuz.
Daha cok beklersiniz.

Aslini inkar etmek baskalarinia yakisir ama bize degil.

Saygilarimla

zülfikar

Sayin Cihan 24,

Cok yanlis yapiyorsunuz.

Söyle yazmissiniz:

"Corumda zazaca konusan köy yoktur"

KIRMANC diye bir dil yok mu?

Aynen Türk fasistlerinin bir zamanlar, Kürt diye birsey yoktur,onlar dag türkleridir.Daglarda olusan karlarin kirk kirk etmesi ile olustugunu söylemeleri gibi.

Cihan24 arkadas,
Kürt sorunu ve diger konularda baska basliklar altinda tartisabiliriz.

Su, %35 konusunun yanlisligini anlatabildim sanirim.
Ayrica, herhangi bir arastirmaya gerek görmüyorum.Yasadigim sehri bana anlatmaniza gerek yok.

Daha düzeyli tartismalar dilegi ile sevgiler...

cihan24xx
26.03.2006, 11:33
Sayin Cihan 24,

Cok yanlis yapiyorsunuz.

Söyle yazmissiniz:

"Corumda zazaca konusan köy yoktur"

KIRMANC diye bir dil yok mu?

Aynen Türk fasistlerinin bir zamanlar, Kürt diye birsey yoktur,onlar dag türkleridir.Daglarda olusan karlarin kirk kirk etmesi ile olustugunu söylemeleri gibi.

Cihan24 arkadas,
Kürt sorunu ve diger konularda baska basliklar altinda tartisabiliriz.

Su, %35 konusunun yanlisligini anlatabildim sanirim.
Ayrica, herhangi bir arastirmaya gerek görmüyorum.Yasadigim sehri bana anlatmaniza gerek yok.

Daha düzeyli tartismalar dilegi ile sevgiler...

Sayin Ercan,
ab acik ortada basdan beri yazdiklariniz hepsi celiski icinde,
kirmancki = kirmanc =dimili =zaza ca dir
Kurmanc ise =kürtce dir.
Bunu kackere yazmama ragmen anlamamaniz cok ilginc acikcasi,
Yasadigniz sehiri arasdirmadan "ben bilirim,kimse bana anlatamaz diyorsunz" buda cok ilginc ,anlasilan ne corumu taniyorsunuz nede herhangi bir elesdiri kabul ediyorsunuz.
Konuyu fazla usatmaya geren yok düsünceniz ortada.

Düzeyli tartisma herzaman karsidaki insana baglidir SAYIN ERCAN

Saygilarima Zülfikar

garcia
26.03.2006, 17:26
buradan çorumlu arkadaşlara soruyorum araştırma yapan arkadaş sungurlu ve eskiden sungurluya bağlı olan boğazkalede alevi köyü sayısını 20-22 civarında vermiş benim sungurluyu bilen tanıdığım insanlarsa kimisi 34 ve kimiside 50 köyden fazla olduğunu sadece yanyana 17 alevi köy oduğunu(gökçam ve çevresi),başka yerlerdede sungurlu ya bağlı alevi köyleri olduğunu bu yüzdende 50köyden fazla olduğunu söyledi bir sungurlulu. araştıran arkadaşın verdiği rakamlarla bu rakamlar uyuşmuyor.net rakam ve ya yakın sonucu bilenler varsa sevinirim çünkü sungurlu ilçesi bildiğim kadarıyla çorum olayları döneminde büyük direnişlerin olduğu bir ilçe,aynı zamanda sünni kökenli demokrat.ilerici insanlarında olduğu bir yer.birde çorum merkez köylerinden sonra ençok alevi köyüne sahip bir ilçe olduğunu duydum.bilgi sahibi olanlar aktarırsa sevinirim,saygılarımla

Piro019
26.03.2006, 23:04
Çorum’da saldırı başlatılıyor, aynı gün Alaca’da 800 kadar faşist, solcu ve Alevilere ait 50 işyerini tahrip ederek yakıyor. Saldırıda 8 kişi yaralanır. Yine aynı tarihte Mecitözü’ne bağlı Hisarkavak (Alevi-Solcu) köyünü basan faşist bir grup, tarlada çalışan Bektaş ÜNAL adında bir işçiyi kurşunlayarak öldürürler, saldırıda 3 kişi de ağır yaralanır. Bu saldırı üzerine köy halkı topluca Mecitözü’ne giderek saldırıyı protesto eder. Kaymakamın istemi üzerine askeri birlikler ilçede denetimi sağlamaya çalışmıştır. 32

Başbakan Süleyman DEM?REL, Çorum’daki olayın, iki polisin öldürülmesiyle başladığını söylüyordu. Oysa Mecitözü’nde, Alaca’da, Sivas’ta Kırşehir’de polis öldürülmemişti. Çorum’la aynı anda faşistler Mecitözü, Alaca, Sivas ve Kırşehir’de de saldırıya geçmişlerdi. Saldırılar belirli yerlerden alınan emir doğrultusunda yapılmaktadır. Kırşehir’deki saldırıyla ilgili basın haberleri şöyle:

bence burada daha net bir sekilde görülüyor ki en cok alevi nüfusu corum merkezden sonra mecitözü ve alaca da

AleviKürt
27.03.2006, 00:55
Çorum’da saldırı başlatılıyor, aynı gün Alaca’da 800 kadar faşist, solcu ve Alevilere ait 50 işyerini tahrip ederek yakıyor. Saldırıda 8 kişi yaralanır. Yine aynı tarihte Mecitözü’ne bağlı Hisarkavak (Alevi-Solcu) köyünü basan faşist bir grup, tarlada çalışan Bektaş ÜNAL adında bir işçiyi kurşunlayarak öldürürler, saldırıda 3 kişi de ağır yaralanır. Bu saldırı üzerine köy halkı topluca Mecitözü’ne giderek saldırıyı protesto eder. Kaymakamın istemi üzerine askeri birlikler ilçede denetimi sağlamaya çalışmıştır. 32

Başbakan Süleyman DEM?REL, Çorum’daki olayın, iki polisin öldürülmesiyle başladığını söylüyordu. Oysa Mecitözü’nde, Alaca’da, Sivas’ta Kırşehir’de polis öldürülmemişti. Çorum’la aynı anda faşistler Mecitözü, Alaca, Sivas ve Kırşehir’de de saldırıya geçmişlerdi. Saldırılar belirli yerlerden alınan emir doğrultusunda yapılmaktadır. Kırşehir’deki saldırıyla ilgili basın haberleri şöyle:

bence burada daha net bir sekilde görülüyor ki en cok alevi nüfusu corum merkezden sonra mecitözü ve alaca da

Bir ilcenin tek bir köyü aleviyse, ve bu köye 20 saldiri olsa bu da mi o ilcenin en cok alevi oranina sahip oldugunu kanitlar?

Nüfus olarak merkezdir, ama oran olarak eminim Ortaköydür.

cihan24xx
27.03.2006, 01:20
buradan çorumlu arkadaşlara soruyorum araştırma yapan arkadaş sungurlu ve eskiden sungurluya bağlı olan boğazkalede alevi köyü sayısını 20-22 civarında vermiş benim sungurluyu bilen tanıdığım insanlarsa kimisi 34 ve kimiside 50 köyden fazla olduğunu sadece yanyana 17 alevi köy oduğunu(gökçam ve çevresi),başka yerlerdede sungurlu ya bağlı alevi köyleri olduğunu bu yüzdende 50köyden fazla olduğunu söyledi bir sungurlulu. araştıran arkadaşın verdiği rakamlarla bu rakamlar uyuşmuyor.net rakam ve ya yakın sonucu bilenler varsa sevinirim çünkü sungurlu ilçesi bildiğim kadarıyla çorum olayları döneminde büyük direnişlerin olduğu bir ilçe,aynı zamanda sünni kökenli demokrat.ilerici insanlarında olduğu bir yer.birde çorum merkez köylerinden sonra ençok alevi köyüne sahip bir ilçe olduğunu duydum.bilgi sahibi olanlar aktarırsa sevinirim,saygılarımla

Alevi-kürt arkadasimisa katiliyorum..Oran olarak kesinlikle Ortaköy ilcesi en cok aleviye sahib ilce olmasi yanisira en cok sayica alevi kitlesi Merkeze bagli köylerdedir diye düsünüyorum.

Saygilarimla

Zülfikar

Piro019
27.03.2006, 09:34
Bir ilcenin tek bir köyü aleviyse, ve bu köye 20 saldiri olsa bu da mi o ilcenin en cok alevi oranina sahip oldugunu kanitlar?

Nüfus olarak merkezdir, ama oran olarak eminim Ortaköydür.

mecitözünde birden fazla alevi köyü vardir. hatta neredeyse yari yariyadir. mecitözü merkezde aleviler daha fazladir sünnilerden. ortayköyün kac alevi köyü vardir ???

cihan24xx
27.03.2006, 11:33
mecitözünde birden fazla alevi köyü vardir. hatta neredeyse yari yariyadir. mecitözü merkezde aleviler daha fazladir sünnilerden. ortayköyün kac alevi köyü vardir ???

Hemserim sayisal olarak degil.oran olarak ortaköy en yüksek alevi .ortaköy de 17-18 köy varsa 12-13 alevidir..alevi orani en yüksek olan ilcedir...
sayisal olarak elbette en cok alevi oranina sahib olan ilce olamaz zaten kompile köy sayizi cok düsükdür.

Saygilarimla

zülfikar

Piro019
27.03.2006, 12:59
tamamda sen nerden cikariyorsun mecitözünün bir köyünün alevi oldugunu.

cerzincan
27.03.2006, 16:18
mecitözünde birden fazla alevi köyü vardir. hatta neredeyse yari yariyadir. mecitözü merkezde aleviler daha fazladir sünnilerden. ortayköyün kac alevi köyü vardir ???arkadaşım ortaköyün 17 köyünden 14 ü alevidir cihan arkadaş bunu anlatmaya çalışmış mevcut köy oranı içinde yoğunluk olarak ortaköy çorumun en fazla alevisi olan ilçedir

AleviKürt
27.03.2006, 16:33
tamamda sen nerden cikariyorsun mecitözünün bir köyünün alevi oldugunu.

mecitözünün tek bir alevi köyü oldugunu demiyorum, örnek vermek istemistim. mecitözünün köylerinin %50'si alevi olabilir. ama bunlar toplam 29 - 30 eder. merkeze bagli en az 100 alevi köyü var. oran olarak düsüktür, ama nüfus olarak coktur.

Piro019
28.03.2006, 09:10
mecitözünün tek bir alevi köyü oldugunu demiyorum, örnek vermek istemistim. mecitözünün köylerinin %50'si alevi olabilir. ama bunlar toplam 29 - 30 eder. merkeze bagli en az 100 alevi köyü var. oran olarak düsüktür, ama nüfus olarak coktur.

merkezde benim bildigim kadariyla toplam 150 köy vardir, yanlissam düzeltin, eger 150 köy icinden 100 ü aleviyse süper.

AleviKürt
28.03.2006, 18:59

evet garcia cok haklisin.
sungurluda 30 alevi köyü kolay cikar, bunlari arastiriyorum zaten.
selamlar

merkezde benim bildigim kadariyla toplam 150 köy vardir, yanlissam düzeltin, eger 150 köy icinden 100 ü aleviyse süper.

merkeze bagli 200 civarinda köy var.

Türkmen19
05.04.2006, 10:35
Sungurlunun Gicili KÖyÜ Vardir Şİmdİkİ İsmİnİ Yerel.metten ÖĞrenebİlİrsİn. Sungurluda Alevİ Yaninda KariŞik Olanda Vardir AkÇali Gİbİ Sayisini Bİlmİyom Ama Hatri Sayilir Var Ve Hepsİ TÜrkmendİr. Saygilar

gurbetci
06.04.2006, 18:38
sevgili türkmen19 sen corumun neresindesin ben alacanin koyunogluköyundenim

cemon
08.04.2006, 02:07
kıcıllı alacay baglı. ortakoye baglı bir köy var arkadas ''gobsen'' olarak yazmıs . asıl adı göpsen. simdiki adıyla yaylacık. ben orakıyım :)

cemon
08.04.2006, 02:13
ben çorum -ortaköy ilçesine baglı gopsen koyundenim. nerden göç ettigimize dair neredn bilgi edinebilirim?

cerzincan
08.04.2006, 13:13
ben çorum -ortaköy ilçesine baglı gopsen koyundenim. nerden göç ettigimize dair neredn bilgi edinebilirim?sizin köyün interner sitesi var yaylacık koyu isimli oraya bak

cemon
08.04.2006, 21:17
sizin köyün interner sitesi var yaylacık koyu isimli oraya bak

orda kesin bir bilgi yok. arşivlere falan ulaşamazmıyız. göç konusunda?

lyon06
11.04.2006, 15:57
dostlar hiç çorum sungurlulu hemşerim yokmu burda bir ben mi varım sungurlulu olan
hepinizi sevgiler saygılar

Türkmen19
12.04.2006, 21:47
Sevgili gurbetci ben sungurlunun akçalı köyündenim

arkadaşlar Türk Kürt alevisi olmak çok önemli değil önemli olan insan olmak Allah bizi cennetine Türk veya Kürt olduğumuz miçin almayacak amelimize göre alacak. Saygılar

koçgiri23
12.04.2006, 22:24
Merhaba arkadaşlar... Uzun zamandır merak ettiğim bir şeyi sizlere danışmak istedim, çorumlu olduğunuza göre belki bana yardımcı olabilirsiniz... Ben Adıyaman Kahtalıyım, DedeKargın ocağındanız, anadilimiz(bizim köylerde) kurmanci ayrıca malatya'da ve mardin'de yaşayan yine bizim ocaktan olan akrabalarımızın da anadil olarak kurmanci konuştuklarını biliyorum... size sorum şu olacak Çorum/Alacada, Büyükcamili, kanlıköm ve Eskiyapar da yaptığım bir araştırmaya göre bizim dedekargın ocağına bağlıdır bu köylerde yaşayan halkın anadili türkçe mi ve onlar türkmen alevisi mi?.. Neden sorduğuma gelince araştırdığım kaynakların ve anlatan kişilerin bana söylediklerine göre net bir sonuca ulaşamadım açıkcası kimisi türkmen olduklarını iddia ediyor kimisi de kürt. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim... bu arada Herkese Merhaba!!!

cihan24xx
12.04.2006, 22:53
Merhaba arkadaşlar... Uzun zamandır merak ettiğim bir şeyi sizlere danışmak istedim, çorumlu olduğunuza göre belki bana yardımcı olabilirsiniz... Ben Adıyaman Kahtalıyım, DedeKargın ocağındanız, anadilimiz(bizim köylerde) kurmanci ayrıca malatya'da ve mardin'de yaşayan yine bizim ocaktan olan akrabalarımızın da anadil olarak kurmanci konuştuklarını biliyorum... size sorum şu olacak Çorum/Alacada, Büyükcamili, Gannıköm ve Eskiyapar da yaptığım bir araştırmaya göre bizim dedekargın ocağına bağlıdır bu köylerde yaşayan halkın anadili türkçe mi ve onlar türkmen alevisi mi?.. Neden sorduğuma gelince araştırdığım kaynakların ve anlatan kişilerin bana söylediklerine göre net bir sonuca ulaşamadım açıkcası kimisi türkmen olduklarını iddia ediyor kimisi de kürt. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim... bu arada Herkese Merhaba!!!

......

Türkmen19
14.04.2006, 08:58
MERHABA koçgiri o üç köyde Türkmendir muhtemelen sizde öyle ama Obölgede kürt yoğunluğu olduğundan yani adıyaman ve çevresi kürtleştirilmiş olabilir. zaten kargın 24 oğuz boyundan birisi bundan iyi delil olmaz daha fazla delil için Prof.Dr Faruk SÜMER hocanın OĞUZLAR - TÜRKMENLER kitabını temin edersen ve okursan daha fazla bilgi edinebilirsin. saygılar

denizyusufmahir
14.04.2006, 12:08
bende eşençaylıyım kardeş nasılsınız

AleviKürt
14.04.2006, 14:26
bende eşençaylıyım kardeş nasılsınız

selam esencayli, nasilsiniz?
sizin köy cok aydin ve hos görüslü oldugu söyleniyor, ve simdiye kadar tanistigim bütün esencaylilar da aynen böyle idi. bu sene nasip olursa sizin köyü görürüm.

saygilar

koçgiri23
14.04.2006, 22:42
Teşekkür ederim ilgin için... Senin dediğin bir ihtimal o halde olabilir... Peki Dede Kargın ocağına bağlı olmamız ille de türkmen olmamızı gerektirir mi?? Bu arada bizim köyün adı karkine diye geçer ismi değişmiş midir bilmiyorum kahtaya bağlıdır. Fakat benim bildiğim farklı aşiretlerden, yani kürtler de Dede Kargın ocağına bağlılar, bu durumda Türkmen ve Kürt Toplulukları'nın aynı ocağa bağlı olma ihtimali düşünülebilir mi?

koçgiri23
14.04.2006, 23:01
Bu arada Cihan Saolasın ,Hoşbulduk..Ez pir başim biraye delal, spas dikim...Nava gundi me karkine...Kahtaya bağlıdır..

AleviKürt
15.04.2006, 00:10
Teşekkür ederim ilgin için... Senin dediğin bir ihtimal o halde olabilir... Peki Dede Kargın ocağına bağlı olmamız ille de türkmen olmamızı gerektirir mi?? Bu arada bizim köyün adı karkine diye geçer ismi değişmiş midir bilmiyorum kahtaya bağlıdır. Fakat benim bildiğim farklı aşiretlerden, yani kürtler de Dede Kargın ocağına bağlılar, bu durumda Türkmen ve Kürt Toplulukları'nın aynı ocağa bağlı olma ihtimali düşünülebilir mi?

Tabiki ayni ocaga bagli olabilirler. Cünkü bir cok köy, bagli oldugu ocaga sonradan olmus, mesela sonradan Alevi olan köyler, ve ocaksiz Alevi köyler hala bulunmakta.
Büyük Camili, Eskiyapar ve Kargin bölgesinde bulunan, Türklesen Alevi Kürt köyleri de vardir. Kürt olan, ama kürtce bilmeyen ve kendini türk sayan köyler malesef bulunuyor. Bunlar da bu köylerin arasinda mi bilemem, ama sizin icin arastirabilirim.

Saygilar.

koçgiri23
15.04.2006, 01:02
Teşekkür ederim AleviKürt... Zaten benim de değinmek istediğim nokta tam olarak buydu, senin de dediğin gibi mesela bazı aleviler de kendilerine kürt demekle beraber kurmanci veya kirmancki bilmiyorlar, türkçe konuşuyorlar fakat türkmen olmadıklarını söylüyorlar, nitekim kültürleri, giyimleri, yemekleri, yaşayış biçimleri kürtlerinkine benzemekle beraber, çok güçlü bir unsur olan dil yok olmuş... Bunu büyüklerimle uzun zamandır tartışıyoruz, benim kanımca dil de asimile edilmesi çok zor olmayan bir şeydir..

elcordobes
15.04.2006, 01:52
merhabalar çorumdaki bahsettiğiniz camiyi iyi bilirim vede Teoman Şahin beyide yakından tanıırm yıllar evvel bayağı bi görüşmemiz olmuştur kendileri ile yaklaşık 14 yaşlarında iken tanıştık kendileri ile o zamanlar bu cami yeni kuruluyordu sırf meraktan vede araştırma maksatlı o caminin inşaat şantiyesine gitmiştik bir hayli sohbetten sonra biraz cahil biraz bilgisiz bir abinin dayağından Teoman Beyi sayende kurtulmuştuk sonra kendisi ile gayet güzel sohbetler yaptık ama hiçbir irtibatımız olmadı sonraki zamanlarda onlarla ama bi arkadaşımızı malesefki kaptırdık oraya irana gitti istanbuldaeğitim aldı şimdi bildiğim kadarı ile hala iranda ama belirteyimki Çorumda faaliyetleri sıfır denecek kadar az iran destekli kurulmuş konuşlanmış cami orada olup olmamamsı kimseyi ilgilendirmiyor bile sadece adres belirtmede işe yarıyor nerdensin : ) İRanlıların camimin ordayım :)

palaSerpil
20.04.2006, 08:30
Ehl-i Beyt Camii diye bir şii cami vardır doğru Çorum'da. Ama bir şiileşmeden söz edilemez. Bunun yanında Hacı Bektaş, Pir Sultan gibi dernekler de Çorum'da gerekli faaliyetleri göstermektedir. Bu konu ile ilgili Ercan isimli üyemizin eski CHP/DYP milletvekili Cemal Şahin ve oğlu hakkındaki yazılarını aratabilirsiniz.

merhaba herkeze,
ben almanyadan yeni katliliyorum.

1. evet corumda bu camii var ve ailem tam karsisindaki evde kaliyorlar.
yani tek bi kücük yol ayiriyor bizi:komik .

2. palabiyik köyünden katilian varmi????

biralevi
20.04.2006, 23:45
Slm;
Çorumda bulunan Ehli Beyt cami halkın katılımlarıyla 20 yılı aşkın bir sürede tamamlanmıştır,diyanete teslim edilmeyen bu caminin mesajından ürken nokta dergisi 1989 yılı temmuz sayısında olayı iranla irtibatlandırmaya çalışmış ve akabinde cami yöneticileri hakkında birçok dava açılmış ve hepsi bu davalardan aklanarak çıkmıştır,Ayrıca caminin islami anlayışı İran yada ırak la özleştirilebilir çünkü aynı caferi fıkhı yada 12 imam fıkhı uygulanmaktadır ama caminin maddi yapımının herhangi bir ülkeyle irtibatlandırılması çok büyük bir ahlaki sorundur haksızlıktırdahası zulümdür,
Ehli Beyt camiye halkın katılımını merak edenlerin Çorumda bulunan herhangi bir arkadaşını herhangi bir bayram namazına yada cuma namazına yada camideki herhangi bir törene katılımını isteyip gözlemlerini buraya aktarmalarını tavsiye ediyorum,dahası Ehli beyt camiasına ait sitede ki resimlerede bakılabilir,Yine Ehli Beyt camisiyle ilgili merak ettiklerinizi burada yanıtlayabilirim,

garcia
21.04.2006, 00:42
Slm;
Çorumda bulunan Ehli Beyt cami halkın katılımlarıyla 20 yılı aşkın bir sürede tamamlanmıştır,diyanete teslim edilmeyen bu caminin mesajından ürken nokta dergisi 1989 yılı temmuz sayısında olayı iranla irtibatlandırmaya çalışmış ve akabinde cami yöneticileri hakkında birçok dava açılmış ve hepsi bu davalardan aklanarak çıkmıştır,Ayrıca caminin islami anlayışı İran yada ırak la özleştirilebilir çünkü aynı caferi fıkhı yada 12 imam fıkhı uygulanmaktadır ama caminin maddi yapımının herhangi bir ülkeyle irtibatlandırılması çok büyük bir ahlaki sorundur haksızlıktırdahası zulümdür,
Ehli Beyt camiye halkın katılımını merak edenlerin Çorumda bulunan herhangi bir arkadaşını herhangi bir bayram namazına yada cuma namazına yada camideki herhangi bir törene katılımını isteyip gözlemlerini buraya aktarmalarını tavsiye ediyorum,dahası Ehli beyt camiasına ait sitede ki resimlerede bakılabilir,Yine Ehli Beyt camisiyle ilgili merak ettiklerinizi burada yanıtlayabilirim,

merhaba imam kardeş,bir çok çorumlu arkadaş tanıdım ama,onların hiç birisi sizi desteklemiyor.namaza,niyaza ve şekli ibadet biçimlerine bağlı olmayan anadolu aleviliğini bu şekildemi sünnileştirmeye çalışılıyor anlamıyorum.

radarci
21.04.2006, 04:50
piro19 merheba siteye yeni girebildim bende köseeyüplüyüm sen kimlerdensin öğrenebilirmiyim

Piro019
21.04.2006, 09:12
piro19 merheba siteye yeni girebildim bende köseeyüplüyüm sen kimlerdensin öğrenebilirmiyim

selam, ben aygören lerdenim. sen kimlerdensin ?

heval
22.04.2006, 09:39
tşk ler bizi bilgilendirdiğin için ayrıca ben corumluyum gökcam köyü gerci bizim köy listende yok ama ama yinede insanları bilğilendirdiğin için cok tşk

Şoreş
22.04.2006, 11:00
BİRALEVİ adlı kişi Çorum Ehlibeyt Vakfından Teoman Şahin! Onun yorumlarına asla kulak asmayın çünkü Alevileri Şiileştirmeye çalışıyorlar!! Çorumda!

chatlakalper
22.04.2006, 15:27
BİRALEVİ adlı kişi Çorum Ehlibeyt Vakfından Teoman Şahin! Onun yorumlarına asla kulak asmayın çünkü Alevileri Şiileştirmeye çalışıyorlar!! Çorumda!

o yorumunu yapar isteyen kulak asar isteyen asmaz.

ismetculfa
23.04.2006, 16:56
ben çorumun alaca ilçesi alacahöyük beldesine bağlı karamahmut mahallesindenim forumunuza girdiğimde bizim memleketin resimlerini görmek isterim alacada alevi köylerimiz çok sayıda mevcuttur diğer köylerin resimlerini de formunuza koymanız gerekir eğer bu uygulamayı yaparsanız çok seviniriz

dekar
27.04.2006, 04:03

Öncelikle tüm canlara merhaba...

Sevgili akrabam,
Ben Büyükcamili köyündenim,Dedekargın ocağındanım.Büyükcamili ve Kanlıköm adına konuşuyorum,Türkmenlerdir ve Türkçe konuşulur.Dedekargın ocağının birçok yerde bulunduğunu biliyorum ama Kürt toplulukları olduğunu bilmiyordum.Benim bildiğim Dedekargın ocağı Türktür.Dedekargın ocağı da Oğuz boyunun içinde Kargın olarak...Yani belirttiğin dilleri Dedekargın ocağında konuşulduğunu yeni duyuyorum.Bu konuda sana yakın zamanda bilgiler getiririm.Ocağımız hakkında çok bilgili yakınlarım var.

AleviKürt
27.04.2006, 20:48
Öncelikle tüm canlara merhaba...

Sevgili akrabam,
Ben Büyükcamili köyündenim,Dedekargın ocağındanım.Büyükcamili ve Kanlıköm adına konuşuyorum,Türkmenlerdir ve Türkçe konuşulur.Dedekargın ocağının birçok yerde bulunduğunu biliyorum ama Kürt toplulukları olduğunu bilmiyordum.Benim bildiğim Dedekargın ocağı Türktür.Dedekargın ocağı da Oğuz boyunun içinde Kargın olarak...Yani belirttiğin dilleri Dedekargın ocağında konuşulduğunu yeni duyuyorum.Bu konuda sana yakın zamanda bilgiler getiririm.Ocağımız hakkında çok bilgili yakınlarım var.

Kanliköm köyünün yeni ismi varmi?

dekar
27.04.2006, 21:40
Kanliköm köyünün yeni ismi varmi?

Ben hala Kanlıköm olarak biliyorum.Bir bakarım buna..

koçgiri23
28.04.2006, 00:31
Sevgili Dekar, verdiğin bilgiler iin teşekkür ederim öncelikle madem büyükcamilisin en doğru bilginin sende olduğuna eminim... Sana bir sorum daha olacak, bildiğin üzere türkiyede dedekargın ismi ile geçen pek çok köy var, fakat dedekargının yaşadığı yer, Diyarbakır-ergani-bismil ve Mardin-kızıltepe üçgenindeki bölge olarak tanımlanıyor bazı kaynaklarda.. Diğer yandan Mardin-kızıltepeli alevi ve dedekargın ocağından olan arkadaşlarım da var.. Acaba sizler çoruma Malatya'dan mı yoksa Mardinden mi göç etmişsiniz?

dekar
28.04.2006, 01:33
Sevgili koçgiri23,Çorum'daki Dedekargın ocağının aslı da Malatya'ya bağlıdır.Memleketim sorulunca Çorum diyorum ama büyükleriminde dediği üzere aslımız Malatya'dır.Dedekargın ocağı Malatya merkezlidir,oradan yayılmıştır.Türkiye'de büyük bir alanda yayılmış bulunuyoruz.Akdeniz ve Ege bölgelerinde de akrabalarımız var.Hatta geçen gün bizim evi birisi aradı,Antalya'dan Zonguldak'a gelmiş ve Dedekargın ocağındanmış.Tanışmak istedi.Şans olursa görüşecek büyüklerim...

Karaalıç Türbesi Büyükcamili köyündedir,evet...Her köyüme gittiğimde bir orayı birde dedemin adına olan cemevini ziyaret ederim ben...Manevi birşeyler veriyor oralar...Mümkün olursa Cem Törenlerimize de beklerim.Genelde kışın sömestr zamanı oluyor,akşamdan sabaha dek genelde 12-13 saat sürüyor.Oldukça bilgilendirici ve güzel oluyor.Fırsat olursa gel mutlaka...Karaalıç'ıda daha rahat görme fırsatın olur böylece...

Tüm canlara saygılar...

gökyüzü
29.04.2006, 15:08
çorum alevilerinin evlenebilmeleri için dedelerinden izin almalarımı gerekiyor birde resmi nikahın olmasımı lazım bana bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz

dekar
29.04.2006, 15:09
birde resmi nikahın olmasımı lazım bana bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz

Tabii resmi nikah gerek...

gökyüzü
29.04.2006, 15:12
boşanmak için dedelerin iznimi lazım

peki eskiden resmi nikah varmıydı bu sadece kişilerin kendilerini garantiye almak için yaptıkları bir işlem

çorum türk alevilerinin ibadet şekilleri hakkında bilgi verebilirmisiniz

Piro019
29.04.2006, 15:58
çorum alevilerinin evlenebilmeleri için dedelerinden izin almalarımı gerekiyor birde resmi nikahın olmasımı lazım bana bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz

selam, corum alevileri hepsi bir degildir öyle olanida var böyle olanida var her yerde oldugu gibi, yani corumda evlenmek icin herkes dedelerinden izin alacak diye birsey yok.

dekar
29.04.2006, 16:37
Herkes dededen izin almaz.Aile büyüklerinin rızası yeterli olabilir.Ama tersi de geçerli olabilir,tamamen köylerin geleneklere bağlı...Sonuçta farklı ocaklar var.

Resmi nikah artık gerekliliktir,ülkemiz bir cumhuriyet yasaları var.Medeni kanuna göre resmi nikah geçerlidir.

arslankılıç
05.05.2006, 12:56
Kürt olmadığım için hiç ilğilenmedim desem........ama doğru kayı da uzakdan akrabam var..............

Erdiren
19.05.2006, 00:18
Cihan bey Ortaköyün su köyleride Alevidir

Asar
Büyükkısa
Dirgenli (yeni adı Esentepe)
İncesu (alevi ve sünni karısık)
Kuyucak
Senemoglu

Bu koyler Alevi ve kürtce konusurlar
Ayrıca:
Salbas (karısık)
Kızılhamza köylerinde Alevi Var ama Kurtce bilmezler

AleviKürt
19.05.2006, 13:18
Cihan bey Ortaköyün su köyleride Alevidir

Asar
Büyükkısa
Dirgenli (yeni adı Esentepe)
İncesu (alevi ve sünni karısık)
Kuyucak
Senemoglu

Bu koyler Alevi ve kürtce konusurlar
Ayrıca:
Salbas (karısık)
Kızılhamza köylerinde Alevi Var ama Kurtce bilmezler

selam dost sen ortaköylümüsün?

cesmeli1985_20
19.05.2006, 21:19
yaw arkadaşlar içinizde hiç tekkeli yok mu?

AleviKürt
19.05.2006, 23:48
yaw arkadaşlar içinizde hiç tekkeli yok mu?

büyük ihtimal yoktur, cünkü ilk tanidigim tekkeli sensin.. :D esencayli, calyaylali ve ibikli vardir sitede.. O köyler sizin köye yakin köyler.. Ve Osmancikin bir kac köyünden de kisiler var burda..

altan05
24.05.2006, 20:54
Saygı değer arkadaşım alevilik evrensel bir imge ise senin bu şekilde kürt-türk alevi köylerini ayırman gerçektten garibime gitti. Şimdi kürtler ile türkler alevilik mezhebini farklı mı yaşıyorlar?Nerde bizim hümanizm yaklaşımımız.
benim fikrimi sorarasan Dersimden tutta , antalyadaki alevilere kadar hepsi aynıdır. GELİN CANLAR BİR OLALIM anlayışını uzun uzadıya bir daha düşün istersen.

saygılar
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
selam dost sen ortaköylümüsün?

sende tam saçmalamişsin yani
yani anlşaşılamayan bir şey var burada.
alevilik kürt-türk ayrımını kaldırmak için yeterince felsefesini barındırmıyormu içinizde.
ha alevi olsun birde yanına türk yada kürt eklenince iş siyasallaşsın yaklaşım tarzı bu mu olmalı.
Allah Aşkına alevi mezhebine sahip olan kürtlerle-türkler aleviliği ayrımı yaşıyor şimdi. Bu form daki bütün arkadaşlara açıklama yaparmısın?
formun amacı belli zaten kürtlerin ve türklerin istatiğini yapmıyor. gönülden dem vuran butun canları kapsıyor.

AleviKürt
01.06.2006, 13:09
Saygı değer arkadaşım alevilik evrensel bir imge ise senin bu şekilde kürt-türk alevi köylerini ayırman gerçektten garibime gitti. Şimdi kürtler ile türkler alevilik mezhebini farklı mı yaşıyorlar?Nerde bizim hümanizm yaklaşımımız.
benim fikrimi sorarasan Dersimden tutta , antalyadaki alevilere kadar hepsi aynıdır. GELİN CANLAR BİR OLALIM anlayışını uzun uzadıya bir daha düşün istersen.

saygılar
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)

sende tam saçmalamişsin yani
yani anlşaşılamayan bir şey var burada.
alevilik kürt-türk ayrımını kaldırmak için yeterince felsefesini barındırmıyormu içinizde.
ha alevi olsun birde yanına türk yada kürt eklenince iş siyasallaşsın yaklaşım tarzı bu mu olmalı.
Allah Aşkına alevi mezhebine sahip olan kürtlerle-türkler aleviliği ayrımı yaşıyor şimdi. Bu form daki bütün arkadaşlara açıklama yaparmısın?
formun amacı belli zaten kürtlerin ve türklerin istatiğini yapmıyor. gönülden dem vuran butun canları kapsıyor.

Alevileri türk/kürt ayirmamak düsüncen cok güzel.. ama benim bir ayrimci oldugumu rumuzumda mi anladin? öyleyse ne deyim bilmiyorum, bir saniye icinde kisiligimi anladin tebrikler.

Piro019
03.08.2006, 10:43
gelin canlar bir olalim

ozcan BEK
07.08.2006, 03:46
1.Sanliosman
2.Findikli
4)cevizli
5)Kavakalan
6)Asar
7)KAdideresi
8)Kozluca
9)Karagöz
10)Düdüklü
11)Sogucak
12)kozluca
13)mollhasan
14)Mazibasi
15)

1)Gökkoey
2)kussaray usw.
3)akpinar

Saygilarimla Zülfikar
tutluca deryazici kilavuz buyuk keslik burulari unuttunuz alevilerini en yogun ve tamaminin alevi oldugu bir kac yerini isimidir bilginize sunarim saygilarla

filiz18
10.08.2006, 11:55
Sungurlu-Boğazkale'ye bağlı yazır köyü ve sarıçiçek köyüde alevi köyleridir.
Ben yazır'lıyım bizim köyümüzde cami yoktur, onun yerine bir cem evimiz var.Etrafı yüksek dağlarla çevrili, dört dağın arası bir yerdir .Kış aylarında cemler düzenlenir köyümüzde.Fakat sarıçiçek köyü bildiğim kadarı ile alevi-sünni karışık ..Onun haricinde Çorum'a bağlı çarşak-evci ,Alaca'ya bağlı kargın-eskiyapar bunlarda bildiğim alevi köyleri....

şekercalı
12.08.2006, 14:37
sungurlu'nun şekerhacılı köyündenim ben de.Alevi köyüdür ve cem evi vardır.Ayrıca bugün cem yapılacaktır yakında olan herkesi bekleriz.(her nekadar ben orda olasam da)bunun yanında Gökçam ve İmat köyleri de alevidir..

mozaik
13.08.2006, 08:39
Selam can dostlari ben yeni üye oldum. Sungurlu (Hamalli) Yeni ismi Beyyurdu Köyü Aslen mozaik bir yapisi vardir. Cünkü cok eskiden sivas merkez Alibaba mahallesinden cogunlugu, Digerleri ise Kangal,Aydin ve Erzurumdan geldigi söylenir Büyüklerimize göre, Hepsi Alevidir. Köy cevresinde bildigim alevi köyler. Sekerhacili,Gökcamdir.
Diger sünni köylerlede pek sorunumuz yok simdilik.
Not:yanlislarimda uyarilarinizi bekliyorum. yeni üye
sungurlu'nun şekerhacılı köyündenim ben de.Alevi köyüdür ve cem evi vardır.Ayrıca bugün cem yapılacaktır yakında olan herkesi bekleriz.(her nekadar ben orda olasam da)bunun yanında Gökçam ve İmat köyleri de alevidir..

Hemen yakininda beyyurdu var onu unuttun.orasida alevi ve imattan daha yakin. Allah kabul etsin cemi.

AleviKürt
13.08.2006, 11:33
Selam can dostlari ben yeni üye oldum. Sungurlu (Hamalli) Yeni ismi Beyyurdu Köyü Aslen mozaik bir yapisi vardir. Cünkü cok eskiden sivas merkez Alibaba mahallesinden cogunlugu, Digerleri ise Kangal,Aydin ve Erzurumdan geldigi söylenir Büyüklerimize göre, Hepsi Alevidir. Köy cevresinde bildigim alevi köyler. Sekerhacili,Gökcamdir.
Diger sünni köylerlede pek sorunumuz yok simdilik.
Not:yanlislarimda uyarilarinizi bekliyorum. yeni üye

Hemen yakininda beyyurdu var onu unuttun.orasida alevi ve imattan daha yakin. Allah kabul etsin cemi.

Selam mozaik, sana özel mesaj yazmak istedim ama seninle iletisime girilmiyor.
E-posta ya da msn'den irtibate gecmeye ne dersin?

Saygilar

mozaik
19.08.2006, 13:58
Selam mozaik, sana özel mesaj yazmak istedim ama seninle iletisime girilmiyor.
E-posta ya da msn'den irtibate gecmeye ne dersin?

Saygilar
selam Alevikürt olabilir ama bir türlü bende gecemedim. cünkü yeniyim pek beceremiyorum.

...

HopBico
15.09.2006, 15:09
Merhaba, bende Ortaköy'e bagli Findikli köyündenim. Sizlerinde yazdigi gibi, alevi ve kürt köyüdür. Benim bildigime göre, bizimde aslimiz Malatya. Anne tarafim Alaca'nin Kilavuz köyünden, bu köyde alevidir. Sanirim daha önce yazilmadi.
Bu arada herkese selamlar

gurbetci
25.09.2006, 23:29
Sevgili canlar,
Çorum merkez köyleri:
Kuşsaray, Eymir, Harmancık, Sarmaşa, Hızırdede, Büğet, Güvenli, Karasar, Ataköy, Palabıyık, Atçalı, Pancarlık, Kavacık, Eskiekin(karışık), Kazıklıkaya, Turgut, Tolamehmet, Şekerbey(karışık), Yoğunpelit, Sazak, Çobandüven, Ahmetoğlan, Üçköy, Örencik, Karagöz, Hımıroğlu, Gökçepınar, Kadıderesi, Mollahasan, Şanlıosman, Düdüklü, Mustafaçelebi, Gökköy, Kozluca, Sevindikalan, Mühürler, Teslim, Karacaköy, Kılıçören, Büyükdivan, Budakören, Yenice, Kadıkırı(karışık), Tahran, Çayhatap, Sapaköy, Narlık, Karadona, candaÇağşak, Evciortakışla, Evciyenikışla, Evcikuzkışla, Yenihayat, Sarinbey, Seyfe, Mislerovacığı, Bürüoğlu, Hamdiköy, Serban, Sırıklı, Morsümbül, Bektaşoğlu, Seydimçakallı, Arpalık, Altınbaş, Kertme, Karakeçili, Şahinkaya, Ülkenpınarı(çerkes), Dereköy, Eskiören, Kızılkır, İnalözü(karışık), Hacıbey, Dut, Çaltıcak, Aslanköy, Eşençay, Eskiköy, Çalyayla, Kıaılpınar, Acıpınar, Dutçakallı, Erdek, Çukurören, Çanakçı, Deller, Ömerbey, Laloğlu.

Alaca’nın köyleri:

Mecitözü’nün köyleri:

Sungurlu’nun köyleri:

Ortaköy’ün köyleri:

Osmancık’ın köyleri:

İskilip’in köyleri:

Boğazkale’nin köyleri:
Sarıçiçek, Yazı, Yanıca.

Uğurludağ’ın köyleri:

Laçin’in köyleri:

Dodurga’nın köyleri:

Kargı’nın köyler:
Karapürçek

Bayat’ın köyleri:
Eskialibey.

CANDAN ARKADAS[SEN CORUMUN NERESINDESIN: BEN KOYUNOGLUNDANIM:VE ALMANYADAN YASIYORUM

ate06
26.09.2006, 11:13
Canlar Alevilik bir yaşam biçimidir. Bu yukarıda yazılı olan köylerin bazılarında alevilik sadece isimde kalmış Cem ler artık yapılmıyor Abdal Musa Kurbanları kesilmiyor Dedelik makamı sözde kalmış talip dede ye (bu dedelerimizin cahilliğindende olabilir bazılarının) saygısı kalmamış buna nasıl bir çözüm bulabileceğimiz tartışsak diyorum.

avni
26.09.2006, 11:57
zülfikar kardeş yazdıgın kürt alevi köylerden şunlar alaca ya baglıdır.göbsen sogucak mazıbaşı çik hasan degirmen önü fındıklı köyleri alevi ve kürttür.

isahacılı
13.11.2006, 20:32
Orhan Kemal'in "Rahmet Yolları kesti" adlı bir romanı var.Orhan Kemal ,sürgün olarak Çorum'da bir cezaevi (Sungurlu cezaevi olabilir.Orda sürgün olarak yatan başka edebiyatçılar da vardır)'nde yatarken,bir mahkumdan dinlediği,iki köy arasında geçen çekişmeleri anlatır.Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak romanlaştırılmıştır.Bu iki köy ,Alaca'ya bağlı Akpınar ve Kılavuz köyü olup ,yanyana kurulmuştur..Her ikisi de Alevi köyüdür.Okumanızı tavsiye ederim.Bilgisi olanlardan paylaşmalarını rica ederim.

isahacılı
13.11.2006, 21:11
Alaca ilçesine bağlı bazı köyler şuan sırf sünni nüfusa sahip olmasına rağmen bir zamanlar da alevilerde bu köylerde yaşamaktaydı.Ancak 93 harbi diye bilinen,Osmanlı-Rus savaşı sonrası ,Anadoluda birçok köye yerleştirildiği gibi,Alaca ilçesinde ki birçok alevi köyüne de ,Kafkasya tarafından göç eden ,sünni,kafkas kökenli muhacirler yerleştirilmiştir.Zamanla bu köylerde alevi nüfus göç nedeni ile kalmamış ve köyler muhacirlere kalmıştır.Bu nedenle aslen bu köylerden olupta ,sırf köyde yaşayanlar sadece sünni olduğu için,kendilerinin de sünni olduğu varsayılan insanlarla karşılaşmamız mümkün olabilir.Buna en yakın örneği kendi yöremden vermem mümkündür.Alaca kasabasına bağlı Kızıllı köyü buna örnektir.Bir zamanlar Alevilerin de yaşadığı bu köyde,göç nedeniyle aleviler kalmamıştır.Bu forumda da,bu köyden hiçbir şekilde alevi insanlarında olduğu yönünde bir bilgi yoktur.Bu köyden olupta ,göç nedeni ile,özellikle ankaraya yerleşen kızıllı köyünden olan alevilerin yazmasını özellikle bekliyorum.Bu saptamama başka bir örnek olarakta ,kendi köyümüze yakın olması nedeni ile bildiğim Balçıkhisar (Yöresel olarak ismini ,Höşür veya Höçük diye bilirim) köyüdür.Bu köy de aynı nedenle alevi nüfusunun nerdeyse tükenmekte olduğu bir köydür.Ki bu köy de eskiden sadece alevilerin yaşadığı bir köydü. Kendi köyüm olan İsahacı köyüde ,93 harbi sonrası yerleştirilen ,kafkasya göçmenleri nedeni ile,alevi-sünni karışık olarak yaşanılan bir köydür.Aşırı göç nedeni ile şuan neredeyse sünni nüfusu,alevi nüfusuna denk gelmiştir. Bu nedenle yakın bir gelecekte ,alevilerin olmadığı köylerden,alevi olduğunu söyleyen insanların olması muhtemeldir.

isahacılı
13.11.2006, 21:32
Alaca ilçesine bağlı olan Höyük(Alacahöyük),Kalınkaya,İmat ve Karamahmut köyleri birleştirilerek belde haline getirilmiştir.Bu belde Alacahöyük ismi ile nahiyeleştirilmiştir.Tüm bu köyler Alevi köyleridir.Tarihi Alacahöyük kalıntıları bu beldededir.

isahacılı
21.11.2006, 20:05
arkadaşlar kimse bilmiyor mu yazdığım konular da birşey.sizlerden paylaşımlarınızı bekliyorum.

heval
22.11.2006, 18:55
slm ben hala kendi köyümün ismini göremiyorum benim bildiğim gökçam yenice saglim köy darhan divan köy sırıklı köy ben buarada gökçamlıyımmmm aklıma gelen olurda eklerim

Piro019
24.11.2006, 08:46
canlanalim arkadaslar hadiyin.

AleviKürt
30.11.2006, 21:25
arkadaşlar kimse bilmiyor mu yazdığım konular da birşey.sizlerden paylaşımlarınızı bekliyorum.

merhaba isahacili. bahsetmis oldugunuz bu bilgilerden haberim yoktu. msn'iniz varsa irtibate gecmek isterim. isahacili bir arkadasim var, belki tanirsin, en iyi arkadasimdir kendisi.

selamlar

cigo
01.12.2006, 20:04

ama ben o camii ye gittim ve o camii de şiiliğin gerektirildigi herşey yapılmak ta misal namaz kılınırkene secdeye yatarken kafalarını taşa koyuyorlar ve bunu yapan sadece birkaç kişi değil cogunluk yapıyor ve hatta taşlar hazır bulunuyo camii de

byksz
05.12.2006, 18:54
merhaba dostum senin yazdığın köylere ek olarak birkaç tane ben yazayım
Alaca köyleri:
değirmenönü
b.camili
k.camili
tutluca
geven
kargın
küre
perçem
haydar köyü
çelebibağ
akpınar
kılavuz
keşlik
koyunoğlu
çikhasan
çırçır
alacahöyük
çevreli
karamahmut
kalınkaya
dereyazıcı
eskiyapar
kıcıllı
söğütözü
kayaböğet
akören
yeniköy
harhar
değirmendere

murat222
06.12.2006, 20:09
sungurlu merkezde az olabilir ama köylerinde çok sayıda alevi köyü vardır

tuncaloğlu19
11.01.2007, 20:49
evet sungurlu merkez karışıktır. Ama köylerinde çok alevi vardır bağdatlı, çayyaka(karışık) inegazili(karışık)

musacem
21.04.2007, 02:17
selam arkadaşlar ben çorum alaca çikhasan köyündenim köyümüz kürt alevi köyüdür

selam dostum ben de çikhasan köyündenim halam sizin köyde evli aynı zamanda babamın halasıda sizn köyde evli şimdiden memnun oldum

hafiklican
24.10.2007, 22:20
Kürt nüfus oranı Sivasda bile %30 - %40(Alevilerde) arasıyken Çorumda %35 olarak gösterilmesi hem beni çok güldürdü hemde yalan yanlış bilgilendirmeye çalışıldağı için üzdü.

AleviKürt
24.10.2007, 23:02
Kürt nüfus oranı Sivasda bile %30 - %40(Alevilerde) arasıyken Çorumda %35 olarak gösterilmesi hem beni çok güldürdü hemde yalan yanlış bilgilendirmeye çalışıldağı için üzdü.

Peki sence nedir Kürt nüfusu Corum'da? Ve bu bilgiyi neye dayandiriyorsun?

Ve neden gülüyorsun ki? Sivas'ta Alevilerin Kürt oraninin %30-40 oldugunu nerde biliyorsun? Ispat sunabilirmisin?

Ben kendim bir Corumlu olarak gülmedikten sonra, senin neden güldügünü cok merak ettim dogrusu.

dilekcan
28.10.2007, 19:07
çorum neden bu kada