Orijinalini görmek için tıklayınız : Tokat / Almus,Artova ve Erbaa Alevi Köyleri

Cemoli12
06.04.2007, 00:08
TOKAT,IN TÜM ALEVİ KÖYLERİ

ALMUS
alan,arısu,armutalan,çambulak,çamdalı,çaykıyı,çayö nü,çiftlik,dereköy

durudere,gebeli,gevrek,hubyar,kapıcı,karadere,kızı lelma

KURUSEKİ,mescit,sağırlar,sahilköy,salkavak,sarıöre n,serince,teknecik

üçgöl,yuvaköy,ataköy,görümlü,gölgeli,kınık,akarçay ,cihet...

ARTOVA
bebekderesi,evlidere,aktaş(ayazma),gazipınar,gümüş yurt,mertekli

tuzla,kunduz,bayırlı,dinar,iğdir,kunduzağılı,kayaö nü,yeniköy

tanyeli,taşpınar,gürardıç,sağlıca,poyrazalan,ulusu lu,yağmurköy

salur,aşağıgüçlü,yenice,boyunpınar,ağmusa,yağcımus a...

ERBAA
sokutaş,keçeci,değirmenli(karışık)...

PAZAR
beşevler,çayköy,dereçaylı,doğancalı,kaledere,ocakl ı,ovayurt,tepeçaylı...

YEŞİLYURT
doğlacık,karagözlüalan,karaoluk,sekücek,dodurga
sivri,yağmur...

SULUSARAY
uylubağı,alpudere,arpacıkaraçay,balıkhisar,bayazıt ,buğdaylı
çime,ütük...

TURHAL
ağcaşar,ormanözü,çaylı,samuçay,serpil,yeşildere,(y avşanlık mah)

ulutepe,kuytul,yeşilalan,damudere,bacılı,kızoğlu,e riklitekke,yeniceler

yenisu,karkın,ray mah.meydan mah,hamam mah,yağlıalan,gümüştop

çayıraltı,ayranpınar,aşağıçaylı,akçatarla,kazancı, yeniköy,erenli

derbentçi,hasanlı,koruluk,kızkayası,akçatarla,gökd ere,karadede

kayaören,ataköy,kalaycık,sarıçiçek,elalmış,taşlıhö yük...

BAŞÇİFTLİK
alanköy,erikbelen,yeşilçam,asar,dağüstü,sarıağıl,ş ahnalan...

ZİLE
güzelbeyli,yalınyazı,acıpınar,ağılcık,acısu,akgüll er,alihoca

ağcakeçili,alayurt,armutalan,akkılıç,alibağı,ayval ı,yavaşan

bayırköy,büyüközlü,çamdere,büyükaköz

derebaşı,çiftlikköy,belpınar,çapak,reşadiye,akdoğa n

güngörmez,göçenli,gümüşkaş,gölcük,elmacık,eskiderb ent

karşıpınar,kazıklı,karabalçık,karacaören,karakaya, koçaş,sofular

karakuzu,karaşeyh,karşıyaka,korucuk,kurupınar,çiçe kpınarı

kurşunlu,kuzalan,küçükaköz,küçükkarayün,küçüközlü, küplüce,kızılca

kepez,kervansaray,kozdere,kuruçay,küçükkozluca,kar şıyaka,yaylayolu

palanlı,savcıköy,taşkıran,olukman,serikışla,yaylak ent,salur,aliçözü

saraçköy,üçköy,yenidağiçi,yaylayolu,emirören,evren köyün(bir bölümü)

turgutalp,uğurluören,uzunköy,yalnızköy,imirtolu,yü cepınar,çakırcalı

üçkaya,iğdir,yeniderbent,yeniköy,yeşilce,köylürünü ,büyükkarayün

özyurt,ütük,alihoca,şeyhköy,çayır,bultu,fırtıman,ı lıca,tilkipınar...

REŞADİYE
büşürüm,çevrecik,soğukpınar,bahçe,çayırpınar,karşı kent,özen,sazak,özlüce

öküzlü,ismailiye,yoğunpelit,sarıyayla,kuyucak,sara ykışla,köklü,kuzgölcük

kavaklıdere,karlıyayla,kabalı,güllüköy,gökköy,güze ldere,gündoğdu,dolay

çavuşbeyli,çakırlı,beşdere,bağdatlı,eskituraç,dutd ibi,doğantepe,darıdere

güllüce,çakmak,bayırbaşı,altıparmak,çat,yeşilyurt, dereköy,abdurrahman...

NİKSAR
gürçeşme,yazıcık,özalan,yalkonak,kuyucak,geyikgölü ,haydarbey,pelitlik

güzelyayla,çayköy,boğazbaşı,ormancık,korulu,kumçif tlik,gülbayır,cerköy

eğneağzı,karakuş,dağüstü,akgüney,çatak,şeyhler,çam içi,özdemir,örenler

bozcarmut,özeren,mezraa,kaşıkçı,gökçeoluk,bozcaarm ut,çakmak,ormancık

alan,gerit,güvenli,büyükyurt,kümbetli,kağıağzı,ger itköyü,tepedibi...

TOKAT MERKEZ
oğulcak,kızılköy,çöreğibüyük,yağmurlu,cirik,akyama ç,killik

günevi,koçacık,ballıdere,karakaya,acıpınar,günçalı ,nebi,çerçi

döllük,aydoğdu,ahmetalan,eski,sarıkız,musullu,canö zü...

Cemoli12
06.04.2007, 00:22
Almusta alevi köy yoğunluğu daha fazladır Almus köylerinin %80 i alevidir canlar yukarıda görüldüğü gibi bilmediklerim sünni köyleridir.(saygılar)!!!

çeşm-i naz
06.04.2007, 16:45
evet cem almusun çoğunluk köyü alevidir açıkcası ben alevi olmayan köyü yok diye biliyorum

keklikoluk46
06.04.2007, 16:59
Bu köyler Koçgirimi?

çeşm-i naz
06.04.2007, 17:01
Bu köyler Koçgirimi?

hayır can tokat almus köyleri koçgiriyle bağlantısı olduğunu sanmıyorum:confused1 :wink:

Cemoli12
06.04.2007, 19:14
Bu köyler Koçgirimi?

can tokat almus alevi köyleri aslen türkmen'dir horasan'dan gelen türkmen aşiretlerin torunlarıdır!!!

duyguseli
09.04.2007, 17:02
Almusta alevi köy yoğunluğu daha fazladır Almus köylerinin %80 i alevidir canlar yukarıda görüldüğü gibi bilmediklerim sünni köyleridir.(saygılar)!!!

haklısın cemo
Almusta alevi yoğunluğu daha fazla. Almusta yaşayan alevi canlar bu açıdan çok şanlılar çünkü her türlü imkana kısa sürede ulasabilirler. çünkü birlikten kuvvet doğar.

duyguseli
09.04.2007, 17:06
can tokat almus alevi köyleri aslen türkmen'dir horasan'dan gelen türkmen aşiretlerin torunlarıdır!!!

evet can doğru horasandan göçmenlerdir. horasandan göçmen olanlar sadece almusa yerleşmemişler çünkü tokat/erbaa/keçeci köyü de horasandan göçmen ben keçeciliyim

Türkü Gözlü Kız
09.04.2007, 18:26
Cem can konu süper, emegine saglik. Nerden ögrendin bunlari? Hem neden sadece Almus? :yapmabe

Cemoli12
09.04.2007, 18:31
evet can doğru horasandan göçmenlerdir. horasandan göçmen olanlar sadece almusa yerleşmemişler çünkü tokat/erbaa/keçeci köyü de horasandan göçmen ben keçeciliyim

evet duygu tokat alevileri horasan dan göçmüş canlardır KEÇECİ BABA mızda horasan pirlerindendir!!!(saygılar)

Cem can konu süper, emegine saglik. Nerden ögrendin bunlari? Hem neden sadece Almus? :yapmabe

aycan ben almusluyum malesef sadece tokat almus alevi köylerini biliyorum(teşekkür ederim)yorumun için!!!

Özgür-Taylan
09.04.2007, 21:40

Siraç misiniz siz ?

Cemoli12
09.04.2007, 23:28
hayır özgür sıraç değiliz ama almusta sıraç olarak bildiğim köy hubyar köyüdür bu köy sıraçtır!!!

yiğitcan
09.04.2007, 23:51
verdigin bigiler benim de bildigim kadarıyla dogru cem.
bende alan'lıyım
eline saglık.

Alevv
10.04.2007, 17:43
ben de tokat/ turhal/ yeşilalan(arhoğ)lıyım gerçi cem arkadaşımız almuslular diye açmış ama o bana sökmez dimi cem:001_tongu :biggrin: :biggrin:

Ayrıca kutluyorum seni cem hoş bir konu üzerine topik açmandan ötürü:thumbup1:

bilmediklerimizide öğrenmiş olduk bu arada

hakan60
15.04.2007, 18:35
cemoli kardeşim çok tşk ederim almusun alevi köylerinide sayende öğrenmiş oluyoruz

Cem-i-Cihan
16.04.2007, 22:37
paylaşımın için tşkler abi ben kardeşin hehe

Cemoli12
19.04.2007, 01:34
ALMUS
alan,arısu,armutalan,çambulak,çamdalı,çaykıyı,çayö nü,çiftlik,dereköy
durudere,gebeli,gevrek,gümelönü,hubyar,kapıcı,kara dere,kızılelma
KURUSEKİ,mescit,sağırlar,sahilköy,salkavak,sarıöre n,serince,teknecik
üçgöl,yuvaköy,ataköy,görümlü,gölgeli,kınık,akarçay ,cihet....
ARTOVA
bebekderesi,evlidere,aktaş,gazipınar,gümüşyurt,mer tekli
tuzla,kunduz,bayırlı,dinar,iğdir,kunduzağılı,kayaö nü
tanyeli,taşpınar,gürardıç,sağlıca,poyrazalan,ulusu lu
salur,aşağıgüçlü,yenice,boyunpınar,ağmusa,yağcımus a
ERBAA
sokutaş,keçeci

hakan60
19.04.2007, 11:26
cemoli12 kardeşim dağ lacık değil doğlacık :)

bahar duru
19.04.2007, 11:54
ekseri köyünü bilir misiniz?

Cemoli12
19.04.2007, 12:06
yeni ismi nedir ekseriyi duymuştum?

hakan60
19.04.2007, 12:33
yenice köyünün altında eski köy var ama ekseriy hiç duymadım nereye bağlı bu köy

bahar duru
19.04.2007, 12:36
almus ta ama yeni adını bilmiyorum

hakan60
19.04.2007, 12:43
ben yeşilyurtluyum ama almus tarafından sadece arısuyu biliyorum

Cemoli12
19.04.2007, 13:00
almus ta ama yeni adını bilmiyorum

bahar ekseri gevrek köyü olması yada ben yanlış biliyorum yeni ismini bilsen tam süper olacak sor annene babana:D

Cemoli12
19.04.2007, 15:47
erbaa da 2 alevi köyü var sanırım gerisi sünni ama emin değilim erbaa da ikiden fazla alevi köyü olduğunu umuyorum....

bahar duru
19.04.2007, 20:56
bahar ekseri gevrek köyü olması yada ben yanlış biliyorum yeni ismini bilsen tam süper olacak sor annene babana:D

hayır çünkü ben gevrekliyim ekseri sahilköy imiş eşimde ekseriden ondan öğrendim.

çeşm-i naz
19.04.2007, 21:04
bütün almus alevi köylerini burda toplayalım hepsi bir arada olsun topikleri birleştirdim canlar iyi forumlar

Cemoli12
19.04.2007, 21:59
hayır çünkü ben gevrekliyim ekseri sahilköy imiş eşimde ekseriden ondan öğrendim.

sahilköyün eski ekseri evet doğru.......

garcia
24.04.2007, 03:27
Bu köyler Koçgirimi?

tokatta koçgiri yok, bildiğim kadarıyla almus ilçesinde 1 köy(mescit) kürt kökenli(zazada olabilir) bir alevi köyüdür.ama koçgiri değildir.bundan başka zile ilçesinde 7 tane alevi-kürt köyü vardır.bunlarda koçgiri değildir.

bilginiz olsun diye yazıyorum: tokat ilinde yaşayan alevilerin %95 inden daha fazlası, bir kaç köy dışında tamamına yakını türkmen-alevi topluluklardan oluşur.bununla birlikte sünni köylerin 1/3 den fazlası sünni-kürt,çerkez,gürcü,sünni arnavut ve hatta iki köyde lazdır.türkçeden farklı bir anadil konuşan sünni köylerin hiç birisi 2 asırdan daha eski değildir,bu köyler osmanlının nüfus dengesini sağlama politikası doğrultusunda yerleştirilmiştir.hatta bu gün türkçe konuşan bazı sünni köyler bile yakın bir tarihte tokatta istihdam edilmiştir.

Ferdici_Tekin
28.04.2007, 02:24
YaptiĞi AraŞtirmandan Dolayi,alevİ KÖylerİ Hakkinda Bİze SunduĞu Bİlgİ İÇİn Cem KardeŞİmİ Kutlarim!!!

SaĞol KardeŞİm!!!

burty
28.04.2007, 04:04
cem kardeşim hemşocanım eline koluna sağlık güzel olmuş; bende alew hemşocanım gibi turhallıyım, ben ormanözü(ovacıklıyım). senin anlayacağın bana da sökmez :P...topik için teşekkürler

Türkü Gözlü Kız
28.04.2007, 13:27
Ben de isterdim Tokat´in bildigim köylerini sizinle paylasmayi canlar ama bana hicbirsey birakmamissiniz ki.
Ah Sen yok musun Cem, insan Hemsosuna bir citlatir: "Söyle bir konu acacagim, sence tutar mi?" falan der, ben de sana "Bosuna acma, hic tutmaz" der, kendim acardim bu konuyu. Gerci senle aramiz acilirdi ama sonra hemen barisirdik :lol:
Biz Tokatlilar cigersek insanlarizdir ya, kiyamayiz Hemsomuzu üzmeye:lol:
Nasil duygu sömürüsü yapiyorum ama :)

Saka bir yana: süper olmus topik canim yaa, ah bir de daha fazla köyümüz olsa da yazabilsek.

Tokat belediye baskanimiza sesleniyorum: Daha fazla köy istiyoruz, topigimiz bu kadar az mesajla sinirli kalmamali :biggrin:

duyguseli
30.04.2007, 11:16
erbaa da 2 alevi köyü var sanırım gerisi sünni ama emin değilim erbaa da ikiden fazla alevi köyü olduğunu umuyorum....

hayır cemoli erbada başka alevi köyü yok sadece ikitana keçeci ve sokutaş
ikitane olmasıda birşeyi değiştirmez yeterki gönüller bir olsun
birlikten kuvvet doğar demişler

garcia
10.05.2007, 20:50
merhaba arkadaşlar,bende tokat zileliyim,bir konuda bilgisi olan varmı?varsa bana yardımcı olurmusunuz:tokat alevileri içinde ''ramazanda 3 gün oruç tutma'' diye bir geleneği olan,her hangi bir alevi topluluk varmı?bilen varsa bana bilgi vermesini rica ederim,çünkü bende zileliyim ve böyle bir şeye hiç rastlamadım.

thegabardinka
10.05.2007, 21:33
Üzülerek söylüyorumki en başta sıralanan köylerdeki listede Gümeleönü Köyü için Alevi diye yazmışsınız.Almusta ve Tokatta kime sorsanız orası için bir Çerkes köyü olduğunu söyler, bilmelisinizki köyün eski adı zaten Çerkes Tomaradır ve alevi deyildir lütfen düzenleme yapın.

thegabardinka
10.05.2007, 21:39
Lütfen gümeleönü - alevi yazan alanı değiştirin

duyguseli
17.05.2007, 12:33

evet cem iki tane alevi köyü var erbanın biri bizim köy (keçeci)diğeri ise sokutaş :thumbup1:
afedersiniz canlar mesaj iki kere yazılmış oldu kusura bakmayın

duyguseli
17.05.2007, 12:42
canlar bizim erbada iki alevi köyü olmamız çok zoruma gidiyor.
bizim bir aşağıdaki köyler alevi ve turhala bağlı hepsi bizi neden erbaya bağladıklarını halen anlamış değilim. Önceden yollarımız kardan bir hafta kapanır, ışıklar gelmez, hiç bir yardım yapılmazdı
şu an yapılıyor ama bizim köylerimiz için değil, köye yaptıkları karakol için herşeyi yapıyorlar, bi nevi bize değil yine kendi insanlarına yardım....

BOZUK DÜZENDE SAĞLAM ÇOK OLMAZ....

sir60
17.05.2007, 13:01
................................

mazot_ci
17.05.2007, 13:17
cem evi mi oneeeeeeeeee...cami değil yani...

volkannn
17.05.2007, 20:03
emeğine sağlık cem

dede3
03.06.2007, 12:06
verdigin bigiler benim de bildigim kadarıyla dogru cem.
bende alan'lıyım
eline saglık.

ben de alanlıyım. kemter dedenen torunuyum, ya sen kimsin merak ettim

dede3
04.06.2007, 23:38
köyüm hakkında kısa bir bilgi

Almus Baraj Gölünün Sağ sahil şeridi üzerinde yer alan 4 mahalleden oluşmaktadır.(yukarı alan,aşağı alan,taşlıtarla,güven) Tamamen ormanların arasında yer almakta İlçeye uzaklığı 40 Km dir hiçbir sağlık kuruluşu bulunmamakla beraber 2 derslikli bir İlköğretim Okulu var ama köyün bir çok mahallesinde çocuklar akarçaya gitmekte (taşımalı eğitime tabidir.) Köyün Batısında Arısu, Doğusunda Cihet, Kuzeyinde Gümeleönü Güneyinde Cihet Yaylaları bulunmaktadır. köyün yerleşimi 600 yıl önceye dayandığı ve sivas yıldızeli güneykaya köyünden geldiği bilinen 3 kardeş tarafından kurulduğu söylenmektedir. aşağı alan mahallesi hariç köyün tamamı ocakzadedir. nüfusun çoğunluğu 1980 sonrası istanbula göç etmiştir.

dede3
04.06.2007, 23:41
köyüm hakkında kısa bir bilgi

Almus Baraj Gölünün Sağ sahil şeridi üzerinde yer alan 4 mahalleden oluşmaktadır.(yukarı alan,aşağı alan,taşlıtarla,güven) Tamamen ormanların arasında yer almakta İlçeye uzaklığı 40 Km dir hiçbir sağlık kuruluşu bulunmamakla beraber 2 derslikli bir İlköğretim Okulu var ama köyün bir çok mahallesinde çocuklar akarçaya gitmekte (taşımalı eğitime tabidir.) Köyün Batısında Arısu, Doğusunda Cihet, Kuzeyinde Gümeleönü Güneyinde Cihet Yaylaları bulunmaktadır. köyün yerleşimi 600 yıl önceye dayandığı ve sivas yıldızeli güneykaya köyünden geldiği bilinen 3 kardeş tarafından kurulduğu söylenmektedir. aşağı alan mahallesi hariç köyün tamamı ocakzadedir. nüfusun çoğunluğu 1980 sonrası istanbula göç etmiştir. sizlerde köyünüz hakkında bildiklerinizi yazarsanın memleketimizi daha çok tanımış oluruz. iyi akşamlar

*********---------************----------**********-------

Yağmur çiseliyor
Serez in esnaf çarsında
Bir bakırcı dükkanın karsında
Bedrettinim bir agaca asili
Yagmur ciseliyor
Gecenin gec ve yildizsiz bir saatidir
Ve yagmurdan islanan
Yapraksiz bir dalda sallanan
Seyhimin cirilciplak etidir
Yagmur ciseliyor
Serez carsisi dilsiz
Serez carsisi kor
Havada konusmamanin gormemenin
Kahrolasi huznu
Ve Serez carsisi kapatmis elleriyle yuzunu
Yagmur ciseliyor "

garcia
10.06.2007, 05:04
cem araştırma iyide bazı hatalar var;mesela zile yünlü köyü,büyük kozluca köyü alevi değildir.küçük kozluca alevi. alevi köyleri tokatta sünni köylerden daha fazla,örneğin merkez köyleri araştırılsa onlarca alevi köyü çıkar.zaten topçam dağlarının çevresinde çok az sünni köyü varmış merkeze bağlı,büyük çoğunluğu alevi topçam çevresinin.

garcia
10.06.2007, 05:06
Üzülerek söylüyorumki en başta sıralanan köylerdeki listede Gümeleönü Köyü için Alevi diye yazmışsınız.Almusta ve Tokatta kime sorsanız orası için bir Çerkes köyü olduğunu söyler, bilmelisinizki köyün eski adı zaten Çerkes Tomaradır ve alevi deyildir lütfen düzenleme yapın.

yardımcı olduğun için sağol.forumun kapıları, insanım diyen herkese açık olduğu gibi;çerkezlerede açıktır.

Cemoli12
22.06.2007, 22:07
tüm düzenlemeler yapıldı:)

Cemoli12
22.06.2007, 22:19
............

Cemoli12
22.06.2007, 22:20
..................

evvel ve ahir
28.07.2007, 21:34
almusda bu kadar alevi köyü olduğunu bilmiyordum doğrusu. ben kınıklıyım:) bu arada hoş buldum :)

hercaiii
03.02.2008, 16:57
öle bir hayat yasaki sen öldün de düşmanların bile aglasınn********* bay hercaiii********

fabl88
19.03.2008, 18:40
güzel bir çalışma tokatın tüm alevi köylerini de gördümya gam yemem daha:)

halilibrahim83
19.03.2008, 18:51
GUZEL TURHALIMIZIN AGCAŞAR KOYUNDEN HEPİNIZE SEVİGLER HEMŞERİLERİM konu için emegine yuregine saglik kardeşim :thumbup::thumbup::thumbup: