Serhatlı
19.04.2007, 15:47
bu program tamamen pc nizin perfonmans ı ölçen ayrıca internet üzerinden dışardan gelen bağlantıları belirlemek için ii program
tamamen ücretsiz vede süresiz bi program.ben memnunum kullanıyorum şu anda bu programın yapımcılarının anti-virüs programını deniyorum.denemelerden sonra onunda tavsiyesini yaparım yeni yükledim ama işe yarar bişeye benziyo.
asmonitorsecurty (http://dosyam.net/?id=p9pqn2)
Desteğin Için Tesekkürler.
Söz Konusu Güvenlik ise Antivirüs Dışında Herhangi Bi Program Kullanmaya Gerek Yok..
Çok Basit Bi Kaç Örnekle Anlatayim..
Eğer Service Pack veya Başka Bir Firewall Programi Kullaniyorsaniz
Pc'niz Tam Koruma Altinda Demek Degildir Unutmayinizki Her Firewall Özellikle
Service Pack 1,2,3 Kendisini Update "Yükseltme,Güncelleme" Yapar
Buda Demektir'ki Kullandiginiz Firewall Programi Bile Bilgisayarinizda Kendisine Bir Port Açmış Web Sittesinden Kendisini Güncelliyo Örnekte Görüldügü Gibi
Buda Bir Açıktır.
Programi Kullanip Kullanmamak Size Kalmış Birşey
Ben Gereken Kısa Açıklamayi Yapayim
Önce Sistemin Açılışından Başlıyoruz
1- Eğer Bilgisayariniza Bir Şifre Koymadiysaniz Şiddetle Koymanizi Tavsiye Ederim.
2- Yerel Diskler Yani Sabit Diskler "C,D,E" Gibi Bunlarin Isimlerini Değiştirin Herhangi Bir Isim Verebilirsiniz Farketmez.
3- Sabit Disklerinizde ve Sabit Disklerin Içinde Eger Paylaşıma Açık Dosyalar Varsa Paylaşımını Kapattin.
4- Özel Bilgilerinizi Mutlaka Şifreleyin Bunun Icin Sifreleme Programlarını Kullanabilirsiniz.
5- "Burasi Çok Önemli" Şifreleme Programi Bulamazsaniz Özel Bilgilerinizi Gizli Klasörler Haline Getirin.
Bunu Yapmak Için: Oluşturdugunuz Dosyaya Sag Tiklayin\Özelikler \Gizli\Uygula\Tamam
Bu Işlemi Yaptiktan Sonra Dosyaya 2 Kez Tiklayin Açılan Pencerede En Üstte
Araçlar\Klasör Seçenekleri\Görünüm\Gizli Klasör ve Dosyalari Gösterme\
"Bu Kutucu İşaretleyin" Uygula\Tamam
Daha Sonra Pencereyi Kapattin Dosyaniz Artik Görülmicektir
Dosyanizi Tekrar Görebilmek Icin Ayni Islemi Yapip \Gizli Klasör ve Dosyalari Göster\Uygula\Tamam'i Seçmelisiniz.
Bunu Anlatmamizdaki Gaye Şudur: Ne Yaparsiniz Yapin Kötü Niyetli Bi Hacker,Korsan Istedigi Zaman Bilgilerinizi Çalabilir. Siz Bunu Asla Engelleyemezsiniz Bunun Için Saldırıyı En Düşük Zararla Nasil Atlatiriz Onun Hesaplarini Yapicaz Unutmayin'ki Akilli Bir Hacker Sisteme Sızdıgı Zaman
Dosyalarinizi Kendi Bilgisayarindaki Dosya Sitemiyle Görür Yani Eger Kendi Bilgisayarindaki Klasör Ayarlari "Gizli Klasörleri ve Dosyalari Gösterme" < Böyle Seçiliyse Sizin Gizlediginiz Dosyalari ve Klasörleri Görmicektir Ama Hacker Akilliysa Kendi Bilgisayarindaki Dosya ve Klasör Sistemini " Gizli Klasörleri ve Dosyalari Göster" < Böyle Seçicektir Bu Yüzden Şifreleme Programini Kullanmanizi Öneriyorum Ama Merak Etmeyin Onuda Kirarlar :)
Tabi Bu Anlattiklarim Çok Bilgili Çok Zeki Hacker,Korsan'lar Içindir
Siradan Birisi Bunlari Asla Düşünemez ve Yapamaz.
Aslinda Güvenlik Hakkinda Cok Geniş Bir Anlatim "Resimli,Programlı" Yapıcaktim
Makale Hazirliyordum Ama Serhatlı Arkadasim Konuyu Açmış Ön Bilgilendirme Olarak Yazmak Istedim.
Siz Şimdilik Söylediklerimi Yapin Ben Geniş Bi Makale Hazirlicam Size.
Kolay Gelsin