Orijinalini görmek için tıklayınız : Corum Merkezi Tunceliden sonra en cok Alevi oranina sahipdir

cihan24xx
22.12.2005, 22:06
Corumda alevi köy sayisi 300 yakindir.Corum Sehir Merkezinde 1980 sehirlesmeden sonra 40% asmisdir.
Sehirlesmeden dolayi malesef köylerimiz bos durumdadir.

Festoolaa
07.01.2006, 02:21
Bence tamamiyle yanlış bir söylem...Cünkü en fazla alevi orani tuncelide değil hataydadır bu bir...Eğer köy anlaminda diyorsan en fazla alevi orani bu bağlamda 2. yerin erzincan tercan olması gerekir bildigim kadarıyla 1-2 tane sünni köyü var...

Ceyhun
07.01.2006, 12:19
Bence tamamiyle yanlış bir söylem...Cünkü en fazla alevi orani tuncelide değil hataydadır bu bir...

Bu bilgiyi nereden aldınız? Pek inandırıcı gelmedi.

AleviKürt
07.01.2006, 16:38
Bu bilgiyi nereden aldınız? Pek inandırıcı gelmedi.

CcGunal hemserime katiliyorum. Hic de inandirici gelmedi.. ;)

Festoolaa
08.01.2006, 01:42
İnandırıcı gelmediyse araştırın dostlar...Hatay samandağ yüzde 99 arap alevisi oranıyla türkiyede en fazla ortalamaya sahip alevi yerleşim birimidir..

onurtt
08.01.2006, 02:05
İnandırıcı gelmediyse araştırın dostlar...Hatay samandağ yüzde 99 arap alevisi oranıyla türkiyede en fazla ortalamaya sahip alevi yerleşim birimidir..

bilgiyi siz verdiğiniz için sizin araştırmış olmanız gerekir...Yanlış ya da doğru demiyorum üslüp olarak sizin kaynağı belirtmeniz lazım...

Festoolaa
08.01.2006, 20:40
Hataylı arkadaşlar ve özellikle alevi dedeleriyle olan konuşmam başta kendi dedem ve tvde gördüğüm 2 programda bunu anladım,tekrar söylüyorum türkiyede en fazla alevi oranı hatay samandağdadır...

KoCGIRİ
08.01.2006, 20:58
geçtiğimiz ramazanda hataydaydım,Antakya'da Samandağ'da bulunmuştum,
Arap Alevilerinin daha doğrusu Nusayrilerin çok olduğunu bilirdim duymuştum ama bu kadar çok yaygın olduklarını oraya gidince gördüm ama %99 kadar büyük bir oran olmasa bile ciddi olarak fazlalar,köylerde ve ilçe merkezlerinde ermeniler de yaşıyor hala.
Aynı şey Antakya içinde geçerli sanırım Türkiyede ramazan ayında ramazanda olduğunuzu hissetmeyeceğiniz en büyük yerleşim birimi Antakyadır.
Antakyanın halkına,kentine,havasına,suyuna bayıldım,herkesin görmesini tavsiye ederim.

Piro019
08.01.2006, 22:01
hatay arap alevilerinin alevilikle bir alaksi yok benim tanidiklarim var alevi olduklarini bile sakliyorlar herkesten, demiyorum hepsinin öyle oldugunu ama cogunlugu öyledir, böyle alevi olmaz olsun isterse milyonlarca olsun faydasi yok.

cihan24xx
09.01.2006, 11:00
Bence tamamiyle yanlış bir söylem...Cünkü en fazla alevi orani tuncelide değil hataydadır bu bir...Eğer köy anlaminda diyorsan en fazla alevi orani bu bağlamda 2. yerin erzincan tercan olması gerekir bildigim kadarıyla 1-2 tane sünni köyü var...

Birincisi Hatayin Tunceliden fasla sehir merkezi olarak daha yüksek Alevi orani oldugunu ,inanmiyorum ve ispatlamasida cok güc olacak sanedersem.Hatay merkez olarak yogun bir alevi potansieline sahip olsada yinede agir bir sünni varligina sahib ,hatayin tamin olarak alevi orani 70% asmas,oysa bu orani tuncelide kesinlikle daha yüksekdir.

saygilarimla

zülfikar

Festoolaa
09.01.2006, 19:39
hatay arap alevilerinin alevilikle bir alaksi yok benim tanidiklarim var alevi olduklarini bile sakliyorlar herkesten, demiyorum hepsinin öyle oldugunu ama cogunlugu öyledir, böyle alevi olmaz olsun isterse milyonlarca olsun faydasi yok.

Arkadaşım dediklerine bir anlam veremedim sonuçta bu topicte alevilerin oranından bahsederken onların ırklarının ne olduğunun hiç kimse icin önemi yoktur eğer varsa bunu düşünen faşisttir...Yok arap aleviler kendilerini saklıyolarmış yok utanıyolarmış ee bunu yapan türküde var kürdüde var zazasıda var maalesef...

2cisi topiği acan arkadaş diyorki ispatı zor olacak neyi zor onu anlamadım ben hayatım boyunca yaşadıklarımdan ve talibi olduğumuz dedemizin bana aktardıkları cevremdeki arkadaşlar + tv gibi kaynaklardan bu bilgiyi elde ettim sana belgemi göndereyim de inandırayım...Tunceli merkezde şu anda alevi kadar sunni yaşıyor olabilir o kadar asker polis var bunları hiç düşündünmü tunceli derken 30-50 bin nufuslu yerden bahsediyorsun şu anda...Bu arada hataya gitmiş ve bunları görmüş ve yazmış olan KOCGİRİ dosta saygılarımı sunarım herhalde bu forumda bir tek ben en fazla alevi oranının hatayda olduğunu düşünmüyorum...

3.sü 2. en büyük alevi oranının corum merkezde oldugu kanısına nasıl varıldı onu hic anlamadim eğer köy bazında söylüyorsan şu an o köylerin her birinde 10-15 hane yaşıyodur eğer 1980-1990lardan bahsediyorsan ben sivaslıyım sivas merkezdede kangal,divriği,yıldızeli,vs...diğer ilçelerden sivas merkeze gelen ve sunnilerden cok daha fazla olan bir nufus vardı...Erzincan tercana ş u anda oran olarak 2.ci yerleşim yeri diyorum bu tartışılabilir bilen varsa söyleyebilir ama hatay samandağ yüzde yüz türkiyenin en fazla alevi oranına sahip yerleşim birimidir...

Serkan_Devrim
09.01.2006, 20:16
alevilik nedir? arap alevileri kimdir? ikisini bir koy ortaya da anlayalım niye arap alevilerinin alevilikle alakaları yok.
arap alevilerinde sır saklanmak zorundadır. Ali nin sırrını saklarlar. 6. imam Cafer Essadık'ın şöyle bir sözü olduğunu söylerler. 'batıni ilmi sadece müstahakına verin.' onlar için aleviliğin birinci kuralı bu sırların saklanmasıdır. bu yüzden aleviliklerini saklarlar. korktukları için değil. alevi olduklar öğrenilince sırların açığa çıkmaması için. bir çok kişi alevi olduğu öğrenilince ülkücüler tarafından sıkıştırılıyor. namazı soruluyor.
konuya daha açıklamacı yaklaşalım. arap alevilerinin inançları batıni zahiri açıklamasında gizlidir. var olan herşeyin bir batını birde zahiri vardır onlara göre. bu dünya yı zahiri dünya olarak adlandırırlar. birde batıni dünya nın varlığından bahsederlerki bu(açıklayıcı olsun diye benzetiyorum) ahiret inancının benzeridir. tanrı zahiri dünyada hz Ali nin bedeninde zuhur etmiş olmasına rağmen batıni dünyada allahın kendisidir. namaz içinde aynısı geçerlidir. bugün kılınan namazın zahiri olduğunu söylerler ve kendi namazlarını batıni diye nitelerler. devam edecek

Candacan
21.01.2006, 01:12
" Corum Merkezi Tunceliden sonra en cok Alevi oranina sahipdir "

Sevgili canlar,
Günümüz şartlarında bu söylemin doğru olabileceğini düşünüyorum.

Piro019
23.01.2006, 11:49
Arkadaşım dediklerine bir anlam veremedim sonuçta bu topicte alevilerin oranından bahsederken onların ırklarının ne olduğunun hiç kimse icin önemi yoktur eğer varsa bunu düşünen faşisttir...Yok arap aleviler kendilerini saklıyolarmış yok utanıyolarmış ee bunu yapan türküde var kürdüde var zazasıda var maalesef...

2cisi topiği acan arkadaş diyorki ispatı zor olacak neyi zor onu anlamadım ben hayatım boyunca yaşadıklarımdan ve talibi olduğumuz dedemizin bana aktardıkları cevremdeki arkadaşlar + tv gibi kaynaklardan bu bilgiyi elde ettim sana belgemi göndereyim de inandırayım...Tunceli merkezde şu anda alevi kadar sunni yaşıyor olabilir o kadar asker polis var bunları hiç düşündünmü tunceli derken 30-50 bin nufuslu yerden bahsediyorsun şu anda...Bu arada hataya gitmiş ve bunları görmüş ve yazmış olan KOCGİRİ dosta saygılarımı sunarım herhalde bu forumda bir tek ben en fazla alevi oranının hatayda olduğunu düşünmüyorum...

3.sü 2. en büyük alevi oranının corum merkezde oldugu kanısına nasıl varıldı onu hic anlamadim eğer köy bazında söylüyorsan şu an o köylerin her birinde 10-15 hane yaşıyodur eğer 1980-1990lardan bahsediyorsan ben sivaslıyım sivas merkezdede kangal,divriği,yıldızeli,vs...diğer ilçelerden sivas merkeze gelen ve sunnilerden cok daha fazla olan bir nufus vardı...Erzincan tercana ş u anda oran olarak 2.ci yerleşim yeri diyorum bu tartışılabilir bilen varsa söyleyebilir ama hatay samandağ yüzde yüz türkiyenin en fazla alevi oranına sahip yerleşim birimidir...

Sivas merkez diyorsun ben bu sene sivasa gittim ve alevi diye birsey görmedim merkezde, herkes yobazlasmis bakislari bile yiyordu bizleri resmem,bizim oradan yani merzifondan kac tane otobüs geldi ama sivas halkindan kimseler yoktu, sivas sehitlerini anmaya, bumudur alevi orani fazla olan sehir merkezi.

cihan24xx
23.01.2006, 12:25

Hatay tartisilir,,ama sivas ve erzincanda Merkezde yüksek alevi potansieline sahib degildir,bu kesin .
Burda merkeze bagli köy sayisindan bahsetmiyorum,sehir-merkezindeki orandan basetiyorum.

saygilarimla

zülfikar

Piro019
23.01.2006, 16:20

sen corum köylerinde 10 - 15 hane yasadigini nerden cikariyorsun bizim köyün nüfusuna bir bakarsan görürsün 10- 15 hanemi degilmi diye köseeyüp köyü bakmani tavsiye ederim, ve alevi köylerinin nüfusu epeya coktur iyice bir arastir.

DERSİMLİ_62
04.02.2006, 17:27
Dostum Tuncelİnİn %95 Alevİdİr NÜfÜusa GÖre Yapsan Bİle Hataydakİ Alevİ NÜfÜsu Yİne Bu Orana YetİŞemez Tuncelİ TÜrkİyenİn En Fazla GÖÇ Veren İlİdİr NÜfÜsa GÖre DeĞerlendİrme Yaparsan BugÜn Tuncelİde 10 KİŞİden 9 Alevİdİr Pekİ Hatayda Bu Oran KaÇ..

Şoreş
01.03.2006, 02:09
Ben nette hatayla ilgili bir paragrafta hatay'ın %85inin alevi olduğunu okumuştum ve site hatayla ilgiliydi.

Çorum merkezde çok alevi olacağını sanmıyorum.Çorumda aleviler çok ama merkezde çoğunluk değildirler yarı yarıya olabilirler belki aleviler merkezde biraz daha fazladır

Sivasın merkezi asla olamaz sivas merkez bitmiş durumda sanki her tarafını tutucular aşırı dindar kesimler basmış

Tunceli merkezde ise sünnilerde var ama aleviler çoğunlukta.Zaten tuncelinin % 95i aleviymiş.

Piro019
01.03.2006, 11:11
Ben nette hatayla ilgili bir paragrafta hatay'ın %85inin alevi olduğunu okumuştum ve site hatayla ilgiliydi.

Çorum merkezde çok alevi olacağını sanmıyorum.Çorumda aleviler çok ama merkezde çoğunluk değildirler yarı yarıya olabilirler belki aleviler merkezde biraz daha fazladır

Sivasın merkezi asla olamaz sivas merkez bitmiş durumda sanki her tarafını tutucular aşırı dindar kesimler basmış

Tunceli merkezde ise sünnilerde var ama aleviler çoğunlukta.Zaten tuncelinin % 95i aleviymiş.

selam sores, bi diyorsun sanmiyorum bi diyosun belkide fazladirlar ben ne demek istedigini pek anliyamadim.

Şoreş
14.05.2006, 00:46
Bir abimiz Çorumda yaşıyor ve Merkezin % 65i Alevi dedi ama her zaman Aleviler az gösterilmiştir dedi.! :O

selva
14.05.2006, 00:52
hatay markezin yüzde seksen beşi alevi değildir.burada nüfus eşit dağılmıştır.birde ali ekber kardeşim ikide birde sır diyorsun burdaki aleviler o kelimenin bu kadar çok kullanılmasından hoşlanacaklarını sanmıyorum.sır kelimesi bizdede geçer ama hakikate ermektir sır sırra herkes kulaktan kulağa erişemez

Nesimi
14.05.2006, 00:56
Aleviler Türkiye genelinde köylerde yaşarlar ama göçlerden sonra şehirlerdede yaşamaya başladılar. Tunceli Türkiyede en yoğun Alevi nufüsunun bulunduğu ildir. Polisler, Askerler ve devlet memurları dışında halk Alevidir. Tuncelinin yalnızca, Çemişgezek ve PErtek ilçelerinde Halkın yarısı sunni yarısı alevidir. Zaten bu sunni kesim genelde elazığlıyız derler.

Tunceli deyince akla Alevi gelir. Kimliğe islam yerine alevi yazalım diyorlar ama biz Tunceliler için bu gerekmiyor zaten. Tunceli yazdığı için Alevi olduğumuzda yazmış oluyor aslında heheh :) :) :)

selva
14.05.2006, 00:59
güzeldi kızıl doğuştan damgalıyız kızıl başlığımız tescilli yani ne mutlu kızılbaşım diyene hehe

Nesimi
14.05.2006, 01:05
3K diyorlar ya bize Kürt, Kızılbaş, Komünist ehuehe.

canazerbaycan
14.05.2006, 01:06
Nusayrileri Alevi sınıfına dahil ediyorsanız bizi de (Şii Azerbaycan Türklerini) de Aleviliğe dahil edin. En azından Sünni değiliz ve oniki imamcıyız. Ben de bizim yerleşimlerin(yüksek olanların) yüzdesini veriyorum.

Iğdır ili geneli(%60)
Iğdır merkez(%60)
Karakoyunlu ilçe merkezi(%99)
Aralık ilçesi(%70)
Kars Akyaka ilçesi(%80)

selva
14.05.2006, 01:11
biz kendine alevi diyen ve alevi hoş görüsü ve sevgisiyle yaşayan herkesi alevi olarak kabul ederiz. kimseyi dışlamayız.sen kendini şii değilde alevi olarak tanımlarsan sanada söylüyecek sözümüz yok

MetinK
14.05.2006, 01:15
Devletin Nufüs Müdürlükleri bile siz arkadaslarim kadar calisamiyor.:) Tebrik ediyorum hepinizi bu konuda.

Istatiksel bilgiler,demografik yapilarin oranlari,sehir,ilce ve köylerin nufüsa göre oranlari.Hangi ilde yogunluk daha fazla?
Anlamadigim sey devlet bile bu istatistik bilgilere sahip degilken yada acikliyamazken sizin bu oranlari nereden aldiginiz?

Kaynaklarinizi bizimle paylasirmisiniz arkadaslar?

selva
14.05.2006, 01:20
antakyada alevi nüfusu fazla olsaydı ne kadar ayak oyunları olursa olsun akp belediyeyi bu kadar oy farkıyla alamazdı.ben verilen yüzde üzerinden konuştum.bir yüzde vermedim.ama can azerbeycan bayağı oranları tutmuş

Şoreş
14.05.2006, 01:21
3K diyorlar ya bize Kürt, Kızılbaş, Komünist ehuehe.

Valla Koministi tüm aleviler içib kullanmaya başladılar artık gerçi bana orta okulda arkadaşım KOMİNİST derdi e olduk gibi sonunda:)

Nesimi
14.05.2006, 01:43
Devletin Nufüs Müdürlükleri bile siz arkadaslarim kadar calisamiyor.:) Tebrik ediyorum hepinizi bu konuda.

Istatiksel bilgiler,demografik yapilarin oranlari,sehir,ilce ve köylerin nufüsa göre oranlari.Hangi ilde yogunluk daha fazla?
Anlamadigim sey devlet bile bu istatistik bilgilere sahip degilken yada acikliyamazken sizin bu oranlari nereden aldiginiz?

Kaynaklarinizi bizimle paylasirmisiniz arkadaslar?

Kaynak istemekte haklısın bra. Tam olarak nüfusu öğrenmek için büyük bir organizasyon kurmak lazımki oda mümkün değil tabiki Devlet istatistik enstütüsü bile hata yapabiliyor. Forumda yazdıklarımız aşağı yukarı tahminlerdir, Kaynak belirtmedikçe.

Şoreş
14.05.2006, 02:07
Tunceli için kaynak gerekmez valla canlar ;)

Tunceli Alevilerin yurdudur Asla asimile olmayacak canların yurdudur.

Sormadınız ama;

Tunceli deyince aklıma; Alevilik, Düzgün baba, Alevi ocakları, dersim katliamı, Zazaca, yiğit insanlar, gizemli efsane bir şehir gelir.

Sivaslıyım ama Dersim kökenliyim.Dersmden gelmişiz sivasa ama keşke kalsaymışız.

MetinK
14.05.2006, 02:32

Kaynagi Dersim icin istememistim zaten sores can.:)
Ben de Dersimliyim.Her sene gitmeye calisirim.
Corum ile karsilastirma yapilmis.Oranlar verilmis.Hangi ilde daha yogun Alevi oldugu adeta bir yaris havasiyla verilmis.
Yine baska il ve ilcelerle ilgili olarak% 60,65.70,80,99 gibi istatikler verilmis.Ben de arastirmak ve daha detayli ögrenmek icin kaynak istedim.Bu kadar kesin sonuclar verilmisse kaynagindan ögrenmemiz daha dogru olur.
Tahmini ise bu da belirtilmelidir.Mesaj sahibinin kendi tahmini oldugu vurgulanmalidir.Yanlis bilgilenmenin önüne gecmek icin yazmistim zaten.

Not:Kaynak istemem bu konuda olumsuz düsündügüm sonucunu dogurmaz.:)

Şoreş
14.05.2006, 03:10
Kaynagi Dersim icin istememistim zaten sores can.:)
Ben de Dersimliyim.Her sene gitmeye calisirim.
Corum ile karsilastirma yapilmis.Oranlar verilmis.Hangi ilde daha yogun Alevi oldugu adeta bir yaris havasiyla verilmis.
Yine baska il ve ilcelerle ilgili olarak% 60,65.70,80,99 gibi istatikler verilmis.Ben de arastirmak ve daha detayli ögrenmek icin kaynak istedim.Bu kadar kesin sonuclar verilmisse kaynagindan ögrenmemiz daha dogru olur.
Tahmini ise bu da belirtilmelidir.Mesaj sahibinin kendi tahmini oldugu vurgulanmalidir.Yanlis bilgilenmenin önüne gecmek icin yazmistim zaten.

Not:Kaynak istemem bu konuda olumsuz düsündügüm sonucunu dogurmaz.:)

:36_1_39: :36_1_39: ;)

byparadox
17.06.2006, 18:46
walla ben corumluyum ama hataya yakin fosolarin arasinda okuyorum ilceleri baz alirsak erzin iskenderun falan genele bakarsak hatayda beim gozlemledigim fazla alave yoq amam merkeze gitedim yazin bir ara gidecem yaz okulundayim zaten corumda daha fazla alevi oldugunu düşünüyorum iki yeride goren bilen biri olarak diyorum bende okudugum yerde faşolarin arasinda bunaldigim için komünist alevi lerin oldugu yere kaciyorum bunlardan bir yerde hatay dir

cerdem06
19.06.2006, 18:16
Arkadaşlar ben de çorumluyum. ama şuanda tuncelide bulunuyorum.Uzun bir zaman da burda durucam sanırım:)) Tunceli merkezdeki alevi oranı çorumla kıyaslanamayacak kadar büyüktür. Ben şuana kadar merkeze bağlı tek sünni köy dahi duymadım.Genel olarak baktığımızda da zaten tuncelideki sünni köy sayısı çok az...
ayrıca keşke tunceli dediğiniz gibi asimile olmasa....Çok üzücü ama burada aşır derecede bbozulma varrr.

filiz1980
28.06.2006, 12:58
aaaaaaaaaaaa türkiyede bu kadar alevi oldugunu bilmiyordum cidden ama ne güzel

çağlarsaat
28.07.2006, 23:37
bilgin için teşekkürler can..

turabi19
02.10.2006, 22:50
Nusayrileri Alevi sınıfına dahil ediyorsanız bizi de (Şii Azerbaycan Türklerini) de Aleviliğe dahil edin. En azından Sünni değiliz ve oniki imamcıyız. Ben de bizim yerleşimlerin(yüksek olanların) yüzdesini veriyorum.

Iğdır ili geneli(%60)
Iğdır merkez(%60)
Aralık ilçesi(%70)
Kars Akyaka ilçesi(%80)

alevilik 1 allaha 2 allahıh adil olduğuna 3 ilk peygamber hz adem son peygamber hz muhammet in ümmeti olduğuna inanmak 4 ahirete kıyamete inanmak 5 oniki imama inanmak onlar gibi kuranı anlamak ve yaşamak bunlara inanan alevidir inanmayan alevi deildir herhaltı ye ondan sonra aleviliği savun öğle yağma yok

0nurr
09.10.2006, 23:58
valla arkadaşlar çorum için kaynak benim merkezdeki alevi nüfüsu fazladır bayağı... bilen bilir milönün ' nü ...

Sidar
18.10.2006, 12:40

Tunceli Alevilerin yurdudur Asla asimile olmayacak canların yurdudur.

Sormadınız ama;

Tunceli deyince aklıma; Alevilik, Düzgün baba, Alevi ocakları, dersim katliamı, Zazaca, yiğit insanlar, gizemli efsane bir şehir gelir.

Sivaslıyım ama Dersim kökenliyim.Dersmden gelmişiz sivasa ama keşke kalsaymışız.

Asil Tunceliler kadar asimile edilmis insanlar(oku:aleviler) yok. PeKeKe ve baska disgüçlerin oyunlarina gelerek yerlerinden, yurtlarindan canlarindan oldular.

Senin altyazindaki Osmanli zamaninda Alevi Katliamlari yapan ve yaptiran seyhulislamlarin çogu $afii kürt idi. Bunu Dersimliler görmezlikten mi geliyor? anlamiyorlar mi ne? Herneysede varsada yoksada $afii kürtler, alevi türklerden üstün tutarlar bunlari.

Ben bi Alevi olarak böyle seyleri Dersimlilerle konusursam onlar bana asimille olmus Türk diyorlar felan. Halbuki kendileri Osmanlinin baski ve zülum poltikasinin bir ürünü olarak kendilerini Kürt/zaza addediyorlar.

Bugun Dersimlere bakarsan PeKeKe gibi örgütlerin pesine takilarak kendi kuyularini kendileri kaziyor, ne oluyor Ellin Diyarbakirlisi/Urfalisi gelip Dersimde eylem yapiyor e devlet buna tabiki dogal olarak cezasiz birakmiyor ve Dersimi ve Dersimlileri cezalandiriyor.

Elin $afii kürdüde elini kolunu sallayarak memleketine geri dönüyor.

Munzur festivalinda da herzaman ayni tablo.

Aponun kesin talimati üzerine Urfada kesinlikle PeKeKe eylem yapmasi yasak!! Çünkü kendi dogdu yer ve ailesinin yasadi topraklar. Polis/Asker gelmesini istemiyor. Ondan Dersim daglarina yolliyor. 1 tasla 2 kus misali..

Herneyse uzun lafin Kisasi: Çorumlular inancindan hiç birzaman ödünç vermeyerek, kendi inancimi satarak, devletin böl-parçala-yönet politikalarina boyun egmeyerek yasiyoruz.

Biz Çorumlular böyle oyuna hiç gelmedik,dinimizi/inancimizi ne olursa olsun satmadik Osmanli arsivlerinde gördügün gibi fermanlar hep Bozok ve Amasya(çorumun eski bagli oldugu Sancak) yörelerini isaret etmektedir.!

Tunceli 1938 beri bölünüp parçalandi 25-50 sene sonra Tunceli diye biyeri herkes unutur ($afii kürt dostlari sagolsun)

Tablo hep ayni Alevi sehirlerinde/yerlesim merkezlerinde olay cikarip katliam yapilir ki aleviler yurtlarini terk etsin (böl-parçala-yönet)

1978 Maras, 1993 Sivas

1980 de Bizim Çorumdada denediler ama gördügünüz gibi basaramadilar ve hale çorumun 40% çogu Alevi 25-50 sene içinde 1 ci numaraya çikacak ($afii kürtler ve Dersimliler sagolsun)

doktor62
18.10.2006, 13:06
hatayla,tunceliyi neden kıyaslıyoruzki.önemli olan alevi halkının birlik berberliğidr.nerde ne kadar alevi yaşıyor olması pekte önemli değildir.

garcia
19.10.2006, 21:51

Iğdır ili geneli(%60)
Iğdır merkez(%60)
Aralık ilçesi(%70)
Kars Akyaka ilçesi(%80)

aslında rastladığım bazı anadolu alevileri sizleride alevi zannediyor.daha çok kars-ığdırdan uzak bölgelerde yaşayanlar,farklı olduğunuzu az çok biliyorlar ama,şii azerbaycan türklerinin kendileriyle arasındaki farkın detaylarını tam olarak bilmeyenlerde var.

murat222
19.10.2006, 21:58
karsta şii olmayan türkmen alevi köyleri var.özellikle selim,sarıkamış ve kağızmanda birde merkeze bağlı 2 alevi köyü var

garcia
19.10.2006, 22:01
alıntı:festoola3.sü 2. en büyük alevi oranının corum merkezde oldugu kanısına nasıl varıldı onu hic anlamadim eğer köy bazında söylüyorsan şu an o köylerin her birinde 10-15 hane yaşıyodur eğer 1980-1990lardan bahsediyorsan ben sivaslıyım sivas merkezdede kangal,divriği,yıldızeli,vs...diğer ilçelerden sivas merkeze gelen ve sunnilerden cok daha fazla olan bir nufus vardı...Erzincan tercana ş u anda oran olarak 2.ci yerleşim yeri diyorum bu tartışılabilir bilen varsa söyleyebilir ama hatay samandağ yüzde yüz türkiyenin en fazla alevi oranına sahip yerleşim birimidir...[/QUOTE]

eğerki siz sivas genelini diyorsanız,evet belki oran olarak çorumdan fazla olabilir.ancak,çorum merkezle,sivas merkezi kıyaslıyorsanız yanılgıya düşersiniz neden?çünkü çorumda 1980 nisan-temmuz olaylarından sona il merkezinde yaşayan alevilerin binlercesi göç etmiş olmasına rağmen,genede yoğun sayılabilecek bir alevi nüfus yaşıyor şehirde,sivas merkezdeyse,ali baba,gökçe bostan,altın tabak gibi alevi mahalleleri olmasına rağmen alevi nüfusun,çorum merkezde yaşayan alevi nüfustan daha düşük olduğuna eminim.ayrıca çorumlu arkadaşlar merkeze bağlı yaklaşık 100 alevi köyü olduğunu yazdılar.sivas merkeze bağlı köylerdede alevi köyü az sayıda.

murat_acik
19.10.2006, 22:02
Alevi sayısının nerede ne kadar olduğu önemli değildir.Önemli olan geneldir.(çokuz).tabi buda yeterli değil bizleri anlatmaya.çoğu alevi aydınız,demokratız.her yere biz gerek ama 5 ama 10 ama 100.canlar bilimselliği olmayan varsayımlar üzerinde durmayalım.

garcia
19.10.2006, 22:03
karsta şii olmayan türkmen alevi köyleri var.özellikle selim,sarıkamış ve kağızmanda birde merkeze bağlı 2 alevi köyü var

biliyorum.kars-ardahan türkmen köylerinin tamamı alevidir.azımsanmayacak bir türkmen-alevi nüfus yaşıyor.

YoRuM78
19.10.2006, 22:33
arkadaslar konuya farklı bir yerden bakmak istiyorum ben aleviler surda cok burda cok bence bir anlamı yok aleviler her yerde bence en guzel olanda budur

çorumlu_alevi
19.10.2006, 23:14
ben ce en çok alevi tuncelide vardır arkadaşlar çorumda da baya var ama hatayda daha çoktur ben ce

murat222
19.10.2006, 23:18
sivasın 650 civarı alevi köyü var.merkeze bağlı 30 civarında

AleviKürt
20.10.2006, 03:31
Corum merkezine bagli 207 köyün 101'i Alevidir.

bahri bahiroğlu
20.01.2007, 13:13
lütfen bilgisi olmayanlar yalan yanlış bilgiler yazmasınlar lütfen... ben samandağlıyım samandağın %99 unun alevi olması mümkün değildir samandağın 14 tane sünni köyü vardır bu köylerin nüfusları az olabilir ama samandağın köyleriyle beraber genel nüfusunun ancak %90 ı alevidir.

bahri bahiroğlu
21.01.2007, 17:38
selva rumuzluya yanıttır:
antakya'da belediyeyi akp'nin farklı bir şekilde alması sizi yanıltmasın,antakya belediyesinin sınırları çok dar çizilmiş olup,civarda tamı tamamına 16 tane alevi belde belediyesi vardır bu belde belediyeleri,antakya merkez belediyesine bağlanırsa bütün dengeler değişecektir, antakya'yı bu belde belediyeleri ve köyleriyle beraber değerlendirirsek alevi oranının %55 olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Lazoşa_62
21.01.2007, 17:52
Asil Tunceliler kadar asimile edilmis insanlar(oku:aleviler) yok. PeKeKe ve baska disgüçlerin oyunlarina gelerek yerlerinden, yurtlarindan canlarindan oldular.

Senin altyazindaki Osmanli zamaninda Alevi Katliamlari yapan ve yaptiran seyhulislamlarin çogu $afii kürt idi. Bunu Dersimliler görmezlikten mi geliyor? anlamiyorlar mi ne? Herneysede varsada yoksada $afii kürtler, alevi türklerden üstün tutarlar bunlari.

Ben bi Alevi olarak böyle seyleri Dersimlilerle konusursam onlar bana asimille olmus Türk diyorlar felan. Halbuki kendileri Osmanlinin baski ve zülum poltikasinin bir ürünü olarak kendilerini Kürt/zaza addediyorlar.

Bugun Dersimlere bakarsan PeKeKe gibi örgütlerin pesine takilarak kendi kuyularini kendileri kaziyor, ne oluyor Ellin Diyarbakirlisi/Urfalisi gelip Dersimde eylem yapiyor e devlet buna tabiki dogal olarak cezasiz birakmiyor ve Dersimi ve Dersimlileri cezalandiriyor.

Elin $afii kürdüde elini kolunu sallayarak memleketine geri dönüyor.

Munzur festivalinda da herzaman ayni tablo.

Aponun kesin talimati üzerine Urfada kesinlikle PeKeKe eylem yapmasi yasak!! Çünkü kendi dogdu yer ve ailesinin yasadi topraklar. Polis/Asker gelmesini istemiyor. Ondan Dersim daglarina yolliyor. 1 tasla 2 kus misali..

Herneyse uzun lafin Kisasi: Çorumlular inancindan hiç birzaman ödünç vermeyerek, kendi inancimi satarak, devletin böl-parçala-yönet politikalarina boyun egmeyerek yasiyoruz.

Biz Çorumlular böyle oyuna hiç gelmedik,dinimizi/inancimizi ne olursa olsun satmadik Osmanli arsivlerinde gördügün gibi fermanlar hep Bozok ve Amasya(çorumun eski bagli oldugu Sancak) yörelerini isaret etmektedir.!

Tunceli 1938 beri bölünüp parçalandi 25-50 sene sonra Tunceli diye biyeri herkes unutur ($afii kürt dostlari sagolsun)

Tablo hep ayni Alevi sehirlerinde/yerlesim merkezlerinde olay cikarip katliam yapilir ki aleviler yurtlarini terk etsin (böl-parçala-yönet)

1978 Maras, 1993 Sivas

1980 de Bizim Çorumdada denediler ama gördügünüz gibi basaramadilar ve hale çorumun 40% çogu Alevi 25-50 sene içinde 1 ci numaraya çikacak ($afii kürtler ve Dersimliler sagolsun)

Mesaj yazıp gürüşünü paylaş ve eleştirilecek konu varsa eleştir. Ama maalesef yazınız paylaşımdan öte görüşünü yazmadan öte sadece dersime saldırı pozisyonunu almışsın.Resmen dersime saldırıyorsun

Su an şu mesajın senin de asimile olduğunu gözteriyor ve hatta genelleştirdigin yorumuna bakılırsa bir PKK li da sensin.çok ukalasın

bellatrix62
10.12.2007, 16:34
canlar tunceli yi anlatmaya gerek yok zannedersem tuncelideki askeri polisi neden karıştırıyorsunuz işin içine tunceli şu an 90 bin nüfusa sahip..dersim isyanından önce tunceli nüfusu 110.000 küsürdü..hesabınızı siz yapın.. şu an türkiyede ne kadar tuncelili var ben bilmiyorum bilen varsa yazarsa iyi olur..benim tahminin 1-1,5 arası rahat vardır..

ben bir tuncelili ile tanıştıgımda onun bana tunceliliyim demesi yeterli oluyor ..ben onun alevi oldugunu anlıyorum tunceli demesiyle..hiç sormaya gerek kalmıyor..hatta yine aynı şekil solcu oldugunuda anlıyorum tunceli demesiyle ..türkiyede bana böyle bir örnek göstereceğiniz il varmı...
tunceli...sivas... alevilikta iki büyük isim gibi görünüyor her ne kadar sivas eski itibarını kaybetsede..

Lazoşa_62
10.12.2007, 23:20
Tuceli Nufusunun % 60 kadar Avrupa ülkelerinde % 25 memur olduğundan türkiyenin her köşesinde % 10 şu an bölgede yaşam mücadelesi veriyor.

Kayıp bir % 5 lik var nerdeder diye sorarsanız Halkların kardeşligi ve inanarak sınıfsal mücadele yolunda yürürken ölüme gidenlerdir.O ölenlerbir ırkın çıkar ve amaçları için ölmediler.O Yürekli insanlar Türkiyede yaşayan tüm ırkları bagimsızlığı için çarpışarak,işkence edilerek ve yakılarak öldüler..

bellatrix62
12.12.2007, 17:47
1.tunceli %95
2.hatay %50
3.adıyaman %30
4.tokat %26
5.6.7.8 %25 istanbul ankara izmir amasya
9.çorum %23
10.11.12 %20 muş sivas malatya
*%19 adana* %15 maraş *%10 balıkesir

Emo84
12.12.2007, 17:55
30% erzincan ;)

bellatrix62
13.12.2007, 12:37
kardeş kusura bakma bir anket sonucuydu .erzincan kesinlikle %30 un altında degildir buna inanıyorum :D gerçekten özür :D