Orijinalini görmek için tıklayınız : Urfa,Mardin,Van ve Bitlisde Alevi köyleri varmi?
cihan24xx 22.12.2005, 22:10 Canlar bana yardimci olursaniz sevinirim.
Urfa
mardin
van
bitlisde
alevi köyleri varmi???Varsa eger nerde ve asimile derecesi hangi ölcüde???
Kizilbas 66 23.12.2005, 01:33 Benim bildigim Urfa da KISAS beldesi var Alevi olarak ( Dertli Divaninin köyü ).Bilenler yazsin....
Yakapınarlı 23.12.2005, 10:43 bizim köyden bazıları van ercişten gelip yerleşmişler aleviler.ama hala orada yaşayan alevi köyleri varmı bilmiyorum.
cihan24xx 24.12.2005, 00:37 Daha fasla bilgin varmi...van erciyese nerden nerye nezaman göc olmus..daha fazla bilgin varsa cok cok sevinirim....sen kendin vanlimisin ????
saygilarimla zülfikar
Festoolaa 07.01.2006, 02:35 Urfa kısas beldesi full türkmen alevidir,aslında belediye olabilecek büyüklüktedir ama alevi diye yapmıyorlar...Mardinde savur ve mazıdağında alevi oldugunu biliyorum bir kaç kişi tanımıştım oralı aleviler...Van ve bitlis hakkında hic bir fikrim yok bende cok merak ediyorum ama tahminimce oralarda alevi yoktur:D
cihan24xx 07.01.2006, 02:43 Urfa kısas beldesi full türkmen alevidir,aslında belediye olabilecek büyüklüktedir ama alevi diye yapmıyorlar...Mardinde savur ve mazıdağında alevi oldugunu biliyorum bir kaç kişi tanımıştım oralı aleviler...Van ve bitlis hakkında hic bir fikrim yok bende cok merak ediyorum ama tahminimce oralarda alevi yoktur:D
tanidiginsavur ve mazidagindaki aleviler arablar mi kürtlermi neler???ve urfa kisas beldes hangi ilceye bagli????
Yakapınarlı 07.01.2006, 02:50 Daha fasla bilgin varmi...van erciyese nerden nerye nezaman göc olmus..daha fazla bilgin varsa cok cok sevinirim....sen kendin vanlimisin ????
saygilarimla zülfikar
bu soruyu sanırım bana yöneltmişin ben vanlı değilim bizim atalarımız tunceliden gelmişler ama dediğim gibi van ercişten çok sayıda insan var köyde.
Festoolaa 08.01.2006, 01:40 Valla mazidagindakiler kürd savurdakiler türk aleviler arap alevisi duymadım mardinde...Van ercişte var diye duymuştum ama ihtimal vermedim şimdi burada okuyorum varmış:D sevindim...yakapınarlı dost acaba nerelisin???
Urfa kısas beldesi full türkmen alevidir,aslında belediye olabilecek büyüklüktedir ama alevi diye yapmıyorlar...Mardinde savur ve mazıdağında alevi oldugunu biliyorum bir kaç kişi tanımıştım oralı aleviler...Van ve bitlis hakkında hic bir fikrim yok bende cok merak ediyorum ama tahminimce oralarda alevi yoktur:D
Kısas'ın tüm nüfusu bir zamanlar Alevi idi. Şimdi ise neredeyse yarısı sünnü vatandaşlarımzdır.
Ben. Kısaslıyım. Şimi belediye olan köyümüzde aile mezarlığımız bile var. Seyyidler diye tanırlar bizi köyde. Alevileri kümesdeki tavuk gibi gören CHP bu kez kaybetti. AKP aldı.
benim duydugum kadariyla urfada bir tane köy varmis alevi olan, baskada yokmus.
Kısas'ın tüm nüfusu bir zamanlar Alevi idi. Şimdi ise neredeyse yarısı sünnü vatandaşlarımzdır.
Ben. Kısaslıyım. Şimi belediye olan köyümüzde aile mezarlığımız bile var. Seyyidler diye tanırlar bizi köyde. Alevileri kümesdeki tavuk gibi gören CHP bu kez kaybetti. AKP aldı.
can senin yüreğine sağlık
alevileri cantada keklik gören chp aynı dersi bizim köyde verdi
baykal bey küçük olsun benim olsun diyor. sıkıntıyı biz yasıyoruz. haketti chp baştada olsa olmasada bize yapılan muamele değişmiyor
senin bölgende de aynı bir yardım olacaksa bizlerin köyleri her dönem pas geçildi. özel idareden bir torba çimento biraz demir almak köyde bir çeşme yapmak her dönemde bizde sorun oldu
üstelik iktidarımız dediğmiz dönemde alamadık
diğer dönemler uctan kulaktan koparıp alıyoruz
tekarar sağol düşüncen için biz chp arka bahcesi değiliz
bizi anladığı an iktidar olacaktır
can senin yüreğine sağlık
alevileri cantada keklik gören chp aynı dersi bizim köyde verdi
baykal bey küçük olsun benim olsun diyor. sıkıntıyı biz yasıyoruz. haketti chp baştada olsa olmasada bize yapılan muamele değişmiyor
senin bölgende de aynı bir yardım olacaksa bizlerin köyleri her dönem pas geçildi. özel idareden bir torba çimento biraz demir almak köyde bir çeşme yapmak her dönemde bizde sorun oldu
üstelik iktidarımız dediğmiz dönemde alamadık
diğer dönemler uctan kulaktan koparıp alıyoruz
tekarar sağol düşüncen için biz chp arka bahcesi değiliz
bizi anladığı an iktidar olacaktır
Ats,
düşüncelerimizdeki uyuma sevindim.
Ancak, adaptasyona alınma nedenini de öğrendikten sonra bu hevesim kursağımda kaldı.
Olumlu düşünen insanların gittikçe azaldığı günümüzde, belli bir kültür düzeyien ulaşmış insanların doğru fikirlerinin de basit nedenlerle enlenmesi hoş olmuyor.
Biraz gayret ve biraz da düşünerek yazmak her şeyi çözecek.
Kolay gelsin
Urfada ve mardinde vardır ama bitliste hiç sanmıyorum.Belki mardinde de yoktur.
Dilan Alevi49 17.08.2006, 16:23 slm nbr millet
merhaba Dilan
hoşgeldin ama yanlış yere geldin!
Tanışma yeri bursı değil...
Saygılar
murat222 30.08.2006, 09:54 urfada alevi köyü akpınar,urfa merkezdeki sırrın mahallesi ve kısas beldesi.kısasın şu anda %75 i alevidir
evet dogru kisas koyu tek alevi koy dur sanliurfada benim dostum kendisi urfali ve kisas koyunden gelmedir
saygilarimla
Bundan 500 sene önce, Yavuz Sultan Doğu Anadolu Nüfusunun çoğunluğunu oluşturan Alevileri katletmeseydi bugün Van Bitlis Diyarbakır Hakkari Şırnak gibi doğu illerinin sadece birkaçında 3-5 Alevi Köy değil, tümünde yüzlerce köy olurdu..
Düşünün bir kere.. Anadolu sınırından Diyarbakır Merkeze kadar 300 Alevi Köyü varmış.Hatta Diyarbakır Aleviler tarafından kurulan bir şehir.Bugün ne halde ? Nerde bu 300 köy? Yok edildi.. Ufak topluluklar halinde 3-4 Alevi Köyü var..
urfada alevi köyü akpınar,urfa merkezdeki sırrın mahallesi ve kısas beldesi.kısasın şu anda %75 i alevidir
evet arkadaşım kısasın 5'te 1'i sünnidir diğerleri hep alevidir. Bende kısaslıyım. Bu arada yazdığın yerlere ek olarak bir mahalle daha vardı eskiden urfa merkezde kalan kısaslıların hemen hepsi o mahallede kalırdı ama şimdi o mahallede kalan kısaslılar yok denecek kadar az.
evet arkadaşım kısasın 5'te 1'i sünnidir diğerleri hep alevidir. Bende kısaslıyım. Bu arada yazdığın yerlere ek olarak bir mahalle daha vardı eskiden urfa merkezde kalan kısaslıların hemen hepsi o mahallede kalırdı ama şimdi o mahallede kalan kısaslılar yok denecek kadar az.
İşte o benim mahallem.
Çocukluğum da, çok kalablık idik.
Şimdi belki birkaç ev kalmıştır.
Saygılar
İşte o benim mahallem.
Çocukluğum da, çok kalablık idik.
Şimdi belki birkaç ev kalmıştır.
Saygılar
Haklısın urfalı şu an o mahallede kısaslılar yok denecek kadar az. Orda kalanların bazıları şimdi kısasta bazılarıda daha lüks semtlere taşındı.
|