Orijinalini görmek için tıklayınız : Cem Evlerİnİ Camİye DÖnÜŞtÜrme Çabalarini Kiniyoruz
atmali1982 20.04.2007, 00:54 CEM EVLERİNİ CAMİYE DÖNÜŞTÜRME ÇABALARINI KINIYORUZ
Cem Vakfı’nın Bakırköy Müftülüğü ile organize ettiği ve kendine bağlı Cemevleri’nde yapacağı “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri düzenleyeceği yönünde çeşitli basın yayın organlarında haberler çıkmıştır.
Dinci basın da bu haberleri sanki tüm cemevleri bu etkinliğe katılacakmış gibi duyurusunu ve haberlerini yapmaktadır.
Cemevlerini camileştirme düşüncesinin bir sonucu olan ve İslam aleminin en yüce değeri Hz. Muhammed’in adının kullanılarak yapılan bu asimilasyon çalışmasına , Alevilerin kutsal mekanı cemevlerini alet edenleri kınıyoruz.
Alevi İnanç ve geleneğinde hiçbir zaman olmayan birçok uygulamanın günümüzde asimilasyon zihniyetine hizmet edenlerce cemevlerinde uygulanmaya başlandığını kaygıyla görmekteyiz. ‘’Ramazan Bayramı Cemlerinden’’ sonra , ‘’Kutlu doğum’’ gibi Alevi İnanç ve geleneğinde hiçbir zaman olmayan bu tür uygulamaları iyi niyetten uzak ve asimilasyona hizmet olarak görmekteyiz.
Aleviler Hz.Muhammed’ i deyiş ve duvazimamlarıyla cemlerinde her daim anmaktadırlar. Malum çevreler tarafından ‘’sembol bir anma’’ haline getirilen ‘’kutlu doğum anması’’ gibi bir etkinliğe ve üstelik de Cemevlerini ibadethane olarak kabul etmeyen Diyanet İşleri Başkanlığının bir memurluğu (Müftülük) ile organize edilmesini kınıyor ve protesto ediyoruz.
Bu asimilasyon çalışmalarına alet olanlara soruyoruz? Kendinize bağlı cemevlerine minare dikmeyi de düşünüyor musunuz?
Mehmet SARIYAR
Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği
Genel Sekreter
atmali1982 20.04.2007, 00:55 Yenibosna Cemevi ile Bakırköy Müftülüğü'nün ortak düzenleyecekleri Kutlu Doğum programında da Peygamberimiz'in değişik yönleri anlatılırken semah gösterisi yapılacak.
Bakırköy Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk, "Çocuk ilahileri ve semah gösterisi eşliğinde Alevî kardeşlerimizle güzel bir program düzenleyeceğiz." diyor.
Cem Vafkı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Peygamberimiz'in doğumunun tüm insanlık için bir rahmet olduğunu belirterek, cemevlerinde Kutlu Doğum Haftası'nın heyecanla kutlanacağını ifade etti. Doğan, "O'nun getirdiği mesajlar bütün insanlığın kurtuluşu içindir. Müslümanların Tanrı anlayışı da 'Rabbül âlemin'dir. Şayet Peygamberimiz olmasaydı ne Hz. Ali, ne Hz. Ebu Bekir, ne Hz. Ömer, ne Hz. Osman ne de İslamiyet olurdu." ifadesini kullandı.
"Hz. Muhammed hepimizin peygamberidir." diyen Alevî Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek de, kutlamaların sadece camilerle sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi.
atmali1982 20.04.2007, 01:01 bu konuyu ilk defa www.hubyar.(org) adresinde duydum okadar tvlerimiz var hiç birinde bu konu hakkıda tek bir kelime dahi duymadım.. konuyu okurken ilk defa karşılaştıgım bir şey ilgimi çekti RAMZAN BAYRAMI CEMİ bizde böyle bir şeydemi vardı da bizim haberimzi yok benim bildigim cemler her perşembe düzenlenir..galiba biz bu aleviligi izzetin doganın eline bırakırsak yakında tvlerde çıkp aslında biz alevi degil derse hiç şaşırmayın
Bu konular oldukça hassas konular. Devlet bu şekilde egemenlik kurma çabasındadır. Bugün bu konularla içimize girmeye çalışanlar yarın imam atarlar bu cemevlerine. Şimdiden tepkimizi net bir şekilde göstermeliyiz... Ne olursa olsun direnmeliyiz canlar...
serpil_88 20.04.2007, 10:48 canlar neden karşı çıkıyorsunuz ki biz kutlu doğum haftasını kutlayarak aleviliğimizden ne kaybedeceğiz?
dün akşam cem tv'de izledim çok da güzel oldu. bize yakıştığı gibi de kutladık. :clap:
atmali1982 20.04.2007, 11:01 canlar neden karşı çıkıyorsunuz ki biz kutlu doğum haftasını kutlayarak aleviliğimizden ne kaybedeceğiz?
dün akşam cem tv'de izledim çok da güzel oldu. bize yakıştığı gibi de kutladık. :clap:
bak şimdi kimsenin kutlu dogum haftasımı ne diyorlarsa ona karşı çıktgı falan yok en azından ben öyle bizde hz..muhammedin dogumunu cemlerde farklı bir dille dile getirirler bizde böyledir bu bu zaman kadar da böyle gelmiş sen şimdi çıkıpta kutlu dogum haftası gib bir şey çıkartırsan hiç alevilerin ibaadetin de olmayan bir şey tabiyki tepki göstermek lazım bunların hepsi devletin alevileri asimile etme çabalarıdır bunları yapan yakında cem evlerine minare bile diker bak daha yaşın 18 gerçekleri ögrenmenin tam zamanıdır bence her şeye göründügü gibi bakma olurmu :)
serpil_88 20.04.2007, 18:26 bak şimdi kimsenin kutlu dogum haftasımı ne diyorlarsa ona karşı çıktgı falan yok en azından ben öyle bizde hz..muhammedin dogumunu cemlerde farklı bir dille dile getirirler bizde böyledir bu bu zaman kadar da böyle gelmiş sen şimdi çıkıpta kutlu dogum haftası gib bir şey çıkartırsan hiç alevilerin ibaadetin de olmayan bir şey tabiyki tepki göstermek lazım bunların hepsi devletin alevileri asimile etme çabalarıdır bunları yapan yakında cem evlerine minare bile diker bak daha yaşın 18 gerçekleri ögrenmenin tam zamanıdır bence her şeye göründügü gibi bakma olurmu :)
yok ya bu konuda haklısın aslında.
doğru diyorsun şimdiye kadar böyle birşey kutlamıyorduk.
:clap:
Yok ramazanmış,yok kutlu doğummuş.Bizi bu şekilde asimile etmeye çalışıyor bu zihniyet.
Dün akşam Cem Tv'deki cem töreninde semazenleri gördüm,şoke oldum.
bunları yapan yakında cem evlerine minare bile diker
Ben de bunu söyleyecektim.
Elimde bir yetki olsa bu CEM vakfını kapatırrındı ve izettin efendiyide mekke çöllerine sürgün ederdim. Ama bunda hala umudum var çünkü halkım artık uyanıyor ve bu düzenbaz adililerin gerçek yüzünüde biliyor.
KAHROLSUN ASİMİLASYON ÇABALARI.
KAHROLSUN İZETTİN DOĞAN
KAHROLSUN CEM VAKFI
diyanetin bu tür çalışmalarını nivre asimilasyon uygulaması oldugu bellidir canlar.cemevleri yetkilileri de bunu ne amaçla kabul ediyor anlamadım adamların gerçek amacı birlikte peygamberin doğumunu kutlamak değil sizin de dediğiniz gibi biz zaten bizler her cemimizde peygamberin doğuşunu deyişlerimizle diler getirir ona niyaz ederiz.
ama bir kısım yetkililerde sanki diyaneti geri çevirince peygambere cepe almışız gibi bir durum luşacağından korkarak böyle ortak çalışmalara sıcak bakmak zorunda hissediyorlar halbu ki bilmiyorlarki alevi bektaşi felsefesinde gösterişe yer yoktur.
Mesut Demiroğlu 20.04.2007, 18:51 Alevi inancında kutlu doğum haftası diye birşey yoktur ki islam da da böyle birşey yoktur.Ne demek Hz.muhammedin doğum gününün kutlanması son 15 yılın geleneği bu zaten.Bir de bu mevlevi semazenlerinin ne işleri var cemlerimiz de bunu da anlamış değilim bu izzettin doğan da aleviliği iyice yoldan çıkardı.....
Saygılar...
yüzbinlerce alevi yolumuz icin hayatini kaybetti... bunara saygi gösterelim ve yolumuzu yürüyelim ... izzetin dogan nerden bizim adamiz oluyormus?!? kimmis bu ! o kadar alevi cannimiz hayatini kaybetti simdide bu adamin yüzünden cem evlerimizi kirletiyor... defol gitsin ya, cok sinirleniyorum ..
sakin bu adamin sözlerine inanmayin.. halkimiz uyanmali
atmali1982 21.04.2007, 01:33 aslında bu zamana kadar bu olayların şuçlusuda biraz bizleriz mesale ben benim evim CEM VAKFINA beş dakika uzaklıkta bizde izzetin dogana tepki olsun diye gitmiyoruz buradaki bazı aleviler olarak ama adam bu sefer kendi yandaşlarını koyuyor oraya... cem vakfı tam bir ticarethaneye dönmüş durumda nerdeyse içeri girerken bile para alacak konumda bir yer hele bir dedeleri var evlere şenlik bir insan zaten dede deil kendileri ya neyse onun için cem vakfının orada böyle şeyler olması gayet dogal ve biz bu şekilde dışlayarak tepki koyarsak daha kötü bir durumda olacak hayli hazırda içinde de olsak ta bir şey yapa bilecegimizi zanetmiyorum çükü orası tamiyle batmış bir durumda
KızılBant 22.04.2007, 20:42 Cem vakfiı gibi vakıflar diyanetle kol kola girerek Aleviliği yozlaştırıyorlar.
|