Orijinalini görmek için tıklayınız : Tokat'ın Tüm Alevi Köyleri

Cemoli12
20.04.2007, 02:26
TOKAT,IN TÜM ALEVİ KÖYLERİ

ALMUS
alan,arısu,armutalan,çambulak,çamdalı,çaykıyı,çayö nü,çiftlik,dereköy

durudere,gebeli,gevrek,gümelönü,hubyar,kapıcı,kara dere,kızılelma

KURUSEKİ,mescit,sağırlar,sahilköy,salkavak,sarıöre n,serince,teknecik

üçgöl,yuvaköy,ataköy,görümlü,gölgeli,kınık,akarçay ,cihet...

ARTOVA
bebekderesi,evlidere,aktaş(ayazma),gazipınar,gümüş yurt,mertekli

tuzla,kunduz,bayırlı,dinar,iğdir,kunduzağılı,kayaö nü,yeniköy

tanyeli,taşpınar,gürardıç,sağlıca,poyrazalan,ulusu lu,yağmurköy

salur,aşağıgüçlü,yenice,boyunpınar,ağmusa,yağcımus a...

ERBAA
sokutaş,keçeci,değirmenli(karışık)

PAZAR
beşevler,çayköy,dereçaylı,doğancalı,kaledere,ocakl ı,ovayurt,tepeçaylı...

YEŞİLYURT
doğlacık,karagözlüalan,karaoluk,sekücek,dodurga
sivri,yağmur...

SULUSARAY
uylubağı,alpudere,arpacıkaraçay,balıkhisar,bayazıt ,buğdaylı
çime,ütük...

TURHAL
ağcaşar,ormanözü,çaylı,samuçay,serpil,yeşildere,(y avşanlık mah)

ulutepe,kuytul,yeşilalan,damudere,bacılı,kızoğlu,e riklitekke,yeniceler

yenisu,karkın,ray mah.meydan mah,hamam mah,yağlıalan,gümüştop

çayıraltı,ayranpınar,aşağıçaylı,akçatarla,kazancı, yeniköy,erenli

derbentçi,hasanlı,koruluk,kızkayası,akçatarla,gökd ere,karadede

kayaören,ataköy,kalaycık,sarıçiçek,elalmış,taşlıhö yük...

BAŞÇİFTLİK
alanköy,erikbelen,yeşilçam,asar,dağüstü,sarıağıl,ş ahnalan...

ZİLE
güzelbeyli,yalınyazı,acıpınar,ağılcık,acısu,akgüll er,alihoca

ağcakeçili,alayurt,armutalan,akkılıç,alibağı,ayval ı,yavaşan

bayırköy,büyükkozluca,büyüközlü,çamdere,büyükaköz

derebaşı,çiftlikköy,belpınar,çapak,reşadiye,akdoğa n,kızılca

güngörmez,göçenli,gümüşkaş,gölcük,elmacık,eskiderb ent

karşıpınar,kazıklı,karabalçık,karacaören,karakaya, koçaş,sofular

karakuzu,karaşeyh,karşıyaka,korucuk,kurupınar,çiçe kpınarı

kurşunlu,kuzalan,küçükaköz,küçükkarayün,küçüközlü, küplüce,

kepez,kervansaray,kozdere,kuruçay,küçükkozluca,kar şıyaka,yaylayolu

palanlı,savcıköy,taşkıran,olukman,serikışla,yaylak ent,salur,aliçözü

saraçköy,üçköy,yenidağiçi,yaylayolu,emirören,yücep ınar,çakırcalı

turgutalp,uğurluören,uzunköy,yalnızköy,imirtolu,bü yükkarayün

üçkaya,iğdir,yeniderbent,yeniköy,yeşilce,köylürünü ,özyurt,tilkipınar

ütük,yünlü,alihoca,şeyhköy,çayır,bultu,fırtıman,ıl ıca,evrenköyün (bir bölümü)...

REŞADİYE
büşürüm,çevrecik,soğukpınar,bahçe,çayırpınar,karşı kent,özen,sazak,özlüce

öküzlü,ismailiye,yoğunpelit,sarıyayla,kuyucak,sara ykışla,köklü,kuzgölcük

kavaklıdere,karlıyayla,kabalı,güllüköy,gökköy,güze ldere,gündoğdu,dolay

çavuşbeyli,çakırlı,beşdere,bağdatlı,eskituraç,dutd ibi,doğantepe,darıdere

güllüce,çakmak,bayırbaşı,altıparmak,çat,yeşilyurt, dereköy,abdurrahman...

NİKSAR
gürçeşme,yazıcık,özalan,yalkonak,kuyucak,geyikgölü ,haydarbey,pelitlik

güzelyayla,çayköy,boğazbaşı,ormancık,korulu,kumçif tlik,gülbayır,cerköy

eğneağzı,karakuş,dağüstü,akgüney,çatak,şeyhler,çam içi,özdemir,örenler

bozcarmut,özeren,mezraa,kaşıkçı,gökçeoluk,bozcaarm ut,çakmak,ormancık

alan,gerit,güvenli,büyükyurt,kümbetli,kağıağzı,tep edibi...

TOKAT MERKEZ
oğulcak,kızılköy,çöreğibüyük,yağmurlu,cirik,akyama ç,killik

günevi,koçacık,ballıdere,karakaya,acıpınar,günçalı ,nebi,çerçi

döllük,aydoğdu,ahmetalan,eski,sarıkız,musullu,canö zü...

tek başıma yaptığım şahsi çalışmamdır.şimdiden anlayışınız için teşekkür ederim(saygılar)!!!

betüş
20.04.2007, 03:08
Sagol can.Ya ben köyümün şu anki adını bilmiyorum Zile'de Fırtıman köyünün yeni adı ne acaba?Kesn bu listede vardr ama ben bilmiyorum:1eye:

Türkü Gözlü Kız
20.04.2007, 08:58
Cemcigim cok sagol Hemsom, sadece Almus´un köylerini saydin diye üzülmüstüm, simdi oldu, hem de cok güzel oldu. Benim köyüm de var aralarinda.
Emegine saglik canim benim :3:

Özkan85
20.04.2007, 09:02
evet ya şimdi daha iyi ve ayrıntılı oldu.

turgay
20.04.2007, 09:40
cemoli 12 can alayurt, arapların yeni ismidir düzeltmen gerek bence.

diablo21
20.04.2007, 09:43
cok gusel olmus elına saglık ama
YEŞİLYURT taki kavunluk köyü alevi köyü değildir.Etrafındakı köyler alevi köyü (karaoluk.dodurga.sivri vs..)

Alevv
20.04.2007, 10:05
valla bende feridal'imin dediği gibi sadece Almus'un köyleri olarak sıraladığını sanmıştım ama bi baktım benim köyümde orda :1eye: turhal/ yeşilalan (arhoğ eski adı) :clap: :clap: :clap:

Bu bilgiler için çok saol hemşocum:biggrin: kısmen köylerin adını biliyorum ama nereye bağlı oldukları konusunda şüplerim vardı ee böylece kalkmış oldu:thumbup1: :1eye: :1eye:

turgay
20.04.2007, 12:52
arkadaşlar biraz araştırma yaptım ziledeki köylerin belkaya koçaş alıçözü çiçekpınarı emirören hasanağa salur karışıkyapalak yaraş üyük çeltek bu köyler alewi değil.
bilmediğim köylerde war.

Cemoli12
20.04.2007, 13:05
turgay kardeş zaten zilenin alevi köylerinde çok uğraştım onları ayırabilmek için akla karayı seçtim eğer bir yanlışlık olmuşsa kusura bakmayın siz yanlışları söledikçe gereken düzenleme yapılacaktır zaten(saygılar)!!!yinede verdiğin bilgiler için teşekkür ederim!!!

turgay
20.04.2007, 13:07
turgay kardeş zaten zilenin alevi köylerinde çok uğraştım onları ayırabilmek için akla karayı seçtim eğer bir yanlışlık olmuşsa kusura bakmayın(saygılar)

hatasız kul olmaz.ama bilmeyenler için yanlış anlaşılma olabilir düzeltmek gerekir bence.

bahar duru
20.04.2007, 19:04
Bizim Turhal da Zile'nin Bultu köyünden komşumuz vardı.Adımı değişti acaba?

YAZICI
20.04.2007, 19:13
zilenin daha fazla olması lazım dı ama ......

Cem-i-Cihan
20.04.2007, 19:45
güzel bi çalışma ve paylaşım abi emeğine yüreğine sağlık

Cemoli12
20.04.2007, 20:26
arkadaşlar biraz araştırma yaptım ziledeki köylerin belkaya koçaş alıçözü çiçekpınarı emirören hasanağa salur karışıkyapalak yaraş üyük çeltek bu köyler alewi değil.
bilmediğim köylerde war.

belkaya koçaş alıçözü çiçekpınarı emirören hasanağa,salur.
arkadaşım bu köyler alevi-sünni karışık sonuçta bu köylerdede alevi yaşıyo onun için bu köyleri tekrar ekliyorum(saygılar)!!!!

turgay
20.04.2007, 20:37
belkaya koçaş alıçözü çiçekpınarı emirören hasanağa,salur.
arkadaşım bu köyler alevi-sünni karışık sonuçta bu köylerdede alevi yaşıyo onun için bu köyleri tekrar ekliyorum(saygılar)!!!!

arkadaşım ben bu köyleri nede olsa eski toprak babama sordum.salur karışıktır.belkaya dersen bizim köye yakındır.hasanağa bizim köyün yol üzeridir.koçaş alıçözü çiçekpınarı we emirören bu köyleri şu an babam yanımda yok tam emin değilim.bilenler yazabilir.ayrıca sen araştırmanı nasıl yaptın bilemiyorum. dikkat etmek lazım.

Cemoli12
20.04.2007, 20:46
turgay ben bildiklerimi araştırma yaparak yazdım tabiki siz oranın yerlisisiniz nası ben almusun köylerini tanıyosam sende zilenin köylerini tanırsın bende onun için size güvenerek düzenleme yapıyorum ben köyleri yazdım bildiğim alevi köylerini yanlışlık olabilir sen bunu düzeltebilirsin ama bidaha emin olmadığın köyleri sildirme bana(saygılar)!!!

çeşm-i naz
20.04.2007, 21:33
bu köyler sünni alevi karışıktır yani yazılabilir gereksiz yere tartışma yapmayın hepimiz hemşoyuz değil mi iyi forumlar

turgay
21.04.2007, 10:12
bu köyler sünni alevi karışıktır yani yazılabilir gereksiz yere tartışma yapmayın hepimiz hemşoyuz değil mi iyi forumlar

karışık olan köy salurdur yazılabilir.
belkaya
hasanağa
bu köyler kesinlikle alewi değil karışıkta değil.
ayrıca tabiki hepimiz hemşoyuz amacım tartışma değil yanlışlıkları düzeltmekdir.

suzi34
21.04.2007, 21:14
Emeğine sağlık kardeşde.Tokatda çerçi köyüde alevi eşimin köyüdür.

turgay
21.04.2007, 22:02
zileye bağlı benim aklımdaki alevi köyleri:
1- yalınyazı(maşat)
2-karşıyaka(el arap)
3- üç kaya
4-ağca çil
5-akgüller
6-alayurt(araplar)
7 alucözü(kasın)
8-gederek
9-temecik
10-büyük karayün
11-küçük karayün
12-palanlı
13-saraç
14-çapak
15-çayır
16-kervansaray
17-bultu
18-üç köy
19-yayla yolu(bacılı)
20-karaca ören
21-acı su
22-ali bağı
23-çakır çal
24-kızılca köy
25-yeni dağ içi(kirampa)
25-göçenli
26-güngörmez
27-çiftlik
28-yalnız köy
29- fırtıman
30-şeyh köyü
31-karı köy
32-ali hoca
33-kuru pınar
35-yavasan
36-güzel beyli(silis)
37-güblüce yaylası
38-büyük aköz
39-küçük aköz
40-yüce pınar
41-kurşunlu
42-emir ören
43-küçük kozluca
44-ütük
45-savcı köyü
46- taşkıran(hıcıp)
47-acı pınar
48- ığdır(karışık)
49-salur köyünün bir bölümü
50-koz dere
51-armut alan
52-koçaş
53-akkılıç(guldan)
54-heris
55-kara balçık
55-ak doğan
56-bel pınar
57-sofular
58-karşı pınar
59-ağılcık
60-gümüş kaş
61-kuruçay
62-çam dere
63-bayır köy
şimdilik bunlar aklımda yanlış yazılan varsa ve eklemek istediğiniz köyleri,ekleyerek yardımcı olabilirsiniz,liste eksiktir arkadaşlar bilenler yardımcı olursa sevinirim.saygılarımla

bu köyleri garcia yazmış. zilelilerin bulunduğu bölümde. bu arada alucözü we koçaş köylerinde bende yanılmışım bu köydeki hemşerilerimden özür diliyorum hepinize saygılar.

Cemoli12
22.04.2007, 00:21
zileli hemşolarım gerçekten zilede alevi köy oranı çok fazla nemutlu zileliyim diyene:D:D:D:D

garcia
24.04.2007, 03:10
zile, belkaya köyü;tamamı sünnidir ve hiç alevi yoktur bir.yapalak köyü,sünni bir kürt köyüdür hiç alevi yoktur iki,hasan ağa köyü tamamen çerkezdir,yani sünnidir ve hiç alevi yoktur üç.alıçözü karışık değildir ve köyün tamamı alevidir dört.benim bildiğim karışık köyler;iğdir(belediye, hemen hemen yarıyarıya),salur duyduğum kadarıyla aleviler daha az,evrenköy kasabası 50-60 yıl önce 40 hane alevi varmış ama şimdi bir kaç ev ve aleviler göç etmiş.birde güzelbeyli kasabasının %15-20 si çerkez geri kalan nüfus alevidir.ayrıca zilede 80-85 arası alevi köyü vardır ve bu özelliğiyle en çok alevi köye sahip ilçedir.tokatta almus,zile,tokat-merkez,turhal,artova ve niksarda alevi köyleri daha fazladır.şimdilik bu kadar yardımcı olabilirm.

Cemoli12
24.04.2007, 08:54
verdiğin bilgiler için teşekkürler garcia listedeki gereken düzenleme yapılmıştır!!!

turgay
24.04.2007, 11:15
zile, belkaya köyü;tamamı sünnidir ve hiç alevi yoktur bir.yapalak köyü,sünni bir kürt köyüdür hiç alevi yoktur iki,hasan ağa köyü tamamen çerkezdir,yani sünnidir ve hiç alevi yoktur üç.alıçözü karışık değildir ve köyün tamamı alevidir dört.benim bildiğim karışık köyler;iğdir(belediye, hemen hemen yarıyarıya),salur duyduğum kadarıyla aleviler daha az,evrenköy kasabası 50-60 yıl önce 40 hane alevi varmış ama şimdi bir kaç ev ve aleviler göç etmiş.birde güzelbeyli kasabasının %15-20 si çerkez geri kalan nüfus alevidir.ayrıca zilede 80-85 arası alevi köyü vardır ve bu özelliğiyle en çok alevi köye sahip ilçedir.tokatta almus,zile,tokat-merkez,turhal,artova ve niksarda alevi köyleri daha fazladır.şimdilik bu kadar yardımcı olabilirm.

sayın garcia.gerçekten çok teşekkür ederim.ben bu bölümde bir türlü kendimi anlatamadım.amacım mademki alewi köyleri idi sadece alewi köyleri yazılması gerekiyor öyle değilmi.gerçekten seni tebrik ediyorum çünkü ben zilleliyim fakat zileyi pek bilmiyorum fakat bildiğim çewre köylerim bizleri aydınlatman çok güzel sağ olasın.

murat222
24.04.2007, 12:04
sayın garcia.gerçekten çok teşekkür ederim.ben bu bölümde bir türlü kendimi anlatamadım.amacım mademki alewi köyleri idi sadece alewi köyleri yazılması gerekiyor öyle değilmi.gerçekten seni tebrik ediyorum çünkü ben zilleliyim fakat zileyi pek bilmiyorum fakat bildiğim çewre köylerim bizleri aydınlatman çok güzel sağ olasın.

arrkadaşım alevi köyleri bölümüne neden sadece alevi köyleri yazılsın*tabiki alevi-sünni karışık köylerde yazılacaktır.ordada aleviler yaşıyor

turgay
24.04.2007, 12:08
arrkadaşım alevi köyleri bölümüne neden sadece alevi köyleri yazılsın*tabiki alevi-sünni karışık köylerde yazılacaktır.ordada aleviler yaşıyor

ben karışık köyler yazılmasın demiyorumki.sünni köyler yazılmasın diyorum.beni yanlış mı anladınız yoksa.
başlıkta tokatın tüm alewi köyleri idi.

Tokatlim_60
29.04.2007, 02:38
cok ama cok güzel bir calisma hemsom! ellerine saglik! varya bu listeyi birazda daha evirip cevirip bir birlik kurulsa, büyük bir AKM gibi... ne güzel olur ya! Turhalda bi AKM ama nerdeeee....

suzi34
29.04.2007, 10:05
Zile nin tilkipınar köyüde var orda da alevi var.Ama tamamı alevimi bilmiyorum.Yeğenimin hanımı tilkipınarlı ordan biliyorum.Saygılar

garcia
30.04.2007, 00:34
zilede orta eski insanların alevi köyler hakkındaki verdiği rakam 75-85 köy arası değişiyor.bu arada tokat merkeze,almusa,artovaya ve turhala bağlı köylerinde yarıdan fazlası alevidir

burty
30.04.2007, 02:21
eline koluna sağlık hemşocanım emeğine sağlık sağolasın ...

Ferdici_Tekin
01.05.2007, 16:21
cemoli gerçekten köyleri güzel listelemişsin emeğine sağlık!!!

duyguseli
01.05.2007, 18:54
eline sağlık hemşo . çok miyi yapmışsın biledğimiz alevi köylerinide öğrendik

hakan60
01.05.2007, 23:33
sulusarayın alevi olmayan köylerinide yazmışsın kardşim tekke yeniköyü ballıkaya falan alevi değil o taraftan ütük köyünü unutmuşsun :D

Cemoli12
01.05.2007, 23:41
tamam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim!!!hakan yoldaş!!!gereken düzenlemeyi yaptım sağol...

erensengil
03.05.2007, 14:47
arkadaşım güzel bir iş yapmışsın ama zilede çiftlik ve kızılca köylerinin bir kısmı alevidir iğdir köyündede bir kısım aleviler vardır kırlar edeköy alevi köyleri değildir cemoli12 arkadaşım emirörenin alevi olmadığını soylemiş bilmiyorum nerden varmış bu kanıya ama benim köyümü benden iyi bilemez heralde köyüm alevi köyüdür araştırmalar biraz daha ayrıntılı olursa sevinirim hem daha iyi olur

Cemoli12
03.05.2007, 14:58
arkadaşım güzel bir iş yapmışsın ama zilede çiftlik ve kızılca köylerinin bir kısmı alevidir iğdir köyündede bir kısım aleviler vardır kırlar edeköy alevi köyleri değildir cemoli12 arkadaşım emirörenin alevi olmadığını soylemiş bilmiyorum nerden varmış bu kanıya ama benim köyümü benden iyi bilemez heralde köyüm alevi köyüdür araştırmalar biraz daha ayrıntılı olursa sevinirim hem daha iyi olur

erensengil can ben köyleri yazarken içinde alevi bulunan tüm köyleri yazdım
tabiki bu benim yaptığım araştırmalar sonucu yapılmış bir liste doru hatalar olmuştur ama onları sizin gibi oranın yerlisi olan canlarla düzeltmek isterim bana emirörenin alevi olmadığını söledi turgay can bi yanlışlık olmuştu sonra emiröreni geri ekledim.turgay can oda zileli sizler oranın yerlisi olduğunuz için görüşlerinize saygı duyuyorum ve sizin yarıdmlarınızla listede gerken düzenlemeleri yapacağım anlayışla karşılayacağınızı umut ediyorum hemşolar!!!

hakan60
03.05.2007, 15:08
arkadaşlar bağlı bulunduğumuz ilçelerdeki köyleri söyleyelim arkadaşımız gerekli düzelmeyi yapıyo zaten

Cemoli12
03.05.2007, 15:13
arkadaşlar bağlı bulunduğumuz ilçelerdeki köyleri söyleyelim arkadaşımız gerekli düzelmeyi yapıyo zaten

hakan yoldaş anlayışın ve hoşgörün için sana teşekkür ederim hemşom!!!

metin60
03.05.2007, 18:59
artova tuzla-kunduz-yağmurköy-yeniköy-ayazma

garcia
04.05.2007, 00:02

zileli hemşerim;benim bildiğim kadarıyla çiftlik ve kızılca köylerinin tamamı alevidir,bu köyler karışık değildir.daha önce çiftlik köyünde 1 hane sünni aile varmış,şimdi karışıkmı sayılır.bu hanede başka yerden gelmedir. ve çiftlik köyünde bu sünni haneden birisi bir dönem köyün muhtarlığını yapmış,demekki köy halkı tarafından sevilen bir insan,yani kızılca köyü ve çiftlik köyü karışık değil.iğdir kasabası karışık ve bu köyünde yarısının alevi olduğu söyleniyor.iyi forumlar...

Alevimen
04.05.2007, 00:23
3. kezdir topiği aşağıya indiriyorum.
tekrar sabit yapılmasın lütfen hatta kilitliyorum! Köyler topiğimiz var!
gerekli eklentiler sadece burda yapılmalı:
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=29560