Orijinalini görmek için tıklayınız : Caminin olmadığı köy
munzur_62 20.04.2007, 20:24 Hürriyet gazetesi uğur yükselin defnedilmesi ile ilgili olarak verdiği haberde yükselin alevi bir aileye mensup olduğunu ve köyünde(benim köyüm) cami olmadğını hedef gösterir şekilde haber yapmıştır
Siz duyarlı alevileri mektup@hurriyet.com.tr adresine eleştiri ve kınama yazısı göndermeye davet ediyorum
munzur_62 20.04.2007, 20:29 İşte haber
KİTABEVİNDE öldürülen Necati Aydın’ın 1999’da, Uğur Yüksel’in ise 2005’te Hıristiyanlık dinini seçerek nüfus cüzdanlarına yazdırdığı ortaya çıktı. Ancak Yüksel, dün memleketi Elazığ’da, Hıristiyan geleneklerine göre değil İslami kurallara göre toprağa verildi. Alevi bir aileye mensup olan Yüksel’in cenazesi, dedesinin evinin bahçesinde yıkandıktan sonra, mezarlıkta kılınan namazın ardından defnedildi. Caminin bulunmadığı Mansur Uşağı Köyü’ndeki cenaze törenine Yüksel’in annesi Hatice Yüksel, babası İbrahim Yüksel ile yaklaşık 150 kişi katıldı.
evet resmen diyanete destek çıkıp asimilasyon çalışmalarına yardımcı oluyor asıl olarak orada cem evi bulunmayan köyde yazılmalıydı.
Haberde izlediğimde Alevi olduklarını anlamıştım..
Bence Hristiyan adetlerine göre gömülmeliydi çünkü kendisi de bir Hristiyandı..
Köyde Cami yok ve bu Köyün üzerinde bir Asimilasyon uygulanırsa şu zamanda, o zaman İzettin Doğanları, Alevi İslam Vakıflarını görürüm.. Bakalım bunada müdahele edecekler mi, yoksa diğerleri gibi yine sessiz mi kalacaklar..
Haberde izlediğimde Alevi olduklarını anlamıştım..
Bence Hristiyan adetlerine göre gömülmeliydi çünkü kendisi de bir Hristiyandı..
Köyde Cami yok ve bu Köyün üzerinde bir Asimilasyon uygulanırsa şu zamanda, o zaman İzettin Doğanları, Alevi İslam Vakıflarını görürüm.. Bakalım bunada müdahele edecekler mi, yoksa diğerleri gibi yine sessiz mi kalacaklar..
evet soreş aslında bende haberi okuyunca ilk aklıma o geldi adam madem ki hristiyan hristiyan ritüellerine göre gömülmeliydi.ama şurası da var masonlar için kimlikte hristiyan yazması çok önemli şurası da var adam acaba nerede çalışıyordu maddi olarak bir bağımlılığı varmıydı masonlara.ki belki de adamın sadece kimliginde hristiyan yazıyordu ki bana göre inanç olarak tam bir hristiyan olma olasılığı çok az.işte söylediğim gibi adamın inanç şeklini tam olarak bilemiyoruz.
munzur_62 20.04.2007, 21:12 Benim köylülerimden öğrendiğime göre devlete sinirlenmiş iş bulamadığı için hristiyan olmuş
Mansur Ocağı Köyünün Aleviliğini merak ettim doğrusu..
İslamik bir tavır ile oğullarını kendi İnandıkları din ile gömmeleri doğru değil..
Dediğin gibi Uğur Kaynar'ın İnanç Dünyasınıda bilmiyoruz ;)
halitseyfi 20.04.2007, 21:27 Malatyada katledilen insanlardan biride hristiyan olmadan önce süni biri ve hafızlık eğitimi almış. Bir yakını TV den anlatırken söylediği sözlerden biri bu. Aynı zamanda müslümankende çok dindardı diyor. Gazete yazacaksa sünni birinin hristiyan olduğunu yazsın, öncelik olarak. bunun altındaki nedenleride incelesin. caminin olup olmamasının kimseye bir faydası olmadığınıda görsün, tabi kör değilse. Kendilerinin yaptıklarının misyonerlik olup olmadıklarına baksın.
İslam misyonerlerden sonra şimdide hıristiyan misyonerlere karşı kendimizi korumak zorunda kalacağız. bizlerde bu gerçeğe karşı kendimizi korumak için gerekli tedbirleri almalıyız. Tabiki inançsal bazda.
munzur_62 20.04.2007, 21:28 Mansur Ocağı Köyünün Aleviliğini merak ettim doğrusu..
İslamik bir tavır ile oğullarını kendi İnandıkları din ile gömmeleri doğru değil..
Dediğin gibi Uğur Kaynar'ın İnanç Dünyasınıda bilmiyoruz ;)
ilk olarak şunu düzeltmek isterim mansur ocağı değil mansuruşağı köyüyü elazığ merkez sün köyüne bağlı mahalle olarak geçiyor birde uğur yüksel kişinin adı ben dersimliyim ama annem mansuruşaklıdır 5 senedir köye giderim ailesinin oğlunu öyle gömmeleri tüm alevilerin yaptığı şekildedir tam kesin olmamkla birlikte uğur abimizin iş bulabilmek için din değiştirdiğini duydum yani köyde yaşayanların normal alevi inanölarından başka farklı hiç bir davranışı yoktur
Bende biliyorum ki ne idüğü belirsiz vakfın uşaklarından buraya yazıları okumaya giren var.Şimdi o uşaklar diyanetle iş birliği yapıp her köye bir cami kampanyası yaparlar bu yazıyla.Akıllarına okul kampanyalarına destek gelmez bu çanta taşıma zihniyetinden kurtulamayan çapulcuların.
arkadaş bir yerden duymuş gayet normal bir olay demişler bu katliama devamında da sıra tunceliler de demişler yani bizde biz yüzyıllardır asılıyoruz kesiliyoruz yakılıyoruz kılıçtan geçiriliyoruz ama hala buradayız.özellikle dersimlilerin ilgisine sunarım canlar.
Malatyada katledilen Hristiyan yurttaşlarımızdan Uğur Yüksel Alevi kökenlidir. Bu haberi bende Milliyet gazetesinde okudum veriliş tarzı aynıydı Camisiz köyü özellikle belirtmişlerdi.
Faşizmin ve ona hizmet eden burjuva medyanın Aleviyi, Kürdü, Ermeniyi vs farklı görmesi doğaldır. Bunlar gözlerini kapatmış kulaklarını tıkamışlar. Aleviler, Kürtler, Hristiyanlar kader ortağıdır. Katliamlarda hep biz gidiyoruz. Bunun dışında yoksul emekçi Türk ve Sunni kardeşlerimizde faşizmin farklı boyutta saldırılarına mağruz kalıyorlar.
Burda önemli olan nokta gerçeklerin görülmesidir. Alevi-Kürt-Hristiyan özellikle farklı gösterilmek isteniyor. Bölücü diyorlar ama asıl bölücüler halkı farklı gösterenlerdir.
Malatyada katledilen Hristiyan yurttaşlarımızdan Uğur Yüksel Alevi kökenlidir. Bu haberi bende Milliyet gazetesinde okudum veriliş tarzı aynıydı Camisiz köyü özellikle belirtmişlerdi.
Faşizmin ve ona hizmet eden burjuva medyanın Aleviyi, Kürdü, Ermeniyi vs farklı görmesi doğaldır. Bunlar gözlerini kapatmış kulaklarını tıkamışlar. Aleviler, Kürtler, Hristiyanlar kader ortağıdır. Katliamlarda hep biz gidiyoruz. Bunun dışında yoksul emekçi Türk ve Sunni kardeşlerimizde faşizmin farklı boyutta saldırılarına mağruz kalıyorlar.
Burda önemli olan nokta gerçeklerin görülmesidir. Alevi-Kürt-Hristiyan özellikle farklı gösterilmek isteniyor. Bölücü diyorlar ama asıl bölücüler halkı farklı gösterenlerdir.
Güzel örnek biramin..
Köyün Camisiz olmasından muhakkak yararlanmak isteyeceklerdir..
Haberlerde izlediğimde şaşırmıştım ilk olarak.. Ben Uğur Yüksel'in Alevi olduğunu bilmiyordum.. Kendisi hem Alevi, hemde Kürt Kökenli bir İnsandı sanırım..
Hristiyan olması sanırım tepki almasına yol açmış..
Basın yine haberleri farklı yönlere çekecektir..
Umarım bu Köyün başına musallat olmazlar..
Geçenlerde bir Tahtacı Köyünü kaybettik, Senelerdir süren hasret diyip köye Cami yapmışlardı... Burda Muhtar dönek'in başıydı aslında..
Bu Köyden de, sözde Müslümanlık hayrına Cami yapmayı bile düşünürler..
Özellikle TV haberlerinde, Uğur Yükselin üstüne basa basa '' İslam Gelenekleri '' ile gömülmesi vurgulanıyordu...
Bu gerçekten bir tehlike yaratabilir..
izmirksk 20.04.2007, 22:05 her işte kulp ararlar.bizim kuvvetliden yana boyalı basınımız!!.konuyla alakası olmasada cami özdeyişiyşe bağlamak istiyorum...
Taksime cami yapmasınlar. Gitsinler başkasının taksisine cami yapsınlar
:):)
Güzel örnek biramin..
Köyün Camisiz olmasından muhakkak yararlanmak isteyeceklerdir..
Haberlerde izlediğimde şaşırmıştım ilk olarak.. Ben Uğur Yüksel'in Alevi olduğunu bilmiyordum.. Kendisi hem Alevi, hemde Kürt Kökenli bir İnsandı sanırım..
Hristiyan olması sanırım tepki almasına yol açmış..
Basın yine haberleri farklı yönlere çekecektir..
Umarım bu Köyün başına musallat olmazlar..
Geçenlerde bir Tahtacı Köyünü kaybettik, Senelerdir süren hasret diyip köye Cami yapmışlardı... Burda Muhtar dönek'in başıydı aslında..
Bu Köyden de, sözde Müslümanlık hayrına Cami yapmayı bile düşünürler..
Özellikle TV haberlerinde, Uğur Yükselin üstüne basa basa '' İslam Gelenekleri '' ile gömülmesi vurgulanıyordu...
Bu gerçekten bir tehlike yaratabilir..
evet bra şimdi medya yüklenir diyanete de bahane şimdi hemen camiyi dikerler sonrada şu cami yapımlarını hızlandırırlar.her köye artık bir değil iki cami politikası.
ki bu arada da bize yüklenirler bana öyle geliyor
Lazoşa_62 20.04.2007, 22:28 Hürriyet Gazetesi kendimi bildigim veya 1974 yıllarında gazete olarak elime aldığımda "Türkiye Türklerindir" yazısıyla karşılaştım.O günden bu güne hürriyet gazetesini elime almış değilim.
Hürriyet sadece bu olayı değil Alevilik,sol siyasetle ilgili ve hatta hırıstiyanla ilgili haberleri hep çarpıtarak ve faşizan bir yorumla vermiş ve hala vermektedir.
"Türkiye Türklerindir" sloğanıyla yayın yapan bir gazeteden farklı ve tarafsız bir yorum beklemek bence hayaldir.
Hürriyet Türkiyede Türk ırçılığını en iyi bir şekilde savunan bir yayın kuruluşundan öte bir şey değildir.
Benim Köyüm ve Dersimin hiç bir köyünde cami yoktur.Bu gibi yobazlar biz alevileri bir nevi farklı din olarak gördükleri gibi, ne kadar bağnaz,yobaz ve gerici olduklarını bir kez daha ortaya koydular.
Haberde resmen "cami olmayan köylerin hali bu, diyanet daha fazla alevi köyüne cami yapmalı" diyor.
Zaten bu gazeteyi okuyanların aklından şüphe duyarım. Elime al senin olsun diye verseler kapağını açmam çünkü her seferinde düşmanca bir yazı ile karşılaşacağımı bilirim.
arkadas_62 22.04.2007, 12:58 ArkadaŞlar Her Nedense Bİr Hiristİyan MÜslÜman Olursa Medyada Boy Boy Nutuk Atilir Ayakta AlkİŞlanir Bakin Bakin Ya Hiristİyan Dİn DegİŞtİ Dogru Yolu Buldu GerÇegİ GÖrdÜ Bravoooo AlkİŞ Hemde Ayakta AlkiŞ Pekİİİ Bİr MÜslÜman Hiristİyan Olamazmi Neden ÜrkÜtÜcÜ Bİr Durum Neden Korkutucu Bİr Durum Kurani İndİren Allahta İncİlİ Yollayan BaŞka Bİr Varlikmi Ugur YÜksele Gelİnce Esasinda Kendİsİ Elazig Kİmlİgİne Kayitli Olsada Babasi Tuncelİlİdİr Yanİ Kendİsİde Tuncelİlİdİr Medya Bunu Nasil KaÇİrdİ Ya Hayret Ettİm Zaten Olay Olur Olmaz Medyada Olayla Spekİle Edİlen Bİr Durum GÖzÜmden KaÇmadi SÖzde Mİsyonerlİk Falİyetlerİnİn Oldugu Yayin Evİnİn Bulundugu İŞ Haninda Cem Vakfinin BÜrosuda VarmİŞ BagdaŞtİrmaya Baksana Yanİ Demek İstedİklerİ Şu Olsa Gerek Sankİ Ortak Faalİyette Bulunuyorlarmi Gİbİsİnden Lanse Edİlİyor Yavv Ha Hiristİyanim Ha Ermenİyİm Ha Alevİyİm ÜÇÜde Ayni Tabİr Bu Memlekette Alevİyİm Dİyende Aslinda Tehlİkede Ama İyİkİ Az Bİr Azinlik Degİlİz Yoksa Bİzde Tepe Taklak Oluruz Heralde...
munzur_62 07.05.2007, 15:20 bu topigi açtığım gün hürriyet gazetesine bu eleştiri mailini göndermiştim yazım bu günki hürriyet gazetesinde çıktı tabi sansürlenmiş bir biçimde göndersiğim mail:
Erdi Sarıgül: 20 Nisan 2007 tarihli gazetenizin 16. sayfasında, Uğur Yüksel’in defnedilmesiyle ilgili haberde size yakışmayan bir ayrım yaptınız. Haberde, "Alevi bir aileye mensup olan Yüksel’in cenazesi, dedesinin evinin bahçesinde yıkandıktan sonra mezarlıkta kılınan namazın ardından defnedildi. Caminin bulunmadığı Mansuruşağı Köyü’ndeki cenaze törenine Yüksel’in annesi, babası ve yaklaşık 150 kişi katıldı" deniyor. Caminin bulunmadığını belirttiğiniz ve ismini de yazdığınız köyü hedef haline getirmiş bulunuyorsunuz. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi Alevi köyünde cami bulunmaz. Bu haberinizle Türkiye’de Alevilere karşı her zaman yapılan ayrımı siz de yapmış olmuyor musunuz?
okur temsilcisinin bana verdiği cevap
Okur Temsilcisi’nin notu: Uyarı için teşekkürler. Bir kasıt olmamakla beraber, ayrımcılık yapıldığı izlenimi veren ifade kuşkusuz yanlış.
her ne kadar tatmin edici olmasada mailimin gerekli yerlere ulaşması beni sevindirdi
eskalebur 07.05.2007, 15:56 Aslinda Gazete DoĞru YazmiŞ, Öyle Bİr Mİllet DÜŞÜnÜn Kİ İsİmlerİnİ Aldiklari Hz. Alİ (a.s) Camİye Gİderken ÖldÜrÜlmÜŞ, Ve Ondan Sonra Gelen İmamlarimizin Hepsİ Namazlarini Zİndanlarda Dahİ KilmiŞlar Ve Maalesef Onun İsmİnİ TaŞiyan İnsanlar Secde Etmekten KaÇiyorlar, ve bunları çeşitli bahanelere sığınarak yapmadıklarnı söylüyorlar...YAZIK...ÇOK YAZIK...Malesef neye inandığını bilmeyen altyapısı zayıf olan insanların din değiştirmesi çok kolay oluyor, buda en çok alevilikte yaşanıyor çünkü temel yok, Hz Ali (a.s)'yi sorun, Oniki imamı sorun bir soruya bile cevap veremiyecek insanlar var ama sözde aleviler işte...
munzur_62 07.05.2007, 16:05 Aslinda Gazete DoĞru YazmiŞ, Öyle Bİr Mİllet DÜŞÜnÜn Kİ İsİmlerİnİ Aldiklari Hz. Alİ (a.s) Camİye Gİderken ÖldÜrÜlmÜŞ, Ve Ondan Sonra Gelen İmamlarimizin Hepsİ Namazlarini Zİndanlarda Dahİ KilmiŞlar Ve Maalesef Onun İsmİnİ TaŞiyan İnsanlar Secde Etmekten KaÇiyorlar...yazik
İlk olarak düzgün türkçe kullanman gerekiyor okumakta zorlanıyoruz bir diğeri ise kimse sana zorla secde etme demiyor herkez iradesinde özgürdür ister kılar ister kılmaz bunu sorgulamak sana düşmez
eskalebur 07.05.2007, 17:22 İlk olarak düzgün türkçe kullanman gerekiyor okumakta zorlanıyoruz bir diğeri ise kimse sana zorla secde etme demiyor herkez iradesinde özgürdür ister kılar ister kılmaz bunu sorgulamak sana düşmez
YAZIMI OKUMAKTA ZORLANIYORSAN OKUMAYABİLİRSİN BUDA SENİN ÖZGÜR İRADENDİR, ALEVİ KİMLİĞİ ALTINDA YAPILAN YANLIŞLIKLAR VARSA BUNU SORGULAMAK BANA DÜŞER ÇÜNKÜ BEN O KİMLİĞİ TÜM DOĞRULARIYLA TAŞIMAYA ÇALIŞIYORUM, BUNUN MÜCADELESİNİDE ALEVİLERE KARŞI OLAN TÜM İNSANLARA VERİYORUM, ONLARDA SİZİN GİBİ DÜŞÜNENLERİ BİZE KARŞI KOZ OLARAK KULLANIYOR,
munzur_62 07.05.2007, 17:31 YAZIMI OKUMAKTA ZORLANIYORSAN OKUMAYABİLİRSİN BUDA SENİN ÖZGÜR İRADENDİR, ALEVİ KİMLİĞİ ALTINDA YAPILAN YANLIŞLIKLAR VARSA BUNU SORGULAMAK BANA DÜŞER ÇÜNKÜ BEN O KİMLİĞİ TÜM DOĞRULARIYLA TAŞIMAYA ÇALIŞIYORUM, BUNUN MÜCADELESİNİDE ALEVİLERE KARŞI OLAN TÜM İNSANLARA VERİYORUM, ONLARDA SİZİN GİBİ DÜŞÜNENLERİ BİZE KARŞI KOZ OLARAK KULLANIYOR,
Anlaşılan forum kurallarını okumadan üye olmuşsunuz hem düzgün türkçe ile yazacaksınız hem de tüm mesajı büyük harflerle yazmıyacaksınız buraya yazdığınız mesajlar OKUNMAK için ve yorum yapmak içindir bir de demekki biz alevi kimliğini yanlışlarla taşıyormuşuz
eskalebur 07.05.2007, 19:30 Anlaşılan forum kurallarını okumadan üye olmuşsunuz hem düzgün türkçe ile yazacaksınız hem de tüm mesajı büyük harflerle yazmıyacaksınız buraya yazdığınız mesajlar OKUNMAK için ve yorum yapmak içindir bir de demekki biz alevi kimliğini yanlışlarla taşıyormuşuz
ben yazılarımı yazıyorum ama bilgisayarda öyle çıkıyor benimle bir ilgisi yok, alevi kimliğini Hz.Ali (a.s) ve on iki imamın yaptığını yapıp, yapmadıklarından uzak duran insanlar doğru taşıyordur bence,
|