onlarki sığmadılar hiçbirşeyi
onlarki herkesten yeğimdeler
hiçbir şeye sığmadılar diye
benim geçimsiz yüreğimdeler
arkadaşlar ehli beyti ne kadar sevdiğinizi ne kadar sevdiğimizi çok yakından biliyorum.yalnız merak ettiğim bişey var hiç seyid gördünüzmü?seyidler nasıl ibadet yapıyor?
KoCGiRiLi_
23.04.2006, 23:26
onlarki sığmadılar hiçbirşeyi
onlarki herkesten yeğimdeler
hiçbir şeye sığmadılar diye
benim geçimsiz yüreğimdeler
arkadaşlar ehli beyti ne kadar sevdiğinizi ne kadar sevdiğimizi çok yakından biliyorum.yalnız merak ettiğim bişey var hiç seyid gördünüzmü?seyidler nasıl ibadet yapıyor?
kardes yurdumus turkıyedede cok seyit vardır. seyitler tektir ve dunya uzerınde en cok şii lerin olduğu ülkelerde yasarlar. bunlarda iranda lübnanda ırakta surıyede azerbaycanda turkıyede vs. devam eder. seyyidler namazını kılar orucunu tutar haccına gider. 17 rekat namaz ehlıbeytte farzdır fakat seyyidler 51 rekat namaz kılanlarıda vardır. her önüne gelen ben seyyidim derse inanma cunkı seyyidliğinde ölcüsü vardır. allah seyyidler uzerıne sözü vardır bugun kendını bılen seyyidde vardır bılmıyen seyyidde ama allah her zaman seyyidleri korur ve ne zaman bana dönecek diye bekler. yani seyyidliği anlatmak 2 kelimeyle bitmiyor. kısaca ve özetini yazdım sana.
Hüseyin69
23.04.2006, 23:50
kardes yurdumus turkıyedede cok seyit vardır. seyitler tektir ve dunya uzerınde en cok şii lerin olduğu ülkelerde yasarlar. bunlarda iranda lübnanda ırakta surıyede azerbaycanda turkıyede vs. devam eder. seyyidler namazını kılar orucunu tutar haccına gider. 17 rekat namaz ehlıbeytte farzdır fakat seyyidler 51 rekat namaz kılanlarıda vardır. her önüne gelen ben seyyidim derse inanma cunkı seyyidliğinde ölcüsü vardır. allah seyyidler uzerıne sözü vardır bugun kendını bılen seyyidde vardır bılmıyen seyyidde ama allah her zaman seyyidleri korur ve ne zaman bana dönecek diye bekler. yani seyyidliği anlatmak 2 kelimeyle bitmiyor. kısaca ve özetini yazdım sana.
seyit kasim dedemize
daha gelmez hanemize
kahpe felek birakmiyor
hasret kaldik pirimize
seyidim sen nasil ettin
bizi birakipta gittin
yaralarim göz göz ettin
bizi dosta hasret ettin
sansa bakin ne ilgin bu yaziyi okurken usta yorumcu selda bagcan bu deyisi
söylüyor
ve yine ilginctirki alintisini yaptigim kocgirili kardesim seyitlerin namaz kildigini iddia ediyor
sanirim biraz arastirmam lazim acaba kocgirili kardesimiz hangi seyidlerden bahsediyor
sinan boztepe
24.04.2006, 13:01
allah..allah...
ben bir seyyid olarak ne atamdan ne dedemden nede diğer dedelerden 17 veya bilmem kaç rekad namaz kılınacak diye bir emir yada buyruk duymadım,, görmedim.. kılanıda görmedim... zaten kılsalar dahi göremezsin ibadet gizli yapılan bir iştir...
arkadaşım sen hangi seyyidi namaz kılarden gördün.. biz seyiidlere neyin farz olduğunu bırakında biz bilelim... ceddimiz imam ali'nin kılmadığı emevi düzmecesi namazı sen nasıl olurda seyyidlere mal edersin...
ağzı olan seyyidleri sakız edip çiğniyor.. bırakın yahu.. yakamızdan düşün.. bizi şiiliğe atmanın onlardanmış gibi göstermenin çabası içinde olmaktan vaz geçin..
namazın hangi hal veya şekli olursa olsun kuranda yok,, şekilcilik kuranda yok.. olmayan bir ibadeti biz seyyidlere yamamanın ssize ne gibi bir getirisi var.. eğer sen namazını kılıyorsan kıl.. sana bir şey demiyorum.. özgürsün..
ama biz seyyidlere bu tür emevi ibadetlerini getirip yamamayın.. ayıp ediyorsunuz..
delikanlı
27.04.2006, 15:01
seyyid HZ Hüseyin efendimizin soyundan gelenlere verilen isimdir,HZ Hasan efendimizin soyundan gelenlere ise şerif adı verilir
Özelliklerini koçgirili arkadaşımız çok iyi ifade etmi,ehlibeyt soyundan yani peygamber(SAS) soyundan geldiği için o soya yaraşır bir hayat sürerler,
birde yine arkadaşlarımızın belirttiği gibi sahte seyyidler bulunmaktadır,özellikle son yıllarda sayıları çokça artmıştır