Orijinalini görmek için tıklayınız : cem de protoko olurmu?
haydar.K 21.04.2007, 16:42 değerli canlar cem yapılırken cem'in yapıldıgı mekanda protokol olurmu olmaz mı?
ben böyle bir şeye şahit oldum çok tuhafıma gitti sizinle paylaşmak istedim.
Alevimen 21.04.2007, 16:48 değerli canlar cem yapılırken cem'in yapıldıgı mekanda protokol olurmu olmaz mı?
VİP gibi birşey mi?
çeşm-i naz 21.04.2007, 16:51 ben hiç görmedim cemde protokol(VIP) olduğunu sadece dedeler varsa ki onlarda zaten olsun yani cem yürütüyorlar sen nerde karşılaştın can şaşırdım doğrusu
yoık söyle birşey olabilir ceme katılan önemli kişilere yerayırılır hürmettendir bu kayırmak değildir ama tam olarak nasıl birşeyle karşılaştığını bilmiyorum can biraz açarsan iyi olur.
Haydaryiğit 21.04.2007, 22:19 değerli canlar cem yapılırken cem'in yapıldıgı mekanda protokol olurmu olmaz mı?
Protokol asla ama asla olamaz.Cemevinde cem yapacak canların hepside birdir.Canlar Kırklar Cemi'nden bir alıntı vereceğim... umarım bu açıklar herşeyi
...
Muhammet tesadüfen Ali'nin yanına oturur. Hz. Muhammet sorar. "Size kimler denir?" der. "Bize Kırklar denir" diye yanıt alır. "Ama burada 39 kişi saydım" der. "Selman-ı Pak Can Parstadır"denir. "Peki sizin ulunuz, büyüğünüz, küçüğünüz kim" diye sorar Hz. Muhammet. Gelen yanıt şöyle olur: "Bizim küçüğümüz, büyüğümüz yoktur. Küçüğümüz de uludur, büyüğümüz de uludur. Birimiz kırkımız, kırkımız birimizdir" denir. Bunun üstüne Muhammet meclisten bunu kendilerine kanıtlamalarını söyler. O sırada Ali kolunu uzatır ve gömleğini sıyırır. İçlerinden biri "destur" diyerek bıçağın ucu ile kolunu hafif kanatır. Kolundan bir damla kan akar. Onu, her can'ın kolundan birer damla kanın gelmesi izler. 40. canın bir damla kanı da pencereden içeri gelir. Bu ise Selman-ı Pak'ın kanıdır. Sonra Hz. Ali kolunu bağlar, hepsinin kanaması durur. Selman-ı Pak, Parstan dönüşte bir üzüm tanesi getirir.
...
Unutmayalım ki Cem'de Küçüğümüz de uludur, büyüğümüz de uludur. Birimiz kırkımız, kırkımız birimizdir.
Saygılarımla
Bana da son derece saçma geldi.İbadetin de protokolü mü olurmuş.
haydar.K 23.04.2007, 09:11 k.maraşta cem töreni yapıldı ben gitmedim gerekçeside gelecek sunni misafirler için en önde masa ayrılması yani protokol yapılması, gerekçesini sordum gelecek kişilerin misafir oldugu onun için böyle bir şey yaptıklarını söylediler organizasyonu yapan kişiler.Kendilerine hiç bir camide böyle bir uygulamanın olmadıgını kim giderse gitsin herkes ibadetini yapıp çıktıgını söyledim ama maalesef burda arkadaşlar protokol yapmayı uygun gördüler. bende gitmedim
birde dikkatimi çeken maraşta kutlu doğum haftası dolayısıyla yapılan etkinliklerle aynı günde olmasıydı onada şaşırmadım değil.
gozukara25 23.04.2007, 09:31 k.maraşta cem töreni yapıldı ben gitmedim gerekçeside gelecek sunni misafirler için en önde masa ayrılması yani protokol yapılması, gerekçesini sordum gelecek kişilerin misafir oldugu onun için böyle bir şey yaptıklarını söylediler organizasyonu yapan kişiler.Kendilerine hiç bir camide böyle bir uygulamanın olmadıgını kim giderse gitsin herkes ibadetini yapıp çıktıgını söyledim ama maalesef burda arkadaşlar protokol yapmayı uygun gördüler.
Cem vakfı sagolsun vakfımız sayesınde; Kutlu doğum haftası kutlarız regaip kandili,beraat kandili kutlarız..Bir Cemde VİP eksikti..Yakında cemde 2 rekat namazda kıldırırlar..Hepten sünnileşiriz,Cem vakfıda muradına erer..
Protokol demeyelim bu protokolde ziyede cemi yapacak kişiler yani dedelerimizin yeri ayrı olur.Bizim oyle protokol falan işimiz olmaz.Şöyle düşün camilerde imam en önde durup namaz kıldırıyor bizim durumda böyle dedelerimiz tabiki ayrı olacak..
Baran336 23.04.2007, 15:12 Cem vakfı sagolsun vakfımız sayesınde; Kutlu doğum haftası kutlarız regaip kandili,beraat kandili kutlarız..Bir Cemde VİP eksikti..Yakında cemde 2 rekat namazda kıldırırlar..Hepten sünnileşiriz,Cem vakfıda muradına erer..
O Cem Vafki midir nedir, kimse kusura bakmasin dostlar ama Aleviligi, Alevi Inancini, Kültürünü, Alevi felsefesini asimile edip icini bosaltmaya calissalarda basaramayacaklar! Cem Vafki denilen Kurum ve Basindakiler Sistemin Düzenin piyonlugunu Usakligini Yapiyor! Aleviligi Düzenin istedigi gibi, icini bosaltmaya pasifize etmeye calisiyorlar!
Hey gidi Düzenin Usaklari, biz ki yüz yillardir Baskiya Zulme zalime Boyun Egmemisiz! Fasist Sömürücü düzene boyun egermiyiz!
Cem vakfı sagolsun vakfımız sayesınde; Kutlu doğum haftası kutlarız regaip kandili,beraat kandili kutlarız..Bir Cemde VİP eksikti..Yakında cemde 2 rekat namazda kıldırırlar..Hepten sünnileşiriz,Cem vakfıda muradına erer..
e can o zaman sizler de tepkinizi gösterin istemiyoruz deyin bu ne biçim iştier orası cem vakfının değildir tüm alevi vatandaşlarımızındır.tavrınızı belirtin.gerekirse cemlerinizi belirli evlerde yapınız taa ki onlar geri adım atana kadar.
gozukara25 23.04.2007, 16:21 e can o zaman sizler de tepkinizi gösterin istemiyoruz deyin bu ne biçim iştier orası cem vakfının değildir tüm alevi vatandaşlarımızındır.tavrınızı belirtin.gerekirse cemlerinizi belirli evlerde yapınız taa ki onlar geri adım atana kadar.
Ben zaten katılmıyorum..Bu cemin yapıldığı yerde bir cem evi değil bir düğün salonu,bahsedilen yerin açılışı için cem törenlerimizi kullanıyorlar..Bizim köyede asmışlardı afişler ama kimse gitmedi..
Bildiğimiz protokol olmaz, ama hürmet olabilir. Saygı olabilir.
serpil_88 23.04.2007, 18:06 ewet canlar bende gördüm protokol olduğunu. yenibosna cem evinde cem esnasında.
dedelerin tam karşısında koltuk gibi bir yer var orda oturdular artık milletvekillerimiydi neydi.
ne ceme katıldılar ne bişey yaptılar.
sadece oturup cemi izlediler ya.:mad:
Saygıdan hürmetten dolayı bu tarz bir davranış yapılmış olabilir. Kadın Erkek bir arada olduğu gibi zengin fakir veya farklı ırklardan insanlarda aynı seviyede değer görürler bu açıdan tüm insanlar orada bir olur.
Ancak toplumda bazı kişiler daha fazla saygı görüyorlar bu sebeple bazı öncelikler sağlanmış olabilir.
değerli canlar cem yapılırken cem'in yapıldıgı mekanda protokol olurmu olmaz mı?
Böyle bir durum İbadetin özüne aykırıdır.
|