Orijinalini görmek için tıklayınız : yine kurtlar vadisi

roni
23.04.2007, 13:32
yılllardan beri gündemi meşgul eden ... milletin izledikten sonra gaza gelip birbirini vurduğu aptal bi türk dizisi.. tamam dizi kiminin hoşuna gider yada gitmez beni hiç ilgilendirmez... insanlar izler etkilenir birbirini öldürür oda önemli değil çünkü benim ülkemde zaten millet birbirinii öldürmek için bahane aramakta.. bu olmasa başka bi bahane bulup mutlak bu işi yapacaklar .. ama bu dizide beni rahatsız eden kimsenin ses çıkarmadığı ses çıkarmak gibi bi niyetininde olmadığı bi konu var .. bilmiyorum hiç izlediyseniz dikkatinizi çektimi adamlar utanmasalar her bölümde solcuları,devrimcileri bölücü,başkalarının maşası,cahil zavallı göstermek için ellerinden geleni yapıyolar ..ama kimse çıkıp ses çıkarmıyo.. bu adamların temsil ettiği görüş değilmidir bu ülkede faili meçhul cinayetlerin bi çoğunun hala bulunamayan katilleri..saymakla bitmez bu adamların yaptıkları şeyler.. bu adamlar yapıyo bu ülkede binlerce onbinlerce genç bunlardan etkileniyo .. biz ise hala 12 eylülü tam olarak anlatabilen.. deniz gezmişleritam olarak anlatabilen bi film yapamadık.. yazık!!!!!!

Agop
23.04.2007, 13:36
Topik yanlış yere açılmış. Arkadaşlar kaydırırlarsa iyi olur

roni
23.04.2007, 13:41
Topik yanlış yere açılmış. Arkadaşlar kaydırırlarsa iyi olur

bi anlık dalgınlığıma denk geldi kusura bakmayınn...

lion12
23.04.2007, 13:49
Sevgili dost bu tip diziler dünyada çoğu ülkede mevcut(Amerika,Almanya,İtalya Fransa vs...)ancak sadece nedense Türk insanı bunlardan etkileniyor.Demek ki burada sorumlu olan diziler değil,bilinçsiz cahil insanlardır.Kurtlar Vadisi neden durduruldu devlet tarafından size söyleyeyim.Çünkü ülkede olup bitenleri açıkca söylüyordu ve de birilerinin işine gelmedi bu.

roni
23.04.2007, 13:54
Sevgili dost bu tip diziler dünyada çoğu ülkede mevcut(Amerika,Almanya,İtalya Fransa vs...)ancak sadece nedense Türk insanı bunlardan etkileniyor.Demek ki burada sorumlu olan diziler değil,bilinçsiz cahil insanlardır.Kurtlar Vadisi neden durduruldu devlet tarafından size söyleyeyim.Çünkü ülkede olup bitenleri açıkca söylüyordu ve de birilerinin işine gelmedi bu.

bende farkındayım bu dizide türkiyede olan şeylerin gizlenmek istenen bazı şeylerin gün ışığına çıktığını ama he bi pencereden bakıyolar olaya .. bilmem haksızmıyım ama hep bi milliyetçi politika izlenio..nasıl bu sırlar dünyasında her içki içeni kötü biri olarak gösteriolarsa .. burdada her sol düşünce yanlısını kötü güdümlü maşa şeklinde gösterilio ...

ONU®
23.04.2007, 14:20

Katılıyorum.

Birşeylerin deşifre edilmesi birilerinin işine gelmiyor, o yüzden sürekli birileri kazan kaldırıyor.

lion12
23.04.2007, 14:30
Bu tip diziler gerçek hikayelerdir ve de doğruluk payları var.

Servan
23.04.2007, 14:33

sorumlu olmayan dizilerdir diyorsun arkadaşım bir öğrenciye sen bir ders anlat anlattıgın konu yanlış olsun ve sen bu yanlışı yine öğrencige mi mal edeceksin, hayır kardeşim ögrencide inanmasaydı mı diyeceksin.
devlet kurtlar vadisini neden kaldırdı sence kendisi için mi hayır ilk kurtlar vadisi gayet iyi gidiyordu izlenme rekorları falan ee o zaman devlet neden kapattırmadı.
bence kapatılma amacını bir gözden geçir insanların aldıgı tavır nedeniyle kapattırdı.çünkü bu seferki kurtlar vadisi eski şeklini abartmış bir şekilde kürtleri kötülüyor insanlara milliyetçilik aşılıyor.
va sen bu milliyetçilik propagandasına resmen destek oluyorsun birşeyler anlatıyor diyorsun.biraz incele isatersen.

kengerly h.ali
23.04.2007, 15:01
arkadaslar merhabalar,
vallahi ne diyeceğimi şaşırdım doğrusu.sizler de bu dizilere destek verırsenız halimiz nice olur.lion arkadasımız diyor ki bu diziler çoğu ülkede mevcut.iyi söylüyosun dogru söylüyosun.ama ardından kendi düşünceni çürütüyosun.sorun bizim insanımızda dıye.o da dogru.ama bu senaristler, film yapımcıları bilmiyor mu bu ülkenın eğitim düzeyini,bu ülkenin insan yapısını?tabiki biliyor.ama sağlayacakları rant onları daha fazla düşündürüyor ve ne kadar yankı yaparsa o kadar basarılıdır diyor.ama bu diziler yüzünden bircok insan tabiri caizse 'gaza' geliyor.ardından sinirlendiği her kişiye silah cekebilmeyi kendine hak olarak görüyor.lütfen bir de bu acılardan bakalım olaya.saygılar...........

Blue_Love
23.04.2007, 15:47

Çok doğru...Birde bu tamamen bilinçle alakalı neden avrupada yada amerikada birileri çıkıp birilerini vurmuyor...

sausen
23.04.2007, 15:51
Canlar,

Bu ülkede bazı gerçekleri görmek için dizilere ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.
Bizim gibiler için hiç gerekli değil.
Bilinçli olmayanlar içinse iyi bir örgütlenme ve sınıfsal mücadele gerekiyor.
Bu dizilerde sistemin bir dayatmasıdır.
Yozlaştırmanın insanları televizyon karşısına kitlemenin bir yoludur.

lion12
23.04.2007, 15:55
sorumlu olmayan dizilerdir diyorsun arkadaşım bir öğrenciye sen bir ders anlat anlattıgın konu yanlış olsun ve sen bu yanlışı yine öğrencige mi mal edeceksin, hayır kardeşim ögrencide inanmasaydı mı diyeceksin.
devlet kurtlar vadisini neden kaldırdı sence kendisi için mi hayır ilk kurtlar vadisi gayet iyi gidiyordu izlenme rekorları falan ee o zaman devlet neden kapattırmadı.
bence kapatılma amacını bir gözden geçir insanların aldıgı tavır nedeniyle kapattırdı.çünkü bu seferki kurtlar vadisi eski şeklini abartmış bir şekilde kürtleri kötülüyor insanlara milliyetçilik aşılıyor.
va sen bu milliyetçilik propagandasına resmen destek oluyorsun birşeyler anlatıyor diyorsun.biraz incele isatersen.

Güzel dostum dizilerin suçu nedir.Dizi kime alın elinize silahı diyor ki?Yani olup bitenler karşısında uyuyalım mı?

Ben milliyetçilik politikasına destek olacak en son insanım.Diziler yayınlanmasa sadece birilerinin istediği diziler yayınlansa olmaz bu iş.Herkese hitap eden diziler yayınlansın ki gerçek olanlar çıksın ortaya.Ben kürtleri kötülemesini desteklemiyorum tabi.En iyi dostlarımda zaten ağırlıkla kürtlerdir.Ben askeriyede istihbarat şube de yazıcılık yaptım bir ara ve öyle sırlar gördüm ki,inan dostum yarısını söylesem bu ülke ayağa kalkar ve de benim kafama sıkarlar yaşatmazlar beni.

Deli Yürek dizisini severdim mesela.Yanımda silah taşırım ben sivilde açık söylüyorum ama bunun için birileri beni özendirmiyor.Ayrıca çok kişi izliyor bu dizileri ve de hepsi de silah taşımıyor.Dediğim gibi sorun insanlarda dizilerde değil.Bu ülke dışında saydığım ülkelerde de bu diziler yayınlanıyor.

Servan
23.04.2007, 16:06
Güzel dostum dizilerin suçu nedir.Dizi kime alın elinize silahı diyor ki?Yani olup bitenler karşısında uyuyalım mı?

Ben milliyetçilik politikasına destek olacak en son insanım.Diziler yayınlanmasa sadece birilerinin istediği diziler yayınlansa olmaz bu iş.Herkese hitap eden diziler yayınlansın ki gerçek olanlar çıksın ortaya.Ben kürtleri kötülemesini desteklemiyorum tabi.En iyi dostlarımda zaten ağırlıkla kürtlerdir.Ben askeriyede istihbarat şube de yazıcılık yaptım bir ara ve öyle sırlar gördüm ki,inan dostum yarısını söylesem bu ülke ayağa kalkar ve de benim kafama sıkarlar yaşatmazlar beni.

Deli Yürek dizisini severdim mesela.Yanımda silah taşırım ben sivilde açık söylüyorum ama bunun için birileri beni özendirmiyor.Ayrıca çok kişi izliyor bu dizileri ve de hepsi de silah taşımıyor.Dediğim gibi sorun insanlarda dizilerde değil.Bu ülke dışında saydığım ülkelerde de bu diziler yayınlanıyor.

peki iyi güzelde cano 13 17 yaş arasında ki gençlerin bu dizileri izleyip bıçakla sokaklara çıkmasını damı o zaman çokcuklar etkilenmesin diyeceğiz adı üzerinde işte çocuk.ne görse onu yapar.bu tür diziler yanlış örnekler teşkil ediyor maden o kadar da gerçekçiyse(gerçek olan kısımları tabi ki olabilir bir lafım yoktur) neden kürtler üzerindeki politikalar verilmiyor.bu nedendir sadece kürtler birer tehtit olarak gösteriliyor.biraz düşünmek lazım.saygılar...

lion12
23.04.2007, 16:17
peki iyi güzelde cano 13 17 yaş arasında ki gençlerin bu dizileri izleyip bıçakla sokaklara çıkmasını damı o zaman çokcuklar etkilenmesin diyeceğiz adı üzerinde işte çocuk.ne görse onu yapar.bu tür diziler yanlış örnekler teşkil ediyor maden o kadar da gerçekçiyse(gerçek olan kısımları tabi ki olabilir bir lafım yoktur) neden kürtler üzerindeki politikalar verilmiyor.bu nedendir sadece kürtler birer tehtit olarak gösteriliyor.biraz düşünmek lazım.saygılar...

Murat can kardşim sen beni anlamadın ama!
Ben sana diyorum ki dünyada birtek 13-17 yaş arası gençler bizim memleketimizde mi var?Diğer memleketlerde de yok mu?

Ben sana Kurtlar Vadisi kürtler konusunu bahsetmedim ki.Kürt düşmanlığı yapmasını ben destekledim dedim mi sana?İnsanların akılları yok mu o dizi öyle dedi,bu dizi böyle dedi diye mi hayatlarını yönlendirecekler?
Birtek bizim ülkemizde küçük yaşta çocuklar yok diğer ülkelerde de varlar.

Servan
23.04.2007, 17:15
Murat can kardşim sen beni anlamadın ama!
Ben sana diyorum ki dünyada birtek 13-17 yaş arası gençler bizim memleketimizde mi var?Diğer memleketlerde de yok mu?

Ben sana Kurtlar Vadisi kürtler konusunu bahsetmedim ki.Kürt düşmanlığı yapmasını ben destekledim dedim mi sana?İnsanların akılları yok mu o dizi öyle dedi,bu dizi böyle dedi diye mi hayatlarını yönlendirecekler?
Birtek bizim ülkemizde küçük yaşta çocuklar yok diğer ülkelerde de varlar.

can ben zaten senin öyle birşey kastetğini düşünmedim.ama konu kurtlar vadisi olunca yararlı bir kısımını bulamıyorum ve gerek ırklara arası iletişime gerekse gençlere kötü örnek olmasından yakındım.
bu olay diğer ülkelerde oluyor yada olmuyor aslında orasını biraz atlamak lazım.biliyorsun türkiyede herşey çok daha farklı.saygılar..

Anatolianman
23.04.2007, 17:23
Kurtlar vadisini izleyen biri olarak 20 yaş altını çok kötü etkilediğini söyleyebilirim. Ama diğer dizilere göre gözümüzün pasını silen bir dizi.Yayın saatini 11 den sonraya alsınlar. Canpolatın bakalım yeni maceraları nasıl olacak?

Servan
23.04.2007, 17:52
Kurtlar vadisini izleyen biri olarak 20 yaş altını çok kötü etkilediğini söyleyebilirim. Ama diğer dizilere göre gözümüzün pasını silen bir dizi.Yayın saatini 11 den sonraya alsınlar. Canpolatın bakalım yeni maceraları nasıl olacak?

istersen bu mesajın başına bie de şimdi reklamlar diye not düşseydin.can iyi reklam vermissin bakalım yeni maceraları nasıl olacak?
böyle bir dizinin reklamını yapmak çok tuhaf doğrusu sacde izleyip geçen arkadaşlardansın galiba.

Anatolianman
23.04.2007, 18:09
Reklam yaptığım yok, dikkat edersen konu başlığı ile ilgili içeriğe bir görüş yazdım. Yöntemsel bilim açısından da diziyi izliyorum. Yahu diğer dizilerde köylülerin çiftçilerin bile geçim derdi yok, varsa yoksa aşk meşk, entrikalar, gerçek yaşamda gündelik hayatta karşılığı az olan diziler. cnbc-e yahut silistre.

roni
23.04.2007, 18:51
canlar güzel görüşleriniz için sağolun ama kimse benim belirtmek istediğim noktaya değinmedi....

cornflakegirl
25.04.2007, 15:43
dizinin takipçisi değilim ama diziyi izlenir kılan konuların farkındayım...öncelikle kimse diziyi sevmek zorunda değil.beğeni görecelidir.kırmızıyı sevenlerle sevmeyenler dünyası.izleyipte adam vuruyolar demek de diziye dayatılan komik bir bahanedir...godfather,scarface gibi mafya içerkli filmler de mi izlenmemeli ozaman...milliyetçi duyguların sömürülmesi konusunu ya da verdiği politik ve yanlı mesajları tartışmıyorum bile...ayrıca yayıncıları taktirle karşılıyorum ben; demek konsept o kadar geniş oturtulmuş ki; adam babaların dünyasına dalıyor; kesmiyor ırak'a zıplayıp amerika'ya haddini bildiriyor, sonra terör işine el atıyor; rtük izin vermeyince özal dosyasını açıyor...:)

bahar duru
25.04.2007, 16:11
Kurtlar Vadisini bir dizi olarak sonuna kadar izledim.Seviyordum da üstelik fakat iş çocuklara gelince arkadaşlara katılıyorum.Etkilenmeler kesinlikle inkar edilemez bir gerçektir.En son izlediğim bölümde sol düşünceye dikkat çekici bir saldırı vardı.

lion12
25.04.2007, 16:31
Sol düşünceye saldırı kısmını asla destekleyemem...Her zaman için aydın görüşlü olmakta fayda var çünkü...Diziyi izlemedim değil izledim ancak din ve milliyetçilik gibi istismara açık tabuların arkasına sığınmak hiç hoş değil.İstedikleri kadar laf atsınlar sol düşünce her zaman bizlerin geneli tarafından ilgi görmüştür!

huseyn
19.10.2007, 16:45
kurtlar vadisi halkı bölmeyi amaçlayan dizidir!!!
kurtlar vadisi insan öldürmeyi meşrulaştıran dizidir!!!
kurtlar vadisi emperyalistlerin bilinçsiz gençleri anti-komünist eğilimle yetiştirmesini amaç etmiş bir dizidir!!!
kurtlar vadisine hayır!!!!

zülküf
19.10.2007, 16:54
izlemeyın arkadaşlar ben şahsen nefret ediyorum bu dizide hep çete mafiya silha kan tam ülkücülerin dizisi

Serhatlı
19.10.2007, 17:06
Ben bişey yazmıyorum artık bunlarla ilgili tartışmalara girip itin köpeğin pirim yapmasını istemem

Aslında tam Türkiyelilik bir dizi

başdakiler ne yapmışlar ki dizi den medet umalım

zaten başdakiler baş olsaydı böle ortalık Özenti Dolu olmazdı veya bunları konuşmaya GEREK

eldorado
19.10.2007, 17:18
dizi yada genelleme olarak medya programlarının ortak hedefi maddi çıkar...insanları ki bizim insanlarımızın hoş aldığı silah,kavga ve kan renklerinin güzel bir uyumudur...bu dizi bu uyumu çok iyi başardı...mayfa ya karşı mafya olmak gibi bir mantık sanırım türkiyenin gerçeği...bu gerçeğinde sanal bir vitrinidir bu vadi...
izlediğim birkaç bölümü var ama yinede türkiye için ağır ve karmaşık bir dizi...insanları her yöne çekebilecek kadar ortamı müsait olan bir türkiyede,bence toplumun büyük bir kısmı bunu taşıyabilecek olgun bir zihniyet sahip değil...

aytek
20.10.2007, 00:33
Selamlar,

Tabi ki Türkiye'de ne yazık ki Polat Alemdar benzeri insanlar ve hayatlar vardır... Ve bu tarz insanlar ve hayatlar bir dizinin ya da bir filmin konusu olabilirler... Ancak bu hikayeyi nasıl anlattığınız çok önemlidir...

Yani Polat bir Sedat Peker'dir! Ve düşünün ki Sedat Peker'in hayatını konu eden bir yapımda, Sedat Peker'in iyi bir vatanperver, iyi bir müslüman, gerçek bir Türk olduğu anlatılıyor!! Ve Sedat Peker çıkıp ölen askerler için yapılan bir kampanyayı destekliyor!

Peki kendi kestiği adamlar ne olacak!?

Bırakın diziyi izleyenleri, Necati Şaşmaz denilen şahıs bile kendini Polat Alemdar sanıyor ve yer aldığı kampanyanın reklamında bu sıfatla yer alıyor... Yani Mehmetçik ve şehit ailelerine destek için başlatılan bir kampanyayı Polat Alemdar destekliyor!!!!

Ayrıca bu tarz bir yapımı anlatırken Polat Alemdar'ı nasıl anlattığınız çok önemlidir. Yani Polat nasıl bir insandır? Sadist midir? Müslüman mıdır? Piskopat mıdır? Vicdanlı mıdır? Dizinin fanatiklerine sorsanız tabi ki, çok iyi bir insan olduğunu, vatan millet için o kadar adamı kestiğini söyleyecektir... Bu noktada, bu durum, o dizinin tarafsız olamadığını, kısaca başarısız olduğunu gösteriyor...

Bir başka durum ise, Kürt sorununa ve PKK'ya el atılmış olması...Ve insanlara dizi yolu ile yine taraflı bir anlatım yapılıyor olması... Dün akşam ki özel bölüm çok açıktı sanırım...

Necati Şaşmaz bile kendini Polat sanıyor iken, küçüçük çocukların büyüyünce Polat olmak istemesi tuhaf olmasa gerek...

Başarısız, gereksiz, insanların ruh hallerini bozan, taraflı kötü bir yapımdır!!!

Saygılar

yorgol
20.10.2007, 01:29
bu itler vadisinin neyini izliyosunuz anlamıyomki boş saçma

melek24
20.10.2007, 01:31
Ben TV de izledim ,kurtar bizi Necatiyi bir vatan kahramanı gibi görüp,izdiham içinde onun yüzünü görmek isteyen insancıkları var, utandım bu ülkede yaşamaktan.Adam bir diziyle halk kahramanı oldu ne mutlu ona.Yıllardır bu ülke için savaşan ve ömrünü, dile kolay bir ömrü T.C ye harcamış bir insanı hatırlamayan,anmaktan utatnç duyan,bu insancıklarla aynı havayı tenefüs etmekten iğreniyorum.Bu nedir ya nasıl bir politakadır,dizide Atanın özellikle konu almamış olması benim dikkatimden kaçmadı,altyapısını,temellerini unutmuş bir millet istediği kadar kaçak kat çıksın sonu yıkımdır,başka açıklaması yoktur.Bu ülke Kemalizm ışığında bir yere gelmiştir bu nasıl unutulur.
Bu filmde,yeni yayın dönemindeki benzer isimli dizilerde o dizinin uzatma dakikasıdır,bu çuval vakası gösterirki,bunlar sadece filmlerde birşeyler yapabilirler,gerçek hayatta bunu hayal etmekten bile korkarlar.

anatolya44
27.11.2007, 22:55
KURTLAR VADİSİ NEDEN İZLENMEMELİ?

Kahramanlar; insan gruplarının belirli bir dönemdeki ruhunu yansıtırlar…
Kahramanlar ve onların eylemleri aynı zamanda toplum tarihinin bir özeti gibidir…
Bu yüzden insanların kahramanlara ve kahramanlıklara ihtiyacı vardır. Öyle dönemler olur ki; özverisiyle, yürekliliğiyle, kendini adamışlığı ile öne çıkan böylesi özel insanlar, neredeyse her köşe başından fırlayıp gelecekmiş gibi canlıdırlar, çokturlar… Yine, öyle bazı dönemler olur ki; sanki bir ülke, bütünüyle “ortalama insan” tipinden oluşuyormuş gibi gelir. Ortalama kaygıları olan, ortalama bir gelecek hayali kuran, ortalama olarak düşünen insanlar…
Böyle zamanlar “kahramanlık dönemleri” değildir ve böyle anlarda normal bir zaman kesitinde ancak birer soytarı olacak insanlar kahramanmış gibi öne çıkarlar… Mesela; ABD’de yetişmiş, Türkçeyi İngilizce ile karışık konuşabilen, günlük hayatta en ufak bir yiğitliği bile olmayan, hayatında bir tek ‘yankinin’ ayağına bile basmamış Polat Alemdar, en büyük Amerikan karşıtı olarak tarih sahnesinde yer alır. Toplum, kendi duygularını Polat’ın tutumlarında görmek ister ama işin trajik yanı bu kahramanın ancak beyaz perdede tutum alabilecek oluşudur. Belki bu Rambo’nun, Rocky’nin gerçek birer karakter zannedildiği ve Hollywood filmlerinin 8 yaşındaki bir çocuğun zeka-düzeyine göre hazırlandığı ABD’de normal karşılanabilir. Ama işin ilginç yanı bizim de, cesaretini, özverisini, halkı için her şeyini verebilme kapasitesini, onurlu duruşunu asla göremediğimiz Necati Şaşmaz’ın ya da o dizinin diğer sahte kahramanlarının peşinden gidiyor oluşumuzdur.

Kurtlar Vadisi izlenmemelidir çünkü;
* Bir şeylere karşı tepkimiz var ise, haksız işgallere, yoksulluğa ya da adaletsizliğe karşı isek, bunun çözümünü çizgi film kahramanlarında, sahte kabadayılarda, “eylemsiz” savaşçılarda aramak doğru değildir. Doğrusu ancak bir toplum olarak buna karşı eyleme geçtiğimizde kendi önderlerimizi yaratabileceğimizdir.
* Değerler yaratmaya ihtiyacımız var. Bu değerler ne mafya hesaplaşmaları, ne “derin devlet” palavraları ile yaratılır. Devletin “açık” olanının varlığı bile toplumda bir düzenin değil, karmaşanın, hesaplaşmanın varlığına işarettir. Derin olanını ise gazeteci suikastlarından, yargısız infazlardan, adam kaçırmalardan, başka ülkelerde darbe çalışmalarından biliyoruz. Kimse bizi derin devletin durumdan çok rahatsız olduğuna inandırmaya çalışmamalıdır. Rahatsız olan “koskoca” bir devlet; CHP’siyle, AKP’siyle, MHP’siyle ya da diğer partileriyle ABD’nin kucağında oturmamalıdır…
* Mafya; devletin ve büyük tekellerin gayri-resmi silahlı gücüdür. Asla özenilecek, içinde “adalet savaşçılarını” barındıran kurumlar değildir. Nerede ‘leş’ varsa, nerede ‘emeksiz kazanç’ varsa, nerede namussuzluk varsa orada mafya vardır. Kurtlar Vadisi açıkça bir mafya “sempati” dizisidir.
Bu dizide ya da onun filmlerde en ufak bir gerçeklik yoktur. Topluma insani değerlerin kırıntısını bile taşımaz. Oysa gerçekten paylaşımı, tek başına bile olsa haksızlığa karşı durmayı öğüt veren çok daha güzel filmler vardır!!! Aşağı yukarı tüm TV kanallarında ve sinemalarda gösterilen bu Mafya filmleri gerçekte, gençliği teslim almaya, toplumu yozlaştırmaya, değerleri yok etmeye ve eylemsizliğe yöneliktir. Amaç durağan bir toplum yaratmak, eylemsizliği örgütlemek, tepkiyi emerek kontrol edilir hale getirmektir.
Bizler, toplumun ortakçı, dayanışmacı, değerlerine sahip çıkan bireyleri olarak, bir ortak değer ve üretim kolektifi olan, komün inisiyatiflerini artırmayı hedefliyoruz. Şimdi toplumun Cesur Yüreklere ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Cesaretin ise sanal alemde kahraman olmaktan öte, tepkisini eylemiyle gösteren, ortakçı gençlikten çıkacağına inanıyoruz. Aynı Denizler, Mahirler, İbolar gibi.
Komün İnisiyatifi