Orijinalini görmek için tıklayınız : Hincal Uluca Protesto Maili

Tokatlim_60
23.04.2007, 14:40
Arkadaslar Hincal Ulucun 13 Mart 2007 "Ipin ucunu kacirdi" Sabah ve Fotomac Gaztelerindeki köse yazisinda, Fenerbahce Spor Kulubü Baskani Aziz Yildirima yüklenirken, Yildirimi alakasiz bir bicimde Hallac-i Mansura benzetir!

Yazisindan bir kesim:

Yildirim kendini Hallac-i Mansur zannediyor. En el Hak. Ben her seyi söylerim, bana kimse bir sey söyleyemez!

Aziz Yildirimin herkese kafa tutmasini, bencil olmasini dile getirmek isterken onu Hallac-i Mansura benzetmis! Halbuki Mansur tam tersidir!

Hallac-i Mansuru bilmeyenler icin bir link koyuyorum buraya cok kisa ve öz bir yazi!

http://www.gencalevilerharekati.de/Inanc/Hallaci%20Mansur.htm

Alevilerin Sesi Dergisi Baverya Bölge Temsilcisi Bülent Ugurun, Hincal Uluca yazigi Protesto Mektubun burda yaziyorum ve sizden ricam sadece kopyalayip Hincal Ulucun Sabah Gazetesindeki mail adresine yollamaniz!
Simdiden tesekkür ediyorum katilan canlara! Hic bir zaman ve hic bir yerde sessiz kalmiyalm! Böyle Medyada saygi duyulan birinin cahilce laflari, ona inanan Vatandaslarda kötü bi yanki yapiyor! hincal Ulucun derhal Alevilerden özür dilemelidir.

Iste Bülent Ugurun yazisi:

Insanlik tarihinde sömürüye, gericilige, zulme ve zalime karsi en büyük mücadelelerden birini ortaya koyan Alevi - Bektasi düsüncesinin felsefi kurucularindan biri olan ve Alevilerin kutsallari icerisinde yer alan Hallac-i Mansur, hakkinda hic bir arastirma yapmadan veya tüm gercekleri bilerek tamamen art bir düsünceyle böylesine cirkin bir tartismanin parcasi haline getirmenizden dolayi sizi tüm dünya Alevileri adina kiniyorum. Hallac-i Mansur dünyadaki tüm aleviler tarafindan baslattigi mücadelesi devam ettirilen kutsalligi kabul görmüs alevi düsüncesinin temel taslarindan olan bir hakikat asigidir. Bu hakikat asiginin adini agzinia alirken bin kere düsünüp bir kere konusmalisin. Unutma Hincal Uluc söz agzinizda cikincaya kadar sizin esirinizdir lakin agzinizda ciktiktan sonra siz o sözün esiri olursunuz.

iki tane mail adresi var 1. okur@sabah.com.tr 2 uluch@sabah.com.tr

ONU®
23.04.2007, 14:50
Bu adam cahilin teki zaten.

tuncerbio
23.04.2007, 15:14
maili yollayabileceğimiz bir adres varmı elinizde ????????? (sabah gazetesindeki savaş malum başka maili varsa iyi olur )

selef
23.04.2007, 15:19
şimdi insanlar sizin mesajınız üzerine protesto maili gönderecekler ama ne için gönderdiklerini bilemeyecekler en azından çok usturuplu bir şekilde onun yazısından alıntı da koysaydınız da insanlar proesto edecekleri zaman ne için protesto ettiklerini bilselerdi.

Tıpkı danimarkalı karukatürleri protesto edenlerin karikatürleri görmeden neyi protesto ettiklerini bilmeden protesto etmeleri gibi bir duruma düşülmesin.

Böylesi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

lion12
23.04.2007, 16:01
Dengesizin teki zaten hiç hoş değil yaptığı da ekranda bunca kişinin önünde ne cesaret valla.Ben böylelerini görüne şaşıyorum milyonlarca kişinin ulu gördüğü birine ulu orta laf atma cürreti nasıl gösterebiliyor hayret doğrusu?

sausen
23.04.2007, 16:04
Bunlar medya maymunları canlar, boyna oynuyorlar.

Alevimen
23.04.2007, 16:05
şimdi insanlar sizin mesajınız üzerine protesto maili gönderecekler ama ne için gönderdiklerini bilemeyecekler en azından çok usturuplu bir şekilde onun yazısından alıntı da koysaydınız da insanlar proesto edecekleri zaman ne için protesto ettiklerini bilselerdi.

Tıpkı danimarkalı karukatürleri protesto edenlerin karikatürleri görmeden neyi protesto ettiklerini bilmeden protesto etmeleri gibi bir duruma düşülmesin.

Böylesi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Eve bende merak ediyorum..

Alevimen
23.04.2007, 16:10
Ayrıca insan birine 'dengesiz, maymun' diyip özür dilemesini beklememeli, erdemlik bekliyorsanız ilk adım sizdende olabilir yani en azından düzeyli şekilde protesto etmeyi bilmemiz gerekiyor.

Anatolianman
23.04.2007, 17:09
Hıncal Uluç her şeyi bilir, insanı kamildir kendisi kendisine göre. O bu ülkede yaşayıp her türlü kanunun, hukukun, sporun, magazinin, sanatçının, filmin, şiirin, romanın kendisine uygun düşmesini bekleyen bulunmaz hint kumaşıdır. Kendisi anlatacak başkaları dinleyecek itiraz eden olmayacak. Kankisi haşmet onun despotluğuna maalesef esir düşenlerdendir. Kendisini her konuda otorite görür. Ona göre hayatın merkezi kendisidir, diğer her şey onun etrafında döner.
Bu arada kendisi ne yazmış hallacı mansur konusunda alıntı nerde?

kengerly h.ali
23.04.2007, 17:51
merhabalar,
hıncal uluc hakkında soylenen sozlere katılıyorum.ozellikle ozgazi arkadasımızın soyledıgı benım dusuncelerımle cok bagdasıyor.ya bu kadar 'ben' merkezlı bır adamdan baska bısey beklenemez zaten.ukalalıktan baska bısey yapmıyor.bu topikten konunun takipçisi olacagım.saygılar........

Tokatlim_60
23.04.2007, 22:27
hincal Ulucun Sabah gazetesindeki 12 marttaki ipin ucunu yazisini cikarmislar yoksa buraya linklicektim!